Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

sencobih

#29401 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Logovan wrote:Naši se žalili, a oni tek sutra odlučuju. :? :-)

Ja i dalje ne mogu da vjerujem da je dobio tri utakmice za psovanje.
NSBIH je sto puta dokazao da mu je isto baklja i kukasti križ, psovanje sudiji i nacionalističko divljanje, kod njih je kazna po sistemu ako imaš para kazna ti je veća a ako si kokuz onda je kazna manja za isti prekršaj. Čudi me da ne uvedu plaćanje u pola cijene u roku od 8 dana, samo nek liježe na račun
strong69

#29402 Re: Utakmice.

Post by strong69 »

mirza_15 wrote:Čitavu polusezonu nismo kompletni, a i oni što se vraćaju ne mogu odmah biti u formi. Pa evo i ovo kolo su falili Hebibović, Đokanović, Velkoski, Pidro. Stanojević i Tatar se tek vratili, a Oremuš odigrao 30 minuta. I Rahmanović je dugo bio povrijeđen. Puno problema, a i dalje smo prvi. Mi bi trebali proigrati tek na proljeće. Eventualno poslije pauze, ali to su 3 kola. Bilo koja druga ekipa bi dobro grohnula na našem mjestu. Ne treba očekivati trpanje i tika-taku u ovakvim uslovima.
Drugo poluvrijeme na Tusnju nema opravdanje. Neka se dobro pogledaju u oci strucni stab, kondicioni trener i igraci. Ta Sloboda ne trenira, ne prima plate i ima vise povrijedjenih igraca nego mi i ne mozemo joj nista.
todd_smith

#29403 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Logovan wrote:Naši se žalili, a oni tek sutra odlučuju. :? :-)

Ja i dalje ne mogu da vjerujem da je dobio tri utakmice za psovanje.
Svaki direktni crveni je 3 utakmice,
strong69 wrote:
mirza_15 wrote:Čitavu polusezonu nismo kompletni, a i oni što se vraćaju ne mogu odmah biti u formi. Pa evo i ovo kolo su falili Hebibović, Đokanović, Velkoski, Pidro. Stanojević i Tatar se tek vratili, a Oremuš odigrao 30 minuta. I Rahmanović je dugo bio povrijeđen. Puno problema, a i dalje smo prvi. Mi bi trebali proigrati tek na proljeće. Eventualno poslije pauze, ali to su 3 kola. Bilo koja druga ekipa bi dobro grohnula na našem mjestu. Ne treba očekivati trpanje i tika-taku u ovakvim uslovima.
Drugo poluvrijeme na Tusnju nema opravdanje. Neka se dobro pogledaju u oci strucni stab, kondicioni trener i igraci. Ta Sloboda ne trenira, ne prima plate i ima vise povrijedjenih igraca nego mi i ne mozemo joj nista.
doduse ne primaju ni nasi plate :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#29404 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Ko kaže da ne primaju?
van Basten

#29405 Re: Utakmice.

Post by van Basten »

Ta prica o povredama, umoru, bolicunitisu, limitiranosti, prosjecnosti... Moze proci protiv ozbiljnih ekipa u nasoj ligi a ima ih ukupno 1.5- 2.5 te protiv evropskih macana a la Atalanta, Celtic... Medjutim da ne mozes dobiti raspalu Slobodu, stavise da te ona nadigra cak kako se blizi kraj tekme, da jedna seljacka ekipa iz Siminog hana poigrava se s tobom, da ti se nikad losije ustase iz Listice smiju u facu, o blamiranju na grbavici da ne pricam...
To pravdati limitiranosti ekipom koja je nastupala je bezobrano kao Pjaniceva izjava o nasoj prosjecnosti a s nama se poigravaju velesile tipa Finska, Armenija i B Grcka
mirza_15

#29406 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Jest vala. Do sada smo morali svima najmanje tricu utrpati i već bježati 15 bodova drugom. Da smo bili kompletni onda po 5 komada i 25 bodova. Ovako sramota da drugom bježimo samo 2 boda. Drugi ne igraju fudbal. Samo ga mi igramo i sramota je ne trpati levate.

P.S. za razliku od repke mi smo prvi na tabeli i imamo 2 poraza što je stvarno sramota. Ne bi smjeli ni jednog remija imati, a kamoli još i dva puta izgubiti.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#29407 Re: Utakmice.

Post by Pitar sa Kariba »

De ba @mirza nemoj ni ti zajebavati. 8 milion budzeta u par bodova sa Radnikom....
Kao sve OK?! Ima onda pametnijih nacina da klub potrosi te pare!
Maharadza

#29408 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

Nismo mi prvi jer smo jaki nego zato što je ostatak lige nikada lošiji, a ako nastave igrati ovako loše i povlačiti se čim zabijemo gol (kao da igramo hebeni PLAY OFF EL protiv 10x skuplje ekipe) iskihat ćemo novom katastrofom u jednom od idućih kola, ne daj Bože (opet) u derbiju...valjda se do tada nekim čudom otrijezne jer ovo do sada je zabrinjavajuće u najmanju ruku, pogotovu što se pristupa tiče...
mirza_15

#29409 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Pitar sa Kariba wrote:De ba @mirza nemoj ni ti zajebavati. 8 milion budzeta u par bodova sa Radnikom....
Kao sve OK?! Ima onda pametnijih nacina da klub potrosi te pare!
Ako bi gledali budžet onda ne bi trebali igrati Evropu uopšte. Zašto tamo očekujemo iskorake kada čim promolimo nos igramo protiv ekipa koje imaju budžet višestruko veći od našeg? S druge strane, imaš barem dvije ekipe koje imaju budžet približan našem. Ako se tome doda da jedan dobar dio našeg budžeta ide na akademiju, kada su ekipe u pitanju, i ta razlika se dodatno smanji. Svaka druga ekipa bi dobro "grohnula" u našoj situaciji. I veliki evropski klubovi itekako osjete kada se nađu u sličnim problemima. Normalno je da osjetimo i mi. I pored toga smo PRVI! Mi još nismo odigrali utakmicu sa najjačih 11. I kada ih konačno izvedemo na teren to neće biti na najvišem nivou jer treba vremena da se rekovalescenti vrate i da uigraš ekipu. U jednom trenutku su bili povrijeđeni: Letić, Pidro, Hodžić, Dupovac, Oremuš, Stanojević, Rahmanović, Tatar, Velkoski, Ahmetović, Handžić, Gavrić.... To što su bili povrijeđeni znači da nisu bili ni u trenažnom procesu. A ako nisu bili u trenažnom procesu treba vremena da se vrate u formu. Uz to nisu uigravani sa ostatkom ekipe. Cijelo vrijeme mijenjamo sastav. Ne možeš uigrati neku startnu postavu (8-9 igrača). Zamijeniš čitav vezni red rezervnim, a onda i taj rezervni počne da se osipa. Uz to te stignu i suspenzije. Improvizuješ. U veznom redu ti akademci (Đokanović i Mustafić) uz, u jednom trenutku, nespremnog Gavrića, pa se i taj Gavrić povrijedi. Guraš Velkoskog na poziciju zadnjeg veznog. Nama treba 5-6 utakmica u najjačem sastavu da bi dostigli željenu formu i uigrali ekipu. Kada je u pitanju Radnik šta sa ova dva kluba koji imaju pristojne budžete u poređenju sa njima? Jedni imaju manje bodova od njih. Šta reči za Barcu kojoj je Granada na bod i koja ih je dobila? Mene samo strah da nam se ova prepotentnost gdje nam je pored svih problema malo prvo mjesto na tabeli i podcjenjivanje ostatka lige ne obije o glavu. Ko biva, ima da naši juniori deru ostatak lige jer mi imamo budžet. Da je tako prvenstva se ne bi ni igrala. Poredaš budžete na početku godine i ko ima najveći on je prvak. Ja se nadam da neće biti velikih problema sa sastavom na proljeće i tek tada ima smisla stavljati svaku sitnicu pod lupu. U ovakvoj situaciji ja bih bio zadovoljan da ne zaostajemo puno. Bonus je što smo i pored svega prvi. Izgurati nekako još 5 kola, a onda će aBd sve leći na svoje mjesto, na proljeće.
Tomahawk11
Globalni moderator

#29410 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Jah, sad u par bodova, na kraju sezone bude bar 20 razlike.
Da vidimo kako će to biti sa ŠB, mora i može bolje nego sa Slobodom.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#29411 Re: Utakmice.

Post by F&N »

Prvi smo jer su svi ostali preloši, reklo 7 od 10 pitara.
Prvi smo jer su svi ostali preloši, reklo 0 od 10 zeljeznicara, ikad.
animus

#29412 Re: Utakmice.

Post by animus »

F&N wrote:Prvi smo jer su svi ostali preloši, reklo 7 od 10 pitara.
Mi smo pitari, najjaci smo najjaci. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Logovan

#29413 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

todd_smith wrote:Svaki direktni crveni je 3 utakmice,
Nemam u glavi da je baš uvijek 3 utakmice, zaboravio skroz, ali dobro ako je tako. :D :thumbup:
sole2mio

#29414 Re: Utakmice.

Post by sole2mio »

todd_smith

#29415 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Jarane to je razlika u mitomaniji valjda

biti svjestan gdje si ti moze samo pomoci da dodjes do tamo gdje zelis da budes

ako nisi svjestan onda si i sretan u govnima

meni je drago sto raja nije generalno zadovoljna ali postuje jer znamo da je do i povreda

to nam moze samo pomoci. Razlika je u pljuvanju i kritici. Samo sto kod nas raja konta da je to jedno te isto, a nije.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#29416 Re: Utakmice.

Post by F&N »

todd_smith wrote:

meni je drago sto raja nije generalno zadovoljna ali postuje jer znamo da je do i povreda

to nam moze samo pomoci. Razlika je u pljuvanju i kritici. Samo sto kod nas raja konta da je to jedno te isto, a nije.
Nisam ni za jednu ni za drugu krajnost. Ali cini mi se da se nekad previse furamo na tu samokriticnost.
Maharadza

#29417 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

0 od 10 jer 10 od 10 tvrdi da smo "kupili" savez a time i sudije pa smo zato 1.mjesto, gdje ćeš tu grupu kompleksaša spominjati, #mahajtemolimvas
todd_smith

#29418 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

F&N wrote:
todd_smith wrote:

Nisam ni za jednu ni za drugu krajnost. Ali cini mi se da se nekad previse furamo na tu samokriticnost.
koliko god da patimo od pitarluka, mislim da ove sezone nismo pretjerali u kritikama u 9 od 10 slucajeva

celik smo trebali uzeti, Slobodu isto, Siroki nas rastavio na faktore, Zeljo isto..

niko tu nije pljuvao, vise bili svjesni da ili se moramo dozvati ili moramo uzeti. Za slobodu nema izgovora iskreno, jos Gavric stavlja sol na ranu sa izjavama da su dali apsolutni maksimum..

mislim ako jesu, onda uredu, aferim..ali onda fkt trebamo da se brinemo..
Dinostula

#29419 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

sole2mio wrote:
Ubise nas cing cang cona muda od betona sa 4:0. :run:
Maharadza

#29420 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

'ta će komunjare, ne znaju oni šta je fusball ba...
Dinostula

#29421 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Maharadza wrote:'ta će komunjare, ne znaju oni šta je fusball ba...
Jos kad mi neko kaze samo Japan i J.Koreja zna igrati fudbala.Nama je izgleda i Vijetnam previse. :run:
Grean

#29422 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Jesu li ovi U21?

A ne stoje nam dobro juniori ni u domacoj ligi jos od one titule.
mirza_15

#29423 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

To je Japanski U21 tim koji se sprema za univerzitetske igre.

Jedan gol iz penala, drugi na foru iz slobodnog udarca dok je golman namještao živi zid. Valjda sudija nije pokazao na pištaljku :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#29424 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

To neka zajebancija ili ozbiljno mislite? Ono, ibret izgubili od Japana U21? :-)
Dinostula

#29425 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Tomahawk11 wrote:To neka zajebancija ili ozbiljno mislite? Ono, ibret izgubili od Japana U21? :-)
Kontam neki vijetnamski klub nas pobucao sa 4:0 pa mi cudno ako su kamikaze onda je realan rezultat. :D
Post Reply