TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zomri

#2951 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Po opisu zvuče kao standardne mane LCD ekrana (loš upscale, loša pokretna rezolucija, efekt prljavog ekrana itd.). To oni u pravilu ne daju da se vidi u radnji, većina sazna za to tek kad dođe kući i pusti što inače gleda. U radnji je sve obično postavljeno na najbolje izvore slike, ali to kući može reproducirati tek oko 1% mušterija.
bit101

#2952 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bit101 »

Poz,
Da li neko zna ima li kod nas kupiti onu zaobljenu kanalicu za kablove, namjeravam da je stavim ispod TV-a montiranog na zid a ne da mi se stemati zid radi toga? Vidjao sam takve kanalice, ali su to podne, ali vjerovatno bi se moglo iskoristiti i vertikalno. Nesto poput ovoga, samo bijelo:

http://conrad.ba/product_kabelska-kanal ... je_77787_0

Ova na linku iznad je presiroka, 5 cm sto bi previse upadalo u oci. Mislim da bi ova zaobljena bila puno ljepsa od obicne, kockaste...
drug_profi

#2953 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by drug_profi »

Mislim da ti tih podnih nema manjih od 40 mm.
NediM17

#2954 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by NediM17 »

nemezis wrote:Danas gledam neke TV u radnji, Panasonic, 50-55 inca, na njima se vrti neki SK2 program, sportski. Ja ne znam do cega je ali slika je katastrofa. Recimo, kamera miruje, trava, koja je inače zamrljana, u nekom ritmu mijenja boju, gore desno je neki tekst (rezultat mozda) i kada se kamera pomjera taj tekst brljavi po ekranu. Zatim, iz daljine kada gledam, preko ekrana se vide neke fleke na nekoliko mjesta. TV je neki noviji model od preko 1600 KM. Ne znam do cega je ali ono nije normalno. Nije u putanju jedan uredjaj, nekoliko ih je bilo na polici. O cemu sr tu radi?
Losa uniformnost ekrana, ukratko. Na mom Philipsu 49PUS7181 isto uniformnost nije zadivljujuca, na nogometu se najvise primijeti, na ostalom sadrzaju je 95% vremena neprimijetno.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2955 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by konektovan »

Kako ide ovaj reset tv-a na philips led televizorima??? :mrgreen:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#2956 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Pitar sa Kariba »

konektovan wrote:Kako ide ovaj reset tv-a na philips led televizorima??? :mrgreen:
Ma i ne pokusavaj ovim @shallinim! Ja resetov`o daljinski, jedva ga poslije uparih. :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2957 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by konektovan »

Pitar sa Kariba wrote:
konektovan wrote:Kako ide ovaj reset tv-a na philips led televizorima??? :mrgreen:
Ma i ne pokusavaj ovim @shallinim! Ja resetov`o daljinski, jedva ga poslije uparih. :lol:

Ne reaguje kod mene ovaj shallin postupak. :mrgreen:
shalla

#2958 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

Pitar sa Kariba wrote:
Kako bordo brate, ne kontam?
Majke mi ovo radi 10000%, ja nekidan ulazio u service mode da provjerim broj radnih sati...
diablobih

#2959 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Ma radi shalla, samo ja ne mogu naci uopste to koliko je radio tv, ali dobro, meni nije smart i te stvari, obicni full HD...
shalla

#2960 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

shalla wrote:
nedims wrote:
shalla wrote:A vjerovali ili ne, restart TV-a je riješio problem :mrgreen: :lol:
A kako se to moze TV restartovati. To prvi put cujem...pa , ako nije problem, napisi...da i ja nesto naucim... hvala unapred.
Kad dođem kući napisaću ti tačno gdje je, mislim negdje pod home/about ili nešto tako, uglavnom ima opcija restart i kompletan android se restartuje...
A našao sam na netu i način kako da uđem u service mode da vidim broj korištenih sati, fkt radi :mrgreen:
@ nedims
Dakle bio sam u pravu, ideš na HOME pa u settings pa about i tamo imaš system update, app updates, device name i kao četvrta opcija stoji restart...
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#2961 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Pitar sa Kariba »

shalla wrote:
Pitar sa Kariba wrote:
Kako bordo brate, ne kontam?
Majke mi ovo radi 10000%, ja nekidan ulazio u service mode da provjerim broj radnih sati...
Ma nije do tebe, kod mene cak nije ni android TV :lol: , nego ja iz zajebanicije "otipkao" tvoj redoslijed kad daljinski mrtav jbt :? . Nista ne pomaze. Pokreni instalaciju TV-a nista, ponovo uparivanje nista, zamjena baterija opeet nista. Tek kad sam izvadio baterije 2-3 sata uspio upariti daljinski. :D

Ne`š više....... :D
supercali

#2962 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by supercali »

Pa ovo ne radi ako vam nije sony logicno
Svaki proizvodjac ima svoj neki sistem
diablobih

#2963 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Slicno je i za Samsung, samo eto, ako nije smart i android, nema potrebe ulaziti u ovo, jer nemas nista posebno stimati, osim boja i tako tih sitnica.
golfiista

#2964 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by golfiista »

bit101 wrote:Poz,
Da li neko zna ima li kod nas kupiti onu zaobljenu kanalicu za kablove, namjeravam da je stavim ispod TV-a montiranog na zid a ne da mi se stemati zid radi toga? Vidjao sam takve kanalice, ali su to podne, ali vjerovatno bi se moglo iskoristiti i vertikalno. Nesto poput ovoga, samo bijelo:

Ova na linku iznad je presiroka, 5 cm sto bi previse upadalo u oci. Mislim da bi ova zaobljena bila puno ljepsa od obicne, kockaste...
Postavis iza tv drvenu obojenu plocu i imas detalj boli glava
Image
Dupli_skalp

#2965 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dupli_skalp »

eh ovako, da li bi mi neko znao reći radi čega se dešava sljedeća situacija, tv je ku6072:

na logotipima određenih kanala (alfa, tv1, n1, rtrs, sk3, dalje nisam ni provjeravao) se dešava ovakva anomalija:

Image

znači, samo na logotipima i nigdje drugo. kao digitalizovana razmeljana mrlja. i samo na određenim kanalima.
Last edited by Dupli_skalp on 07/04/2017 12:33, edited 1 time in total.
moke_31

#2966 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

Izgleda kao loša uniformnost ekrana, aki teško je reći sa sigurnošću. Primjetiš li išta slično na drugim dijelovima ekrana? Ako kažeš da je na logotipima kanala, od kojih većina stoji u istog uglu i dijelu tog ugla, onda je definitivno problem sa tim uglom.

Je li kod tog TV-a IPS panel? Trebo bi biti VA panel, a ako je IPS možda možda bi mogao biti problem image retention koji je karakterističan za IPS panele.
Dupli_skalp

#2967 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dupli_skalp »

moke_31 wrote:Izgleda kao loša uniformnost ekrana, aki teško je reći sa sigurnošću. Primjetiš li išta slično na drugim dijelovima ekrana? Ako kažeš da je na logotipima kanala, od kojih većina stoji u istog uglu i dijelu tog ugla, onda je definitivno problem sa tim uglom.

Je li kod tog TV-a IPS panel? Trebo bi biti VA panel, a ako je IPS možda možda bi mogao biti problem image retention koji je karakterističan za IPS panele.
ne, nego samo gdje je logo, ali nisu svi logotipi na istoj strani, negdje je lijevo, negdje desno, sinoć dok je bila neka n1 emisija logo je bio u donjem uglu.

:roll:
NediM17

#2968 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by NediM17 »

eyesburn wrote:eh ovako, da li bi mi neko znao reći radi čega se dešava sljedeća situacija, tv je ku6072:

na logotipima određenih kanala (alfa, tv1, n1, rtrs, sk3, dalje nisam ni provjeravao) se dešava ovakva anomalija:

Image

znači, samo na logotipima i nigdje drugo. kao digitalizovana razmeljana mrlja. i samo na određenim kanalima.
Sta ocekivati od analogne slike? Rekoh ti 100x, nadji digitalu.
ITMAN

#2969 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ITMAN »

Planiram kupiti neki UHD TV 40-43" ali normalno budžet je "malo" ograničen. Šta mislite o ovom LG-u:

https://www.drtechno.ba/led-tv-lg-40uh6 ... rt-tv.html

ili ima nešto bolje za tu cijenu.
bit101

#2970 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bit101 »

golfiista wrote:
bit101 wrote:Poz,

Postavis iza tv drvenu obojenu plocu i imas detalj boli glava
Fino izgleda, ali nemam bas mogucnost da ovo postavim, plus TV je vec montiran na zid pa ne bih puno izmisljao. Najbolje bi bilo kad bih ovu kanalicu negdje nasao, ali zgleda da cu bas morati onu kockastu.
agent_zero

#2971 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by agent_zero »

ITMAN wrote:Planiram kupiti neki UHD TV 40-43" ali normalno budžet je "malo" ograničen. Šta mislite o ovom LG-u:

https://www.drtechno.ba/led-tv-lg-40uh6 ... rt-tv.html

ili ima nešto bolje za tu cijenu.
Solidan tv, pogledaj cijenu u technoshopu, oni su ovlašteni za lg i daju popust od 5%.

Alternative su ti samsung ku6072 i philips pus6401.
samo veselo

#2972 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by samo veselo »

Zdravo,

Može li mala pomoć, ne razumijem se u tehnologiju TV-a, planiram kupiti neki TV od 55", trenutno se lomim između ova dva TV-a:
1) Samsung UHD Smart LED TV UE55KU6402UXXH
2)SONY ANDROID 4K LED TV 55XD7005

Tu su sa cijenom Sony malo čini mi se skuplji za oko 100 KM.Sony ima 200Hz a samsung nešto piše PQI1500.
Koji je po vama bolji?
Hvala
Dupli_skalp

#2973 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dupli_skalp »

NediM17 wrote:
eyesburn wrote:eh ovako, da li bi mi neko znao reći radi čega se dešava sljedeća situacija, tv je ku6072:

Image

ok sve to, ali htio bih znati do čega je ovo, jeli do tv-a ili je do analogije.

a što se tiče digitale, našao sam ja sve to ali slika nije puno bolja od analogne, plus nemam arenasport1 preko dvb-c tunera. :|
semirsar

#2974 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

odi na youtube i pronadji neku od tv stanica, ima hi podosta, pa vidi. koliko vidim ima i analognih i digitalnih programa.

https://www.youtube.com/user/ARD

http://info.ba/video/8170/terminal-158- ... -andromeda

ili direkt na stranicu tv

http://www.federalna.ba/bhs/kategorija/ ... misije-ftv
https://www.zdf.de/live-tv
Last edited by semirsar on 09/04/2017 12:13, edited 1 time in total.
NediM17

#2975 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by NediM17 »

eyesburn wrote:
NediM17 wrote:

Image

ok sve to, ali htio bih znati do čega je ovo, jeli do tv-a ili je do analogije.

a što se tiče digitale, našao sam ja sve to ali slika nije puno bolja od analogne, plus nemam arenasport1 preko dvb-c tunera. :|
Pa okreni na neki digitalni kanal pa vidi hoce li ti se isto desavati. Sto se tice digitale, nije istina da nije puno bolja od analogije, imas i par HD kanala. N1 HD, Hayat HD, Face HD, BHT1 HD.
Post Reply