Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
otsam

#2951 Re: Nokia Lumia

Post by otsam »

Qler wrote:Ne znam, prvo ne kontam gdje je problem sa stavljanjem slika na FB... a mix radio nesto je do tebe jer nas ima vise da nam radi bez problema. Ja neki dan kupio divanhanin album preko njega... a viber mi radi, ali zna zezati sa notifikacijom za poruke, pozivi uvijek zvone...

fb aplikacija je katastrofa, prespora... Nema copy opciju, wtf? Slike se presporo prebacuju cak mi se zakljuca screen i ukine ih totalno, pa moram nekad iz 3ceg puta uspijem, dok fabricko dijeljenje radi kako treba, tj brzo je ,

Sent from my 920 using Tapatalk
Qler

#2952 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Pa ja i radim preko fabrickog... ali doduse nisam bas nesto oko fb-a tako da je moguce da ne valja. A i vecinu uploada slika radim sa 808 :) jer te jedino slike i valjaju :)
zodi36

#2953 Re: Nokia Lumia

Post by zodi36 »

Qler wrote:Pa ja i radim preko fabrickog... ali doduse nisam bas nesto oko fb-a tako da je moguce da ne valja. A i vecinu uploada slika radim sa 808 :) jer te jedino slike i valjaju :)
Kod mene 10 minuta prebacuje jednu sliku, i u pola stane i kaze mi slaba konekcija.ono puna mreta, wifi boli glava ali totalno sporo.kad se sa nekim dopisujem poruke kasne, ma fb je uzasan ukratko
otsam

#2954 Re: Nokia Lumia

Post by otsam »

Qler wrote:Pa ja i radim preko fabrickog... ali doduse nisam bas nesto oko fb-a tako da je moguce da ne valja. A i vecinu uploada slika radim sa 808 :) jer te jedino slike i valjaju :)

a ja kada radim preko fabrickog slike mogu vidjet samo ja, jos peglanja... Onda moram preko explorera uci pa promjenit privacy... Preko aplikacihe ne mogu to mjenjati... Znaci za jednu stvar previse peglanja, pocinje me nas nervirat ovaj fontele al bas ono ....

otsam

#2955 Re: Nokia Lumia

Post by otsam »

a ja kada radim preko fabrickog slike mogu vidjet samo ja, jos peglanja... Onda moram preko explorera uci pa promjenit privacy... Preko aplikacihe ne mogu to mjenjati... Znaci za jednu stvar previse peglanja, pocinje me nas nervirat ovaj fontele al bas ono ....

otsam

#2956 Re: Nokia Lumia

Post by otsam »

AdoCka

#2957 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

FB aplikaciju ne koristim,sve preko m.facebook.com -a :-D
Samo mi smeta sto u Me sekciji ne prikazuje lajkove i ne dozvoljava mi da lajkujem,ali je Twitter fino integrisan... :run:
Last edited by AdoCka on 17/01/2014 23:26, edited 1 time in total.
otsam

#2958 Re: Nokia Lumia

Post by otsam »

Sry za duple postove , nije do mene ...

newlevel

#2959 Re: AW: Nokia Lumia

Post by newlevel »

otsam wrote:Sry za duple postove , nije do mene ...

Pored tih problema sa OS-om, kakva je inace 1020, baterija, kamera, i koliko se krece ona.

Sent from my Nokia 3310
mrsamras

#2960 Re: Nokia Lumia

Post by mrsamras »

Ma 1020 je extra tel,bar meni.
mozda ne zlostavljam tel k'o ovi sto kulaju.Imam osjećaj da kad se kupi smart tel treba mu procesor zakucati do 100% i da tako radi kao da nije pod optetećenjem.Hocete od tel da vam radi boćje nego PC...
Kamera na 1020 je super,samo sto se pri slikanju treba malo igrati postavkana da bi po noci slike bile dobre.
Ja nemam zamjerki tel,jer sve radi bez problema.Nisam imao problem sa beamerom kao sto izgleda imaju na 920.
Cijena ti je oko 1000KM.
Bodkin

#2961 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

otsam wrote:I na kraju mixradio nisam uspio prevarit iako sam na svim acc promjenio regiju, viber jos,gori nakon blacka... Nema notifikacija ni zvucnih ni vizuelnih...

mixradio radi. viber je kurac. facebook je...onako. moze proci mada ja ne koristim ovaj microsoftov nego facebook beta.
znaju nekad slike zastopati ali jako jako rijetko. inace WP ima problem sa notifikacijama ali izgleda da su se malo popravili sa blackom. instagram skoro uvijek izbaci notifikaciju. whatsapp u 95% slucajeva. facebook poruke rade dok notifikacije u samom fejsu ne rade najbolje. od black update-a mi malo stopa tapatalk ali dobro je @qler rekao, za sad mi stopa samo na klixu.

baterija mi je losa. razgovor na viberu jede bateriju. skype isto, ugrije se strasno brzo i sprzi bateriju ali puno puno sporije od viber-a. imam osjecaj da mi baterija krace traje od ovog update-a. isto tako imam osjecaj da neke aplikacije trose bateriju jer nisu optimizirane kao npr jebeni viber.

sve u svemu, ocekivao sam vise od ovog update-a. mislim da cu se vratiti na iOS osim ako ne izbace nesto novo u WP8.1
zodi36

#2962 Re: Nokia Lumia

Post by zodi36 »

mrsamras wrote:Ma 1020 je extra tel,bar meni.
mozda ne zlostavljam tel k'o ovi sto kulaju.Imam osjećaj da kad se kupi smart tel treba mu procesor zakucati do 100% i da tako radi kao da nije pod optetećenjem.Hocete od tel da vam radi boćje nego PC...
Kamera na 1020 je super,samo sto se pri slikanju treba malo igrati postavkana da bi po noci slike bile dobre.
Ja nemam zamjerki tel,jer sve radi bez problema.Nisam imao problem sa beamerom kao sto izgleda imaju na 920.
Cijena ti je oko 1000KM.
o cemu ti?cuj dobra camera,pa jos fali da to nevalja.fb i viber su osnovne aplikacije koje koriste svi normalni ljudi i bas one su katastrofa.nemozes vidjeti jeli xy osoba procitala poruku koju si joj poslao.katastrofa
sema911s

#2963 Re: Nokia Lumia

Post by sema911s »

zodi36 wrote:
mrsamras wrote:Ma 1020 je extra tel,bar meni.
Cijena ti je oko 1000KM.
o cemu ti?cuj dobra camera,pa jos fali da to nevalja.fb i viber su osnovne aplikacije koje koriste svi normalni ljudi i bas one su katastrofa.nemozes vidjeti jeli xy osoba procitala poruku koju si joj poslao.katastrofa
cekajte djecice jel ja koristim isti tlefon ko i vi il sta je,., evo tipkam tj hebeni facebuk tu aplikacju facebok 2014 i svaka poruka pise deliverd(sitznim slovima) taj viber zvoni normalno dok baterija nepadne ispod30%,., a ako koristim facebok preko browsera isto sranje ko na kompjuteru,.
a kamera neznam sta ste koristili prje pa vam je ova losa
baterija jest losa stavka,.,al eejj hhoces toliki ekran i tu kvalitetu slike, odziv,. jbga ako ti se nesvidja imas danas bar izbora a ne da kenjas o necemu sto neznas koristit,.,,
Felidae

#2964 Re: Nokia Lumia

Post by Felidae »

Dobar app za skeniranje dokumenata koji konvertuje u pdf i ima mogućnost uploada na skydrive?

Hvala!
sema911s

#2965 Re: Nokia Lumia

Post by sema911s »

Felidae wrote:Dobar app za skeniranje dokumenata koji konvertuje u pdf i ima mogućnost uploada na skydrive?

Hvala!
bing vision,., samo prebaci regiju na usa,., uslikas kopiras tekst u ofice neki i pastee

mozel pomoc il imas jos nekih app na marketu skeniraju,., mislim da se zove pictoscan
zodi36

#2966 Re: Nokia Lumia

Post by zodi36 »

Djecice,hm...ok ciko onda pod hitno na kurs engleskog jer delivert znaci isporuceno a ne procitano.nemoj me sad jos praviti budalom jos,znaci viber i fb su osnovne aplikacije i nevaljaju 5 para
sema911s

#2967 Re: Nokia Lumia

Post by sema911s »

zodi36 wrote:Djecice,hm...ok ciko onda pod hitno na kurs engleskog jer delivert znaci isporuceno a ne procitano.nemoj me sad jos praviti budalom jos,znaci viber i fb su osnovne aplikacije i nevaljaju 5 para
pa sta bi ti jos da ti napise da se naguzila,.,primila poruku to sto nece da prodcita i da odgovori njena stvar,.,.,

a sto ce ti app facebok kada imas browser,., i imas potpuni pristup faceboku

koristim ovaj tel. vec 5-6 mjeseci i tih problema koje ti navodis imam,.,ponekada al to nije nista sta drugi imaju,., a fb i viber osnovne jbga,.,., ja sam ostario pa tim sranjima ne pridodajem puno paznje
zodi36

#2968 Re: Nokia Lumia

Post by zodi36 »

sema911s wrote:
zodi36 wrote:Djecice,hm...ok ciko onda pod hitno na kurs engleskog jer delivert znaci isporuceno a ne procitano.nemoj me sad jos praviti budalom jos,znaci viber i fb su osnovne aplikacije i nevaljaju 5 para
pa sta bi ti jos da ti napise da se naguzila,.,primila poruku to sto nece da prodcita i da odgovori njena stvar,.,.,

a sto ce ti app facebok kada imas browser,., i imas potpuni pristup faceboku

koristim ovaj tel. vec 5-6 mjeseci i tih problema koje ti navodis imam,.,ponekada al to nije nista sta drugi imaju,., a fb i viber osnovne jbga,.,., ja sam ostario pa tim sranjima ne pridodajem puno paznje
mislim branis nesto sto znas da nevalja...reci da fb i viber su tamo neki beze appovi je smjesno.ako iko nedrka po telefonu i neskida svakakve gluposti sam ja,ali brate ide na zivce uzas.na viberu mi odmah posalje sliku ali na fb katastrofa...navigacija i camera je cool..p.s.sta ce mi se ona naguzivat kad volim muske:))
Felidae

#2969 Re: Nokia Lumia

Post by Felidae »

sema911s wrote:
Felidae wrote:Dobar app za skeniranje dokumenata koji konvertuje u pdf i ima mogućnost uploada na skydrive?

Hvala!
bing vision,., samo prebaci regiju na usa,., uslikas kopiras tekst u ofice neki i pastee

mozel pomoc il imas jos nekih app na marketu skeniraju,., mislim da se zove pictoscan
to imam nista to...pravi skener za prava dokumenta.....
Felidae

#2970 Re: Nokia Lumia

Post by Felidae »

Felidae wrote:
sema911s wrote:

Hvala!

to imam nista to...pravi skener za prava dokumenta..tipa nalaza,računa,itd...
Bodkin

#2971 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

sema911s wrote:

Hvala!

ima i handyscan ali se placa
Felidae

#2973 Re: Nokia Lumia

Post by Felidae »

to je to...hvala!
Eborg

#2974 Re: Nokia Lumia

Post by Eborg »

Još jednom da pitam - postoji li aplikacija slična onoj "Ko zove?" na Androidu koja prikazuje (tj. automatski provjeri u online telefonskom imeniku) ime i prezime pozivaoca koji zove sa fiksnog broja a kojeg korisnik nema u imeniku?
Neformalno

#2975 Re: Nokia Lumia

Post by Neformalno »

joj samo me interesuje kako je ovaj napaceni narod zivio bez Vibera i Facebooka,,,,

Pu jebem ti poremecaje danasnjice, fuj...
Post Reply