Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

svi u napad

#29476 Re: Sarajevski derbi

Post by svi u napad »

Jebem Husrefa i njegovu taktiku. Umjesto da nakantas levate jer nikad nisu bili slabiji on nesto cuva rezultat. Sta bi bilo da je kojim slucajem koja frljoka zadnjih 5 minuta usla. Prosli derbi bio takav. Umjesto glat pobjede moras strahovat. No dobro 3 bobe su tri bobe. Idemo dalje. Naprijed Saraj´vo. :thumbup: :izet:
todd_smith

#29477 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Milimetarski ofsajd jel? :lol:
avetinja

#29478 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Logovan wrote:
avetinja wrote:
Logovan wrote:Još ste opasni. Još vas shvatamo ozbiljno. Nećemo padati na ovo pa da se opustimo.
Ovim ste stekli veliki plus. Naravno, morate da ostanete dosljedni ambicijama i to opravdate kvalitetom, ali trenutno ne vidim svoj klub u borbi za titulu.
Ma jeste veliki plus, ali nema opuštanja. Da sam trener, pustio bih večeras igrače da proslave pobjedu, a sutra kao da se ništa nije desilo. Maksimalno ozbiljno.
De proslavite to kako treba 5-6 dana. :mrgreen:
Fudo387

#29479 Re: Sarajevski derbi

Post by Fudo387 »

Qoom wrote:Image
:lol:
Logovan

#29480 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

avetinja wrote: De proslavite to kako treba 5-6 dana. :mrgreen:
Proslavljali smo prethodnih sezona u većini slučajeva, pa eto sve ti je jasno. :mrgreen:

Nego, ne mogu da vjerujem da smo pobijedili u derbiju nakon poraza od Goška. :-) Mislim malo mi čudno, ovo se ne viđa baš svake sezone. :lol:
todd_smith

#29481 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

prvo poluvrijeme mozda najboljih 45 minuta sto se derbija tice, u zadnjih 10 godina hladno

derbi...pa jebiga, mozda i najbolji jos od onog na grbavici kada je Radovac prosao kroz trojicu

tri gola, penal, diskutabilne odluke, dva crvena...mislim da je sasvim solidna utakmica bila sto se tice neutralnosti

Zeljenicar u slobodnom padu, nazalost Sarajevo to veceras nije iskoristilo na najbolji nacin, ali dovoljno za 3 boda.

Vidi se dosta nervoze medjusobno u svlacionici Zeljenicara, sto je evidentno da se igraci medjusobno svadjaju na terenu, dobacuju jedan drugome...neka, volim ovako vidjeti, ne zalim se

Drugo poluvrijeme je Husrefu moglo dobro dobro na nos doci, da je pri kraju onaj slobodni zalutao u mrezu. Ekipa Sarajeva i dalje ono sto gledam vec par sezona, dobra na segmente, ali jednostavno nema tu zrelost koja ti treba da uhvatis utakmicu za vrat i privedes kraju, onako kao sto je recimo Zeljo imao 2009/10 periodu ili Zrinjski zadnje 2-3 sezone. Mislim da bi i sami navijaci Zelje priznali da su veceras bili zreli za 3-4 gola.

Desna strana je svaki napad imala rupu kod Zelje, i kako Husref to nije iskoristio...nije mi jasno. Oba gola sa desne strane dosla, i svaka ozbiljnija prilika za nesto vise prostor je uvijek bio tu.

Helem sve u svemu, zadovoljan sa 3 boda, ali mislim da je moglo mnogo bolje, kada je Zrinjski na Kosevu popusio 4 komada, mislim da su igraci Zelje govorom tijela pokazali zrelost za 3-4 komada takodjer.
Alfa_i_Omega

#29482 Re: Sarajevski derbi

Post by Alfa_i_Omega »

Cestitke komsinicama. :mrgreen:
avetinja

#29483 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Logovan wrote:Nego, ne mogu da vjerujem da smo pobijedili u derbiju nakon poraza od Goška. :-) Mislim malo mi čudno, ovo se ne viđa baš svake sezone. :lol:
Jesi li pročitao šta sam napisao prije utakmice? Poraz protiv Goška je učinio da utakmici pristupite bez rezervisanosti, što ne bi bio slučaj da ste pobijedili i otišli na plus osam prije derbija.
Logovan

#29484 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

avetinja wrote:
Logovan wrote:Nego, ne mogu da vjerujem da smo pobijedili u derbiju nakon poraza od Goška. :-) Mislim malo mi čudno, ovo se ne viđa baš svake sezone. :lol:
Jesi li pročitao šta sam napisao prije utakmice? Poraz protiv Goška je učinio da utakmici pristupite bez rezervisanosti, što ne bi bio slučaj da ste pobijedili i otišli na plus osam prije derbija.
Pa moguće je da si u pravu, ali eto opet čudno mi. :mrgreen:
Logovan

#29485 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

https://www.klix.ba/sport/nogomet/nezad ... /181103082

Nemojte se više nikad praviti fini, pošteni, glumiti neke poštenjačine, a nabijati nama na nos polomljene stolice na Grbavici i sve ostalo, jer i vi isto radite na AFH. Čupaju i jedni i drugi, razvaljuju i jedni i drugi, tako da nema potrebe da drugima pametujete.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#29486 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Logovan wrote:https://www.klix.ba/sport/nogomet/nezad ... /181103082

Nemojte se više nikad praviti fini, pošteni, glumiti neke poštenjačine, a nabijati nama na nos polomljene stolice na Grbavici i sve ostalo, jer i vi isto radite na AFH. Čupaju i jedni i drugi, razvaljuju i jedni i drugi, tako da nema potrebe da drugima pametujete.
Pa normalno da cupaju...nemaju tu bolji i gori....imaju samo navijaci i divljaci!
AmiĐa_Idriz

#29487 Re: Sarajevski derbi

Post by AmiĐa_Idriz »

Zbog ovakvih orangutana je i sve manja i manja posjeta. Nabijem čupanje stolica i paljenje baklji i na sjeveru i na jugu.
avetinja

#29488 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Nije oko toga nikad bilo problema, već oko onog vašeg čupanja na stotine stolica, i kada ste to pokušali izjednačiti sa našim čupanjem stolica na Koševu, što količinski nije nimalo isto. Što se mene tiče, neka komisije naprave uviđaj i neka klubovi plate za svoje navijače, kada već nema kamera da ih policija pojedinačno kazni.
Logovan

#29489 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

hrasno38 wrote: Pa normalno da cupaju...nemaju tu bolji i gori....imaju samo navijaci i divljaci!
Govorim pojedincima, a ne svima vama.
avetinja wrote: Nije oko toga nikad bilo problema, već oko onog vašeg čupanja na stotine stolica, i kada ste to pokušali izjednačiti sa našim čupanjem stolica na Koševu, što količinski nije nimalo isto. Što se mene tiče, neka komisije naprave uviđaj i neka klubovi plate za svoje navijače, kada već nema kamera da ih policija pojedinačno kazni.
Boga mi nisi u upravu za boldirano, ali eto ne bih se raspravljao, ti jedno, ja ću drugo i tako danima.

Naravno, treba platiti štetu, nemam ništa protiv toga. :thumbup: Još bih dodao, da prije svakog derbija, obje uprave obiđu tribinu gdje će biti smješteni protivnički navijači. A zašto, zato da se ne bi pisala kazna za npr. razbijenu ogradu, a ona već bila razbijena.
Last edited by Logovan on 03/11/2018 21:18, edited 1 time in total.
klosar pravi

#29490 Re: Sarajevski derbi

Post by klosar pravi »

AmiĐa_Idriz wrote:

Zbog ovakvih orangutana je i sve manja i manja posjeta. Nabijem čupanje stolica i paljenje baklji i na sjeveru i na jugu.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

JESTE LJUDI NE DOLAZE NA STADION 20 GODINA ZBOG POLOMLJENIH STOLICA SVAKO NEKOLIKO GODINA. :D
armin071

#29491 Re: Sarajevski derbi

Post by armin071 »

avetinja wrote:
Nije oko toga nikad bilo problema, već oko onog vašeg čupanja na stotine stolica, i kada ste to pokušali izjednačiti sa našim čupanjem stolica na Koševu, što količinski nije nimalo isto. Što se mene tiče, neka komisije naprave uviđaj i neka klubovi plate za svoje navijače, kada već nema kamera da ih policija pojedinačno kazni.
e cuj kolicinski nije nimalo isto :-)
Znaci do 50 stolica je ok sve preko je strasno...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#29492 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Logovan wrote:
hrasno38 wrote: Pa normalno da cupaju...nemaju tu bolji i gori....imaju samo navijaci i divljaci!
Govorim pojedincima, a ne svima vama.
Naravno a sta sam ja napisao...NAVIJACI I DIVLJACI! Predpostavljam da ti kao ni ja nisi nikada nista devastirao na nekom stadionu pa si ti navijac.
avetinja

#29493 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

armin071 wrote:e cuj kolicinski nije nimalo isto :-)
Znaci do 50 stolica je ok sve preko je strasno...
Ne, nisam to mislio, već da se razlikuje količina polomljenih stolica, i da je oko toga bila velika rasprava.
Logovan wrote:Boga mi nisi u upravu za boldirano, ali eto ne bih se raspravljao, ti jedno, ja ću drugo i tako danima.

Naravno, treba platiti štetu, nemam ništa protiv toga. :thumbup: Još bih dodao, da prije svakog derbija, obje uprave obiđu tribinu gdje će biti smješteni protivnički navijači. A zašto, zato da se ne bi pisala kazna za npr. razbijenu ogradu, a ona već bila razbijena.
Koliko se sjećam, oko toga je bio problem. Vi ste govorili da i mi čupamo, a mi smo govorili da ne radimo to u istoj količini kao vi. Moguće je da sam zaboravio nešto.

Slažem se za ovo zadnje.
Logovan

#29494 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

hrasno38 wrote: Naravno a sta sam ja napisao...NAVIJACI I DIVLJACI! Predpostavljam da ti kao ni ja nisi nikada nista devastirao na nekom stadionu pa si ti navijac.
Ma jok, kakav ja, jesam lud, ali nisam ovoliko. :-)
EvoMeneJopet

#29495 Re: Sarajevski derbi

Post by EvoMeneJopet »

Cupo sam ja na grbavici, nekad 2006 cini mi se. Pobio se sa Vukom, mladjim. I na kraju nas drotovi izudarali, zasluzeno.

Jebi ga, alkohol, mladost i jos po neka zabranje supstanca...
Kad se sjetim danas, bas me sramota...
AmiĐa_Idriz

#29496 Re: Sarajevski derbi

Post by AmiĐa_Idriz »

klosar pravi wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

JESTE LJUDI NE DOLAZE NA STADION 20 GODINA ZBOG POLOMLJENIH STOLICA SVAKO NEKOLIKO GODINA. :D
:roll:

N I J E P O E N T A U S T O L I C I K A O S T O L I C I V E Ć U P O N A Š A NJ U
klosar pravi

#29497 Re: Sarajevski derbi

Post by klosar pravi »

Ma imamo najsigurniji derbi u evropi od vecih. :D

Problema ni na mapi nema jedino ako u sranje brojiš 50 polomljenih stolica. :lol:
todd_smith

#29498 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

EvoMeneJopet wrote:Cupo sam ja na grbavici, nekad 2006 cini mi se. Pobio se sa Vukom, mladjim. I na kraju nas drotovi izudarali, zasluzeno.

Jebi ga, alkohol, mladost i jos po neka zabranje supstanca...
Kad se sjetim danas, bas me sramota...

dobro si prosao, mogao te roknuti pa da ga branimo na Sjeveru
Logovan

#29499 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Komšijama bježimo atalanta bodova. :mrgreen:
Qoom

#29500 Re: Sarajevski derbi

Post by Qoom »

Image
Post Reply