Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Hafis

#29376 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Hafis wrote:
SaraFina wrote:Ja uopće nisam turkofilna. Pa ne vidim razloga da meni pišeš bilo što "Duture Danke Dojčland" na takve teme.

Vego, koliko će Čho dobiti glasova i hoće li pasti ispod 100 k?
Ja kažem 90 - 95 k plafon!
Ovisi o postotku izlaznosti.
Ako odziv na izbore u Federaciji bude općenito slab onda mu je to sasvim dovoljno.
S tim da se petnaestak dana pred same izbore malo primiri, ne skreće pozornost bošnjačke javnosti na sebe i prebaci priču na ekonomiju, razvoj, EU integracije i ostale rutinske ublehe.

Smešan si ko bioskop :D što bi komšije rekle.
Ko veliš zajebao stožernik izborni i uništio mogućnost za uspostavu apartheida, o kanalu i izbornoj jedinici ni govora... Pa neka ganga ovcama o EU integracijama, ekonomiji :lol: :lol: i razvoju.
Sad će malinjake početi saditi, smilje propalo. Bolje vam je predjite na vutra odmah :D Neminovno je. Ako se primi na ono tlo :)))
Osim za psihologiju žena, ekspert sam i za psihologiju mase.
Nek se malo primiri, a oni će se opolako svom jadu zabaviti. Inače, ako se baš puno zagledaju u tuđu baštu, moglo bi se lako desiti da iduće 4 godine danonoćno gledaju Šefika u raznoraznim guznouvlakačkim akcijama po Istambolu. To bi stvarno bila pljuska :)

A to...poljodjelstvo. Eee...stvarno nigdje takve have i vrijednih ljudi k'o gore u Bosni. Da je nama to, gdje bi nam kraj bio :lol:
Maraschino

#29377 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

incognito071 wrote:@Kurafize pitao sam te nesto.
Jel to fino tako izbjegavati pitanja?
ti si od prosle godine na foe ali ti niko nije javio :lol:
incognito071

#29378 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by incognito071 »

Maraschino wrote:
incognito071 wrote:@Kurafize pitao sam te nesto.
Jel to fino tako izbjegavati pitanja?
ti si od prosle godine na foe ali ti niko nije javio :lol:
ma jok, vidi on sta ja pisem :D
Atego

#29379 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Atego »

sekerbay wrote: Samo polako. Mogao bi ti gledat kako se brani i to uskoro.
Sve po zakonu.
Upumpavanje kapitala je kontraproduktivno jer hrani one koji rovare protiv države.
Kad se to sve dovede u red, onda ćemo upumpavati :)
Naši se moraju trznuti.
Čim neku đikan izađe u medije i spomene brisanje granica ili entitete, odmah sazvat presicu i kazati da je to objava rata.
Neka ba, sad ćemo mi loma da prisjetimo.
Dosta su oni prijetili i prijete nestancima i brisanjima.
Usrali se jer znaju da iza njih nema moćne jna ili hv koja bi otimala 2/3 našeg naoružanja.
Sad bi ko biva mirnim putem :mrgreen:

Da se ogradim i kažem da se ovo odnosi na one koji bi brisali granice i pravili entitete.
Svima ostalima, bujrum. Dijelimo zadnju koru hljeba.
ja, i ? šta to mi sad imamo i ko će ti ratovat?
Kolinda

#29380 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Evo nakon višegodišnjeg praćenja što se događa u našoj zemlji ja sam za to da se svima koji entitete dižu iznad naše BiH da ih se sudski goni i otjera u zatvore. Sve redom od Dodika pa ostatka ekipe.
Entiteti na svoje mjesto država na svoje. Dosta više prijetnji odcjepljenjem i donošenjem zakona koji diraju u voljenu :bih:
sekerbay

#29381 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sekerbay »

Atego wrote:šta to mi sad imamo i ko će ti ratovat?
Ma kakav rat. Prepucajemo se preko medija :mrgreen:
Mi ćemo ratovat onoliko koliko će se oni otcjepljivat.
Dakle, nikako.
To je opomena da se slučajno ne bi izbacila neka nova generacija koja bi stvarno poželjela da se odvoji.
Ono što stvarno treba raditi jeste dovođenje pravih ljudi na vlast.
skupljac_zeljeza

#29382 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by skupljac_zeljeza »

Kolinda wrote:Evo nakon višegodišnjeg praćenja što se događa u našoj zemlji ja sam za to da se svima koji entitete dižu iznad naše BiH da ih se sudski goni i otjera u zatvore. Sve redom od Dodika pa ostatka ekipe.
Entiteti na svoje mjesto država na svoje. Dosta više prijetnji odcjepljenjem i donošenjem zakona koji diraju u voljenu :bih:
Smisao jednog od entiteta je da se diže iznad države. Ako bi to nestalo kakav dalji smisao uopšte entiteta? :mrgreen:

Zamislimo količinu novca koji pojede i potroši entitetske administracije pa se na Vijeću ministara podijeli na školstvo, zdravstvo, sport, kulturu....

Možemo samo zamišljati. :mrgreen:
Humljanin

#29383 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

Kolinda wrote:Evo nakon višegodišnjeg praćenja što se događa u našoj zemlji ja sam za to da se svima koji entitete dižu iznad naše BiH da ih se sudski goni i otjera u zatvore. Sve redom od Dodika pa ostatka ekipe.

Evo da te nešto poučim. Nemoj uzeti za zlo :wink:

Dodik, kakav god bio, i vaki i naki, se doslovno drži onoga što je potpisano u Daytonu, jer u protivnom riskira puno. Ima povremene (proračunate) izlete i izjave koje djeluju skandalozno. Ali kada bi zbrojio sve njegove postupke, summa summarum njegovo djelovanje nije izašlo iz okvira Daytonskog mirovnog sporazuma. Jer to bi za RS bilo glupo i vjerojatno štetno a možda i pogubno. Zašto bi sam išao protiv toga da su dobili "crno na bijelo" doslovno pola BiH (uspit budi rečeno, etnički čistu)? Njemu je u interesu držati se svega potpisanoga.

Hrvati se mole da se poštuje ono što je potpisano. Jer je FBiH doslovno potpisana federacija RBiH i HRHB. Oba politička subjekta su unijela sve svoje u zajedničku polovicu BiH. Po daytonskom mirovnom ugovoru ta dva su subjekta sjednakopravna i ravnopravna.
Danas to i nije toliki slučaj. Federacija BiH se doima više kao isključivo bošnjački politički entitet.

A trenutno bošnjačke stranke najviše krše potpisani daytonski mirovni sporazum. Zašto? Jednostavno, jer je Bošnjaka više i misle da mogu i trebaju dobiti više od onoga što je potpisano nakon rata. To je razumljivo.
Ali opasnost se krije u tome što bošnjački političari nisu dalekovidni. Ustavni Sud Bosne i Hercegovine je proglasio neustavnim izborne zakone koji omogućavaju preglasavanje hrvatskog naroda. Bošnjački političari trenutno vrše derogiranje vrhovne instance u BiH. A to je Ustav i Ustavni Sud BiH. Kako? Tako što kažu da Ustavni Sud BiH nije nadležan i nije relevantan. Smatraju da je važniji Federalni izborni zakon od državnog izbornog zakona i ne žele uskladiti izborni zakon FBiH sa državnim izbornim zakonom.
To kratkovidno derogiranje države BiH nametanjem Federacije iznad države može im se obiti o glavu , jer ako Bošnjaci izdižu entitet FBiH iznad države, onda to lako mogu i Srbi sa RS.

Eto, provjeri ako ne vjeruješ. :thumbup: :bih:
tandmand

#29384 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

Humljanin wrote:Jer je FBiH doslovno potpisana federacija RBiH i HRHB. Oba politička subjekta su unijela sve svoje u zajedničku polovicu BiH. Po daytonskom mirovnom ugovoru ta dva su subjekta sjednakopravna i ravnopravna.
Imaš li negdje napismeno to da je Federacija BiH konsocijacija ili su to proizvoljne konstatacije?
BHCluster

#29385 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

tandmand wrote:
Humljanin wrote:Jer je FBiH doslovno potpisana federacija RBiH i HRHB. Oba politička subjekta su unijela sve svoje u zajedničku polovicu BiH. Po daytonskom mirovnom ugovoru ta dva su subjekta sjednakopravna i ravnopravna.
Imaš li negdje napismeno to da je Federacija BiH konsocijacija ili su to proizvoljne konstatacije?
I samo da se nadovezem gdje to u mirovnom sporazumu pise.
BHCluster

#29386 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

U dopisu za portal Vijesti ba, rečeno je da:

- Hrvatski sabor, kao i svaki drugi parlament je zakonodavno tijelo koje svoja službena stajališta donosi zakonodavnom procedurom koja se potvrđuje glasovanjem na plenarnoj sjednici, navodi se u odgovoru i dodaje:

- Pojedinačne izjave zastupnika u Hrvatskom saboru, bilo da su izrečene tijekom rasprava na plenarnoj sjednici ili drugdje i u drugačijem svojstvu, po logici stvari ne mogu predstavljati službeni stav Hrvatskog sabora kojeg čini 151 zastupnik.
Da jos jednom pitam, cime se ovaj drogira?
daddy-kool

#29387 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by daddy-kool »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/hdz-zbo ... /180710070

HDZ zbog godišnjice genocida u Srebrenici neće organizovati praćenje duela Hrvatska-Engleska

-------

Taman da pohvalim, kad ono u tekstu :" ..izvještavamo kako zbog proglašenja Dana žalosti na godišnjicu tragedije u Srebrenici, 11. jula 2018. godine, nije moguće dobiti odobrenje za javno okupljanje i obustavu saobraćaja na raskrsnici Ulice Stjepana Radića i Ulice kralja Tomislava ispred zgrade Projektanta".
Humljanin

#29388 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

tandmand wrote:
Prva izjava konsocijativne BiH je ZAVNOBiH.
Dayton je druga potvrda toga jer su dva politička subjekta ("entiteta") RBiH i HRHB skupa unijeli sav svoj subjektivitet i sve što ide sa time u jedan zajednički subjekt - entitet FBiH.
Federacija je ono sto joj i ime kaže - federacija.
U njoj su strogo određene nadležnosti, obveze i odgovornosti uz slobodu. :bih:
BHCluster wrote: I samo da se nadovezem gdje to u mirovnom sporazumu pise.
Čitaj Ustav svoje zemlje :thumbup: :bih:
daddy-kool

#29389 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by daddy-kool »

Humljanin wrote:
Federacija BiH je isto onoliko federacija koliko je Republika Srpska republika.
Mirza007

#29390 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Humljanin wrote: Hrvati se mole da se poštuje ono što je potpisano. Jer je FBiH doslovno potpisana federacija RBiH i HRHB. Oba politička subjekta su unijela sve svoje u zajedničku polovicu BiH. Po daytonskom mirovnom ugovoru ta dva su subjekta sjednakopravna i ravnopravna.
Danas to i nije toliki slučaj. Federacija BiH se doima više kao isključivo bošnjački politički entitet.

A trenutno bošnjačke stranke najviše krše potpisani daytonski mirovni sporazum. Zašto? Jednostavno, jer je Bošnjaka više i misle da mogu i trebaju dobiti više od onoga što je potpisano nakon rata. To je razumljivo.
Ali opasnost se krije u tome što bošnjački političari nisu dalekovidni. Ustavni Sud Bosne i Hercegovine je proglasio neustavnim izborne zakone koji omogućavaju preglasavanje hrvatskog naroda. Bošnjački političari trenutno vrše derogiranje vrhovne instance u BiH. A to je Ustav i Ustavni Sud BiH. Kako? Tako što kažu da Ustavni Sud BiH nije nadležan i nije relevantan. Smatraju da je važniji Federalni izborni zakon od državnog izbornog zakona i ne žele uskladiti izborni zakon FBiH sa državnim izbornim zakonom.
To kratkovidno derogiranje države BiH nametanjem Federacije iznad države može im se obiti o glavu , jer ako Bošnjaci izdižu entitet FBiH iznad države, onda to lako mogu i Srbi sa RS.
Teske objede, elementarno nepoznavanje materije te apsolutni manjak argumenata. To bi ukratko bio sadrzaj posta.
Letimican pregled Washingtonskog sporazuma nigdje ne uvazava rahmetli HZHB kao bilo kakav subjekt a kamo li ravnopravan legitimnom, medjunarodno priznatom subjektu kakav je po pravnim normama tada bila RBiH (koja po ustavu BiH kontinuirano nastavlja svoje postojanje kao drzava).
Sto se krsenja Dejtonskog sporazuma tice, postoje redovne sjednice PIC-a, izvjestaji Vijecu sigurnosti UN itd. gdje se redovito izvjestava gdje, ko, kada i kako krsi taj sporazum. I gdje se u bilo kojem od ovih izvjestaja spominju Bosnjaci? Za svaku diskusiju, pa i na ovom forumu, se treba ipak makar malo pripremiti, nesto procitati prije nego se kakva tvrdnja napise. No nisu svi forumasi isti - neki ni pameti, ni obraza, ni stida nemaju.
Nadalje, u BiH ne postoje "izborni zakoni". Ustavni sud nije proglasio neustavnim "izborne zakone" nego samo jednu stavku postojeceg Izbornog zakona BiH. Trenutno se u BiH ne postuju mnoge presude Ustavnih sudova i BiH i entiteta. Upravo stranke pod HNS-om onemogucavaju implementaciju presude US po apelaciji Boze Ljubica i tome svjedocimo bas danas kada se nisu niti pojavili na sjednici Doma naroda. Pa se onda zale da se presuda ne implementira. Kako ces implementirati bilo sta kada je stav "ili onako kako ja hocu ili nikako".
Ne tako davna historija (a i ona malo starija) je dobro pokazala kome je stalo do BiH a kome do kojekakvih banovina, entiteta i pripajanja drzavne teritorije BiH susjednim zemljama. Tu se pametnom ne treba puno objasnjavati i dokazivati.
tandmand

#29391 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

Humljanin wrote:
tandmand wrote:
Prva izjava konsocijativne BiH je ZAVNOBiH.
Dayton je druga potvrda toga jer su dva politička subjekta ("entiteta") RBiH i HRHB skupa unijeli sav svoj subjektivitet i sve što ide sa time u jedan zajednički subjekt - entitet FBiH.
U njoj su strogo određene nadležnosti, obveze i odgovornosti uz slobodu. :bih:
To nigdje ne piše napismeno da RBiH i HRHB unose nešto u Federaciju ... nigdje. Samo interpretacija interpretacije.

Što se tiče ZAVNOBIHa:
ZAVNOBiH zajamčuje:

* Ravnopravnost Srba, Muslimana i Hrvata BiH koja je njihova zajednička i nedjeljiva domovina;
i ja tu nevidim nikakve konsocijacije ...
Kolinda

#29392 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Humljanin wrote:

Evo da te nešto poučim. Nemoj uzeti za zlo :wink:

Dodik, kakav god bio, i vaki i naki, se doslovno drži onoga što je potpisano u Daytonu, jer u protivnom riskira puno. Ima povremene (proračunate) izlete i izjave koje djeluju skandalozno. Ali kada bi zbrojio sve njegove postupke, summa summarum njegovo djelovanje nije izašlo iz okvira Daytonskog mirovnog sporazuma. Jer to bi za RS bilo glupo i vjerojatno štetno a možda i pogubno. Zašto bi sam išao protiv toga da su dobili "crno na bijelo" doslovno pola BiH (uspit budi rečeno, etnički čistu)? Njemu je u interesu držati se svega potpisanoga.

Hrvati se mole da se poštuje ono što je potpisano. Jer je FBiH doslovno potpisana federacija RBiH i HRHB. Oba politička subjekta su unijela sve svoje u zajedničku polovicu BiH. Po daytonskom mirovnom ugovoru ta dva su subjekta sjednakopravna i ravnopravna.

Eto, provjeri ako ne vjeruješ. :thumbup: :bih:
:thumbup: jebi ga neiskustvo je krivo za sve :lol:
Streptokok

#29393 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

pa ti bi i voljela da te strpaju u zatvor pa da možeš podmirivati zatvorenike. koja si ti vrtirepka. :lol:
tandmand

#29394 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

Iz Washigtonskog sporazuma:
Okvirni sporazum za Federaciju

I. Uspostava
Vođeni načelima povelje Ujedinjenih naroda, Opće deklaracije o ljudskim pravima i Deklaracije o pravima osoba koje pripadaju nacionalnim, etničkim, vjerskim ili jezičnim manjinama, navodeći načela od strane Međunarodne konferencije za bivšu Jugoslaviju, sa sjednice u Londonu, kao i odluke Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda koji se odnose na bivšu Jugoslaviju, a na temelju suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti Republike Bosne i Hercegovine, narodi i građani Bosne i Hercegovine, odlučni da osiguraju punu nacionalnu ravnopravnost, demokratske odnose, a najviše standarde ljudskih prava i sloboda, ovime će konstruirati Federaciju BiH.
Bošnjaci i Hrvati, kao konstitutivni narodi (zajedno s ostalima), kao i svi građani Republike Bosne i Hercegovine, će, u vršenju svojih suverenih prava, urediti unutarnju strukturu područja s većinskim bošnjačkim i hrvatskim stanovništvom u Republici Bosni i Hercegovini u Federaciji BiH, koje će se sastojati od federalnih jedinica s jednakim pravima i odgovornostima.
Odluke o ustavnom statusu teritorija Republike Bosne i Hercegovine s većinskim srpskim stanovništvom, donijet će se tijekom pregovora o mirnom rješenju na MđĎunarodnoj konferenciji za bivšu Jugoslaviju
I gdje se tu spominje Herceg Bosna i šta je to "unijela" u Federaciju BiH?
BHCluster

#29395 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Humljanin wrote:

1. Gdje tacno to pise u Ustavu BiH?
2. Gde se u Washingtonskom sporazumu spominje Herceg-Bosna?
SaraFina

#29396 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Pročitah upravo :)
Kaže navijači iz Širokog Brijega j*bu mater i majci i ocu, žao im što ih nije rodila komšinica :D
512MB

#29397 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Tacno mi ih je zao :mrgreen: mitomanija je sve sta je preostalo, cak ni smilja nema vise :lol:
Kolinda

#29398 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Streptokok wrote:
pa ti bi i voljela da te strpaju u zatvor pa da možeš podmirivati zatvorenike. koja si ti vrtirepka. :lol:
Čuna dedina pardon babina seksualno opterećena....potroši malo energije neće te đavo odnijeti ako se rasteretiš...
Last edited by Kolinda on 10/07/2018 16:27, edited 1 time in total.
armin071

#29399 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by armin071 »

SaraFina wrote:Pročitah upravo :)
Kaže navijači iz Širokog Brijega j*bu mater i majci i ocu, žao im što ih nije rodila komšinica :D
Dzaba ti citas. Cho zagovara duh Daytona. Niko ga ne vidi i ne cuje ali on je ipak tu oko nas....
Streptokok

#29400 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

Kolinda wrote:
Streptokok wrote:
Čuna dedina pardon babina seksualno opterećena....potroši malo energije neće te đavo odnijeti ako se rasteretiš...
Bas si simpa

https://goo.gl/images/qtTr1S
Post Reply