Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Inok
#29426 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nije eto umjesto dine, adem zolj nevesinjac najebaše sarajlije do jaja
- kmirsad
#29427 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hvala... ne mogu se ponositi sobom... ako sam i jednu osobu zaveo na pogrešan put...
-
zippoo87
#29428 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
iako ne volim SDP i njihovu politiku i kadrove...meni je cudno sto sada mnogi ovdje likuju nad ovim potpisom...pa svakako bi se ovo uradilo poslije izbora...ovo je sada u TZ uradjeno ja mislim vise da se pokaze neka ozbiljnost i kompaktnost a ne razjedinjenost i da se posalje poruka glasacima da ipak imaju za koga glasati
kao sto vidite,ovo nije nikakvo ujedinjenje,obje stranke ce nastupati odvojeno i sa svojim listama...ovo je cisto da se malo medijski promovise
ono sto je tacno,sto neko napisa...da su neki sebi vec rezervisali ministarska mjesta nakon izbora i da su neke stvari u kadrovskom smislu dobile neke konture,ali to opet sve zavisi od izbora i rezultata i niko ne moze reci sa sigurnoscu sta ce biti
ako se i nakon izbora bude ostalo na ovim principima koje je spomenuo Beslagic,onda bi se nakon izbora mogao ocekivati boljitak ali ako tu svoje prste ima i Enver Bijedic,onda je moguce da on pogazi principe i nastavi raditi ono sto je radio i do sada dok je bio na funkcijama...jamio,malo sebi,malo stranci
kao sto vidite,ovo nije nikakvo ujedinjenje,obje stranke ce nastupati odvojeno i sa svojim listama...ovo je cisto da se malo medijski promovise
ono sto je tacno,sto neko napisa...da su neki sebi vec rezervisali ministarska mjesta nakon izbora i da su neke stvari u kadrovskom smislu dobile neke konture,ali to opet sve zavisi od izbora i rezultata i niko ne moze reci sa sigurnoscu sta ce biti
ako se i nakon izbora bude ostalo na ovim principima koje je spomenuo Beslagic,onda bi se nakon izbora mogao ocekivati boljitak ali ako tu svoje prste ima i Enver Bijedic,onda je moguce da on pogazi principe i nastavi raditi ono sto je radio i do sada dok je bio na funkcijama...jamio,malo sebi,malo stranci
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#29429 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Niste ih svjesno prevarili kao sto su prevarili (n)vas.kmirsad wrote:Hvala... ne mogu se ponositi sobom... ako sam i jednu osobu zaveo na pogrešan put...
Cekamo 2022 ili jos realnije tek 2026 ako se nesto novo rodi vec danas...
- kmirsad
#29430 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovo nije zajednički nastup i predizborna koalicija sa SDP-om... to bi bilo manje zlo...zippoo87 wrote:iako ne volim SDP i njihovu politiku i kadrove...meni je cudno sto sada mnogi ovdje likuju nad ovim potpisom...pa svakako bi se ovo uradilo poslije izbora...ovo je sada u TZ uradjeno ja mislim vise da se pokaze neka ozbiljnost i kompaktnost a ne razjedinjenost i da se posalje poruka glasacima da ipak imaju za koga glasati
Ne vjerujem nikome ko mi kao jedine kriterije za izbor navodi stručnost i kvalifikovanost... prvi i eliminirajuči kriterij mora biti ono čega je kod nas najmanje, poštenje i moral... a tek onda, podrazumjeva se, stručnost i kvalifikacije... stručnih i fakultetski obrazovanih lopova ima kod nas ispod svakog kamena...
Last edited by kmirsad on 30/03/2018 22:56, edited 2 times in total.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#29431 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne znam ko moze likovati kad primijeti da se nesto lose dogadja. Jupii, bit ce nam jos gore? Maknuli smo Gutica, dolazi Bijedic? Pomoci ce i NS, pa nije tako los?
Ne znam vala, ja vise pametna nisam.
- kmirsad
#29432 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Obrnuto... NS pomaže njemu, sebi nanosi nepopravljivu štetu... uspješna, reanimacija...plain vanilla wrote:Ne znam ko moze likovati kad primijeti da se nesto lose dogadja. Jupii, bit ce nam jos gore? Maknuli smo Gutica, dolazi Bijedic? Pomoci ce i NS, pa nije tako los?
-
Hakiz
#29433 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma kakvo likovanje. Kao da je ovo šta ja pišem izraz zadovoljstva. Već sam pisao, jedno duboko razočarenje sam već doživio skoro 20 godina ranije sa SDP-om. I izgleda da se istorija ponavlja.plain vanilla wrote:Ne znam ko moze likovati kad primijeti da se nesto lose dogadja. Jupii, bit ce nam jos gore? Maknuli smo Gutica, dolazi Bijedic? Pomoci ce i NS, pa nije tako los?
Već sam prije govorio:
Pogledaš Egipat, poslije revolucije protiv diktatora koji je došao iz vojske (Mubarak) opet na vlast dođe diktator koji je došao iz vojske (Sisi).
Pogledaš Rusiju, nakon rušenja komunizma i niza komunističkih dikatatora, opet na vlast dođe diktator proizašao iz komunističkog sistema (Putin).
Čini se da će i kod nas nada opet da se sruši, to jeste da će NS ponoviti ono šta je uradio SDP..
Izgleda da na nekim mjestima jednostavno ne može drugačije. Takvi smo i to je to. Geni su nam takvi. Vani gladac, a unutra jadac.
Samo da nam je da ovi izbori prođu. A onda smo tek najebali.
- kmirsad
#29434 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislim da nemam toliko vremena... sačekat ću stav centrale iz Sarajeva i stav Pedje Kojović... nadu mi daje to što nije bio lično prisutan tako važnom događaju i da je ovo istup lokalnih funkcionera i samostalni dil bez odobrenja rukovodstva...kako bi se rukovodstvo iz centrale dovelo pred svršen čin...sabina1 wrote:Niste ih svjesno prevarili kao sto su prevarili (n)vas.kmirsad wrote:Hvala... ne mogu se ponositi sobom... ako sam i jednu osobu zaveo na pogrešan put...
Cekamo 2022 ili jos realnije tek 2026 ako se nesto novo rodi vec danas...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#29435 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@Hakiz
Ma to Zipu rekoh, on kaze neki likuju, nisam na tebe mislila
-
Hakiz
#29436 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znam. Nisi ti, kmirsad je rekao da likujem.plain vanilla wrote:@Hakiz
- kmirsad
#29437 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jesam, i kajem se... izletilo mi... valjda što sam razočaran... osječam se kao da su mi sve lađe potonule... vjerovao sam da sa Našom Strankom, za BiH ima još nade... Kao davljenik se još samo hvatam za slamku nade... saopštenje iz centrale... i KojovićaHakiz wrote:Znam. Nisi ti, kmirsad je rekao da likujem.plain vanilla wrote:@Hakiz
-
Hakiz
#29438 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sve je to škola života...kmirsad wrote:Jesam, i kajem se... izletilo mi... valjda što sam razočaran... osječam se kao da su mi sve lađe potonule... vjerovao sam da sa Našom Strankom, za BiH ima još nade... Kao davljenik se još samo hvatam za slamku nade... saopštenje iz centrale... i KojovićaHakiz wrote:Znam. Nisi ti, kmirsad je rekao da likujem.plain vanilla wrote:@Hakiz
-
Hakiz
#29439 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Na ovu situaciju se stvarno mogu primijeniti dvije izreke:
1. Nekada davno, budućnost je tako lijepo izgledala.
2. Prije sam volio ljude. Onda sam ih upoznao.
1. Nekada davno, budućnost je tako lijepo izgledala.
2. Prije sam volio ljude. Onda sam ih upoznao.
- kmirsad
#29440 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kažu ljudi... čovjek uči čitav svoj život... i opet umre ko budala...
Naumpade mi sad jedan stari nikada objavljeni stih Vaska Pope, a vezano za našu korespodenciju...
Sad se grle, ljube ruke... đelata i žrtve... obojica i đelati i žrtve...
A neki da htjedoh ovdje napisati stih velikog Branka Miljkovića... zamišljen nad nekim diskusijama, prije svega mojih...
.... da li će sloboda umeti da peva... kao što su sužnji pevali o njoj...
ali nisam, rekoh, eto odmah onog da mi kaže da sam patetičan... i lektora leklerka da mi ispravlj č i ć ... đ i dž...
Naumpade mi sad jedan stari nikada objavljeni stih Vaska Pope, a vezano za našu korespodenciju...
Sad se grle, ljube ruke... đelata i žrtve... obojica i đelati i žrtve...
A neki da htjedoh ovdje napisati stih velikog Branka Miljkovića... zamišljen nad nekim diskusijama, prije svega mojih...
.... da li će sloboda umeti da peva... kao što su sužnji pevali o njoj...
ali nisam, rekoh, eto odmah onog da mi kaže da sam patetičan... i lektora leklerka da mi ispravlj č i ć ... đ i dž...
-
Hakiz
#29441 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Prvo glasanje za ZOR iako je eksplicitno rečeno da ako se ne prihvati određeni amandman neće dati glas za ZOR, onda igre moći pokazane kroz seks skandal, pa zatim Baroš koji ne samo da je skandal po sebi, nego nedostatak reakcije govori da te ljude u suštini nije briga šta se o njima misli i ujedno govori i to šta oni o nama misle i koliko smo im bitni. A onda koalicije koje u najmanjem ostavljaju gorak okus u ustima.
Sve ovo govori da je poražavajuća, ne, ne poražavajuća, nego uništavajuća je činjenca da se pokazuje da ovdje stvarno ne može, ali nikada, da se bira dobro.
Jedino možemo nadati se da ćemo između dva zla birati manje.
Sve ovo govori da je poražavajuća, ne, ne poražavajuća, nego uništavajuća je činjenca da se pokazuje da ovdje stvarno ne može, ali nikada, da se bira dobro.
Jedino možemo nadati se da ćemo između dva zla birati manje.
-
zippoo87
#29442 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
a mozda sam ja samo "upoznao ljude",pa me ne pogadjaju neke stvari kao vas,iako nisam slijep i vidim sta se radi
cinjenica je da NS nije ono sto je bila i ove promjene su se dogodile od zadnjih izbora...mnogo dobrih i postenih ljudi su istiskali oni "manje casni" iz odbora,centrala i stvorili sebi jednu grupicu,koja ce izgleda sama sebi postati svrha
jedino rjesenje je da se osvoji puno mandata i da se i na djelu pokazu promjene i napredak
ali nije sve tako crno,izbori su svake 2-4 godine,treba probati i dati sansu,treba mijenjati...pa ako ne ide,ima brate i za nas ostale u BiH ,EU,ceka...moze se otici pa i vratiti ,ako se sta popravi
sada vise nego ikada imamo mogucnosti u svemu,samo sto ne znaju svi koristiti te mogucnosti...neki su naucili samo pljuvati i hljagati a da u zivotu nista korisnig nisu napravili ni za sebe a ni za zajednicu
takvi smo...tesko je mijenjati ljude,to je dugotrajan proces...
cinjenica je da NS nije ono sto je bila i ove promjene su se dogodile od zadnjih izbora...mnogo dobrih i postenih ljudi su istiskali oni "manje casni" iz odbora,centrala i stvorili sebi jednu grupicu,koja ce izgleda sama sebi postati svrha
jedino rjesenje je da se osvoji puno mandata i da se i na djelu pokazu promjene i napredak
ali nije sve tako crno,izbori su svake 2-4 godine,treba probati i dati sansu,treba mijenjati...pa ako ne ide,ima brate i za nas ostale u BiH ,EU,ceka...moze se otici pa i vratiti ,ako se sta popravi
sada vise nego ikada imamo mogucnosti u svemu,samo sto ne znaju svi koristiti te mogucnosti...neki su naucili samo pljuvati i hljagati a da u zivotu nista korisnig nisu napravili ni za sebe a ni za zajednicu
-
starisalko
#29443 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kakvo saopstenje ocekujes.kmirsad wrote:Jesam, i kajem se... izletilo mi... valjda što sam razočaran... osječam se kao da su mi sve lađe potonule... vjerovao sam da sa Našom Strankom, za BiH ima još nade... Kao davljenik se još samo hvatam za slamku nade... saopštenje iz centrale... i Kojovića
1.Rukovodstvo saglasno
2.Rukovodstvo nije saglasno
Nijedan odgovor te nece zadovoljit
- kmirsad
#29444 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Očekujem da kažu da rukovodstvo nije saglasno, da je tu izdaju Programskog manifesta stranke uradila samostalna frakcija unutar stranke, i da rukovodsvo stranke taj sporazum proglasi ništavnim, raspusti Kantonalni odbor TK, a vjerovatno i Gro NS Tuzla, izabere novi, a aktere pošalje na Sud časti i isključi iz članstva.starisalko wrote:Kakvo saopstenje ocekujes.kmirsad wrote:Jesam, i kajem se... izletilo mi... valjda što sam razočaran... osječam se kao da su mi sve lađe potonule... vjerovao sam da sa Našom Strankom, za BiH ima još nade... Kao davljenik se još samo hvatam za slamku nade... saopštenje iz centrale... i Kojovića
1.Rukovodstvo saglasno
2.Rukovodstvo nije saglasno
Nijedan odgovor te nece zadovoljit
Taj bi me odgovor zadovoljio, vratio povjerenje u NS, a vjerujem da bi zadovoljio i veliki broj broj drugih simpatizera i članova stranke. NS bi tim postupkom pokazala da je čvrsta i nepokolebljiva u održavanju svojih vrijednostite još više podigla rejtig u pogledu morala i nepotkupljivosti koje je mukotrpno stvarala 10 godina.
I Selima zajedno s njima. Neka se vrati u SDP.
Revolucija jede svoju decu.
- kmirsad
#29445 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne vjerujem u takvu priču. Ovo je izdaja stranke na kantonalnom nivou... a veleizdaja, ako iz ovoga stoji rukovodstvo stranke.zippoo87 wrote:a mozda sam ja samo "upoznao ljude",pa me ne pogadjaju neke stvari kao vas,iako nisam slijep i vidim sta se radi
-
high_volume
#29446 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kakve vi budalaštine ovdje pišete, sve fol dušebriznici, a zapravo iz svakog posta izvire pakost zavist, ljubomora i slična patologija, počev od propaliteta iz SDA, DF-ovih monstruma do ojađenih iz NS izostankom sa liste lokalnih izbora
Čovjek jasno i precizno objasnio:

Najbitnije je diskreditirati i popljuvati i ono malo zdrave i poštene politike što imamo

Ali ne, forumski struĆnjaci sve znaju, unaprijed... Kao da neki lokalni šef stranke može zaključivati koalicije mimo predsjednika strankeNa pitanje novinara da li ovaj dokument predstavlja koaliciju, Čamdžić je odgovorio: “Ne, Naša stranka ide sa svojim listama, cilj Sporazuma je relaksirati građanski opredijeljene birače u Tuzlanskom kantonu i promovisati tri principa koji će dominirati nakon oktobra prilikom izbora ljudi na funkcije u vlasti, ali i generalno na javne funkcije ukoliko mi budemo vlast, a to su: stručnost, profesionalna kompetentnost i poštivanje konkursne procedure!”
Najbitnije je diskreditirati i popljuvati i ono malo zdrave i poštene politike što imamo
-
zippoo87
#29447 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ja sam upravo ovo i napisao u prethodnom postu ali dobro,nije da mi smeta drugacije misljenjehigh_volume wrote:Kakve vi budalaštine ovdje pišete, sve fol dušebriznici, a zapravo iz svakog posta izvire pakost zavist, ljubomora i slična patologija, počev od propaliteta iz SDA, DF-ovih monstruma do ojađenih iz NS izostankom sa liste lokalnih izbora![]()
Ali ne, forumski struĆnjaci sve znaju, unaprijed... Kao da neki lokalni šef stranke može zaključivati koalicije mimo predsjednika strankeNa pitanje novinara da li ovaj dokument predstavlja koaliciju, Čamdžić je odgovorio: “Ne, Naša stranka ide sa svojim listama, cilj Sporazuma je relaksirati građanski opredijeljene birače u Tuzlanskom kantonu i promovisati tri principa koji će dominirati nakon oktobra prilikom izbora ljudi na funkcije u vlasti, ali i generalno na javne funkcije ukoliko mi budemo vlast, a to su: stručnost, profesionalna kompetentnost i poštivanje konkursne procedure!”![]()
Najbitnije je diskreditirati i popljuvati i ono malo zdrave i poštene politike što imamo![]()
samo neki nasli ovaj podforum za vlastito jadikovanje i neke licne percepcije i pretpostavke
vjerujem da pola ovih sto pisu sada ovo oko ovog sporazuma,nisu ni procitali cijeli tekst do kraja a vjerujem ni ovaj pasus koji si ti citirao
procitaju naslov i pocnu pisati...isto kao neki dan za prijedlog cijene karata za sarajevsku zicaru...procitali naslov i tri dana tupili da je karta 20 KM
- kmirsad
#29448 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@zippoo87 @high_volume Ne vrijeđajte mi ono malo intiligencije...zippoo87 wrote:ja sam upravo ovo i napisao u prethodnom postu ali dobro,nije da mi smeta drugacije misljenjehigh_volume wrote:Kakve vi budalaštine ovdje pišete, sve fol dušebriznici, a zapravo iz svakog posta izvire pakost zavist, ljubomora i slična patologija, počev od propaliteta iz SDA, DF-ovih monstruma do ojađenih iz NS izostankom sa liste lokalnih izbora![]()
Ali ne, forumski struĆnjaci sve znaju, unaprijed... Kao da neki lokalni šef stranke može zaključivati koalicije mimo predsjednika strankeNa pitanje novinara da li ovaj dokument predstavlja koaliciju, Čamdžić je odgovorio: “Ne, Naša stranka ide sa svojim listama, cilj Sporazuma je relaksirati građanski opredijeljene birače u Tuzlanskom kantonu i promovisati tri principa koji će dominirati nakon oktobra prilikom izbora ljudi na funkcije u vlasti, ali i generalno na javne funkcije ukoliko mi budemo vlast, a to su: stručnost, profesionalna kompetentnost i poštivanje konkursne procedure!”![]()
Najbitnije je diskreditirati i popljuvati i ono malo zdrave i poštene politike što imamo![]()
samo neki nasli ovaj podforum za vlastito jadikovanje i neke licne percepcije i pretpostavke
vjerujem da pola ovih sto pisu sada ovo oko ovog sporazuma,nisu ni procitali cijeli tekst do kraja a vjerujem ni ovaj pasus koji si ti citirao
procitaju naslov i pocnu pisati...isto kao neki dan za prijedlog cijene karata za sarajevsku zicaru...procitali naslov i tri dana tupili da je karta 20 KM
Ozbiljan sam čovjek, vrlo pažljivo, po više puta čitam svaki tekst koji se pred mene stavi, naročito onaj ispisan nevidljivim slovima između redova, prije nego ga prokomentarišem, dam svoje mišljenje ili potpišem.
Dobio sam, kao i svi ostali članovi Naše Stranke, poziv od GrO Naše Stranke Tuzla da dostavim svoj CV i na njemu izrazim svoju eventualnu želju da se samokandidujem na neku od kandidatskih listi za izbore.
Ponudu sam jasno i precizno odbio. ali sam i jasno rekao da ne želim biti ni na onoj drugoj, kadrovskoj listi u sjeni... karijeristima i lovcima na kožne stolice i zaposlenja bez motike, mnogo važnijoj, a za koju ti nisu potrebni glasovi birača da nju dospiješ, nego lične veze u lokalnim odborima i njihovim kadrovskim komisijama.
Ta se lista za razna postavljenja u udobne i dobro plačene fotelje... ministarstava, JU, institucija, u Upravnih i Nadzornih odbora... ukoliko stranka postigne uspjeh na izborima, što je na TK bilo više nego izgledno. po čoškovima stranačkih prostorija več uveliko pravi.
Dokazan sam čovjek i to mi ne treba.
Nemam nikakvu patologiju sem patologije zaljubljenika u svoju BiH, nisam propalitet iz SDA, niti DF-ov monstrum.
Od SKJ do Naše Stranke, nikada nisam bio pripadnik neke druge stranke, iako su me neprekidno pozivali da im pristupim.
Niti jednu pakosnu riječ nisam izgovorio.
Ne pljujem na ono što sam deset godina zajedno sa ostalim starim i odanim članovima stranke, i po cijenu svoje lične sigurnosti i sigurnosti moje porodice i imetka, stvarao i propagirao.
Pljuvanjem na NS pljuvao bih na sebe.
Lična zavist je isključena samim mojim odbijanjem da budem na bilo kojoj od dvije pomenute liste.
Ništa ne jadikujem, samo izražavam svoje ogromno razočarenje ovim pismenim sporazumom Kantonalnog odbora NS- a i Kantonalnog odbora SDP-a, koji su potpisali Čamđić i Bijedić. a posebno Selimovog prisustva, kao člana Glavnog Odbora NS-a, potpisivanju sporazuma.
Tim prije ako je potpisan uz saglasnost rukovodstva NS-a u Sarajevu.
Ako nije , rukovodstvo NS-a ima jako malo vremena da promptno povuku prave poteze, iako je vikend i na vrijeme spriječe nastanak nepopravljive štete za stranku.
Kasnije neče vrijediti plakanje za proljevenim mlijekom... kada krava šutne kantu u koju je pomužena.
Stranka ima emaile svih svojih članova i može u sat vremena, preko svojih sekretarijata Gradskih odbora ili direktno iz sekretarijata u Sarajevu sprovesti anonimnu anketu, uz spriječavanje višestrukog glasanja, među svojim članstvom u TK, da vide imaju li podršku članstva za sporazum Čamđić- Bijedić
Dakle tekst pročitan, slike viđene... Slika govori više od od hiljadu riječi.
Inače...možemo lajati na mjesec do sutra...psi laju, a karavani prolaze...
ps
@Hakiz... moj stav oko Baroša, seks skandala, glasanja za ZOR... ovim se nije nimalo promjenio...
Ovo će biti problem za kojeg tražim izjašnjenje rukovodstva stranke, prije nego donesem svoje dalje odluke.
Nadam se da Pedja ovo čita.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#29449 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vi zaista gajite iluziju da on nije bio makar obavijesten ?kmirsad wrote: Nadam se da Pedja ovo čita.
- kmirsad
#29450 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne gajim. Nadam se.sabina1 wrote:Vi zaista gajite iluziju da on nije bio makar obavijesten ?kmirsad wrote: Nadam se da Pedja ovo čita.
Davljenik se za slamku hvata.