Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
beco wrote: ↑03/03/2023 21:38
Kad ćemo samo AMG odustati od ovog koncepta
Vidjecemo Alonsa sutra stari lisac će pomrsiti račune svima ako mu se da prilika.
Sto je ironicno AMG teoretski i u simulacijama ima najbolji bolid samo sto jos nisu shvatili kako funkcionise na terenu sto je jako tesko simulirati osim kad je sezona i prave trke Mislim da Toto nije menadzer od jucer i da sigurno ne bi ovoliko gurao no sidepods koncept bez da ima neke garancije da mogu otkljucati puni potencijal bolida.
Najlakse je napustiti model i copy paste sto rade ferrari ili RB.
PaulTracy wrote: ↑03/03/2023 20:54
Prosle sedmice sam na austrijskom Servus TV uz pomoc VPN gledao WSBK, imaju i F1 najavljenu za ovaj vikend.
Ne znam da li je F1 free ili postoje neka ograničenja. Zna li neko?
Prenose oni redovrno F1. Ne znam da li ima nekih ogranicenja, al nebi trebalo biti.
PaulTracy wrote: ↑03/03/2023 20:54
Prosle sedmice sam na austrijskom Servus TV uz pomoc VPN gledao WSBK, imaju i F1 najavljenu za ovaj vikend.
Ne znam da li je F1 free ili postoje neka ograničenja. Zna li neko?
Prenose oni redovrno F1. Ne znam da li ima nekih ogranicenja, al nebi trebalo biti.
beco wrote: ↑03/03/2023 21:38
Kad ćemo samo AMG odustati od ovog koncepta
Vidjecemo Alonsa sutra stari lisac će pomrsiti račune svima ako mu se da prilika.
Sto je ironicno AMG teoretski i u simulacijama ima najbolji bolid samo sto jos nisu shvatili kako funkcionise na terenu sto je jako tesko simulirati osim kad je sezona i prave trke Mislim da Toto nije menadzer od jucer i da sigurno ne bi ovoliko gurao no sidepods koncept bez da ima neke garancije da mogu otkljucati puni potencijal bolida.
Bolid je tako težak za ucicati sve mu smeta. Koliko god ga dorađivali i uljepšavali it's still a pig.
Ferrari me iznnenađuje koliko je nervozan pri izlasku iz krivina nekoliko puta je bježo i Lec i Sainz.
Stroll je sa slomljenim zglobovima uspio izbiti na mjesto br. 6 danas Bit će zanimljivo pratiti AM ove sezone mada bilo je i pitanje vremena kada ce od prije ulozene pare uroditi plodom. Tek sam danas saznao da je AM ustvari pokupovao sve top inzinjere od Red Bulla i Ferrarija
Bolid je tako težak za ucicati sve mu smeta. Koliko god ga dorađivali i uljepšavali it's still a pig.
Ferrari me iznnenađuje koliko je nervozan pri izlasku iz krivina nekoliko puta je bježo i Lec i Sainz.
Ali zato Haas i Alfa šta se dešava baš su dobri.
Igrali ko F1 Fantasy?
Iskreno radije bi da Mercedes eksperimentise 2-3 sezone dok ne rijese misteriju ovog bolida pa da pokrenu skroz novi trend nego da sada odjednom napuste koncept i krenu kopirati Ferrari i RB. Inace Ferrari i RB su jos u Bahreinu na testiranju prosle godine imali spreman protest protiv Mercedesa da F1 utvrdi da li je njihov no sidepod koncept legalan jer su predviđanja i podaci pokazivali da ce otpuhati svakoga pa barem za jednu sekundu.
Cim su vidjeli da se to ne poklapa sa onim sto bolid pokazuje na terenu odustali su od tuzbe Binoto je cak potvrdio da su i oni teoretisali oko tog modela da probaju u Ferrariju ali su odustali jer misle da nema rjesenja.
Ja igram fantasy sa drugim forumom tako da bujrum ko zeli ako je dozvoljeno ostavljati te podatke
Slušam prije dva dana na Radio Sarajevu najavu nove sezone F1 , pa između ostalog čujem da će po prvi put neka utrka biti vožena u SUBOTU i to u Las Vegasu
Baš provjerim , kad ono stvarno , gledano na "track time" , utrka je u 22h u subotu ,
a što po srednjeeuropskom vremenu "ispadne" u 7 h kod nas , u nedjelju
Samo se nadam da Las Vegas neće biti kič ko Miamiju ali znajući amere vjerovatno će biti i gore, baš gledam na DS na Netflixu i ne mogu da se načudim o kojem luksuzu oni pričaju u Miamiju
Start F3 za nekoliko minuta.
Dino Beganovic sa seste pozicije (okrenuti red kvalifikacija za sprint utrku). Pratim ga od nizih formula (F4, Formula Regional) i momak ce jednog dana sjesti u F1 sigurno.
mirsek wrote: ↑04/03/2023 13:22
Ubija Alonso nogama. Ako im ostane okvakav pace ovo ce tokom sezone biti borba RB vs AM za prvo mjesto a mercedes i ferari za trece.
Previse je nepoznanica da se ovakvo nesto tvrdi. Mozda im staza jednostavno odgovara... Ne znamo kapacitete njihove ekipe sa razvojem bolida. Samo ako uzmes proslu sezonu, prve 2 3 utrke Ferrari su letili stazom..
ST11 wrote: ↑04/03/2023 10:07
Dino Beganovic sa seste pozicije (okrenuti red kvalifikacija za sprint utrku). Pratim ga od nizih formula (F4, Formula Regional) i momak ce jednog dana sjesti u F1 sigurno.
Ako nema jakog sponzora tesko da moze prismrditi F1. Nikad teze nije bilo rookijima uci u F1. Ocito da se dobna granica pomjerila znatno, jer je sport manje fizicki zahtjevniji plus vozaci su fizicki spremniji...pa se i kasnije penzionisu. Tako da jedan rookie pored para mora imati i tonu srece.
ST11 wrote: ↑04/03/2023 10:07
Teško care. Za sjest u kokpit bolida F1 moraš biti Mega talenat ili imat moćne sponzore da finansiraju mjesto u manjoj ekipi. Čisto sumnjam da ce jednom Bosancu to uspjeti, ali pred nama je. Njemu sve najbolje zelim
Dino vozi sa svedskom licencom i pripada Ferrarijevi akademiji, tako da su mu vrata do F1 prilicno otvorena. Sve stoji na njegovom talentu i naravno, nesto srece u narednim godinama.
mirsek wrote: ↑04/03/2023 13:22
Ubija Alonso nogama. Ako im ostane okvakav pace ovo ce tokom sezone biti borba RB vs AM za prvo mjesto a mercedes i ferari za trece.
Previse je nepoznanica da se ovakvo nesto tvrdi. Mozda im staza jednostavno odgovara... Ne znamo kapacitete njihove ekipe sa razvojem bolida. Samo ako uzmes proslu sezonu, prve 2 3 utrke Ferrari su letili stazom..
Da, zato sam i rekao ako im ostane ovakav pace.
A ferari, ja mislim da nije bilo odustajanja i katastrofalnih timskih odluka borili bi se sa RB-om za titulu do zadnje trke.