FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#29476 Re: FC Barcelona
Stanite malo, pa bila je Barcelona puno bolja i dominantnija od ove sad, pa im niko ništa nije smještao. Ne kažem ja da je FIFA etična institucija, ali i Sandro je ostavio par kostura u ormaru.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#29477 Re: FC Barcelona
To Real kriv za sve ovo sto se desava Barci?Crvena Tifoza wrote:I šta je bilo sa svim tim tužbama? Ništa. Svaki put kad napune Halu iz Madrida ide nova tužba. Pare se velike uložile a nema rezultata. Sada su udarili na temelje kluba. Kraj sezone se bliži pa nek se opet zatalasa.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- skenderija04
#29478 Re: FC Barcelona
Vidi, ovo za FIFU je glupost. Mene vise nervira nastup uprave Barcelone nego sama kazna. Sve ja razumijem, i sutrasnji referendum,i potrebu da 48 sati prije istoga predsjednik nastupa kao zastitnik i da diskurs bude "zestok". Prekrsen je pravilnik FIFA-e, kaznili su te i sad se brani. Ako nemas dokaze da ti je neko smjestio a ubijedjen si, suti i nadji dokaze. Insinuacija je najgora.Svi vidima sta je bilo. Problem nije u kazni nego kako se donosi i i tok citave procedure koja je napravljena na takav nacin da izaziva sumnju. Dakle proces se pokrece na osnovu dvije anonimne tuzbe,odluka se donosi 28 novembra, i uruce je 2 aprila pred referendum o stadionu, najvaznijoj odluci u zadnjih 50 godina.ultima_palabra wrote:Stanite malo, pa bila je Barcelona puno bolja i dominantnija od ove sad, pa im niko ništa nije smještao. Ne kažem ja da je FIFA etična institucija, ali i Sandro je ostavio par kostura u ormaru.
Ovo za klince ce se rijesiti vjerovatno i prije suda. Ipak, mora se napraviti zakon koji je jasan.Vidi, Francuzi recimo nemaju ove probleme jer imaju zakon o kolonijama u Africi tako da nema zime. Arsenal je u zadnjih 10 godina odveo iz La Masie 12 djecaka i nije bilo nikakve tuzbe. Barcelona je zbog pritiska morala vratiti Erica Lamelu jer su rekli da su ugovori o poslu njegovih roditelja izmisljeni. Radno mjesto Fabregasovih roditelja niko nije dovodio u pitanje.
-
Crvena Tifoza
#29479 Re: FC Barcelona
Obratno.Tomahawk11 wrote:To Real kriv za sve ovo sto se desava Barci?Crvena Tifoza wrote:I šta je bilo sa svim tim tužbama? Ništa. Svaki put kad napune Halu iz Madrida ide nova tužba. Pare se velike uložile a nema rezultata. Sada su udarili na temelje kluba. Kraj sezone se bliži pa nek se opet zatalasa.
-
LSD
#29480 Re: FC Barcelona
Javier Faus, potpredsjednik Barcelone: "Ništa od ovog što se sad dešava klubu nije slučajnost. Doping, agresivnost Guardiole i Tita Vilanove, pa onda priče o Messijevim porezima, Neymarov ugovor. Ako ne pokažemo snagu zajedno s navijačima ovo sve će uništiti ovaj klub."
"Ljudi naprosto ne mogu prihvatiti da Barcelona već 10 godina osvaja skoro sve što se može osvojiti. La Masia je naš najveći ponos, akademija gdje djeca uče razumjeti fudbal i gdje djeca postaju ljudi. Ogromna je sramota što su nam pokušali i to ocrniti."
"Nijedan klub na svijetu nije uložio toliko novca u razvoj mladih igrača kao FC Barcelona."
"Mi smo rekli dovoljno. Saznat ćemo ko stoji iza ovih gnusnih optužbi i onda ćemo razotkriti sve!"
"Ljudi naprosto ne mogu prihvatiti da Barcelona već 10 godina osvaja skoro sve što se može osvojiti. La Masia je naš najveći ponos, akademija gdje djeca uče razumjeti fudbal i gdje djeca postaju ljudi. Ogromna je sramota što su nam pokušali i to ocrniti."
"Nijedan klub na svijetu nije uložio toliko novca u razvoj mladih igrača kao FC Barcelona."
"Mi smo rekli dovoljno. Saznat ćemo ko stoji iza ovih gnusnih optužbi i onda ćemo razotkriti sve!"
- HB_BHF
#29481 Re: FC Barcelona
Ovima je izgleda važnije da znaju ko je iza svega ovoga, nego da se izvuku iz ove situacije
.
- skenderija04
#29482 Re: FC Barcelona
Upravo to. Neka traze, ako imaju neke naznake ali ovakve izjave su besmislene.HB_BHF wrote:Ovima je izgleda važnije da znaju ko je iza svega ovoga, nego da se izvuku iz ove situacije.
Da li je klub prekrsio pravilnik FIFE? - Jeste
Ko je kriv? - Uprava
Kada to prihvate, onda mozemo o svemu.
- HB_BHF
#29484 Re: FC Barcelona
Zubi hoće da podnese ostavku?
- skenderija04
#29485 Re: FC Barcelona
Demantovano. Bice puno ovakvih vijesti do kraja referenduma. Internet u sluzbi dvije strane. Samo utakmice ostalo je katastrofaHB_BHF wrote:Zubi hoće da podnese ostavku?
-
5 0 5
#29486 Re: FC Barcelona
Cijela uprava treba podnijeti ostavku.
- skenderija04
#29487 Re: FC Barcelona
Zasto?505sCrtom wrote:Cijela uprava treba podnijeti ostavku.
-
DonVVVV
#29488 Re: FC Barcelona
Mlate ovi pricu o nekim imenima tj. drugim klubovima a zapravo ove stvari dolaze iz vlastite kuce..LSD wrote:Javier Faus, potpredsjednik Barcelone: "Ništa od ovog što se sad dešava klubu nije slučajnost. Doping, agresivnost Guardiole i Tita Vilanove, pa onda priče o Messijevim porezima, Neymarov ugovor. Ako ne pokažemo snagu zajedno s navijačima ovo sve će uništiti ovaj klub."
Treba kriti greske
Laporta
-
LSD
#29489 Re: FC Barcelona
gdje ti vidiš da je pomenuo ijedan klub
i šta sad Laporta
i šta sad Laporta
- tzipiripi
#29490 Re: FC Barcelona
Gledam programsku šemu Arene sport za srijedu i nema prijenosa ni jedne utakmice, a za Hrvatsku ima na njihovoj Arena 3 Atletico - Barca. OBN prenosi Bayern - ManU a bezbeli će i švabe isto prenositi, tako da...
Šugava Arena sport sve gora i gora, očekujem da im i ove godine finale Kupa kralja mazne Sport klub.
http://www.tvarenasport.com/channel/2014-04-09
Šugava Arena sport sve gora i gora, očekujem da im i ove godine finale Kupa kralja mazne Sport klub.
http://www.tvarenasport.com/channel/2014-04-09
- skenderija04
#29491 Re: FC Barcelona
Neymar je zabrinut za stanje u klubu

-
5 0 5
#29492 Re: FC Barcelona
Pokvarit će ga Alves.skenderija04 wrote:Neymar je zabrinut za stanje u klubu
Ma šta ja znam. Previše kontroverzi oko uprave. Ako nisu krivi zbog problema u koje je klub zapao, onda su krivi što se nisu potrudili da se klub uopste mora baviti takvim stvarima. Zabrana registracije novih igrača je kap koja je prelila čašu. Neymar, Rossel, Messi... Previše za jednu sezonu.
S pozitivne strane, bar nije dosadno biti barcelonin navijač. Uvijek nešto.
- skenderija04
#29493 Re: FC Barcelona

Vidi, ja mislim da ova uprava sa Bartomeuom ima previse idiota, djece iz "finih" kuca, koji su zavrsili fakultete mastere i slicne gluposti, ali im nedostaje skromnosti. Ovo za FIFU je ociti primjer. Znali su sta se moze desiti, ali nisu ocekivali ovakvu kaznu. Opustili se djecaci
Sa druge strane, ovo je prva uprava koja ima plan malo duzi od sezone sa titulama.Ovo sto se glasa sutra je od velike vaznosti za buducnost kluba. Ovi su shvatili da su dobili gotov sportski model koji daje rezultate i da nemaju potrebu bilo sta da mjenjaju. Njihov predizborni plan iz 2010 je napraviti stabilan finansijski plan . Cetiri godine im je trebalo da smanje dug, a sad krecu u zavrsnicu projekta a to je ovaj oko stadiona i pratecih objekata. Cilj je da za deset godina, kada se otplati kompleks, klub ima prihode od 25/30 miliona godisnje, bez obzira na druge zarade koje vec sada postoje. Ovi likovi su shvatili u kom pravcu ide fusbal i nisu htjeli da ostanu po strani. Dakle kada se spoji sportski dio "La Masia" i finansijski dio " Espai Barça" sanse da u buducnosti ide dobro su velike. Najomrazeniji predsjednik Barcelone Nunez, je osnovao Masiju, kupio terene na kojima ce se napraviti stadion za B ekipi i sve mladje selekcije i na kome je napravljena nova Masija., doveo je Nike, prodao je tv prava u to vrijeme najskuplje u Spaniji, stabilizovao je klub a otisao je kao najveci zlotvor. Mislim da se situacija ponavlja. Lako je biti simpatican i razmisljati samo o svom imidzu, rasipati pare...Svi te tapsu po ramenu dok si tu ali kad odes ostavljas pustos. Ovi treba da poprave institucionalno predstavljanje kluba . Ponasaju se kao nabjedjeni sminkeri a ne znaju s kim imaju posla.
Vidim i ja da se traze izbori. Ali kako se traza? Preko novina i skrabica bliskih opoziciji. Ok, i to razumijem ali zasto ostavka ako ne znam ko je kandidat? Kriju se i samo salju poruke da ovi treba da podnesu ostavke. Neka prvo pokazu njuske, da vidimo ko su, a onda glasanje o povjerenju . Sistem je vrlo jasan. Nikakva revolucija zbog Fifine kazne. Bar ja tako mislim.Imaju dvije opcije. 1. Da traze glasanje o povjerenju 2. Da cekaju dvije godine. Treca opcija je ilegala.
- suncica24
#29494 Re: FC Barcelona
Eno kaze Wegner kako "Barca je kriva jer nije postovala pravila"

- skenderija04
#29495 Re: FC Barcelona
Ima pravo. On postuje pravila. Ti znas da Arsenal u Barceloni ima 9 ljudi koji kontrolisu Masiju? Bukvalno cekaju da djecak napuni 16 godina i jedan dan i krece vrbovanje? 21 djecak je otisao za englesku u zadnjih sest godinasuncica24 wrote:Eno kaze Wegner da kako "Barca je kriva jer nije postovala pravila"
-
5 0 5
#29496 Re: FC Barcelona
Sve ja to znam. Mislim da bi trebali ići na glasanje o povjerenju. A ni to ih neće izbaciti van. Bar ne odmah. Ovo sa fifom se vuče već godina. Pa Neymar. Pa Rossel. Pa ona svađa sa Messijem preko novina u decembru. Kad im je Messi poručio, klub velik kao Barcelona zaslužuje i takve direktore. Ali kakvi god da su klocevi ili mafijaši, šta god, ovakve stvari se jednostavno ne bi smjele dešavati. Moje mišljenje.
- skenderija04
#29497 Re: FC Barcelona
Tacno. Neka se predstave, skupe potpise i glasa se. Postoji postupak za to. Tri zadnja predsjednika su imala glasanje Nunez (pobijedio) Gaspart(izgubio) Laporta (pobijedio) To i izbori su nacin. Ovdje je problem sto niko nece da pokrene pricu, Mnogi bi da ovi odu, pa onda da se pojavimo. To je kukavicluk. A i zasto bi ovi isli? Statut im dozvoljava505sCrtom wrote:Sve ja to znam. Mislim da bi trebali ići na glasanje o povjerenju. A ni to ih neće izbaciti van. Bar ne odmah. Ovo sa fifom se vuče već godina. Pa Neymar. Pa Rossel. Pa ona svađa sa Messijem preko novina u decembru. Kad im je Messi poručio, klub velik kao Barcelona zaslužuje i takve direktore. Ali kakvi god da su klocevi ili mafijaši, šta god, ovakve stvari se jednostavno ne bi smjele dešavati. Moje mišljenje.
Off
Danas je sud prihvatio na razmatranje zalbu grupe clanova R.Madrida protiv Pereza. Radi se o statutima Reala koje je ovaj promijenio da bi unistio opoziciju.
-
Amar_Chulle_Custic
#29498 Re: FC Barcelona
Ma ban je idealna opcija da se tim finansijski stabiliše, ali i da možda produkujemo nove kosti budućeg skeleta. Sve u svemu, volio bih manje čitati o politici na ovoj temi danas, budući da nas čeka neugodni i grubi Betis. 3:0 ? 
- skenderija04
#29499 Re: FC Barcelona
Ovo za ban i ja tako slicno vidim. Sto se tice politike, tako je ove sezoneAmar_Chulle_Custic wrote:Ma ban je idealna opcija da se tim finansijski stabiliše, ali i da možda produkujemo nove kosti budućeg skeleta. Sve u svemu, volio bih manje čitati o politici na ovoj temi danas, budući da nas čeka neugodni i grubi Betis. 3:0 ?
-
5 0 5
#29500 Re: FC Barcelona
Sad sam gotovo siguran da je Bartomeu znao da ce doći ovakva kazna kada je rekao da ima spremljenih 120M eura za kupovinu na ljeto.skenderija04 wrote:Ovo za ban i ja tako slicno vidim. Sto se tice politike, tako je ove sezoneAmar_Chulle_Custic wrote:Ma ban je idealna opcija da se tim finansijski stabiliše, ali i da možda produkujemo nove kosti budućeg skeleta. Sve u svemu, volio bih manje čitati o politici na ovoj temi danas, budući da nas čeka neugodni i grubi Betis. 3:0 ?Valjda ce sljedeca biti iskljucivo fudbal.