Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Dozer

#2951 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dozer »

Zato sa SDA ne treba uci ni pod koju cijenu.

Iako, SDA je jedina stranka u BiH koja ima kapaciteta za bolje sutra, koja se bori za BiH u njenim granicama, koja ima najizgradjeniju strukturu na svim nivoima, koja ima neprevazidjeno iskustvo u upravljanju, i koja i te kako zna sta radi.

Jednom rijecju - savrsena mafija! :D
bob_rock

#2952 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bob_rock »

biske wrote:
JoseMujica wrote:
U fuckin prejak Veličković :thumbup: hvala za link"Biske

Ja do sada kako sam promatrao ovo ko god"je s sda ušao u kolo samouništio se je
ne brini jose, svojim tijelima ćemo braniti da toga ne dođe. :oops:
Malo si mi ti pomršav da bi šta zaustavio svojim tijelom.
biske

#2953 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

Figurativan govor shvata se bukvalno. Veliki nos se zabada gdje mu nije mjesto. Cyberodokativno se procjenjuje masa autora posta. Pa to moze samo Bob Rock. Hej! Pa to jeste bob_rock.
bob_rock

#2954 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bob_rock »

Bježi biske, nije ti ovo etf. :-D
biske

#2955 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

bob_rock wrote:Bježi biske, nije ti ovo etf. :-D
ah, ta mrlja u mojoj karijeri. ljudi mi se smiju, moj reufe... :D
Katamaran_Sa

#2956 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic-p ... /130425114

Nije li ovaj do jucer pjevao drugu pjesmu, valjda m u je jasno koliki je naivac ispao odbijajuci da ide za Beograd
Panini

#2957 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Panini »

pa bolje sto nije otisao nego sto se Izetbegovic skoro pa izvinjavao Nikolicu za zlocine koje su srbi pocinili u BIH

Podsjetimo se da je Bakir rekao "Mi ne trazimo osudu" sram ga i stid bilo
Katamaran_Sa

#2958 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

Panini wrote:pa bolje sto nije otisao nego sto se Izetbegovic skoro pa izvinjavao Nikolicu za zlocine koje su srbi pocinili u BIH

Podsjetimo se da je Bakir rekao "Mi ne trazimo osudu" sram ga i stid bilo
Vadis potpuno nebitnu stvar iz konteksta ali nebitno, imas rezultat te posjete umjesto patriotskih zalopoljki ZK

Izvinjenje predsednika Srbije Tomislava Nikolića, u intervjuu BH televiziji,izazvalo je oprečne komentare političara i javnosti, te takav njegov potez neko podržava dok drugi osuđuju.

Nikolić se tada izvinio za zločine koje su pojedinci počinili nad Bošnjacima u ime Srbije i srpskog naroda i zatražio “pomilovanje za Srbiju” zbog zločina u Srebrenici i najavio posetu Srebrenici.

- Klečim zbog toga, evo klečim i tražim pomilovanje za Srbiju zbog zločina koji je izvršen u Srebrenici. Izvinjavam se za zločine koje je u ime naše države i našeg naroda učinio bilo koji pojedinac – naveo je Nikolić.
Foto: mc.rs

Vesna Pešić kaže da izvinjenje predsednika Nikolića za zločine nad Bošnjacima vidi kao napredak i proces opamećivanja koji građani treba da podrže.

- Napravili smo korak da postanemo građanska država za koju sam se i ja zalagala i u tom kontekstu razumem i taj Nikolićev postupak. Vidim to kao proces opamećivanja Srbije i izlaženje iz ludila u kojem smo živeli – rekla je ona agenciji Beta.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nema potrebe za komentarisanjem, niti javnim polemisanjem sa zvaničnicima Srbije, jer su prisni i srdačni odnosi sa Srbijom i njenim rukovodstvom prvorazredni interes Republike Srpske i njenih gradjana.

Dodik je dodao da Srbiji u vreme pregovora o Kosovu, nisu potrebne dodatne teške teme.

- Siguran sam da će svaki građanin Republike Srpske, ali i Srbije, zauzeti stav prema onome šta je rečeno, ali bilo bi loše otvarati javnu polemiku – kazao je predsednik RS.
Foto: mfa-ks.net

HODŽAJ: NIKOLIĆ DA SE IZVINI I KOSOVU

Kosovski šef diplomatije Enver Hodžaj kaže da bi predsednik Tomislav Nikolić, nakon izvinjenja za zločine u BiH, trebalo da se izvini i za zločine na Kosovu.

- Izvinjenje srpskog predsednika za ratne zločine u Bosni je važno. On bi trebalo da se izvini i za ratne zločine na Kosovu, koje je sponzorisala srpska država – naveo je Hodžaj na svom nalogu na Tviteru.

Bez obzira na prošlost, nama je stalo da imamo dobre odnose sa Srbijom. Ne možemo biti stalno u svađi i sukobima – kaže Ejup Ganić.[/b]

(
Panini

#2959 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Panini »

kme kme nisam vjerovao da je Bakir ogranicen ko balkon ali eto uvjerio sam se kada je doslovno trazio izvinjenje zato sto su nas ovi iz Srbije ubijali u ratu i jos kaze"Mi ne trazimo osudu"

tako to kod vas prelivoda iz SDA ide i vi ste nas doveli do ovoga gdje smo sada, za tebe je Nikolic vec heroj
Katamaran_Sa

#2960 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

Panini wrote:kme kme nisam vjerovao da je Bakir ogranicen ko balkon ali eto uvjerio sam se kada je doslovno trazio izvinjenje zato sto su nas ovi iz Srbije ubijali u ratu i jos kaze"Mi ne trazimo osudu"

tako to kod vas prelivoda iz SDA ide i vi ste nas doveli do ovoga gdje smo sada, za tebe je Nikolic vec heroj
To je citava izjava???...Ti si se sam svojom nesposobnoscu ili sposobnoscu doveo gdje jesi, prestani kmecati da su "drugi" krivi za to.
Za mene nije horoj tvoj pracka boy
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2961 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

naravno da nije za tebe jer nije brat mosliman
baxul

#2962 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

Katamaran_Sa wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic-p ... /130425114

Nije li ovaj do jucer pjevao drugu pjesmu, valjda m u je jasno koliki je naivac ispao odbijajuci da ide za Beograd
"Mislim da takva izjava može doprinijeti smirivanju tenzija i poboljšanju odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije"

ovime je samo potvrdio Bakirovu priču koju je pričao poslije beograda.

haj dobro neće u Bg možda je i upravu ali zbog čega se nije sastao sa Brammertz-om u Sarajevu nego je poslao Davora Vuletića?

Izvor

ne kontam Željka jbga nije da nema prilika da bude državnik a neće. sad je l' to dio politike i strategije nemam pojma, ali uopšte ne koristi spotlight.
Last edited by baxul on 25/04/2013 17:51, edited 1 time in total.
Katamaran_Sa

#2963 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

baxul wrote:
Katamaran_Sa wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic-p ... /130425114

"Mislim da takva izjava može doprinijeti smirivanju tenzija i poboljšanju odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije"

ovime je samo potvrdio bakirovu priču koju je pričao poslije beograda...

haj dobro neće u Bg možda je i upravu ali zbog čega se nije sastao sa Brammertz-om u Sarajevu nego je poslao Davora Vuletića?

Izvor

ne kontam Željka jbga nije da nema prilika da bude državnik a neće. sad ili je to dio politike i strategije nemam pojma, ali uopšte ne koristi spotlight.
Kod nas suplja uvjek prolazi, svaka nova suplja regrutuje dezurne pristalice nezadovoljne svim i svacim
rajvosa1

#2964 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

DF napusta SDA??? Znaci pocelo iz guzice u glavu, samo da nije malo kasno

Jučerašnja najava ostavki dva kantonalna ministra, Nermina Pećanca i Zlatka Petrovića, koje bi danas u toku dana trebale biti predate u pisanoj formi premijeru Zeljkoviću, bi mogle pokrenuti i druge ministre na sličan korak.

Kako saznajemo iz same Vlade Kantona Sarajevo, već se poluglasno govori o tome ko bi mogao biti naredni ministar čija će slika biti na naslovnicama uz naslov da je podnio ostavku.

Ako je suditi po informacijama do kojih smo došli, najveće šanse da to sljedeći učini daju se ministru obrazovanja Damiru Marjanoviću.

Razlog njegove ostavke, ako ona uslijedi, sasvim sigurno neće biti pritisak poslanika na Vladu u pravcu imenovanja na direktorske pozicije kao što je to u slučaju Radeljaš-Pećanac-Petrović.

Poslanika Radeljaša, kao i druge samostalne poslanike za koje u posljednje vrijeme nazivaju trgovcima glasovima i mandatima, ne interesuje oblast obrazovanja jer je novac i moć u drugim resorima.

U slučaju Marjanovića ostavka bi mogla uslijediti iz dva razloga. Prvi je da se radi o osobi koja u okviru svojih mogućnosti zaista želi da uradi nešto korisno u oblasti obrazovanja.

To je teško moguće u okolnostima u kojima se rad Vlade sveo na trgovinu mandatima i javnim preduzećima. S druge strane, sve je izvjesniji štrajk prosvjetnih radnika pred koje ministar Marjanović treba izaći i uprijeti prstom u krivca za stanje u kojem se oni nalaze, ako to već nije on.

Drugi razlog je političke prirode. Novoformirana stranka Demokratska fronta, čiji je Marjanović član, se na samom početku suočila sa velikim problemom kako da objasni da su oni alternativa postojećim strankama iako su istovremeno u koaliciji sa SDA, kako u kantonu Sarajevo (ministar Marjanović kao dio SDA-ove vlade i poslanica Hanka Vajzović kao dio parlamentarne većine), tako i u Domu naroda Parlamenta FBiH (delegati Ekrem Prošić i Hanka Vajzović).

Izlazak Marjanovića iz SDA-ove vlade ipak ne bi mogao značajno popraviti sliku koju su kreirali poslanici ove stranke glasajući zajedno sa SDA za povećanje plata poslanicima u Kantonu Sarajevo ili za blokadu izbora sudija Ustavnog suda FBiH.

Kako god bilo, period koji je pred nama biće obilježen raspletom, ne samo krize u Vladi Kantona Sarajevo, nego i odnosima između sadašnjih koalicionih partnera SDA, SDU, DF, BOSS i nezavisnih poslanika koji čine vlast.
Banksy

#2965 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

I gdje nestade stranka? Prispavalo se malo?

Vrijeme je da se aktivnosti malo pojačaju, da se napiše i koje saopštenje, kakva reakcija, da se nabaci kakva ideja, kakav plan, da se kadrovi malo medijski promoviraju, i sl, nije valjda da ćemo ovako dočekati jesen ...?
Katamaran_Sa

#2966 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

Banksy wrote:I gdje nestade stranka? Prispavalo se malo?

Vrijeme je da se aktivnosti malo pojačaju, da se napiše i koje saopštenje, kakva reakcija, da se nabaci kakva ideja, kakav plan, da se kadrovi malo medijski promoviraju, i sl, nije valjda da ćemo ovako dočekati jesen ...?
Tako ces docekati izbore a onda ce Zeljko izvuci par patriotskih bisera i eto glasova :D
Panini

#2967 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Panini »

Katamaran_Sa wrote:
Banksy wrote:I gdje nestade stranka? Prispavalo se malo?

Tako ces docekati izbore a onda ce Zeljko izvuci par patriotskih bisera i eto glasova :D
Jesi to opet dosao da pricas kako je Nikolic dobar covjek jer se susreo sa Bakirom u beogradu ili si se opet zasladio susjedovim paketicima?
Katamaran_Sa

#2968 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

Jesi to opet dosao da pricas kako je Nikolic dobar covjek jer se susreo sa Bakirom u beogradu ili si se opet zasladio susjedovim paketicima?
[/quote]

Moze li neka potvrda tvog forumskom maloumnistva na moj racun???, kao sto vidis mi svi pisemo a nitko ne prica???,
P.S.
daj prestani kopirati Mujicin stil pisanja plizzz
Panini

#2969 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Panini »

aleksandre vucicu pardon katamaran vrati se tri stranice unazad gdje pljujes po zeljki i velicas bakira i nikolica linkom na tekst kako je to super sto je bakir otisao i izvinjavao se nikolicu za agresiju koju su pripadnici njegovog naroda pocinili

Bakir Izetbegovic je u beogradu izjavio "Mi ne trazimo osudu" djubre ridjavo ogranicen je ko i babo mu

vama iz sda su uvijek bilo skloni radikali i sds-ovci samo manite nas relativiziranja
Katamaran_Sa

#2970 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

Panini wrote:vucicu pardon katamaran vrati se tri stranice unazad gdje pljujes po zeljki i velicas bakira i nikolica linkom na tekst kako je to super sto je bakir otisao i izvinjavao se nikolicu za agresiju koju su pripadnici njegovog naroda pocinili

Bakir Izetbegovic je u beogradu izjavio "Mi ne trazimo osudu" djubre ridjavo ogranicen je ko i babo mu

vama iz sda su uvijek bilo skloni radikali i sds-ovci samo manite nas relativiziranja
Ja se necu vracati nigdje, znam sta sam pisao pa te molim da citiras taj tekst, ako ne znas citirati rado cu ti pomoci oko toga.
Ja bih te zamolio da koristi zarez i tacku kada pises, mozes i velika slova.
Tesko mi je ovako razumjeti o cemu kemcis uopste???
Panini

#2971 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Panini »

Katamaran_Sa wrote:
Panini wrote:vucicu pardon katamaran vrati se tri stranice unazad gdje pljujes po zeljki i velicas bakira i nikolica linkom na tekst kako je to super sto je bakir otisao i izvinjavao se nikolicu za agresiju koju su pripadnici njegovog naroda pocinili

Ja se necu vracati nigdje, znam sta sam pisao pa te molim da citiras taj tekst, ako ne znas citirati rado cu ti pomoci oko toga.
Ja bih te zamolio da koristi zarez i tacku kada pises, mozes i velika slova.
Tesko mi je ovako razumjeti o cemu kemcis uopste???
Poslušajte razgovore Amira Zukića i Zijada Turkovića

'naš susjed ovo ono :lol:
Katamaran_Sa

#2972 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

Sta trolas bez veze, pitam te treci puta da citiras ovo sto tvrdis za mene ali ti si polupismeni trol koji samo kmeci i kopira Mujicu po malo.
Kakve veze ima Zukic sa Komsicem i Nikolicem??,
nisi ti za ozbiljne price a ja se u socijalno kmecanje ne razumjem bas
Panini

#2973 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Panini »

Katamaran_Sa wrote:Sta trolas bez veze, pitam te treci puta da citiras ovo sto tvrdis za mene ali ti si polupismeni trol koji samo kmeci i kopira Mujicu po malo.
Kakve veze ima Zukic sa Komsicem i Nikolicem??,
nisi ti za ozbiljne price a ja se u socijalno kmecanje ne razumjem bas
aleksandre bez histerije, pljujes po zeljki komsicu da bi branio bakira izetbegovica i nikolica bravo bravo sdaovco :lol:
hzsa22

#2974 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hzsa22 »

Fol nece u Beograd, a nije mu smetalo klepat diplomatsku lovu k'o ambasador u Beogradu.. Dvostruki arsini su cudo.
Katamaran_Sa

#2975 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

hzsa22 wrote:Fol nece u Beograd, a nije mu smetalo klepat diplomatsku lovu k'o ambasador u Beogradu.. Dvostruki arsini su cudo.
O tome se radi, ovi od suza u ocima ne vide ni toliko
Post Reply