SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

karanana

#29451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

ako ga uhvate, za 10-12 godina dejavu.
sumnjam da ce to biti ovaj put doduse. ide ovo do kraja. samo je pitanje da li ce jos neko nastradat prije li ga roknu ili se on rokne.
thekupus

#29452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by thekupus »

U Štrosmajerovoj dva policijska golfa, jedna marica i jedna hitna, bez rotacija. Jel nešto bilo u downtownu il se nešto tek očekuje?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#29453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Ubice hodaju slobodno tito te jebao :-)
julisiz es grant

#29454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

karanana wrote:ako ga uhvate, za 10-12 godina dejavu.
sumnjam da ce to biti ovaj put doduse. ide ovo do kraja. samo je pitanje da li ce jos neko nastradat prije li ga roknu ili se on rokne.
I ako ga uhvate, na kraju će dobiti minimum 30 godina.
Kada mu se prije sudilo, još su na snazi bile kazne preuzete iz SFRJ, znači maksimalno 15 godina, ili 20 umjesto smrtne.
julisiz es grant

#29455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Velkoski wrote:Ubice hodaju slobodno tito te jebao :-)
Znaš, svaka zatvorska kazna ima rok trajanja. Sjećaš se ono "iz KP doma vratiću se ja.."
Svako jednog dana mora izaći, šta god da je učinio. Ako poživi dovoljno dugo.
Dr. Kuca

#29456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

Samo zamisli koliko njih ima na slobodi.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#29457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

julisiz es grant wrote:
Znaš, svaka zatvorska kazna ima rok trajanja. Sjećaš se ono "iz KP doma vratiću se ja.."
Nekako mi je ovaj premlad, dakle k'o da gledam bio je jedno 3-4 godine u tvorza.

Godina je 2019, da se ja pitam svi bi ovi "od ranije poznati policiji" imali čip u sebi :mrgreen:
julisiz es grant

#29458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Velkoski wrote:
julisiz es grant wrote:
Nekako mi je ovaj premlad, dakle k'o da gledam bio je jedno 3-4 godine u tvorza.

Godina je 2019, da se ja pitam svi bi ovi "od ranije poznati policiji" imali čip u sebi :mrgreen:
Nisi upratio, pisano je detaljno. Proveo je 18 godina i 11 mjeseci, a bio osuđen na 19 godina i 11 mjeseci. Jedna godina mu je "oproštena", ali i sa punim odluženjem kazne bio bi na slobodi od ljetos.
U to vrijeme krivični zakon je imao mnogo blaže kazne, preuzete iz SFRJ. Tada je maksimalna kazna bila 20 godina zatvora, danas je 45.
focko

#29459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by focko »

opet drvlje i kamenje na one za koje uredno i redovno glasamo. mi smo idiotski skup ljudi.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#29460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Serijske ubice :roll:
karanana

#29461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

na koliko je bio osudjen za drugo ubisto majke?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#29462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

julisiz es grant wrote:
Velkoski wrote:
julisiz es grant wrote: Znaš, svaka zatvorska kazna ima rok trajanja. Sjećaš se ono "iz KP doma vratiću se ja.."

Nisi upratio, pisano je detaljno. Proveo je 18 godina i 11 mjeseci, a bio osuđen na 19 godina i 11 mjeseci. Jedna godina mu je "oproštena", ali i sa punim odluženjem kazne bio bi na slobodi od ljetos.
U to vrijeme krivični zakon je imao mnogo blaže kazne, preuzete iz SFRJ. Tada je maksimalna kazna bila 20 godina zatvora, danas je 45.
Uh, rehabilitovao ga je zatvor.

A ne pratim više previše, spor forum s mobitela i previše čudnih forumaša :mrgreen:
julisiz es grant

#29463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

karanana wrote:na koliko je bio osudjen za drugo ubisto majke?
18 godina, ali to su sad pravne zavrzlame. Ako izvršiš krivično djelo dok još služiš kaznu za prethodno djelo (što je ovde bio slučaj), izriče ti se jedinstvena kazna u koju se dodaje i neizdržani dio ranije kazne, ali ta jedinstvena kazna ne smije ići iznad maksimalno propisane. Tada je maksimalna bila 20 godina, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 19 godina i 11 mjeseci, koja je tekla od 1998.
julisiz es grant

#29464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Velkoski wrote:

A ne pratim više previše, spor forum s mobitela i previše čudnih forumaša :mrgreen:
Dobro, da sad ne mistifikujemo stvari, bezbroj je primjera i u uređenim državama, pa i u SFRJ, da su kriminalci i nakon višegodišnje robije, ili nekoliko robija, opet ubijali.
Ovdje su meni samo problematične dvije stvari:
-neslušanje upozorenja upravnika KPZ Bihać prije njegovog puštanja na slobodu
-ova kilava "potraga" koja se provodi tako da mu se samo nudi topovsko meso.
karanana

#29465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

julisiz es grant wrote:
18 godina, ali to su sad pravne zavrzlame. Ako izvršiš krivično djelo dok još služiš kaznu za prethodno djelo (što je ovde bio slučaj), izriče ti se jedinstvena kazna u koju se dodaje i neizdržani dio ranije kazne, ali ta jedinstvena kazna ne smije ići iznad maksimalno propisane. Tada je maksimalna bila 20 godina, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 19 godina i 11 mjeseci, koja je tekla od 1998.
aha, znaci fakticki ti je jedno ubistvo gratis ako ubijes dok si na dopustu. znao sam ja da mi matematika bas ne fercera u ovom slucaju.
Nivelacija

#29466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nivelacija »

Malo sam istrazivao ovog Edina Gacica, kazu mu cimeri iz zatvora sa se istrenirao u zatvoru da 10 dana provede na jednoj jabuci i vodi...
Ima vojno znanje, psihicki otisao..brutalna ubistva iza sebe, ponio hranu u sumu, ima oruzje..
Pitaj boga sta planira, ovaj se ne predaje lagano. Ne bi mi bilo svjedno da moram u potragu za ovakvim tipom.
julisiz es grant

#29467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

karanana wrote:
julisiz es grant wrote:
aha, znaci fakticki ti je jedno ubistvo gratis ako ubijes dok si na dopustu. znao sam ja da mi matematika bas ne fercera u ovom slucaju.
Pa ovdje je tako ispalo, jer je tada bila niska maksimalna kazna. Sada je više od duplo veća, i evo kako je sada regulisano to izricanje jedinstvenih kazni:
Jedinstvenu kaznu sud će izreći po ovim pravilima:
a) ako je za krivična djela u sticaju sud utvrdio kazne dugotrajnog zatvora ili dugotrajnog
zatvora i zatvora, jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora mora biti veća od svake pojedine
utvrđene kazne, ali ne smije preći 45 godina;
b) ako je za krivična djela u stjecaju sud utvrdio kazne zatvora, jedinstvena kazna zatvora
mora biti veća od svake pojedine utvrđene kazne, ali ne smije dostignuti zbir utvrđenih
kazni niti prijeći dvadeset godina;
c) ako je za dva ili više krivičnih djela počinjenih u sticaju utvrdio kazne zatvora u
trajanju dužem od deset godina, sud može izreći jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora
koja ne smije dostići zbir pojedinačnih kazni zatvora;
d) ako su za sva krivična djela u stjecaju propisane kazne zatvora do tri godine,
jedinstvena kazna zatvora ne može biti veća od osam godina;
BHF_Manijak

#29468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BHF_Manijak »

Pa dan te jebo frajer dvoje ljudi ubije i izadje iz zatvora, kroz koliko? 5? 10 godina? Koliko je debil lez'o?

Kontam daleko smo od bas toliko sranja, kad i kod nas serijske ubice, ali doslovno! :( :-)
vješalica

#29469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

BHF_Manijak wrote:Pa dan te jebo frajer dvoje ljudi ubije i izadje iz zatvora, kroz koliko? 5? 10 godina? Koliko je debil lez'o?

Kontam daleko smo od bas toliko sranja, kad i kod nas serijske ubice, ali doslovno! :( :-)
Cca 20
julisiz es grant

#29470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

BHF_Manijak wrote:Pa dan te jebo frajer dvoje ljudi ubije i izadje iz zatvora, kroz koliko? 5? 10 godina? Koliko je debil lez'o?

Po 50-ti put ponavljam: odležao je 18 godina i 11 mjeseci. Puno više nije mogao, jer je u to vrijeme maksimalna kazna bila 20 godina.
U međuvremenu se krivični zakon promijenio, pa je maksimalna kazna 45 godina.
Zato danas imaš npr osude za ubice Anele Đogić 40 godina, Smaje Ćesira majka-ubica isto toliko, Aleksa Mican što je ubio radnike IT computers 35 godina, Zika Turković 40 godina, Batko 42 godine, Franc Kos 35 godina...
Dakle stanje je danas u stvari bolje. Prije 20 godina svi ovi bi dobili maksimalno 20 dodina i već bi bili na slobodi.
A on bi danas za dva ubistva sigurno dobio puno više od 20 godina.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#29471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

julisiz es grant wrote:
Velkoski wrote:

Dobro, da sad ne mistifikujemo stvari, bezbroj je primjera i u uređenim državama, pa i u SFRJ, da su kriminalci i nakon višegodišnje robije, ili nekoliko robija, opet ubijali.
Ovdje su meni samo problematične dvije stvari:
-neslušanje upozorenja upravnika KPZ Bihać prije njegovog puštanja na slobodu
-ova kilava "potraga" koja se provodi tako da mu se samo nudi topovsko meso.
Ma ok, nego ovo je samo dokaz koliko je xy godina robije zapravo "pointless". Ovakve je nemoguće rehabilitovati, doživotna robija je jedina solucija.
славянин

#29472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by славянин »

Opet slijedi prica o ovlastima policije - iako ne vidim sta im to fali od ovlasti.Toboze nesposobnost da se locira i uhvati bjegunac,ne dizanje sigurnosti u rejonu gdje je isti pobjegao i ostavljanje samog policajca da cuva nesto tu.

Stavke koje su neophodne poput cctv na vaznim mjestima i putnim komunikacijama, sposobni interventni timovi a ne instagram super specijalci,profesionalizam u prostupu ozbiljnom poslu su stvari ocito koje su selundarne.

Dobra vozila za ugodnu voznju i naplacivanje saobracajnih kazni su prioritetna pitanja.

Sve super.

Naravno dodati “ne pametujte jer ne znate a policija zna” na kraju jer ocito zna i oce .. vidimo.
Last edited by славянин on 09/02/2019 23:14, edited 1 time in total.
vješalica

#29473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Nivelacija wrote:Malo sam istrazivao ovog Edina Gacica, kazu mu cimeri iz zatvora sa se istrenirao u zatvoru da 10 dana provede na jednoj jabuci i vodi...
Ima vojno znanje, psihicki otisao..brutalna ubistva iza sebe, ponio hranu u sumu, ima oruzje..
Pitaj boga sta planira, ovaj se ne predaje lagano. Ne bi mi bilo svjedno da moram u potragu za ovakvim tipom.
Neki očito znaju bolje kako bi navedeni profil manijaka začas ucmekali.
Frajer je kompletan luđak sa takvom pozadinom,naučen,utreniran i nije nikome svejedno,ko se baviposlom da ga ganja i sačuva svoju i tuđu glavu
Lako kakiti preko foruma.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#29474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

julisiz es grant wrote:

Po 50-ti put ponavljam: odležao je 18 godina i 11 mjeseci. Puno više nije mogao, jer je u to vrijeme maksimalna kazna bila 20 godina.
Zato danas imaš npr osude za ubice Anele Đogić 40 godina, Smaje Ćesira majka-ubica isto toliko, Aleksa Mican što je ubio radnike IT computers 35 godina, Zika Turković 40 godina, Batko 42 godine, Franc Kos 35 godina...
Dakle stanje je danas u stvari bolje. Prije 20 godina svi ovi bi dobili maksimalno 20 dodina i već bi bili na slobodi.
Kako onda Topalovic dobi 35 godina, ako je 2002 maksimalna kazna bila 20 god?
BHF_Manijak

#29475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BHF_Manijak »

julisiz es grant wrote: Po 50-ti put ponavljam: odležao je 18 godina i 11 mjeseci. Puno više nije mogao, jer je u to vrijeme maksimalna kazna bila 20 godina.
Pasukane nemas ti meni sta objasnajvati zakon, ovo je retorisko pitanje bilo i sjebada u kakvoj banana drzavi zivimo...
20 godina max kazna bila? Pa kita drzava, kita zakoni, ne cudi me da je 5 godina bila!

Cijenica je da je frajko na slobodi i da okolo moze rokati koga hoce. Jos sutra otvorenje EYOF-a, divno. Da je blize debil - sranje u najavi.
Post Reply