Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Prpa.ba

#29451 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

Stranka se sprema ostvariti svoju funkciju (uci u vlast), glasaci sokirani. :lol:
zippoo87

#29452 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

druze @kmirsad-e,malo realnosti u ozbiljnim godinama ti ne bi naskodilo,barem na forumu
ovo sve sto je odradjeno,najvise je odradio Beslagic a naravno da su aminovali i iz Sarajeva...pa Camdzic je clan Predsjednistva NSa

drugo,ti ovo gledas iz nekog svog ugla...a stranka i Sarajevo na Tuzlu gledaju drugacije...Tuzla je "najplodnije " tlo za stranku kao NS ali nikako do sada nije uspjela postici ni minimalan uspjeh u Tuzli i naravno da se sada ide sa drugacijim pristupom ,koji barem za sada ne rusi postulate NSa
pokusava se osvojiti vlast,sto i jeste valjda jedini cilj politike i politicara a onda kada se osvoje mandati,provodi se politika stranke

ti recimo prejudiciras sa svojim komentarima a niko od nas ,pa ni ti ne znamo,hoce li NS napraviti dobar rezultat,hoce li uopste biti u prilici da dobije i jedno ministarsko mjesto,ko ce jos ciniti vlast (ako se uspije izbaciti SDA) sa ove dvije stranke ,itd itd

fino pise da je ovo POSTIZBORNI sporazum ,jedino bi jos bilo fer da se vec sada izadje sa imenima ljudi koji ce biti predlozeni na fukncije (ministarske,direktorske,itd) pa da onda ljudi znaju ko ce sta voditi,ako se bude u vlasti

pustite malo da se stvari dogadjaju,nemojte na svaku odmah reagovati
ja sam vec napisao da ne mirisem SDP ali evo vec dvije godine se prica o tim nekim ujedinjenjima-okupljanjima stranaka gradjanskog bloka...i svi bi voljeli da se to desava a kada se desi negdje,onda to opet ne valja
zato treba furati neki svoj pravac a rijeme ce pokazati ko je bio upravu
ušće

#29453 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ušće »

Čekaj...
Ima li neko da objasni jeli naš Mirso član ili nije član ...mene sa ovim zadnjim postom bacio u ćalavrntiju :mrgreen:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#29454 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Prpa.ba wrote:Stranka se sprema ostvariti svoju funkciju (uci u vlast), glasaci sokirani. :lol:
S Dinom Konakovicem , Enverom Bijedicem i sa SDA , Nasoj stranci nije potrebno da podijeli ni dorucak na nekom sastanku a kamo li vlast i upravljanje budzetima....

Za ovo drugo prvoopisani imaju provjerene i odane sluge u vidu SBB-a , BOSS-a , BPS-a , Topica , Karacica , Lazovica , Srdica , Suljagica , Reufa ,DF-a , SDP-a i mnogih , mnogih drugih...
Prpa.ba

#29455 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

Nema druge nego osnovati Čistu Našu Stranku 2008. koja će u statutu imati da neće ući u vlast dok ne ostvari 50%+1 glas. :-D
kmirsad

#29456 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

zippoo87 wrote:druze @kmirsad-e,malo realnosti u ozbiljnim godinama ti ne bi naskodilo,barem na forumu
ovo sve sto je odradjeno,najvise je odradio Beslagic a naravno da su aminovali i iz Sarajeva...pa Camdzic je clan Predsjednistva NSa

drugo,ti ovo gledas iz nekog svog ugla...a stranka i Sarajevo na Tuzlu gledaju drugacije...Tuzla je "najplodnije " tlo za stranku kao NS ali nikako do sada nije uspjela postici ni minimalan uspjeh u Tuzli i naravno da se sada ide sa drugacijim pristupom ,koji barem za sada ne rusi postulate NSa
pokusava se osvojiti vlast,sto i jeste valjda jedini cilj politike i politicara a onda kada se osvoje mandati,provodi se politika stranke

ti recimo prejudiciras sa svojim komentarima a niko od nas ,pa ni ti ne znamo,hoce li NS napraviti dobar rezultat,hoce li uopste biti u prilici da dobije i jedno ministarsko mjesto,ko ce jos ciniti vlast (ako se uspije izbaciti SDA) sa ove dvije stranke ,itd itd

fino pise da je ovo POSTIZBORNI sporazum ,jedino bi jos bilo fer da se vec sada izadje sa imenima ljudi koji ce biti predlozeni na fukncije (ministarske,direktorske,itd) pa da onda ljudi znaju ko ce sta voditi,ako se bude u vlasti

pustite malo da se stvari dogadjaju,nemojte na svaku odmah reagovati
ja sam vec napisao da ne mirisem SDP ali evo vec dvije godine se prica o tim nekim ujedinjenjima-okupljanjima stranaka gradjanskog bloka...i svi bi voljeli da se to desava a kada se desi negdje,onda to opet ne valja
zato treba furati neki svoj pravac a rijeme ce pokazati ko je bio upravu
Hajde, da te poslušam... samo, obzirom na u meni mi narav, to mi je prilično teško zippoo... al da probam...
naumpade mi Pejakovićev Oooooj živote... cilelog života su mi govorili ... šuti, šuti, šuti... i samo... šuti...
A ja neču da šutim...! :twisted:
Opet... s druge strane ako mi se razveže jezik i progovorim... prštat će na sve strane... :D
ušće wrote:Čekaj...
Ima li neko da objasni jeli naš Mirso član ili nije član ...mene sa ovim zadnjim postom bacio u ćalavrntiju :mrgreen:
Teško pitanje :roll: ... niko to ne zna...i ja več dugo pokušavam da dobijem odgovor na to pitanje...The Wall... :D

Image
kmirsad

#29457 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

zippoo87 wrote:jedino bi jos bilo fer da se vec sada izadje sa imenima ljudi koji ce biti predlozeni na fukncije (ministarske,direktorske,itd) pa da onda ljudi znaju ko ce sta voditi,ako se bude u vlasti
:lol: Nikad taj spisak nečeš vidjet...pik meni direktorska u Turističkoj zajednici TK i članstvo u UO UKC-a Tuzla... stručan sam i kompetentan :D
SimkeA

#29458 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SimkeA »

Fakat, zao mi Selima, covjeka kojeg sam nekad postovao zvog njegove ratne i poratne uloge nacelnika opcine. Kasnije se uopce nije snasao kao "guverner" TK i neslavno je otisao sa politicke scene. Pristao da bude kandidat za predsjednika reformisanog SDP-a i zamalo da pobijedi Niksica. Falilo mu je 9 glasova, koje su mu uskratili oni koji su ga i predlozili: Imamovic, Bijedic i bratija.
Nakon toga se slika zagrljen s Bijedicem lafo progutane sujete bla bla, i ponovo se blamira (kao amater) i ovog puta napusta SDP.
Sada kao perjanica Nase stranke (bez sumnje donijet ce par stotina glasova u gradu TZ) ponovo nasmijan i razdragan potpisuje s tim istim Bijedicem saradnju, dok u SDP-u TK mnogi smatraju da im je bas taj Bijedic balast.

Ima ponovo da naprave budalu od Selima ( a najvise on sam od sebe). Zao mi nekadasnje "covjek-institucija" osobe da se pod stare dane ovako blamira i razmjenjuje osmjehe s krimosima kalibra Bijedica. Dzaba, kako god okrenes, SDA (ili neki njihov derivat) glat dobijaju izbore, pa i u TK.
sabina1

#29459 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Prpa.ba wrote:Nema druge nego osnovati Čistu Našu Stranku 2008. koja će u statutu imati da neće ući u vlast dok ne ostvari 50%+1 glas. :-D
Ne nego u statut uvesti da sa ratnim i postratnim profiterima , kriminalcima i tajkunima nema vlasti posto se 50 % plus jedan s obzirom na brojne karijeriste u svim strankama nikada nece ostvariti.

Ovaj, u statut bi bilo fino uvesti odredbu da svaka koalicija sa SDA , SBB , njihovim otpatcima i dokazanim slugama momentalno upucuje na sud casti.
General War

#29460 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

sabina1 wrote:
plain vanilla wrote:http://tip.ba/2018/03/30/fotosdp-i-nasa ... -iz-tuzle/
Selim izadje iz SDP, predje u Nasu stranku i onda SDP i NS koaliraju. Jel to samo meni cudno?
I to u Tuzli gdje je Naša stranka zapravo nastala kao alternativa SDP-u i do juče se klela da joj baš u Tuzli SDP nikada ne može biti saradnik jer je taj grad u očajnom stanju , gdje su sve i svakoga optuživali za "krađu glasova" jer nisu mogli ubaciti jednog-jedinog vijećnika...

Kako ovi ljudi sve niže i niže tonu kako su ministarstva sve bliža i bliža.

I kakvi će ovdje postovi cipalerenja silnih savjetnika biti negdje u maju-junu 2019 godine....

Odavno sam vidjela da je sa Našom strankom gotovo , posljednji čavli u kovčeg se ukucavaju....
:thumbup:
Obadvije ste u pravu, prosto nemam rijeci...ako je tako, mogu dobit onu stvar umjesto glasa (da izvinite dame)...nesto mi sad ni SDA ne izgleda tako lose minus oni nehljebi sto je napustise :D
putokaz1

#29461 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Šta fali saradnja 4 Lijeve stranke,jel hoćete da se Centar ponovi
kmirsad

#29462 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

sabina1 wrote:
plain vanilla wrote:http://tip.ba/2018/03/30/fotosdp-i-nasa ... -iz-tuzle/
Selim izadje iz SDP, predje u Nasu stranku i onda SDP i NS koaliraju. Jel to samo meni cudno?
I to u Tuzli gdje je Naša stranka zapravo nastala kao alternativa SDP-u i do juče se klela da joj baš u Tuzli SDP nikada ne može biti saradnik jer je taj grad u očajnom stanju , gdje su sve i svakoga optuživali za "krađu glasova" jer nisu mogli ubaciti jednog-jedinog vijećnika...

Kako ovi ljudi sve niže i niže tonu kako su ministarstva sve bliža i bliža.

I kakvi će ovdje postovi cipalerenja silnih savjetnika biti negdje u maju-junu 2019 godine....

Odavno sam vidjela da je sa Našom strankom gotovo , posljednji čavli u kovčeg se ukucavaju....
Mislim da nije Selim problem... i on je samo iskorišten i potrošen. Kao klaun,da zabavi publiku do izlaska pravih artista na trapez...

Pretpostavljao sam, imao sam crne slutnje, nočne more, strahove... i o tome ovdje pisao u par postova... da će nešto slično početi da se dešava kada se brzopleto dopustio onaj nekontrolisani kolektivni prelazak u redove Naše Stranke, domobranske bojne prethodno neprovjerenih karijerista i uhljeba (čast izuzecima), koji su naslutili pobjednika rata i na vrijeme obukli nove dresove,... i kad su se razmilili po ćoškovima, u svaki naš rov i tranšej... i to tamo gdje smo imali najtvrđe linije odbrane i bili spremni za ofanzivnu akciju oslobađanja okupirane teritorije...u Tuzli i TK... a kada je počelo ignorisanje,istiskivanje, opstruiranje i pasiviziranje starih članova i simpatizera NS i njihovo guranje u stranu...

Sad su mi neke stvari, koje sam samo naslučivao, postale kristalno jasne...

NS u stvari, protiv tih lija, nije imao nikakve šanse... da stvori Užićku Republiku.Ko male mace,pojest će nas za doručak.

Poslije je sjedanja za isti sto g Čamđića(NS) i g. Enke Bijedića(xy) i stavljanja potpisa g Čamđića(NS) i g Enke Bijedića(xy) na isti papir... bez obzira šta na njemu iznad piše...NS je potpisala svoju bezuslovnu kapitulaciju.

Kamen koji smo gotovo izgurali na vrh brda, zakotrljao se nazad...
Nepogrešivo prepoznajem rukopis pisca ovog scenarija. Opasan igrač.
Slabo da će ga ko zaustaviti u pisanju završnih činova i Epiloga ove tragedije

Svaku sreču želim NS-u.
high_volume

#29464 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

Po nekim forumskim "dušebriznicima", "članovima" i "simpatizerima" Naše Stranke, najidealnije bi bilo da Peđa Kojović i svi stranački šefovi vode politiku prema željama ovog foruma :lol: Jedna forumašica živi u svom svijetu u kojem je zatečena prije nego nije prošla na lokalnoj kandidaturi, ovaj drugi veze nema s politikom i svoje dokono vrijeme troši ispisujući kilometre budalaština, predstavljajući se članom NS, a zapravo joj je mučki provokator. Treći postavljaju svoje teze i kreiraju joj politiku koju bi da im neko vodi, a da oni sve posmatraju sa strane. Četvrti su trolovi rivalskih GS, DF i SDP, i podmeću.... Svi bi neke promjene, a kad NS pokrene ili zagovara put ka takvim promjenama, svi je odmah počnu pljuvati i diskreditirati :-) :(
starisalko

#29465 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

high_volume wrote:Po nekim forumskim "dušebriznicima", "članovima" i "simpatizerima" Naše Stranke, najidealnije bi bilo da Peđa Kojović i svi stranački šefovi vode politiku prema željama ovog foruma :lol: Jedna forumašica živi u svom svijetu u kojem je zatečena prije nego nije prošla na lokalnoj kandidaturi, ovaj drugi veze nema s politikom i svoje dokono vrijeme troši ispisujući kilometre budalaština, predstavljajući se članom NS, a zapravo joj je mučki provokator. Treći postavljaju svoje teze i kreiraju joj politiku koju bi da im neko vodi, a da oni sve posmatraju sa strane. Četvrti su trolovi rivalskih GS, DF i SDP, i podmeću.... Svi bi neke promjene, a kad NS pokrene ili zagovara put ka takvim promjenama, svi je odmah počnu pljuvati i diskreditirati :-) :(
Sta bi na ovo reko Mile Dodik
kmirsad

#29466 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

high_volume wrote:Po nekim forumskim "dušebriznicima", "članovima" i "simpatizerima" Naše Stranke, najidealnije bi bilo da Peđa Kojović i svi stranački šefovi vode politiku prema željama ovog foruma :lol: Jedna forumašica živi u svom svijetu u kojem je zatečena prije nego nije prošla na lokalnoj kandidaturi, ovaj drugi veze nema s politikom i svoje dokono vrijeme troši ispisujući kilometre budalaština, predstavljajući se članom NS, a zapravo joj je mučki provokator. Treći postavljaju svoje teze i kreiraju joj politiku koju bi da im neko vodi, a da oni sve posmatraju sa strane. Četvrti su trolovi rivalskih GS, DF i SDP, i podmeću.... Svi bi neke promjene, a kad NS pokrene ili zagovara put ka takvim promjenama, svi je odmah počnu pljuvati i diskreditirati :-) :(
:-D Vidim da i ti povremeno nešto konstruktivno napišeš na ovoj temi...
U koju kategoriju sebe svrstavaš... "dušebriznik", "član","lažni član", "simpatizer", "mučki provokator", "stranački šef"," zarobljenik u svom svijetu promašenih kandidata" "trol rivalskih GS, DF i SDP", "posmatrač sa strane"" pljuvač/diskriminator" ... ili nekoj koju nisi nabrojao
Last edited by kmirsad on 01/04/2018 09:41, edited 1 time in total.
kmirsad

#29467 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

starisalko wrote:
:lol: Zna se šta bi reko... Oni iz Sarajeva... ko hoče da nam ukinu RS... a ja im ko ne dam... :D
starisalko

#29468 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

kmirsad wrote:
starisalko wrote:
:lol: Zna se šta bi reko... Oni iz Sarajeva... ko hoče da nam ukinu RS... a ja im ko ne dam... :D
Dvije rjeci Mirsade
kmirsad

#29469 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

starisalko wrote:
kmirsad wrote:
starisalko wrote: Sta bi na ovo reko Mile Dodik
Dvije rjeci Mirsade
:roll: :roll: :roll: :cry: Đaba...ne mogu da skontam... :cry:
Fudo387

#29470 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Fudo387 »

Ako hoce da bude liberalna, gradjanska, i za koji se vec qrac krasni predstavlja, onda treba da izadje iz svakodnevnog bosanskohercegovackog sranja.
Ukidanje entiteta, svi su ravnopravni na svakom pedlju bez obzira na nacionalnost, etniju, boju koze, religoznu opredijeljenost, sekusalnu orijentaciju...
Ako je ipak bitniji pausal koji se dobije tako sto si clan nekog kurton vijeca, skupstine, parlamenta...onda nista, dejton dok svi ne pocrkaju.
I ok je to, samo prestani da lazes, podmeces i krades, sve ne bi li se kako docepao plate.
Reci fino, supci smo k'o i hdz, sda, sds, dodik, qrac palac, pa neka ljudi glasaju.
Fino se nasminkajte, isprintajte postera, sisa, dovedite stoju, jalu, merlina i ostale qrce da pjevaju na predizbornoj kampanji...mozda se posreci.
starisalko

#29471 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

kmirsad wrote: :roll: :roll: :roll: :cry: Đaba...ne mogu da skontam... :cry:
Haj neseri
kmirsad

#29472 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

starisalko wrote:
kmirsad wrote: :roll: :roll: :roll: :cry: Đaba...ne mogu da skontam... :cry:
Haj neseri
:lol: :lol: :lol: A... bio sam pomislio da je to... :lol: :lol: :lol:
sabina1

#29473 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Kakva gomila netacnih i neistinitih zapravo laznih konstatacija, teza i komparacija i recenica bez ikakvog smisla i konteksta u svrhu najtemeljitijeg trolovanja i obezvrijedjivanja tudjih misljenja bez iakvog argumentovanja.

Ukoliko rukovodstvo Nase stranke zeli ministarstva po svaku cijenu i po cijenu da iznevjere glas ljudi koji ih podrzavaju i glasaju za njih i po cijenu da ostanu fakticki bez vlastite stranke nakon oktobra 2018 , na odlicnom su putu.

SBB - nikad javno nije negiran kao moguci koalicioni partner , Konakovic nikad javno nije negiran kao moguci koalicioni partner a eto sa tim Bijedicem su vec formirali ugovor iako su mjesecima plakali kako su "pokradeni u Tuzli" , kako im je "malo falilo za vijecnika" i slicno.

O Barosu ni slova , pretpostavljam da on zapravo nije ni predsjednik NO NS , pretpostavljam da on zapravo nije ni clan NS - a ?

Da bi neko ostao principijelan i dosljedan , mora imati stav.
Biti licemjer moze svako i za takve se ne glasa.

A kada bih i i dobila odgovore na ova "eksterna" pitanja , brojna interna ostaju otvorena i sigurna sam bez ikakvog odgovora.
Last edited by sabina1 on 01/04/2018 10:22, edited 3 times in total.
The 51st State

#29474 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The 51st State »

masta moze svasta, cuj principijelnost u politici, gdje to ima. u totalu?
zadnji je bio hitler.
sabina1

#29475 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

The 51st State wrote:masta moze svasta, cuj principijelnost u politici, gdje to ima. u totalu?
zadnji je bio hitler.
To nije tema.

Tema je GLASATI ILI NE GLASATI za principijelnost ili neprincipijelnost u politici.
Locked