Navodno Englezi dozvoljavaju prijenos samo jedne tekme u 16h na kanalima koji idu preko satelita, u ovome slučaju SK HD prenosi West Ham - Crystal Palace dok evo SK4 Arsenal - Watford i SK5 Norwich Newcastle pošto ti kanali valjda nisu na satelitu?! (neka me ispravi neko ako griješim ali tako sam barem shvatio priču sa sportklub foruma)channel10 wrote:Sta je ovo, opet pocele zajebancije sa SK u Aprilu mjesecu? Nema prijenosa niti jedne tekme PL Engleske na prva tri SK.
Da li to znaci da cemo do kraja sezone opet gledati samo po jednu ili nijednu tekmu kao prosle sezone?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Maharadza
#29476 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
smartXL
#29477 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemah je privatna firma i nema obavezu sponzorstva, ali opet nadje pa nesto sponzorise, evo najnovije je SFF, pa recimo kad su poplave bile donirao je sredstva. To je sve njihova dobra volja.jao_situacije wrote:
to je tvoj pogled a s druge strane telekom sponzorira od kurac palac kud i nekakvih xy smotri do premijer lige, a telemah sponzorira šta ono ?
hmmm ja bih rekao ništa, a ti me slobodno demantiraj i postavi dokaze
telekomu se zamjera uhljebljavanje sda debila, odlično to jeste tako, ali je telekom sa sponzoriranjem uradio 10 više dobra, nego što uvaljivanje debila iz sda nanijelo štete
s druge strane tvoja firma i poslodavac (a ja ne radim u telekomu niti sam u sda, ako ne vjeruješ otiđi na temu o sda pa čitaj šta pišem o trezorašu i ekipi) koristi nelegalno stubove elektrodistribucije kači i razvodi kablove po brezama i topolama i još glumi neku ozbiljnu kompaniju a iskopali ste 0 m i položili 0 kablova pod zemlju
par stotina miliona maraka koliko sigurno uzmete godišnje, izvučete iz bih ne platite ništa i još se ovdje javljate i kurčite nešto
ono što je sda uradila i pokrala od 91' vi ćete uraditi i pokrasti za 5 godina
znaš kako ono kažu, neka svoga i u gori vuka
lako ćemo mi trezorka riješiti ali tog tvog krimosa sa kajmanskih otoka neće ni sposobniji ni ozbiljniji uhvatiti i zatvoriti, očito je da ima razrađene šeme za međunarodni kriminal
To sto sad, eto kad si spomenu bht, sponzorise, to mu ne daje za pravo da vrsi malverzacije na drugom mjestu, a kolko sam te skonto ti bi to oprostio.
Ko je telemahu (odnosno onima koji su razvodili kablove, a znamo da telemah nije kako predstavljate) dozvolio da rade na nacin na koji je ucinjeno? Ako je ilegalno, valjda bi ovi do sad reagovali i poskidali. Nije ni tu sve cisto, da se primjetit.
A ko kaze da telemah ne placa porez? Bas posluje nezakonito? Uzmimo i da ne placa, ko mu je omogucio da ne placa, ko ga pokriva? Jel onda telemah odgovoran il neko drugi? Drzavni organi su jedini neprijatelji BiH, a ne privatne firme, jer da organi rade svoj posao, privatnoci bi bili ko bubice.
-
The Realist
#29478 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Placa Telemach porez, ali ne plate porez vezan za profit. Te se stvari svugdje u svijetu dozvoljavaju, jer se zeli sto veci broj zaposlenih, a istovremeno to i predstavlja najveci izvor prihoda zemalja (doprinosi, ili porezi na plate, to se mora platiti).
-
smartXL
#29479 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A znate li zbog cega ne placa? Zato sto svake godine akvizira novog operatera i to je investicija a porez na dobit se ne placa ako imas investicije jer sire djelatnost. Pa tako vam godinama radi bingo da bi izbjego platit porez. To nije protuzakonito.The Realist wrote:Placa Telemach porez, ali ne plate porez vezan za profit. Te se stvari svugdje u svijetu dozvoljavaju, jer se zeli sto veci broj zaposlenih, a istovremeno to i predstavlja najveci izvor prihoda zemalja (doprinosi, ili porezi na plate, to se mora platiti).
- autotoxis
#29480 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Molim za jednu info, moja sestra je kupila novi TV i kada sam joj prikljucio Tv i kada je tv zavrsio trazenje kanala pojavili su joj se svi kanali i analogni i digitalni iako nikad nije uvodjena digitalna pa mi nije jasno kako to funkcionise da li sada treba zvati operatera da joj iskljuce digitalnu. Izvinjavam se ako je ovo pitanje bilo ranije povelika je tema. Hvala! 
-
Mustang1
#29481 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta je sa internetom? Neke stranice nece da otvori neke hoce. Forum okrece pola sata nece da otvori. Morao direktno na temu kliknuti da udje..
- MTV
#29482 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Netrebas nista raditi. Te digitalne sto je TV pronasao su svakako kodirani. Nemoze ti telemach iskljuciti digitalu, analogiju jer i jedno i drugo ide preko kabla. Ako sestra zeli digitalu onda nek nazove i pretplati se na odredjene pakete. Dobit ce Cam modul ili resiver.autotoxis wrote:Molim za jednu info, moja sestra je kupila novi TV i kada sam joj prikljucio Tv i kada je tv zavrsio trazenje kanala pojavili su joj se svi kanali i analogni i digitalni iako nikad nije uvodjena digitalna pa mi nije jasno kako to funkcionise da li sada treba zvati operatera da joj iskljuce digitalnu. Izvinjavam se ako je ovo pitanje bilo ranije povelika je tema. Hvala!
- crnivrag
#29483 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kanale koje je dobila, dobila je putem DVB-C mreže, putem koje se inače isporučuju digitalni kanali.autotoxis wrote:Molim za jednu info, moja sestra je kupila novi TV i kada sam joj prikljucio Tv i kada je tv zavrsio trazenje kanala pojavili su joj se svi kanali i analogni i digitalni iako nikad nije uvodjena digitalna pa mi nije jasno kako to funkcionise da li sada treba zvati operatera da joj iskljuce digitalnu. Izvinjavam se ako je ovo pitanje bilo ranije povelika je tema. Hvala!
Trenutno je otključan Start i HD paket na digitalnoj, pa ona može pratiti kanale koji spadaju u ove pakete besplatno dok ih Telemach ne kodira.
Nakon što ih kodira, a ako bude željela koristiti digitalnu, onda je potrebno da se pretplati na njih, i tada će dobiti modul ili resiver, u zavisnosti šta želi koristiti za praćenje digitalnih kanala.
- crnivrag
#29484 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Trenutno nema problema sa internetom putem originalne Telemach sheme u Sarajevu, tačnije na području Dobrinje.Mustang1 wrote:Sta je sa internetom? Neke stranice nece da otvori neke hoce. Forum okrece pola sata nece da otvori. Morao direktno na temu kliknuti da udje..
- autotoxis
#29485 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako sam dobro shvatio to je kao neki besplatni probni period. Hvala na brzom odgovoru!crnivrag wrote:Kanale koje je dobila, dobila je putem DVB-C mreže, putem koje se inače isporučuju digitalni kanali.autotoxis wrote:Molim za jednu info, moja sestra je kupila novi TV i kada sam joj prikljucio Tv i kada je tv zavrsio trazenje kanala pojavili su joj se svi kanali i analogni i digitalni iako nikad nije uvodjena digitalna pa mi nije jasno kako to funkcionise da li sada treba zvati operatera da joj iskljuce digitalnu. Izvinjavam se ako je ovo pitanje bilo ranije povelika je tema. Hvala!
Trenutno je otključan Start i HD paket na digitalnoj, pa ona može pratiti kanale koji spadaju u ove pakete besplatno dok ih Telemach ne kodira.
Nakon što ih kodira, a ako bude željela koristiti digitalnu, onda je potrebno da se pretplati na njih, i tada će dobiti modul ili resiver, u zavisnosti šta želi koristiti za praćenje digitalnih kanala.
-
channel10
#29486 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ali sto je zanimljivo, samo pred kraj sezone (ne znam sad tacno kako je bilo u prosloj, odnosno da li je od Aprila bilo ovakvih problema ili kasnije) nastanu ovi problemi (prenosi se samo jedna ili u danasnjem slucaju niti jedna tekma na prva tri SK kanala).Maharadza wrote:Navodno Englezi dozvoljavaju prijenos samo jedne tekme u 16h na kanalima koji idu preko satelita, u ovome slučaju SK HD prenosi West Ham - Crystal Palace dok evo SK4 Arsenal - Watford i SK5 Norwich Newcastle pošto ti kanali valjda nisu na satelitu?! (neka me ispravi neko ako griješim ali tako sam barem shvatio priču sa sportklub foruma)channel10 wrote:Sta je ovo, opet pocele zajebancije sa SK u Aprilu mjesecu? Nema prijenosa niti jedne tekme PL Engleske na prva tri SK.
Da li to znaci da cemo do kraja sezone opet gledati samo po jednu ili nijednu tekmu kao prosle sezone?
-
The Realist
#29487 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nikako da se problemi sa HD kanalima riješe i nije baš gledljivo. Nije totalna katastrofa, ali dovoljno da je iritirajuće. Pojačali su signal, ali evo sada sa 50%, spao na 40% (ni 50 nije dovoljno da HD kanali idu glat). Sve ostalo je odlično, nemam prigovora, ali ovo nikako da riješe.
-
LARSSON1921
#29488 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Šta se ovo kontstantno dešava sa kanalima, vecinom HD? Štopa nenormalno, dok zvuk ide ok
-
The Realist
#29489 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Foxovi isto prave problem, pikselizacija ogromna, nema slike nikako skoro. Vjerovatno neki problem globalni, ili barem vezan za Telemach.LARSSON1921 wrote:Šta se ovo kontstantno dešava sa kanalima, vecinom HD? Štopa nenormalno, dok zvuk ide ok
-
LARSSON1921
#29490 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dešavalo mi se prije ako isključim d3mini iz struje odmah, pa onda sve počne štopati ali evo sad ništa od toga nisam uradioThe Realist wrote:Foxovi isto prave problem, pikselizacija ogromna, nema slike nikako skoro. Vjerovatno neki problem globalni, ili barem vezan za Telemach.LARSSON1921 wrote:Šta se ovo kontstantno dešava sa kanalima, vecinom HD? Štopa nenormalno, dok zvuk ide ok
Pa dešavalo se da pise greska (6) a kanale uredno plaćam
-
The Realist
#29491 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni HD rade, sa problemom koji imam, samo mi Foxovi ne rade (mozda jos neki, a da ne znam). Prestali odjednom.
- Averus
#29492 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemaše, ima li tog interneta...?
Od jutros ništa, ruter mi ne hvata IP adresu nikakvu, iako dodjeljuje normalno klijentima (dhcp)
Zahvaljujući tome nemam ni telefona.
I tako već dva sata
Ovo pisem sa 3g-a
Od jutros ništa, ruter mi ne hvata IP adresu nikakvu, iako dodjeljuje normalno klijentima (dhcp)
I tako već dva sata
Ovo pisem sa 3g-a
- Radar71
#29493 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imaju neki problem na Dobrinji, Nedzarici i ne znam gdje još.Averus wrote:Telemaše, ima li tog interneta...?
I tako već dva sata
Ovo pisem sa 3g-a
- BaDa
#29495 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ista situacija i kod mene internet na slamku radi... kucni ne radi i na routeru pokazuje da su sva 4 porta zauzeta i ako samo 2 korisitm
- avaks
#29496 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije globalno očigledno, kod mene nema frke:

-
The Realist
#29497 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vratili se Foxovi, i signal mi malo bolji, 60%, ali ne znam je li zo radi jutra, ili su nesto radili. Net moram provjeriti (brzinu istog).
-
mirza_15
#29498 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li neko da mu ip pocinje sa 100.64........ ili 100.65.....
100.64.0.0/10?
100.64.0.0/10?
-
The Realist
#29499 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Signal mi varira između 50 i 60%, vjerovanto će se pokraviti opet navečer. Net je dobar.
Što se IP adrese tiče, nije mi ta, da ne misliš da te ignorišemo
.
Što se IP adrese tiče, nije mi ta, da ne misliš da te ignorišemo
-
mirza_15
#29500 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zbog nedostatka ipv4 adresa (ne mogu se vise kupiti) ima nesto sto moraju da urade. Prelazak na CGN moguce da ne prodje glatko.