FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Riddle

#29401 Re: FC Barcelona

Post by Riddle »

skenderija04 wrote:
Riddle wrote:Ma pusti ovo, nego ima li sta o dopingu za vrijeme Pepovog mandata? :mrgreen:
Ako prodju Atletico nije iskljuceno :D
Ma malo mi krivo sto samo neke sjene imaju koristi od ovih istraga, pa rekoh da brk omaste i oni koji su posteno radili. :lol:
Adoxxx

#29402 Re: FC Barcelona

Post by Adoxxx »

skenderija04 wrote:
Adoxxx wrote:moze li neko objasniti zbog cega su dobili ovu kaznu, sta nije po zakonu uradjeno?
U periodu od 2009-2013 Barcelona je dovela 10 maloljetnika u Masiju koji nisu iz evropske zajednice. Prema zakonu E.U. samo punoljetni igraci izvan evropske unije mogu doci u klubove iz iste.
ne kontam sto im to treba, sad ce ispusiti foru samo zato sto se prave pametni...
fosil

#29403 Re: FC Barcelona

Post by fosil »

BHF_Manijak wrote:Ma rekoh ja bice oboren ter Stegenov transfer, Svabe ne fulaju sa inforamcijama. :)
Jbg. Gladbach uzeo novog golmana, moze li trampa kakva da Herr Eberl probere sta? :D :D
skenderija04

#29404 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Riddle wrote:
skenderija04 wrote:
Riddle wrote:Ma pusti ovo, nego ima li sta o dopingu za vrijeme Pepovog mandata? :mrgreen:
Ako prodju Atletico nije iskljuceno :D
Ma malo mi krivo sto samo neke sjene imaju koristi od ovih istraga, pa rekoh da brk omaste i oni koji su posteno radili. :lol:
:D :D :D
LSD

#29405 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:1. Ter Stegen nece moci biti doveden u slucaju da sud odbije zalbu

2. Chelsea je bio oslobodjen nakon sto je postigao vanparnicki sporazum sa Lensom. Protiv Barcelone su ppodignute dvije anonimne tuzbe S kim se dogovoriti?
a ko stoji iza te dvije anonimne tužbe :? i ko je namjetio ovu igranku Barci :?: nisi slucajni ovi svi udari koje klub prima vec duže vrijeme.
HB_BHF

#29406 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

"Potpuno smo mirni. Radi se o uobičajenoj proceduri i imamo rok od 90 dana da objasnimo Međunarodnoj fudbalskoj federaciji sve okolnosti transfera igrača", rekao je predstavnik Barselone za AS.

Uobičajenoj proceduri? :S
skenderija04

#29407 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
skenderija04 wrote:1. Ter Stegen nece moci biti doveden u slucaju da sud odbije zalbu

2. Chelsea je bio oslobodjen nakon sto je postigao vanparnicki sporazum sa Lensom. Protiv Barcelone su ppodignute dvije anonimne tuzbe S kim se dogovoriti?
a ko stoji iza te dvije anonimne tužbe :? i ko je namjetio ovu igranku Barci :?: nisi slucajni ovi svi udari koje klub prima vec duže vrijeme.
Ne zna se, maloljetnici su u pitanju. 4 korejanca ostalo afrikanci. Vidjecemo.
skenderija04

#29408 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:"Potpuno smo mirni. Radi se o uobičajenoj proceduri i imamo rok od 90 dana da objasnimo Međunarodnoj fudbalskoj federaciji sve okolnosti transfera igrača", rekao je predstavnik Barselone za AS.

According to FIFA sources, transfer deals that have already been agreed upon by Barcelona could go through despite the ban.
suncica24

#29409 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

skenderija04 wrote:
HB_BHF wrote:"Potpuno smo mirni. Radi se o uobičajenoj proceduri i imamo rok od 90 dana da objasnimo Međunarodnoj fudbalskoj federaciji sve okolnosti transfera igrača", rekao je predstavnik Barselone za AS.

According to FIFA sources, transfer deals that have already been agreed upon by Barcelona could go through despite the ban.
Ter Steigen?

(A onaj, sjecate se vi da smo dogovorili i Silvu :D Posve sam sigurna da jesmo :D )

Nego, namece se pitanje ko radi u toj Barcinoj pravnoj sluzbi?
Ko da su grupu volontera uposlili pa se kiksa i na treningu djece kroz La Masiu.
Klix_toris

#29410 Re: FC Barcelona

Post by Klix_toris »

Florentino Perez i glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke:

Image

Jako zanimljiva slika :mrgreen:
Klix_toris

#29411 Re: FC Barcelona

Post by Klix_toris »

LSD wrote:

Ko će ga znati, mozda je Fifa vjerojatno shvatila u slucaju da dovedemo stopera da bi iducih 5-6 godina opet vladali nogometom kao do sad sto njima ocigledno ne odgovara pa su morali nac neki nacin da nas skinu s trona :thumbup: :mrgreen:
FIFA je pokrenula istragu Barcelone po zahtjevu dva anonimna tužitelja. Prema određenim informacijama, koje nisu provjerene i vjerovatno spadaju u puka nagađanja, dva anonimna tužitelja su Real Madrid i Valencia.
skenderija04

#29412 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

FIFA je pokrenula istragu Barcelone po zahtjevu dva anonimna tužitelja. Prema određenim informacijama, koje nisu provjerene i vjerovatno spadaju u puka nagađanja, dva anonimna tužitelja su Real Madrid i Valencia.
Ovo je neprovjereno i neosnovano. Zna se samo da se radi o dva anonimna tuzitelja a ubacivati u pricu R.Madrid je glupo.
Klix_toris

#29413 Re: FC Barcelona

Post by Klix_toris »

skenderija04 wrote:
Ovo je neprovjereno i neosnovano. Zna se samo da se radi o dva anonimna tuzitelja a ubacivati u pricu R.Madrid je glupo.
Ko' današnji novinari, dva brata bi zavadili a kamoli dva kluba rivala, sve radi instant slave i boljeg tiraza!
Cistokrvan

#29414 Re: FC Barcelona

Post by Cistokrvan »

Joj kako bih volio da prodju Atletiko i da uzmu prvenstvo (a zasto ne i kup) pa da zacepe usta svima i pokazu kako su iznad ovih dusmanskih i medijskih naprdjivanja. A onda ko .ebe transfere, okrenut se sredjivanju tima. Smatram da transfere Ter Stegena i Halilovica ne mogu zaustaviti...a vala za HAlilovica mi svejedno...mirise mi na napuhanu a praznu pricu, kao Modric :run:
omar little

#29415 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

ja cekam istragu 2008/09 lige prvaka pa da se fino, iz tehnickih razloga, barci retroaktivno oduzme titula.
Klix_toris

#29416 Re: FC Barcelona

Post by Klix_toris »

omar little wrote:ja cekam istragu 2008/09 lige prvaka pa da se fino, iz tehnickih razloga, barci retroaktivno oduzme titula.
Image
ultima_palabra

#29417 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Sad su teorije zavjera u modi... a zar ne mislite da je sramota da se Barcelona spominje u istom kontekstu sa Chelseajem, koji je sinonim za neetično poslovanje, transfere i općenito bahato ponašanje?
Klix_toris

#29418 Re: FC Barcelona

Post by Klix_toris »

ultima_palabra wrote:Sad su teorije zavjera u modi... a zar ne mislite da je sramota da se Barcelona spominje u istom kontekstu sa Chelseajem, koji je sinonim za neetično poslovanje, transfere i općenito bahato ponašanje?
Nejasno mi je sada skroz, pogotovo kad znaš da je Castilla, La Masia i slično nisu samo škole nego i dom i šta će mu tamo roditelji?! Ovdje mi smrdi da nema veze s nogometom, tko ima prste u svemu ne znam, vjerovatno da se makne pozornost sa FIFA-e i kupovanja glasova, ali ako su oni tako odlučili neka bude tako. Politika je duboko ušla u nogomet i ne znam kome je to u interesu.
LSD

#29419 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:Sad su teorije zavjera u modi... a zar ne mislite da je sramota da se Barcelona spominje u istom kontekstu sa Chelseajem, koji je sinonim za neetično poslovanje, transfere i općenito bahato ponašanje?
ma nije samo o tome rijec....ovo je fora da su se ovi iz FIFE sjetili nekih transfera iz Laportinog mandata ( i to igraci iz B tima Barce)...sad 2014 se sjetili toga i udaraju ban na transfere...pa kakva je to prica i naknadna pamet :?
Klix_toris

#29420 Re: FC Barcelona

Post by Klix_toris »

LSD wrote:
ma nije samo o tome rijec....ovo je fora da su se ovi iz FIFE sjetili nekih transfera iz Laportinog mandata ( i to igraci iz B tima Barce)...sad 2014 se sjetili toga i udaraju ban na transfere...pa kakva je to prica i naknadna pamet :?
Politika je za sve ovo kriva...zaboravimo na fudbal iz prošlog vjeka :| Nema vise zdravog/cistog fudbala kao nekada, zbog cega je i posato najvaznija sporedna stvar na svjetu. Sada se sve vrti oko novca i politike :cry:
skenderija04

#29421 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Klix_toris wrote:
Nejasno mi je sada skroz, pogotovo kad znaš da je Castilla, La Masia i slično nisu samo škole nego i dom i šta će mu tamo roditelji?! Ovdje mi smrdi da nema veze s nogometom, tko ima prste u svemu ne znam, vjerovatno da se makne pozornost sa FIFA-e i kupovanja glasova, ali ako su oni tako odlučili neka bude tako. Politika je duboko ušla u nogomet i ne znam kome je to u interesu.
Bice price oko ovih Korejanaca. Kokejanski (ili Korejski :?: ) savez je insistirao da se momci prime u La Masiju. U februaru je FIFA dala sdozvolu da se upisu i registrulu a sada ih pominju u tuzbi.

Pazi, sa ovim procesima ljestvica je podignuta na najvisi nivo. Od sada bi svi transferi trebali biti javni.

Barcelona i Chelsea ne mogu u isti kos. Barcelona ovo radi od kada postoji La Masia. Chelsea je bio u slucaju sa jednim igracem koga je objektivno maznuo. Prije sudjenja su platili Lensu i prica je zavrsena. Ovdje se poziva na zakone evropske unije.
Klix_toris

#29422 Re: FC Barcelona

Post by Klix_toris »

skenderija04 wrote:
Klix_toris wrote:
Bice price oko ovih Korejanaca. Kokejanski (ili Korejski :?: ) savez je insistirao da se momci prime u La Masiju. U februaru je FIFA dala sdozvolu da se upisu i registrulu a sada ih pominju u tuzbi.

Pazi, sa ovim procesima ljestvica je podignuta na najvisi nivo. Od sada bi svi transferi trebali biti javni.

Barcelona i Chelsea ne mogu u isti kos. Barcelona ovo radi od kada postoji La Masia. Chelsea je bio u slucaju sa jednim igracem koga je objektivno maznuo. Prije sudjenja su platili Lensu i prica je zavrsena. Ovdje se poziva na zakone evropske unije.
A šta je bilo sa Francuski klub Nantes, pa ih FIFA nije ispoštovala?
Klix_toris

#29423 Re: FC Barcelona

Post by Klix_toris »

Barcelona je kažnjena za transfere između 2009-2013 godine., zbog kršenja međunarodnih pravila o transferima za igrače mlađe od 18 godina., no sadašnji odbor/uprava kluba je kriv(a). FIFA je tražila od Barcelone objašnjenje od početka 2013 godine., ali klub nije razjasnio traženo. Kazna je posljedica neodgovorn ponašanja uprave, posebno nekih službi unutar kluba.

Barcelona i dalje može prodavati igrače, te dovoditi menadžere, a zabrana se odnosi samo na dovođenje igrača (svih starosne dobi).

To je ta raja odprilike:

Image

?
skenderija04

#29424 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Klix_toris wrote:
To je potpuno drugi slucaj,nema veze sa maloljetnicima. Izvjesni igrac jednog kluba iz Dubaia, neki Bangoura, je prekinuo ugovor sa klubom kao radni odnos, i odmah potpisao za Nant. Ovi su ih tuzili i dobili 4,5 miliona plus kazna Nantu. Tu je kradja iza koje je stajao Nantes.

I u slucaju Nanta i Chelsea je bilo govora o jednom igracu i znalo se ko tuzi. U slucaju Barcelone se radi o 10 igraca (po posljednjim vijestima radi se o sestorici) i tuzitelj je anoniman
Klix_toris

#29425 Re: FC Barcelona

Post by Klix_toris »

skenderija04 wrote:
Klix_toris wrote:
To je potpuno drugi slucaj,nema veze sa maloljetnicima. Izvjesni igrac jednog kluba iz Dubaia, neki Bangoura, je prekinuo ugovor sa klubom kao radni odnos, i odmah potpisao za Nant. Ovi su ih tuzili i dobili 4,5 miliona plus kazna Nantu. Tu je kradja iza koje je stajao Nantes.

I u slucaju Nanta i Chelsea je bilo govora o jednom igracu i znalo se ko tuzi. U slucaju Barcelone se radi o 10 igraca (po posljednjim vijestima radi se o sestorici) i tuzitelj je anoniman
OK. Zahvaljujem na info., nisam znao za to...

Najgora stvar od svega je anoniman tužitelj :-x

A sumnjivo mi ovo nešto prava u zadnje vrijeme (zadnje 1-2 godine), ja nešto ne pamtim da je ikada bilo ovoliko turbulencija u Barceloni (u svim mogućim sferama). Ako uspiju ovo prebriditi (izaći kao nevini) i uz to osvojiti bilo šta od trofeja, treba im odati priznanje!
Mene čuti da Barca nema neku svoju tajnu/obavještajnju službu. Veliki je to klub, osim fudbala (koji bi trebao biti glavi cilj svima) u igri su veliki novci i moćne politike. Jer ko znam, vrijeme će pokazati...po meni od svega ovoga što se desilo u protekloj godini ili dvije dana u Barci, dosta toga se može prepisati i zavijeri protiv kluba i ljudi koji obnašaju određene pozicije u klubu, ma odakle ona dolazila.
Post Reply