Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Throttle
#29401 Re: Zeničani
Ma svugdje je gdje je ubacena LED rasvjeta, one stare sijalice su puno bolje osvjetljavale
- dajdza-ze
#29402 Re: Zeničani
Samo mi reci radis li u Mitalu i jesi li upoznat sa ovim iz prve ruke ili licnog iskustva. Hvala i hajd zdravo._BataZiv_0809 wrote:Nece se niko hljeba najest od pripravnickog rada. Ni pripravnik ni poslodavac. Kakvi crni hamali.dajdza-ze wrote:Rade djeca pripravnicki. Kad odrade noga. Uzece mital za njih solidne pare od drzave a imace 100 hamala na 3 ili 6 mjeseci.Throttle wrote:Nedavno je 100 ljudi pocelo radit u Mittalu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#29403 Re: Zeničani
Iz licnog iskustva a kako drukcije? I sam sam bio pripravnik, kao sto si vjerujem i ti i znas da rad pripravnika i ne vrijedi puno vise od toplog obroka i karte za prevoz.dajdza-ze wrote: Samo mi reci radis li u Mitalu i jesi li upoznat sa ovim iz prve ruke ili licnog iskustva. Hvala i hajd zdravo.
- dajdza-ze
#29404 Re: Zeničani
Cini mi se da si upucen u mnoga desavanja u gradu i da imas dobar izvor informacija pa se raspitaj ko finansira ovaj pripravnicki rad. I da smo nacisto 100% podrzavam ovu akciju jer gdje ce ova djeca odraditi pripravnicki . A moj prvi komentar sam napisao jer neko rece Mital zaposlio 100 ljudi. Jest al u k... ,nista taj ne radi ako nema racunice u tome. Ova djeca dobijaju 500km plate i topli obrok, a moja konstatacija je da i pored toga Mital uma koristi. Da ne serem vise pozzz_BataZiv_0809 wrote:Iz licnog iskustva a kako drukcije? I sam sam bio pripravnik, kao sto si vjerujem i ti i znas da rad pripravnika i ne vrijedi puno vise od toplog obroka i karte za prevoz.dajdza-ze wrote: Samo mi reci radis li u Mitalu i jesi li upoznat sa ovim iz prve ruke ili licnog iskustva. Hvala i hajd zdravo.
- Freamon Lester
#29405 Re: Zeničani
Citam fb i komentare ovih balvana na temu jelke i vijenca.
Pa to je strasno. Strasnije od njihovog razmisljanja je to sto imaju tu mogucnost javno reci. Prije 20 godina nepismeni balvan svoj stav mogao najdalje dobaciti do seoske zadruge. I tu ako je dosadan pocnu ga izbjegavati. Sad balvan ispali svoje "misljenje" i dijeli ga sa cjelokupnim stanovnistvom. Kad krene recenicu sa "ja mislim", a u nastavku vidis da to u zivotu mozak nije ukljucilo znas da je vrijeme pakovati kofere.
Pa onda ja "mislim" pa niz takvih maloumnosti. Sta ce jelka, sta ce vijenac, mi muslimani. Sunce ti jebem da odes Reisa pitati sta misli o Jelki rekao bi vjerovatno super stvar. Kamo srece da i u drugim sredinama gdje su Bosnjaci - muslimani manjina na taj nacin paze na njihove osjecaje. I evo ako ne bi cunu odsjeko javno pred kamerama da bi ispod tog komentara nasao se jedan balvan da prokomentarise da je Reis postao katolik.
Pa to je strasno. Strasnije od njihovog razmisljanja je to sto imaju tu mogucnost javno reci. Prije 20 godina nepismeni balvan svoj stav mogao najdalje dobaciti do seoske zadruge. I tu ako je dosadan pocnu ga izbjegavati. Sad balvan ispali svoje "misljenje" i dijeli ga sa cjelokupnim stanovnistvom. Kad krene recenicu sa "ja mislim", a u nastavku vidis da to u zivotu mozak nije ukljucilo znas da je vrijeme pakovati kofere.
Pa onda ja "mislim" pa niz takvih maloumnosti. Sta ce jelka, sta ce vijenac, mi muslimani. Sunce ti jebem da odes Reisa pitati sta misli o Jelki rekao bi vjerovatno super stvar. Kamo srece da i u drugim sredinama gdje su Bosnjaci - muslimani manjina na taj nacin paze na njihove osjecaje. I evo ako ne bi cunu odsjeko javno pred kamerama da bi ispod tog komentara nasao se jedan balvan da prokomentarise da je Reis postao katolik.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#29406 Re: Zeničani
Nekad bio, vise ne u toj mjeri, sad se uglavnom na ovoj temi informisem.dajdza-ze wrote: Cini mi se da si upucen u mnoga desavanja u gradu i da imas dobar izvor informacija pa se raspitaj ko finansira ovaj pripravnicki rad. I da smo nacisto 100% podrzavam ovu akciju jer gdje ce ova djeca odraditi pripravnicki . A moj prvi komentar sam napisao jer neko rece Mital zaposlio 100 ljudi. Jest al u k... ,nista taj ne radi ako nema racunice u tome. Ova djeca dobijaju 500km plate i topli obrok, a moja konstatacija je da i pored toga Mital uma koristi. Da ne serem vise pozzz
Ja sam radio pripravnicki za 0,00 KM pa za 180 KM, tako da je to sve sto vise imam reci na ovu temu
-
macchiato
#29407 Re: Zeničani
U ovom gradu šta god da se uradi, uvijek ide kontra "bolje da ste nahranili siromašne", "bolje da ste dali djeci u domu" ili "bolje da ste napravili fabrike", nastavi niz. Postavi rasvjetu na mostu, smeta im. Napravi doček nove godine, opet smeta. Postavi nove klupe, smeta. Advent, smeta i on. Sve smeta.
Uvijek ista spika, valjda trebamo živjeti kao u srednjem vijeku. Ne znam ni što će nam ni lampe ni osvjetljenje, bolje da fenjere okače. A tek ćafirski advent i vijenac na kružnim tokovima, jadna li im majka...
Doduše ovo sadašnje osvjetljenje u gradu i jeste na nivou srednjeg doba, čim se smrači grad izgleda kao da ga je apokalipsa pokosila koliko je sve tmurno i mrtvo.
Ali čitam jučer komentare na vijest o adventu i vidim neku stariju, pokrivenu ženu što pičkara i negoduje. To je ta sorta ljudi, M92 muslimani.
Uvijek ista spika, valjda trebamo živjeti kao u srednjem vijeku. Ne znam ni što će nam ni lampe ni osvjetljenje, bolje da fenjere okače. A tek ćafirski advent i vijenac na kružnim tokovima, jadna li im majka...
Doduše ovo sadašnje osvjetljenje u gradu i jeste na nivou srednjeg doba, čim se smrači grad izgleda kao da ga je apokalipsa pokosila koliko je sve tmurno i mrtvo.
Ali čitam jučer komentare na vijest o adventu i vidim neku stariju, pokrivenu ženu što pičkara i negoduje. To je ta sorta ljudi, M92 muslimani.
-
smartXL
#29408 Re: Zeničani
Napomeni da uvijek isti kukaju, kad nema - sto nema?, kad ima - a sto ce to?
Nisu to nikakvi muslimani, ti što im smeta, njima sve smeta, i sami sebi nekad smetaju.
U Dubaiju se docekuje NG, niko se ne buni, a kod nas se preseravaju, isti likovi.
Nisu to nikakvi muslimani, ti što im smeta, njima sve smeta, i sami sebi nekad smetaju.
U Dubaiju se docekuje NG, niko se ne buni, a kod nas se preseravaju, isti likovi.
-
Kralj Tvrtko I.
#29409 Re: Zeničani
Hvala Bogu nisam jedini istog misljenja.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- N.N.
#29411 Re: Zeničani
Meni su najljepsi Ramazani bili u vrijeme novogodisnjih praznika
Teravije u Sead Skrgo, Edhem Mulabdic skoli, onda malo kliza na Jaliji, pa setnja u gradu a sve okiceno onim sijalicama u bojama sto su bile tih devedesetih godina i td td.
Djetinstvo
A ovo sada, sranja u bojama, sta ljudi pisu i o cemu raspravljaju
Teravije u Sead Skrgo, Edhem Mulabdic skoli, onda malo kliza na Jaliji, pa setnja u gradu a sve okiceno onim sijalicama u bojama sto su bile tih devedesetih godina i td td.
Djetinstvo
-
clio_dci120
#29412 Re: Zeničani
N.N. wrote:Meni su najljepsi Ramazani bili u vrijeme novogodisnjih praznika![]()
Djetinstvo![]()
-
kakavdanakneiskustvu
- Casual's
#29414 Re: Zeničani
Popušila poziciju u kantonu, pa opet diže glas.kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.072info.com/sanja-renic-grad ... hgOZlvm1xc
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#29415 Re: Zeničani
međunarodni baslavemaster wrote:..cinjenica jest da je nova godina drzavni praznik.
- kamen spoticanja
#29416 Re: Zeničani
de kad mu budete govorili,recite mu i da onog babinskog asfalta prebaci na cestu prema Smetovima...gore se sve raspalochannel10 wrote:Posto ovdje ima gradonacelnikovih ljudi, de mu Boga vam predložite da kupi jače sijalice za rasvjetu u gradu![]()
Znamo svi koja je tu pljačka i glupost uradjena kod recimo isplativosti tog posla, ali kad vec kradu, neka barem grad bude normalno osvijetljen.
Eto usput će još malo ukrasti/ zaraditi u toj nabavci novih jačih sijalica, a grad će makar normalno biti osvjetljen jer sad izgleda kao grad duhova sa ovim osvjetljenjem.
Hvala
- Casual's
#29417 Re: Zeničani
Ako šta ostane red bi bio i Masarykovu pogledati.kamen spoticanja wrote:de kad mu budete govorili,recite mu i da onog babinskog asfalta prebaci na cestu prema Smetovima...gore se sve raspalochannel10 wrote:Posto ovdje ima gradonacelnikovih ljudi, de mu Boga vam predložite da kupi jače sijalice za rasvjetu u gradu![]()
Znamo svi koja je tu pljačka i glupost uradjena kod recimo isplativosti tog posla, ali kad vec kradu, neka barem grad bude normalno osvijetljen.
Eto usput će još malo ukrasti/ zaraditi u toj nabavci novih jačih sijalica, a grad će makar normalno biti osvjetljen jer sad izgleda kao grad duhova sa ovim osvjetljenjem.
Hvala
-
clio_dci120
#29418 Re: Zeničani
Slabo nesto one kucice otvorene, gledam danas u jednoj okaceni suhomesnati proizvodi u drugoj neki medovi (to i moze proci). Srednja zalost, iako kucice predivno izgledaju, izgleda da nece biti ni blizu 20% popunjene.
- Casual's
#29419 Re: Zeničani
Vele da je sve iznajmljeno.clio_dci120 wrote:Slabo nesto one kucice otvorene, gledam danas u jednoj okaceni suhomesnati proizvodi u drugoj neki medovi (to i moze proci). Srednja zalost, iako kucice predivno izgledaju, izgleda da nece biti ni blizu 20% popunjene.
- Not My Idea
#29420 Re: Zeničani
Prvi put da sam stvarno odusevljena necim u ovom gradu. Super sve izgleda,steta sto smo s prvim mrakom
mrtav grad..
Kazu da ce sve kucice bit otvorene. Ne kontam kakve veze ima suho meso, med i sir s cijelom pricom, al nema veze, kupila sam sir
Valjda ce bit kuhano vino, caja, vafli, nesto slano ....
mrtav grad..
Kazu da ce sve kucice bit otvorene. Ne kontam kakve veze ima suho meso, med i sir s cijelom pricom, al nema veze, kupila sam sir
Valjda ce bit kuhano vino, caja, vafli, nesto slano ....
-
clio_dci120
#29421 Re: Zeničani
Aha, moguce onda da ce neki tek narednih dana "useliti".
Podrzavam ideju, nisam hejter, ali bezveze mi okaceno suho meso u po´ centra grada...
Podrzavam ideju, nisam hejter, ali bezveze mi okaceno suho meso u po´ centra grada...
- ExNihilo
#29422 Re: Zeničani
Ovo stvarno izgleda super.
- Not My Idea
#29423 Re: Zeničani
Kad vidiš ovo i sjetis se proslogodisnje jelke 
- Casual's
#29424 Re: Zeničani
Meni je super. Baš mi se našmigalo u tom ambijentu.clio_dci120 wrote:Aha, moguce onda da ce neki tek narednih dana "useliti".
Naručiš pivu, uzmeš da ti nadilja i slušaš Zlaju.
- ExNihilo
#29425 Re: Zeničani
Samo još da ne bude horor teletabisa.