Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

citroen xm

#2951 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Oprosti gdje su se to oni javno deklarisali kao mrzitelji VW-a? Daj mi nađi link molim te da i ja vidim pošto do sada nisam.
Pročitaš tekst pa ćeš onda skontati u kom kontekstu je poređenje sa Spačekom. Pročitaj ostale tekstove i testove Golfa u BiH medijima. Ima mnogo većih provala od tih koje vi navodite. Samo ti novinari uz pomoć tih provala pravdaju Golfa pa onda nije ni bitno što se provaljuju.

Ovo i nije test već osvrt na G7 kao što i kažu. A Gorane kada citiraš mogao bi i citirati cijele rečenice iz članka, a ne samo dio koji tebi odgovara.
Mene ovi novinari toliko ne zanimaju, ali zanima me ono što sam vidio na ovom kratkom osvrtu a to je: Kvalitet unutrašnjosti u prosjeku klase. Neke stvari koje se ne smiju desiti na autu od 25000, a ne na ovom od 44000 KM. Onoliki centralni tunel na autu sa prednjim pogonom sa "modularnom revolucionarnom jebe oca" platformom. Pametnom dosta.
basicm

#2952 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by basicm »

citroen xm wrote:
Kao prvo nisu ni željeli da prenose čitav tekst već su se osvrnuli na mane. To što je riknulo na svetom golfu, ne kvari se ni na Dačiji sa 3 puta većom kilometražom i zbog toga su i napravili taj tekst. Popljuvali su i krov kod Megana kabrioleta.
Što se tiče sredine zadnje klupe kod BMW-a i Mercedesa, ona je neudobna i tu nema šta da se priča. I naravno da se nije niko usudio jer gdje ćeš poljunuti na Mercedes. Ne spominje se ni što mercedesa ubija korozija i mlađeg od 10 godina. Isto tako na BMW-ovom produktu koji se zove Mini Moris prekidači za prozore stoje na centralnoj konzoli pa je to za sve šik i simpatično rješeneje. Kada isto uradi Dačija onda je to rješenje za osudu. E to su ti dvostruki aršini.
Nisam mogao a da ne reagujem, jer je ovo krajnja neozbiljnost. Strpao si sve modele ova dva brenda u skoro 50 godina u neudobne zbog tunela koji je ama bas nimalo ne utice na srednjeg putnika na straznjoj klupi. Ja bih se na tvom mjestu malo zamislio da vidim jesam li pretjerao.
Drugo, Mini je sav sik i moderan, namjerno takav pa i ti prekidaci, dok je Dacia ozbiljna k'o dzenaza i pravljena za starije ljude a stavili joj prekidace na isto mjesto. E tu je glavna razlika.
em11r

#2953 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

Evo izasli cjenovnici za novog Leona

http://seat.ba/uploads/cjenovnik/Cjenovnik_LEON.pdf

U startu bez ikakvih akcija osnovni 1.6 TDI CR 105 KS Reference sa PDV-om: 31.368
Serijska oprema Reference Leon PG6 Reference PHM PG6 RB1
• ESC + senzor pritiska u gumama • Indikator za preporučeni stepen prijenosa • El. Podizači prednjih prozora
• ASR+ABS • Putni računar - 3,5" sa indikatorom vanjske temperature • Električno podesivi vanjski retrovizori (grijani za Reference)
• 6 zračnih jastuka – (2 prednja, 2 bočna, 2 bočne zavjese) • Radio Media System Touch - Ekran osjetljiv na dodir (Reference) • Prednji nasloni za glavu sa WOKS sistemom
• Zvučno upozorenje za sigurnosni pojas • Klima ureĎaj CLIMATIC (Reference) • Osvjetljenje prtljažnika i pretinca naprijed
• Mogućnost isključenja zračnog jastuka suvozača • Centralno zaključavanje sa dva preklopiva ključa (integrisane 3 tipke) • Vozačevo sjedište podesivo po visini
• 4 ISOFIX za dječija sjedišta (2 zadnja sjedišta) • Dvostruka halogen prednja svjetla + dnevna svjetla • Stražnja sjedišta prekopiva (djeljiva za Reference)
• Čelične felge URBAN 15“ • Coming home funkcija • Utičnica 12V i držač za čašu
• Vanjski retrovizori i ručke vrata u boji karoserije • Prednje svjetlo za čitanje • Rezervni točak

G7 1.6 TDI CR 105 KS Trendline sa PDV-om: 33.838 + Balkan paket jedno 1000 = 34.838

S time da G7 u Trendline nema ni maglenke, ni touch screen radio, ni elektro retrovizore, itd itd itd

Da vidimo hoce li ih biti kod nas na cesti koliko.

Da li ih je ko vidio vec u salonima ?
mayab

#2954 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mayab »

citroen xm wrote:Oprosti gdje su se to oni javno deklarisali kao mrzitelji VW-a? Daj mi nađi link molim te da i ja vidim pošto do sada nisam.
Pročitaš tekst pa ćeš onda skontati u kom kontekstu je poređenje sa Spačekom. Pročitaj ostale tekstove i testove Golfa u BiH medijima. Ima mnogo većih provala od tih koje vi navodite. Samo ti novinari uz pomoć tih provala pravdaju Golfa pa onda nije ni bitno što se provaljuju.

Ovo i nije test već osvrt na G7 kao što i kažu. A Gorane kada citiraš mogao bi i citirati cijele rečenice iz članka, a ne samo dio koji tebi odgovara.
Mene ovi novinari toliko ne zanimaju, ali zanima me ono što sam vidio na ovom kratkom osvrtu a to je: Kvalitet unutrašnjosti u prosjeku klase. Neke stvari koje se ne smiju desiti na autu od 25000, a ne na ovom od 44000 KM. Onoliki centralni tunel na autu sa prednjim pogonom sa "modularnom revolucionarnom jebe oca" platformom. Pametnom dosta.
Pratim taj automotosvijet portal od njihovih samih pocetaka, na pocetku su mi bili cak i prihvatljivi, objektivni, kriticni!
Imam dojam da je ta grupa osnovala auto portal nebili dobro zaradila, pa kad im nije islo po planovima, kad su ih neki proizvodjaci-zastupnici od_ebali, poceli su da laju i ujedaju okolo sve sto im nije bas po volji, dakle previse su svemu prisli subjektivno.
Oni su poceli istresati svoje frustracije, umjesto da npr.nabave opremu za precizno mjerenje podataka testiranih modela (kako to ima jedan Auto Bild na primjer!), i da se izdvoje iz mora BH sajtova koji prepisuju iz kataloga proizvodjaca.
Dalje, dok su se mogli komentirati njihovi članci, oni su se bukvalno u svojim odgovorima "svadjali" sa svakim ko napise nesto sto nije njihov mainstream.
Uglavnom, steta, dobar pocetak, trenutno vrlo lose, a ja se i dalje nadam da ce se probuditi i kvalitetom i objektivnoscu izdici iz mulja BH auto sajtova, jer samo tako mogu nesto postici
goran16v

#2955 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Oprosti gdje su se to oni javno deklarisali kao mrzitelji VW-a? Daj mi nađi link molim te da i ja vidim pošto do sada nisam.

Svakom ko ima ista mozga u glavi veca deklaracija od ovog teksta ne treba. Osim toga, dok je postojala opcija komentara, direktno su se svojim komentarima deklarisali. @Mayab je u postu iznad spomenuo taj momenat.
Nema potrebe da citram sve, tu je link, svako moze da procita, sve i jedna recenica je ista, samo poljuvanje NISTA pozitivno, a ja sam citirao samo 2 dijela u kojima se vidi "objektivnost". Pa idiot pljuje po S/S sistemu kao da mu je jedina svrha usteda goriva. :? :-)
Kakvu ti logiku imas ti bi i samog Freuda bacio u depresiju. :lol: U istoj recenici si uspio da spojis da te ovi novinarti ne zanimaju toliko ali da te zanima sta si vidio ovom osvrtu, iznad kojeg BTW nije napisano ni kategorija " KRATKI OSVRT" ni "KRATKI TEST" nego "TEST" :lol: , koji su oni napisali i da njihovu ocjenu kvaliteta uzimas zdravo za gotovo!!!!! Ti si vrh - nema dalje! Meni je sipaticno sto si se uhvatio tog tunela, prvo toliko trazenje dlake u jajetu pokazuje realnu sliku, drugo ja ti garantujem da si 7 dana spavao u tom autu ne bi skotao da je tunel veci nego u proslom modelu :lol:
Last edited by goran16v on 27/04/2013 11:08, edited 3 times in total.
goran16v

#2956 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

basicm wrote: Nisam mogao a da ne reagujem, jer je ovo krajnja neozbiljnost. Strpao si sve modele ova dva brenda u skoro 50 godina u neudobne zbog tunela koji je ama bas nimalo ne utice na srednjeg putnika na straznjoj klupi. Ja bih se na tvom mjestu malo zamislio da vidim jesam li pretjerao.
Drugo, Mini je sav sik i moderan, namjerno takav pa i ti prekidaci, dok je Dacia ozbiljna k'o dzenaza i pravljena za starije ljude a stavili joj prekidace na isto mjesto. E tu je glavna razlika.
Tunel je sad najbitnija stvar! :lol:
Cisto da pokazem kakve se gluposti ovdje tvrde, nije mi bilo mrsko i premjerio sam dimenzije tunela na svom autu koji ima PQ35 platformu i koji bi zbog nizeg tunela trebao biti kao udobniji od auta sa MQB platformom:
Sa cent. konzolom, ventilacijom za zadnje putnike i pretincem, koja je u liniji zadnjeg polozaja sjedala, tunel je dug 17 cm, a sirok 16 cm, dok je duzina stopala br. 43 u obuci je nekih 32 cm, a sirina cca 12 cm.
Sad priznati, objektivni i dobro obavjesteni strucnjak sam i bez icije pomoci moze da zakljuci da li je teoretski uopste moguce da 5. putnik stariji od 12 god drzi noge na tunelu i koliko visina tunela utice na udobnost 5. putnika i kakvu su nebulozu strucnjaci iz Mostara nasli kao veliku manu, a on jedva docekao da se toga uhvati. Mislim da nema potrebe ici dalje jer na primjeru samo ove gluposti, gluposti da je S/S sistem mana i gluposti o oblozenim pretincima zbog prosipanja soka i grickalica (izgleda da se nisu sjetili napisati da je glupost itison na podu auta po kojem se sve moguce prosipa i po kojem se gazi nogama :lol: ) pokazuje koliko je cijeli osvrt objektivan i koliko ima veze sa realnoscu!!! :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2957 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

em11r wrote:Evo izasli cjenovnici za novog Leona

http://seat.ba/uploads/cjenovnik/Cjenovnik_LEON.pdf

U startu bez ikakvih akcija osnovni 1.6 TDI CR 105 KS Reference sa PDV-om: 31.368
Serijska oprema Reference Leon PG6 Reference PHM PG6 RB1
• ESC + senzor pritiska u gumama • Indikator za preporučeni stepen prijenosa • El. Podizači prednjih prozora
• ASR+ABS • Putni računar - 3,5" sa indikatorom vanjske temperature • Električno podesivi vanjski retrovizori (grijani za Reference)
• 6 zračnih jastuka – (2 prednja, 2 bočna, 2 bočne zavjese) • Radio Media System Touch - Ekran osjetljiv na dodir (Reference) • Prednji nasloni za glavu sa WOKS sistemom
• Zvučno upozorenje za sigurnosni pojas • Klima ureĎaj CLIMATIC (Reference) • Osvjetljenje prtljažnika i pretinca naprijed
• Mogućnost isključenja zračnog jastuka suvozača • Centralno zaključavanje sa dva preklopiva ključa (integrisane 3 tipke) • Vozačevo sjedište podesivo po visini
• 4 ISOFIX za dječija sjedišta (2 zadnja sjedišta) • Dvostruka halogen prednja svjetla + dnevna svjetla • Stražnja sjedišta prekopiva (djeljiva za Reference)
• Čelične felge URBAN 15“ • Coming home funkcija • Utičnica 12V i držač za čašu
• Vanjski retrovizori i ručke vrata u boji karoserije • Prednje svjetlo za čitanje • Rezervni točak

G7 1.6 TDI CR 105 KS Trendline sa PDV-om: 33.838 + Balkan paket jedno 1000 = 34.838

S time da G7 u Trendline nema ni maglenke, ni touch screen radio, ni elektro retrovizore, itd itd itd

Da vidimo hoce li ih biti kod nas na cesti koliko.

Da li ih je ko vidio vec u salonima ?
Tacnije 3200 KM
530i

#2958 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

basicm wrote: Drugo, Mini je sav sik i moderan, namjerno takav pa i ti prekidaci, dok je Dacia ozbiljna k'o dzenaza i pravljena za starije ljude a stavili joj prekidace na isto mjesto. E tu je glavna razlika.
Šik ili ne Mini je solidan krš, pogotovo prvi primjerci (mislim na ovaj novi, BMW-ov). To priznaju i Švabe. Kod Minija je ok da su prekidači na sredini kod Logana ne. Kada je izašao Punto 2 svi su hvalili praktičnost prekidača (također na sredini konzole), ali izgleda da je Dacija pojedincima trn u oku pa traže mane...sad da ti kažem da je meni lično praktičniji takav smještaj prekidača (Punto 2 ili Logan) nego kod većine auta pomislit ćeš da sam neki jaran sa ovim Mostarcima...
U testovima se redovno nalaze zamjerke Y-ki, pa i Scenicu radi smještanja instrumenta na sredinu, ali Mini je šik sa svojim debilnim i prevelikim brzinomjerom...
citroen xm

#2959 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

basicm wrote:
Nisam mogao a da ne reagujem, jer je ovo krajnja neozbiljnost. Strpao si sve modele ova dva brenda u skoro 50 godina u neudobne zbog tunela koji je ama bas nimalo ne utice na srednjeg putnika na straznjoj klupi. Ja bih se na tvom mjestu malo zamislio da vidim jesam li pretjerao.
Kao prvo nisam rekao da su BMW i Mercedes neudobni na ostala 4 mjesta već na onom petom u sredini zadnje klupe baš zbog centralnog tunela. Dakle BMW i MErcedes su udobni na ostala 4 mjesta. Opet postavljam pitanje na koje nikako da dobijem odgovor. Zašto je ravna podnica kod nekih automobila velika prednost kada tunel ne utiče na udobnost?
Što se tiče prekidača ne govorimo mi od dizajnu pa da je šik ili ne. Govorimo o praktičnosti gdje svi kod Dačije to navode kao veliku manu dok kod Minija to niko ni da spomene. Dakle jeftinom autu po difoultu moraš naći manu, dok skupom tu istu manu opraštaš. Gdje je objektivnost jebem mu miša? I kao što neko reče sve je stvar navike, možda je tako i zgodno, ali daj da imamo za sve iste aršine.

@Goran
Ne mogu da citiram baš sve tvoje postove posle mog zadnjeg pa ću ovako.
Nisam se ja jedino uhvatio tog centralnog tunela. Meni je više u oko upala ona jadna plastia na autu od 40 milja. To se koliko sam vidio ne dešava kod konkurencije koju Golf kao šiša na svim oljima. Meni je to sramotno za jedno auto koje je lafo neki predstavnik klase i koji košta mnogo više od konkurencije. A onda ste vi mudro izbjegli te neke detalje i uhvatili se priče o centralnom tunelu za koji ovi mostarci kao lupaju gluposti.
Izgleda da svako ko nađe neku realnu manu golfu, za ljude u BiH postaje VW mrzac i persona non grata.
Jay Gatsby

#2960 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Jay Gatsby »

Prekidači za prozore na konzoli su glupost neviđena, bez obzira na automobil. Još kad imaju četiri, pa dva zadnja stave negdje iza ručne kočnice ili gdje već (npr. u P206), ne možeš ni doći do njih. Nova budalaština je ovo u Rapidu gdje vozač uopće nema prekidače za zadnje prozore.

A ovo za "tunel" u Golfu 7... koga je briga za to? Kad ste uopće zadnji put vozili pet ljudi u autu? Jednom u 100 godina. Ko stalno ima petero za voziti (s prtljagom od cca. 20 kg po glavi), neće ni kupiti Golfa.

A kome Golf nije OK, ima brate drugih auta, pa lagano.
insomnia78

#2961 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by insomnia78 »

Ma ko to jos tovari pet ljudi u auto stalno.
Uostalom ja vozim, zena suvozac a ako se ko potrefi nazad, iskreno zaboli me smetal mu sta nogama

s' moje sokoćalo
Last edited by insomnia78 on 27/04/2013 18:41, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2962 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Bobi »

fakat ste mi zgadili golf kao auto :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2963 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

Nismo ti zgadili,nego smo ti otvorili oci :lol:
goran16v

#2964 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
@Goran
Ne mogu da citiram baš sve tvoje postove posle mog zadnjeg pa ću ovako.
Nisam se ja jedino uhvatio tog centralnog tunela. Meni je više u oko upala ona jadna plastia na autu od 40 milja. To se koliko sam vidio ne dešava kod konkurencije koju Golf kao šiša na svim oljima. Meni je to sramotno za jedno auto koje je lafo neki predstavnik klase i koji košta mnogo više od konkurencije. A onda ste vi mudro izbjegli te neke detalje i uhvatili se priče o centralnom tunelu za koji ovi mostarci kao lupaju gluposti.
Izgleda da svako ko nađe neku realnu manu golfu, za ljude u BiH postaje VW mrzac i persona non grata.
Naravno da jesi i to si poletio da ponavljas kako je to velika mana dok ti nisam konretnim mjerenjem pokazao kako teoretski ne mozes drzati noge na tunelu i kakve su to gluposti, a ne mane.
Sto se tice jadne plastike oko volana koji kao nisi vidio na konkurentima, da si ti meni ziv i zdrav istu takvu plastiku koja se pogledom skida ima Focus vec 9-godinu (ukljucujuci i moj Focus), bez obira da li je osnovni model od 23k KM ili Ghia od 45k KM.
Koje detalje??? Tkanina u pretinci pa da stvari ne lupkaju? Osim sto to odavno imaju skuplji auti, svi auti imaju tkaninu po podu pa se niko nije nasao da kaze da je to mana jer sta ako se po podu auta prospu sok ili grickalice ili neko nagazi prljavom cipelom???? Da blokadu difa, el. kontrolu stabilnosti, S/S sistem itd ima vecina automobila vec X godina. Koja je to vecina, a pogotovo iz C segmenta i to serijski????? Da je DGS mjenjac glupost???? Da je los rezultat sto auto od 105 KS i 250Nm sa 1260kg trosi malo manje ili isto kao auto od 90 KS i 215Nm sa 1230kg????? :lol: :lol: :lol:
Last edited by goran16v on 27/04/2013 19:27, edited 1 time in total.
citroen xm

#2965 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Govorim ti da se nisam ja prvi uhvatio samo centralnog tunela što ne znači i sada da to nije velika mana na bilo kom autu na kome je toliko izražen. Dakle to je ogromna mana. A ti pričaj do ujutru da nije. Ja na autu u kome je moguće, a ima ih iteako, noge držim na centralnom tunelu. Što se tiče Fokusa ne znam kako je na tvom, ali znam da na Fokusu MK1 ništa tako ne otpada i klima se, bar ne na ovom koga mi je jaran vozio par godina i nedavno prodao.
Naravno pričamo samo o stvarima koji ovi zamjeraju, a ima tu još loših stvari na ovom Golfu, ali vidim da ovde stručnjaci mogu svaku od njih opovrgnuti. :run:
Jedva čekam da vidim kakve će mane forumski stručnjaci posle ove teme nalaziti na konkurenciji u C segmentu.
goran16v

#2966 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Govorim ti da se nisam ja prvi uhvatio samo centralnog tunela što ne znači i sada da to nije velika mana na bilo kom autu na kome je toliko izražen. Dakle to je ogromna mana. A ti pričaj do ujutru da nije. Ja na autu u kome je moguće, a ima ih iteako, noge držim na centralnom tunelu
Naravno da jesi, niko nije ni corav ni glup da ne moze prevrti tvoje postove! :lol:
Naravno da nije nikakva mana, a pogotovo ne velika jer sve i da je 2, a ne 20 cm visk na njemu NI TEORETSKI ne bi mogao da drzis noge jer je i preuzak i prekratak kao i kod svakog auta ove klase. Da li mozes da skontas tako jednostavnu cinjenicu?????
Kad ih ima itekako, navedi bar jedan auto koju ima nazad cent. tunel da je duzi od 35cm i siri od 25 cm da bi mogao drzati noge na njemu, a ja cu se potruditi da nadjem taj auto, premjerim i uslikam i zaista vidim da li mozes.
citroen xm

#2967 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Pričaj šta hoćeš, ja znam šta radim kada sjedim pozadi i u sredini. To je pogotovo izraženo kod auta u ovoj klasi koja nisu preširoka pa ako ja još raširim noge ovi sa strane moraju bježati u stranu i automatski postaje neugodno svoj trojici. Postoje ljudi koji se voze sami pa im je svejedno ima li uopšte zadnje klupe, ali ja još uvijek vozim često puno auto ljudi tako da ti o tim stvarima možeš pričati kome hoćeš, meni NE. A sve i da je tunel preuzak i da stvarno ne možeš ni osliniti noge na njega, opet ostaje problem njegove visine pri smještanju putnika i prljanju njihove garderobe.
goran16v

#2968 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Pričaj šta hoćeš, ja znam šta radim kada sjedim pozadi i u sredini. To je pogotovo izraženo kod auta u ovoj klasi koja nisu preširoka pa ako ja još raširim noge ovi sa strane moraju bježati u stranu i automatski postaje neugodno svoj trojici. Postoje ljudi koji se voze sami pa im je svejedno ima li uopšte zadnje klupe, ali ja još uvijek vozim često puno auto ljudi tako da ti o tim stvarima možeš pričati kome hoćeš, meni NE. A sve i da je tunel preuzak i da stvarno ne možeš ni osliniti noge na njega, opet ostaje problem njegove visine pri smještanju putnika i prljanju njihove garderobe.
Ja sam ti lijepo naveo dimenzije tunela na Octaviji A5 17x16 cm i postavio konkretno pitanje koji auto ima tunel siri od 25 i duzi od 35 cm, a pogotovo ove klase, da bi na njemu mogaiu drzati noge, a ne za filozofiju i klasama, tako da svu pricu mozes okacit' macku o rep...
Buduci da je elementarnom geometrijom dokazano da od drzanja nogu na tunelu nema nista, sto se prljanja odjece o visok tunel tice, odjecu ces sigurno puno vise isprljati od tunel visok 22cm nego na tunel visok 20cm! :lol:
citroen xm

#2969 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Ima ih i mnogo nižih od tih 20 cm. Evo konkretno na G4 u kome sam se juče vozio, držao sam noge na sredini.
Ali ne želim stvarno da ulazim u raspravu koja će se kao na ostalim temama razviti na 385 stranica. Misli kako hoćeš, ja znam šta radim.
goran16v

#2970 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Ima ih i mnogo nižih od tih 20 cm. Evo konkretno na G4 u kome sam se juče vozio, držao sam noge na sredini.
Ali ne želim stvarno da ulazim u raspravu koja će se kao na ostalim temama razviti na 385 stranica. Misli kako hoćeš, ja znam šta radim.
Naravno da ne zelis jer lupetas gluposti, pa i taj tunel na G-IV NIJE dovoljno ni dug ni sirok da bi drzao noge na njemu (a premjericu ga prvom prilikom da provjerim visinu) tako da tu suplju i petljanje prosipaj ko o tome zna manje, a ne puno vise od tebe.
Na stranu sto sam ti elementarnom geometrijom pokazao da je ta tzv velika mana nije nista drugo nego kompleks i frustracije mostarskih objektivnoh strucnjaka, a na koje se ti primas samo tako, pa imas motiv da natezes, pogledaj malo i ostale komentare na tvoje elaborate o tunelu velikoj mani za udobnost 5. putnika i to onih koji nisu bas naklonjeni golfu .
citroen xm

#2971 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Ajd zdravo veliki stručnjače. Da znaš koliko ne znaš, bilo bi ti lakše.
Što se mostarskih stručnjaka tiče, mogu biti iskompleksirani koliko hoće, ali bar navedu poneku manu za razliku od ostalih sličnih tebi koji svaku manu smatraju vrlinom. ZDRAVO, ne da mi se gubiti vrijeme raspravljajući se sa tobom.
Idemedosumom

#2972 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Idemedosumom »

I britanci sa carbuyer co uk tvrde da je tunel, doduse jedina mahana u golfa 7 :-D
citroen xm

#2973 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Nisu to britanci, to su iskompleksirani mostarci završili kurs engleskog i prerušili se u britance kako bi popljuvali golfa. :lol:
goran16v

#2974 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Ajd zdravo veliki stručnjače. Da znaš koliko ne znaš, bilo bi ti lakše.
Što se mostarskih stručnjaka tiče, mogu biti iskompleksirani koliko hoće, ali bar navedu poneku manu za razliku od ostalih sličnih tebi koji svaku manu smatraju vrlinom. ZDRAVO, ne da mi se gubiti vrijeme raspravljajući se sa tobom.
Kad se propisno izblamiras svojim ekspertizama o tunelu i udobnosti pa te neko nasamara konkretnim dimenzijama onda ti nista drugo ne preostaje nego da kazes zdravo! :lol:
goran16v

#2975 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Nisu to britanci, to su iskompleksirani mostarci završili kurs engleskog i prerušili se u britance kako bi popljuvali golfa. :lol:
Prvo pogledaj klip i vidi sta ljudi sa carbuyera kazu i za lezanje, i za neudobna sjedala, i za el. pomagala i za dosadnu i glupu tkaninu u pretincima pa se nastavi sa pricom kako su mostarci veliki i objektivni strucnjaci, a usput vidi kako lik drzi noge na tunelu kako je to velika mana!!!! :lol:
Last edited by goran16v on 28/04/2013 11:37, edited 1 time in total.
Post Reply