U Turskoj na službenoj stranici Applea, iPhone 14 Pro Max 128GB košta 2.257 EUR.

Moderator: Benq

Sad je jos veca razlika.fast-and-the-curious wrote: ↑04/02/2023 10:47 Ne razumijem to uspoređivanje cijena, pa iPhone je uvijek bio najjeftiniji u USA, u Europi skuplji (u nerazvijenijim zemljama u Europi još skuplji).
U Turskoj na službenoj stranici Applea, iPhone 14 Pro Max 128GB košta 2.257 EUR.
![]()
Recimo u NH drzavi nije.skafiskafsnjak wrote: ↑04/02/2023 10:49Sad je jos veca razlika.fast-and-the-curious wrote: ↑04/02/2023 10:47 Ne razumijem to uspoređivanje cijena, pa iPhone je uvijek bio najjeftiniji u USA, u Europi skuplji (u nerazvijenijim zemljama u Europi još skuplji).
![]()
U Deu je vazda bio 1250 eur 128 model.
Ove godine je 1450e. A to je zbog odnosa dolar/euro.
U SAD je su cijene bez poreza .....
Ja pitam jer idem poslovno za par dana na sajam..zippoo87 wrote: ↑04/02/2023 14:04 Bezveze usporedjivanje.
Odes fino na avion i kupis u Dubaiju ,platis kartu,hotel,osiguranja i onda vidis koliko to sve ukupno kosta![]()
U Americi isto tako...vecinom su cijene bez poreza a svaka drzava ima drugaciji porez pa dok platis dostavu ,pa carinu ,pa ostale troskove,skuplja pita nego tepsija.
Jedino ako imas koga da stalno ide u USA i Dubai pa da ti kupi...sve ostalo je neisplativo.
Pa uzmi ako to mjerkas.kokuz_sa wrote: ↑04/02/2023 14:10Ja pitam jer idem poslovno za par dana na sajam..zippoo87 wrote: ↑04/02/2023 14:04 Bezveze usporedjivanje.
Odes fino na avion i kupis u Dubaiju ,platis kartu,hotel,osiguranja i onda vidis koliko to sve ukupno kosta![]()
U Americi isto tako...vecinom su cijene bez poreza a svaka drzava ima drugaciji porez pa dok platis dostavu ,pa carinu ,pa ostale troskove,skuplja pita nego tepsija.
Jedino ako imas koga da stalno ide u USA i Dubai pa da ti kupi...sve ostalo je neisplativo.
Pa da sta i uzmem
Hvala. TV i Music mi nisu interesantni posto koristim druge servise.fast-and-the-curious wrote: ↑04/02/2023 10:01Aplikacije nisu jeftinije u BiH. Pretplate, međutim, jesu. Na primjer, Apple Music je 50% jeftiniji nego u Zapadnoj Europi, SAD-u itd.friskyoreo wrote: ↑04/02/2023 08:44 Kakve su cijene aplikacija u Apple Store u Bosni. Da li su povoljnije nego u EU ili je to tu negdje. Htio sam da skinem "even longer" app i kontam hajde 5 eura je ok. Ali onda vidim u komentarima da se opet nesto placa, dodatnih 20tak eura cini mi se ako hoces da koristis RAW opciju. To mi je, za mene, previse za aplikaciju koju cu koristiti par puta godisnje.
Koliko se objektivno koristi facetime?Saka wrote: ↑05/02/2023 12:56 Ne uzimajte iPhone u Dubaiju, nece vam raditi Facetime jer je kod njih to zabranjeno. https://support.apple.com/en-ae/HT204380
I mene ovo zanima.kokuz_sa wrote: ↑05/02/2023 21:34Koliko se objektivno koristi facetime?Saka wrote: ↑05/02/2023 12:56 Ne uzimajte iPhone u Dubaiju, nece vam raditi Facetime jer je kod njih to zabranjeno. https://support.apple.com/en-ae/HT204380
Porev Vibera i Whatsapp
U nekoj od Apple ovlastenih prodavnica. Nije najjeftinije ali je najsigurnije zbog racuna i garancije.MarkoIvkovic wrote: ↑05/02/2023 21:04 Pozdrav, gdje najjeftinije kupiti ipad 9 sa racunom i garancijom?
Vrati se na Androidskafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2023 22:35 Moze li se posebno namjestiti jacina zvuka alarma i zvona ?
Moze li se posebno iskljuciti npr zvuk okidaca kada slikam?
Pa jel moguce jbt da je ista postavka za sve to ???
Npr hocu da mi je jacina zvona gotovo na max .... a npr jacina zvona alarma na pola ... da me ne opali infarkt ujutro ....
I jos ako dobro svatih FT se placa
U postavkama pojedinog alarma imaš slajder za jačinu samo tog alarma.skafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2023 22:35 Moze li se posebno namjestiti jacina zvuka alarma i zvona ?
Npr hocu da mi je jacina zvona gotovo na max .... a npr jacina zvona alarma na pola ... da me ne opali infarkt ujutro ....
4/5 drzava u US nema poreza, ostale imaju na svokodnevnu kupovinupepeljara wrote: ↑04/02/2023 11:54Recimo u NH drzavi nije.skafiskafsnjak wrote: ↑04/02/2023 10:49
Sad je jos veca razlika.
U Deu je vazda bio 1250 eur 128 model.
Ove godine je 1450e. A to je zbog odnosa dolar/euro.
U SAD je su cijene bez poreza .....
Sve zavisi koja je drzava u pitanju.
Nije ni bitno- kod nas je najskuplji na planeti.
Gdje?isx wrote: ↑05/02/2023 23:08U postavkama pojedinog alarma imaš slajder za jačinu samo tog alarma.skafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2023 22:35 Moze li se posebno namjestiti jacina zvuka alarma i zvona ?

De ne pristaj mi na mukuRockefeller wrote: ↑05/02/2023 22:50Vrati se na Androidskafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2023 22:35 Moze li se posebno namjestiti jacina zvuka alarma i zvona ?
Npr hocu da mi je jacina zvona gotovo na max .... a npr jacina zvona alarma na pola ... da me ne opali infarkt ujutro ....![]()