SDA-All about

jefff

#29426 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Da se mi razumijemo, ta halanga je krcata komunjarama pa čak i tužiocima i službenicima famozne UDBe. Nisu tamo samo fašisti.
jefff

#29427 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Kako Latini sve znaju.
ZUKIĆ OKASNIO, PA U ZATVORU ZAVRŠIO!+AAA -

Autor: Josip Šimić

SARAJEVO - Nedavno je osvanuo tekst na portalu "The Bosnia Times" o Semiru Efendiću, načelniku općine Novi Grad (SDA), pod nazivom: "Protiv Efendića će biti podignuta optužnica za ogroman kriminal".

Shodno objavljenom naslovu i sadržajno istinitom tekstu o istom, dana 4. 4. 2017. godine, verbalno sam (umalo i fizički) napadnut u Centru Sarajeva. Nakon objave teksta o Semiru Efendiću na gore spomenutom portalu, čiji autor nisam, ali jesam recenzent, dana 4. 4. 2017. godine, na vehabijsko – erdoganski i brutalan način verbalno sam napadnut u Centru Sarajeva, u blizini Holiday INN-a od strane prvog rođaka Semira Efendića, Muamera Efendića, tako da je morala i PU Centar reagirati. Neposredno prolazeći na gore spomenutoj lokaciji, dana 4. 4. 2017. godine oko 10.40 sati prišao mi je Muamer Efendić i obratio mi se riječima: “Šta mi ba buraza maltretirate, nemoj da ti nos razbijem…je*em ti majku…”, nakon toga zamahnuo je rukom da me udari, ali shvativši da ima kamera naokolo, odustao je.

Cijeli slučaj prijavljen je PU Centar o čemu je sačinjena službena zabilješka. Što reći na ovakvo bahato narkomansko ponašanje Efendića?! Najbolje ništa, jer neograničen je broj budala. Siledžijski hoda ulicama Sarajeva, sijući strah, provodio bi vehabizaciju nad bosansko-hercegovačkim društvom. Njihova nervoza, očaj i tjeskoba sasvim je razumljiva nakon uhićenja generalnog tajnika SDA Amira Zukića.

Nakon uvjerljive pobjede na općinskim izborima za načelnika općine Novi Grad, svi su u Semiru Efendiću vidjeli novog “Erdogana” i lidera SDA! Zanesen briljantnim rezultatima na općinskim izborima, počeo je držati “moralne” kateheze preko svoga Facebook profila visokim stranačkim dužnosnicima, premijerima, prozvavši čak i svog stranačkog kolegu Fadila Novalića. Ubrzo nakon toga, Semir Efendić postaje omiljena medijska politička figura na proselefijskom portalu “Saff.ba”, protiv čijeg se vlasnika tog portala, te urednika vodi krivični postupak na Tužiteljstvu KS.

Dalida Burzić shvativši da joj Semir Efendić upravo proziva one, koje ona godinama reketari, te da bi joj zbog Efendićevog ponašanja mogli biti poljuljani redoviti stranački prilivi u njen skromni džep, odlučila je Efendiću zavrnuti uši: izdaje Naredbu Federalnoj upravi policije da “potanko” istraže sve mračne tajne Semira Efendića, i da iste dostave na njezin stol! Nakon što je FUP, po Naredbi Tužiteljstva KS dokumentirala sav kriminal Semira Efendića i predala Tužiteljstvu KS, Efendić je naglo zašutio, jer je shvatio, da je bolje šutjeti, nego u zatvoru sa Zukićem plakati.

Vjerojatno mu je moja draga Dalidica zaprijetila, da ako ijednu više “zucne” protiv onih koje ona reketari, završit će iza rešetaka. Od tada je Semir Efendić položio strogi zavjet šutnje.

Nakon uhićenja i pritvaranja Amira Zukića, većinu njegovih stranačkih kolega “safatalo” je stanje paranoje: koliko li ćeZukić izdržati, da li će propjevati?! Zukić plače i još uz to pjeva, a to je dobar znak, jer je to put do istine. Dalida Burzić dala je do znanja Semiru Efendiću, da s njom, njezinim donatorima i redovitim donacijama, koje izreketari, igre nema! Zna to najbolje Amir Zukić, koji je okasnio s uplatom samo jedne mjesečne rate u iznosu od 8 tisuća eura Dalidi Burzić, i sudski izvršitelji odmah su “zaplijenili” Zukića i stavili ga u pritvor.

Iako se terete za isto krivično djelo, Asim Sarajlić, te Mirsad Kukić, još uvijek se brane sa slobode, vjerojatno zbog redovitih uplaćivanih transakcija Dalidi Burzić. Svi uhićeni dužnosnici traže ekspresnog odvjetnika Jasmira Muratovića, pa tako njegov je klijent i Amir Zukić. Svi uhićeni znaju, da Jasmirov “snažni zagovor” kod Dalide Burzić ublažava patnje i donosi na kraju oslobađajuće presude njegovim klijentima. Jasmir Muratović postao je odvjetnik tek sa 40 godina i svega, ne više od 10 godina odvjetničkog iskustva. Usprkos tome, on uspjeva dobiti čak i one slučajeve, koje ni ugledni odvjetnik Fahrija Karkin ne može dobiti. Tako je nedavno izvojevao skidanje kazne zatvora za svog klijenta s 31 godine na 15 godina, iako je u pitanju svirepo ubojstvo!

Pored Semira Efendića, organizirani kriminal dokumentiran je i Elmedinu Dini Konakoviću, premijeru KS. Naš izvor iz FUP-a tvrdi, kako je još prije nekoliko mjeseci FUP dostavio izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Tužiteljstvu KS protiv premijera Konakovića, te da je sve bilo realizirano za njegovo uhićenje, ali da je Tužiteljstvo KS na čelu s Dalidom Burzić Naredbu o uhićenju povuklo u posljednjem trenutku. Ogromno bogatstvo premijera Dine Konakovića i snažna moć i sposobnost reketarenja Dalide Burzić pobijedila je pravdu.

Zna Dalida Burzić još jednu mračnu, ali seksualnu tajnu Dine Konakovića, i to onu iz 2008. godine. Naime, 14. 06. 2008. godine u stanu u ulici Hadži-Idrizovoj na broju 4, na području općine Centar, bosanski košarkaš Armin Isaković nakon kraće verbalne svađe, uzeo je kuhinjski nož i zaklao svoju majku Fatimu Isaković. Nalaz tima sudskih vještaka medicinske struke potvrdio je, da Armin Isaković boluje od akutne paranoične shizofrenije, te da mora provesti najmanje dvije godine na psihijatrijskom liječenju. Sudskim vijećem predsjedavala je sutkinja Dalida Burzić, koja je oglasila Isakovića nevinim, prihvaćajući nalaze sudskih vještaka o stanju neuračunljivosti Armina Isakovića prilikom izvršenja krivičnog djela ubojstva. No, na suđenju, skrivan je jedan dugo mračni detalj i pitanje: Šta je Armina Isaković anatjeralo da ubije majku, zadavši joj u stanju velikog bijesa više ubodnih rana u predjelu vrata?!

Armin Isaković i Elmedin Dino Konaković bili su bosanski košarkaši i prijatelji. Armin je bio jako privržen majci, ali ni susjedima nije jasno zašto je ubio svoju majku?! Navodno je Armin Isaković prije ubojstva majci rekao: “Nosiš moje prezime, i ti me sramotiš”, a zatim je ubio.

Naš izvor iz Županijskog suda u Sarajevu tvrdi, da je tijekom 2008. godine, kada je Armin Isaković ubio svoju majku, da je istu u trenutku povratka u stan zatekao zajedno u krevetu sa svojim prijateljem i kolegom Elmedinom Dinom Konakovićem, nakon čega ju je i ubio, prije toga u stanju bijesa kazavši majci: “Nosiš moje prezime, i ti me sramotiš”!

Dobro upoznati djelatnici Županijskog suda u Sarajevu sa tim slučajem iz 2008. godine, kažu, kako se to na “sva zvona pričalo u Sudu… i suci su to znali, ali nitko nije htio to spominjati”! Nakon toga, jedno vrijeme Konaković bježi za Ameriku. Kako njegov prijatelj i košarkaški kolega ne bi propjevao, Konaković se pobrinuo da bude oslobođen i trenutno prema našim saznanjima zaposlen je u Elektroprivredi BiH.

Dalida Burzić zacijelo se suosjeća s Dinom Konakovićem kad su u pitanju seksualni manijakalni porivi i problemi, obzirom da ih je i sama pet promijenila: Jasmin Hribanić, Sudo Minđušar, Amir Jaganjac, izvjesni novinar Stano, te aktualni ljubavnik Jasmir Muratović.

S Jasminom Hribanićem dobila je 1997. godine dijete, jer pomnoženi, minus (Dalida) i minus (Jasmin) daju plus (Sven). Sve gore njezine bezuspješne veze prouzrokovane su kompleksima nižih vrijednosti, jer je rasla kao izvanbračno dijete, bez znanja tko joj je otac. Ne mogavši da se izbori s ovom činjenicom izrasla je u psihopatu, agresivnu i represivnu osobu, opasnu za okolinu. Njezini bivši suradnici u Županijskom sudu u Sarajevu tvrde, da je kod glavne tužiteljice KS Dalide Burzić prisutan “Nobelov kompleks”, jer je bez pravnog osnova prijavila gotovo sve kolege s kojima je radila naŽupanijskom sudu i Tužiteljstvu. Nobelov kompleks za nositelje pravosudnih institucija može biti poguban, jer suspendira vladavinu zakona u cilju vlastite promidžbe!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#29428 Re: SDA-All about

Post by Truba »

samo daj akcize
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#29429 Re: SDA-All about

Post by Truba »

mayab wrote:

:shock: :shock: :shock:
:lol: :lol:
:pisnuo:
video bih mogao pogledati samo ako se okrene ona s repom da joj vidimo lice :thumbup:
putokaz1

#29430 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Dok je DF i USD bit će i pobjede nad Antifašizmom
zippoo87

#29431 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

usvojise povecanje akciza,majku im ebem...i ne samo njima,nego i ostalim koji su glasali za ovo
a ista mraka je i u drugom domu,tako da ce se ovo 100% usvojiti
malo ih pritisnuli stranci i digose ruku svi
putokaz1

#29432 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

zippoo87 wrote:usvojise povecanje akciza,majku im ebem...i ne samo njima,nego i ostalim koji su glasali za ovo
a ista mraka je i u drugom domu,tako da ce se ovo 100% usvojiti
malo ih pritisnuli stranci i digose ruku svi
Neka su usvojili
Ako je Bošnjacima Dobra SDA godinama,Hdz Hrvatima,Dodik Srbina,šta mi hoćemo
Nemamo šta ne izađemo na izbore ,glasamo za DF ,SBB,USD....
Innovation

#29433 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Vijećnica Naše stranke u Novom Gradu reagirala
Spahić: Federalni revizori ukazali na sumnjive poslove načelnika Efendića
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/285964/spahic ... wX8z6.dpuf

:roll:
PM72

#29434 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Sumnjivi poslovi načelnika Efendića? Ma može li to biti... :lol:
megaman4

#29435 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

PM72 wrote:Sumnjivi poslovi načelnika Efendića? Ma može li to biti... :lol:
Nije to nista. Odose im oba telekoma u privatizaciju. Kao sto sam i rekao, ide rasprodaja i FBiH, sto znaci otkazi stranackim uhljupima. :izet:

Ridjobradi gubi izbore 2018. Puca na sve strane. Ovo mu glasaci iz telekoma nece oprostiti. Valja se sada navici na platu od 2000 KM na 700 KM. Bit ce take it or leave it.
PM72

#29436 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

megaman4 wrote:
PM72 wrote:Sumnjivi poslovi načelnika Efendića? Ma može li to biti... :lol:
Nije to nista. Odose im oba telekoma u privatizaciju. Kao sto sam i rekao, ide rasprodaja i FBiH, sto znaci otkazi stranackim uhljupima. :izet:

Ridjobradi gubi izbore 2018. Puca na sve strane. Ovo mu glasaci iz telekoma nece oprostiti. Valja se sada navici na platu od 2000 KM na 700 KM. Bit ce take it or leave it.
Do tada će oni napuniti bisage.

Spomenik ispred opštine Novi Grad pravila privatna firma iz Kaknja.Dobili posao na tenderu. ;-) A suvlasnik firme hadžija i SDA-ovac koji je rat proveo u Švicarskoj i čiji je brat zet rahmetli Safeta Hadžića.Sasvim slučajno saznali koliku cifru da stave na tenderu. :D Znači,dobiješ ogromne pare da napraviš "prijatelju" spomenik.Da ne trošiš svoje.
mario001

#29437 Re: SDA-All about

Post by mario001 »

Innovation wrote:Vijećnica Naše stranke u Novom Gradu reagirala

Koja vijest, nalaz revizije i koji stoji na internetu mjesecima...
Na sta je sve politika i novinarstvo spalo

http://www.saifbih.ba/javni-izvj/izvan- ... gTag=bs-BA
PM72

#29438 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Javi nam se i Muamera da stane u odbranu "poštenog" načelnika.
mario001

#29439 Re: SDA-All about

Post by mario001 »

PM72 wrote:Javi nam se i Muamera da stane u odbranu "poštenog" načelnika.
Opet luzerski argument, otvori link pa nesto procitaj, ne kmeci bez veze...
izvjestaj za 2015 godine je tebi vijest...ocaj :-) :-) :-)
Innovation

#29440 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

mario001 wrote:

apr 7, 2017

“Na prošlim sjednicama dva puta sam tražila od načelnika i nadležnih službi izvještaj o postupanju i realizaciji preporuka Ureda za reviziju. Iako smo dobili odgovor da ćemo biti o tome izvještavani, to nije bio slučaj dosad. S obzirom da smo debelo zagazili u 2017. godinu, a da je revizija okončana i nalaz izdat u junu 2016., opravdano imamo osnova sumnjati da se ne radi ništa po ovom pitanju, ili da se nešto krije”, zaključila je Spahić.
https://www.nasastranka.ba/enisa-spahic ... -i-sluzbi/
Last edited by Innovation on 07/04/2017 20:20, edited 1 time in total.
mario001

#29441 Re: SDA-All about

Post by mario001 »

Innovation wrote:
mario001 wrote:

“Na prošlim sjednicama dva puta sam tražila od načelnika i nadležnih službi izvještaj o postupanju i realizaciji preporuka Ureda za reviziju. Iako smo dobili odgovor da ćemo biti o tome izvještavani, to nije bio slučaj dosad. S obzirom da smo debelo zagazili u 2017. godinu, a da je revizija okončana i nalaz izdat u junu 2016., opravdano imamo osnova sumnjati da se ne radi ništa po ovom pitanju, ili da se nešto krije”, zaključila je Spahić.
https://www.nasastranka.ba/enisa-spahic ... -i-sluzbi/
Izvjestaj izdat prije skoro godinu dana, za 2015 godinu....Nesto sto godinu dana stoji na netu je nasim novinarima vijest???
I sta se ima kriti ako je revizija rekla o cemu se radi, i sta treba da se po tome uradi, ne kontam sta se tu ima kriti??
PM72

#29442 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Valjda su naučio sricati slova barem dok si čekao autobus do Travnika.Fino sam napisao "Javi nam se i Muamera da stane u odbranu "poštenog" načelnika.Ne trebam otvarati nikakve linkove niti pravdanja jer tu reviziju nije pravila neka agencija iz Norveške nego "domaća" filovana kadrovima sa Kobiljače i Travnika gdje ih je slala centrala SDA ili HDZ-a.Da neće možda napisati kako im je stranački kolega lopov?

Vi ste dno dna.Jutros gledam na TV-u kako direktor BH gasa "prijeti" nestašicom tog energenta ako mu se ne uplati milionska cifra.Neka mu uplati punac Nihad Imamović,sve minderaška bagra.
Better Man

#29443 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Da li iko vjeruje u ovo što piše Josip Šimić? Ovo su preteške optužbe i razne gadosti da čovjek povrati. Posebno oko ovog Isakovića što je ubio vlastitu mamu. On je radio u Elektroprivredi i prije nego je ubio mamu i po struci je diplomirani inženjer elektrotehnike.
Novak20

#29444 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

SDA BIZNIS
KUPOVALI ZA 144, PRODAVALI ZA 42 EURA: Elektroprivreda BiH za dva mjeseca izgubila 18 miliona maraka!

http://www.zurnal.info/novost/20408/ele ... ona-maraka
zippoo87

#29445 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Novak20 wrote:SDA BIZNIS
KUPOVALI ZA 144, PRODAVALI ZA 42 EURA: Elektroprivreda BiH za dva mjeseca izgubila 18 miliona maraka!

http://www.zurnal.info/novost/20408/ele ... ona-maraka
rade sta hoce i kako hoce
sudovi kod nas ne postoje...treba ih totalno ukinuti i zvanicno ozakoniti ovo bezakonje i kriminal
i ovako je sve isto,samo se pare bezveze trose na sudove i tuzilastva koja su najslabija karika drzave ,zato i ne postoji drzava
cvrčak_na_hedonizmu

#29446 Re: SDA-All about

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Ove zelene stetocine su gore i opasnije po BiH od četnika i ustaša zajedno. Jedini za koje mogu reci da su gori od njih jesu moroni koji za njih glasaju i oni koji šute.

Sve sjebite, ogulite nam kozu s leđa, ovce svejedno zadovoljno bleje i strizu ušima.

Al' i dalje ne vjerujem, ovi su toliko retardirani i nesposobni da bi i givikt sjebali.
problemnatravunu

#29447 Re: SDA-All about

Post by problemnatravunu »

Black swan wrote:
mayab wrote:

:shock: :shock: :shock:
:lol: :lol:
:pisnuo:
video bih mogao pogledati samo ako se okrene ona s repom da joj vidimo lice :thumbup:
kakav vic ????
Di­plo­mi­rao esdeaovac na pri­vat­nom fa­ku­l­te­tu, pa ka­že že­ni:
- Da sam znao da je ova­ko la­ko, za­vr­šio bih i sred­nju.
:-)
putokaz1

#29448 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Vidjeli ste na FTV Dnevniku,juče Borbu za Lukavac,
Načelnik SDP proglasio budžet ,SDA vijeće Protiv
Dase zna SDA(+SBIH ,ali i SDP/SDU,kao lažna opozicija) stvorili su dug od 1,5 miliona i to 60% KAMATE.
Sada OV(SDA+SBIH te kupljena trojica(kao u Sarajevu DF i ovdje ima Papaka u vidu LDS i sl) traže da se dug vrati za 4 godine,i Traže Opoziv,ali kako stvari stoje Načelnik(novopečeni SDP) ima podršku Naroda veću od 51%.Zbog svog Načina Vladanja,Komunikacije ,Narod Okom on Skokom
jefff

#29449 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Dne 14.04. u 18.h odrzati ce se tribina o aktualnoj politickoj situaciji. Bice Bakir, Denis, i Fadil.
U hotel Hills na Ilidzi ili vec kako se vabi.
PS
Nije zezancija
klixo

#29450 Re: SDA-All about

Post by klixo »

PM72 wrote:Javi nam se i Muamera da stane u odbranu "poštenog" načelnika.
Ima nekakva protuha, zove se Josip Šimić, odnekuda je došlo da studira u Sarajevu i počelo pisati nekakva pisma i tekstove o svemu i svačemu. Nema taj nikave veze sa Općinom Novi Grad, nije naš stanovnik, ne zna ništa o našoj općini i ne voli je kao mi, ali je počeo da piše neke gluposti i o meni kao načelniku Općine Novi Grad koje, ustvari, otkrivaju šta je njegov posao i zašto je došao u Sarajevo. Njegove namjere nisu dobre i, nažalost, on je jedan od mnogih koji nisu došli sa dobrim namjerama.
Prije dvije godine dobio sam poziv iz Federalnog MUP-a kako bih dao izjavu u vezi navodne zloupotrebe položaja zato što je Općina odobrila formiranje jednog poslovnog prostora u sklopu sportske dvorane „Dobrinja“ u namjeri da poslovanje dvorane učini rentabilnijim zbog velikih troškova. Tvrdili su da je time promijenjena namjena dvorane! To je bila jedna od mnogih mjera koje su provedene u cilju stabilizacije poslovanje našeg preduzeća „Lokom“ koje smo zatekli sa velikim gubicima u poslovanju. Lokom je danas jedno od rijetkih javnih preduzeća u Sarajevu koje posluje sa dobiti, u protekle četiri godine broj zaposlenih je uduplan i ovo preduzeće uspješno upravlja najljepšim parkom u Sarajevu – Centrom Safet Zajko.
Istražitelji u tom postupku bili su Ivica Milić i Mladen Jovanović. Tužilac Kantonalnog Tužilaštva koji je vodio predmet bio je Milutin Koprivica. Tada sam im rekao da ne mogu vjerovati kakvim banalnostima se oni bave, a kada im se dostave dokazi o nanošenja štete budžetu Općine od milion KM oni ne urade ništa.
Iako sam mislio da je taj predmet davno zatvoren jer su prošle dvije godine od tada, početkom aprila jedna kolegica iz Službe za urbanizam dobila je poziv da da izjavu Tužilaštvu. Ponovo ista priča oko formiranja poslovnog prostora koji je već uveliko pomogao da preduzeće „Lokom“ i dvorana posluju pozitivno. Ovaj put tužiteljica je nova i zove se Biljana Jolović. Godinu dana je starija od mene, došla je iz Republike Srpske u Kantonalno Tužilaštvo. Imenovalo je Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH na čijem čelu je Milan Tegeltija.
Tri dana nakon tog saslušanja kolegice u Tužilaštvu pojavljuje se tekst na portalu "The Bosnia Times" o tome kako sam ja kriminalac. O tom tekstu sam već pisao. Isti tekst komentariše i potvrđuje Josip Šimić jer i on navodno ima "provjerene" informacije. Njega je dan - dva poslije toga u gradu sreo moj rođak i pitao šta mu je?, zašto piše o meni?, a Šimić odgovara kako on nije to pisao nego Nedžad Latić, a on samo dao recenziju jer poznaje istražitelja koji mu je navodno to rekao (koji to još istražitelj okolo sa studentima priča o postupcima koje vodi?).
Da se malo vratimo na početak: Josip Šimić, Ivica Milić, Mladen Jovanović, Milutin Koprivica, Biljana Jolović, Milan Tegeltija. Da to, ipak, nije previše?
Ili da se vratimo još jedan korak. Prije otprilike mjesec dana Fahrudin Radončić, gostujući kod Duške Jurišić, najavljuje kandidaturu za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegvoine, po treći put. U istoj emisiji, ničim izazvan, ali nimalo slučajno, spominje mene, govori kako sam ja navodno za podjelu države, spominje moju posjetu Mostaru prije godinu dana gdje sam govorio na tribini Asocijacije mladih. U članku "The Bosnia Times-a" od prošlog vikenda sve se to ponavlja, a znamo da je Nedžad Latić čest gost na stranicama Avaza gdje ga se predstavlja kao "uglednog bošnjačkog publicistu i novinara" iako svi znaju da on to nije.
Radončić osjeća da bi u njegovoj namjeri da postane bošnjački član Predsjedništva BiH ja mogao biti smetnja. I u pravu je. Iako se ja nemam namjeru kandidovati za tu poziciju, učiniću sve da ni on ne bude taj. Jednostavno, ne može bošnjački član Predsjedništva biti srpski špijun i ko zna čiji još, te čovjek koji etnički uopće nije Bošnjak. Namjerno nisam htio reagovati na to Radončićevo spominjenje moga imena iako sam znao šta njega brine. Čekao sam da vidim slijedeći korak i to se desilo brzo preko njegove špijunske bratije Šimića, Latića i ostalih. Neka oni te svoje igranke prave negdje drugo, ali u Novom Gradu sigurno neće.
Nevjerovatan je nacionalni debalans u pravosudnim institucijama BiH na štetu Bošnjaka u protekom periodu napravljen, naročito kada su u pitanju rukovodeće pozicije. To je, prije svega, krivica SDA i drugih stranaka kojima su Bošnjaci davali povjerenje na izborima, a oni ni o čemu važnom nisu vodili računa. Zato sada "kriminal" stanuje samo u Sarajevu i onim gradovima u kojima su 2014. gorjele zgrade kantonalnih vlada u akciji paljenja koju je pokrenuo Radončić i obavještajni milje iz kojeg on dolazi. Toga u Banja Luci i zapadnoj Hercegovini nema.
Tužilaštvo u Sarajevu nije u stanju riješiti ubistva Dženana Memića nego izluđuje porodicu ovog momka filmskim namještaljakama krivaca koji će vjerovatno za novac odležati kaznu. U našoj općini prije dvje godine usred dana nasred ulice ubijen je Adnan Salčin, ali pošto je njegov otac rahmetli Ramiz Salčin, pa nije mogao kao Dženanov otac Muriz organizovati proteste, Kantonalno tužilaštvo nije učinilo ništa da ovaj slučaj riješi, kao ni mnoge druge zbog kojih je život stanovnika Sarajeva otežan. Ali, zato imamo redovne predstave ovog tužilaštva kada je u pitanju “kriminal” bošnjačkih zvaničnika. Ove predstave dio su predizborne kampanje za 2018. godinu i neko je smislio kako će na taj način odrediti pobjednika.
Reći će da ja branim Amira Zukića, ali ja sam, znajući o kakvom se čovjeku radi, još i prije izbora 2014. godine lično od predsjednika Bakira Izetbegovića tražio da taj više ne bude sekretar SDA. Ponovio sam to javno nakon kongresa 2015. na svom Facebook profilu. Predugo se njemu dozvolilo da radi to što je radio, a to mu je prije svega dozvolila SDA, pa onda i Tužilaštvo koje je savršeno dobro znalo kakvim se poslovima bavi. Isto tako, dozvolili su i Esedu Radeljašu i Damiru Hadžiću da 5 - 6 godina nakon saznanja o njihovim mutnim radnjama u općini Novi Grad nastave obavljati najvažnije poslove u državi i Kantonu Sarajevo gdje su imali pristup ogromnim budžetima.
Ništa im ne vjerujte! Ni Radončiću, ni Šimiću, ni Latiću, ni Kantonalnom tužilaštvu, ni medijima koji u Sarajevu orkestrirano rade ono što je Ratko Mladić radio artiljerijijskom paljbom i uzvikivao "razvucite im pamet!". Nije razvukao Mladić, pa neće ni oni!
Pazite tuzioca i istrazitelja :run:
Post Reply