Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
JThomas

#29376 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

zašto šutiteeeeeeeeeeeeeee... :mrgreen:
drug_profi

#29377 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

kmirsad wrote:Namjerno nisam citirao da je pomenuo i SDP... ostali dio citata me ne zanima... inače je cijeli pasus negovog odgovora na pitanje novinara preopširan za citiranje...citirao sam samo onaj dio koji me zanima i sa kojim sam se mogao složiti...
Da je moj citirani dio i za dlaku mijenjao kontekst ukupnog citata, citirao bih ga cijelog ...
Pa drug moj, ako neko kaze "snijeg je bijel i plav", a ti kazes vidis kako je ovaj pametan kaze da je snijeg bijel.
Ako vrednujes njegovo misljenje, onda je valjda bitno sta je sve rekao u istoj recenici.
kmirsad

#29378 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

sabina1 wrote:
kmirsad wrote: Hoču vjerovati, kao veliki simpatizer stranke, da je rukovodstvo Naše Stranke temeljito i ozbiljno razmotrilo sve aspekte tog članka...
Zašto se ne oglašavaju ?

Ko ćuti kad ga lažno optuže ?
Niko.
Ko ćuti kad je stvarno kriv ?
kmirsad wrote: A evo Konakovičevog mišljenja o Našoj Stranci...
SDP i Naša stranka izgledaju veoma reformisano i zdravo, posebno Naša stranka koja je jedan vrlo konzistentna politička organizacija. Principijelni su.
Ovo je čovjek čija je parlamentarna većina promijenila naziv škole u Dobroševićima u "Mustafa Busuladžić" , pa me zanima da li vi riječi ovog čovjeka percepirate kao kompliment ?
I vama SDP djeluje "reformisano i zdravo" , recimo izlaskom Selima Bešlagića ?
Hvala.
@Sabina, Konaković je isprdak SDA, ja ne mogu ih smisliti ništa što ima ikakve veze s njima... uništili su mi domovinu, život, srušili ideale,ugrozili porodicu, fizički napali na mene, vehabijski forum me prije deset godina proglasio islamofobom i kao metu za slobodni izlov postavio moj avatar, neki dan po noči ušli plačenici u dvorište, i polupali auto moga djeteta... sutra dan trojica momaka u maskirnim pantalonama došla s kanisterom benzina i profi foto aparatom, uhvatio ih ... stoje kraj tog polupanog auta, fol ostali bez goriva pa idu da naspu u auto, a 50m u mom dvorištu, dijete nije dobilo posao JU gdje jedino može raditi, dvije godine nakon završenog veoma teškog fakulteta, a od tada do sada, bez ikakva konkursa tridesetoro njih iz više generacija poslije njega zaposleno, ostalo ono moje jedino na birou i još jedna djevojka, iz ta generacije svršenih studenata, ta cura iz iz mješovitog braka Srbina i Hrvatice, oboje vrhunskih stručnjaka, neku noć u pola nači dva policajca zvone na vrata, probude mene i suprugu, da me upozore na buku iz mog stana i kršenje javnog reda i mira...a mrtva tišina u stanu...Poruke stižu li stižu...

Zar zaista mislite da bih riječi dojučerašnjeg pripadnika te bande percipirao kao kompliment...

Ponosim se Našom Strankom, koja je toliko dobra da i joj to priznaju i njeni prirodni neprijatelji.
Izlazak Selima i sličnih iz SDP, ili njihova svojevoljna pasivizacija je SDP učinio onakvom kakva sad jeste...
kmirsad

#29379 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

drugi profil wrote:
kmirsad wrote:Namjerno nisam citirao da je pomenuo i SDP... ostali dio citata me ne zanima... inače je cijeli pasus negovog odgovora na pitanje novinara preopširan za citiranje...citirao sam samo onaj dio koji me zanima i sa kojim sam se mogao složiti...
Da je moj citirani dio i za dlaku mijenjao kontekst ukupnog citata, citirao bih ga cijelog ...
Pa drug moj, ako neko kaze "snijeg je bijel i plav", a ti kazes vidis kako je ovaj pametan kaze da je snijeg bijel.
Ako vrednujes njegovo misljenje, onda je valjda bitno sta je sve rekao u istoj recenici.
Naš snijeg jeste bijel i čist... njihov snijeg jeste plav... ili kakav drugi... šučmurast... baš me briga... meni je drago što je Naš snijeg bijel...
Hakiz

#29380 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kluz franjo wrote:
Hakiz wrote:
sabina1 wrote:Ono s Barošem sve ok , a ?

Javnost već zaboravila , niko vise ne proziva ma puna saka brade... :thumbup:
Naravno da nije OK. Ali, ne možeš ih natjerati da se oglase ako to neće. Ono šta možeš je NS-u u oktobru pokazati šta misliš o tome što su šutjeli i u slučaju Baroš.

Pamti pa vrati.

Recimo da se primijeni naučni princip. Za razliku od religije koja ima princip vjerovanja "Na riječ", nauka ima princip da ako neka teorija bude dokazana u skoro beskonačnom broju slučajeva i samo u jednom slučaju nije dokazana, teorija ne vrijedi i odbacuje se.

Tako slučaj Baroš može postati taj jedan slučaj u kojem teorija "Nismo svi isti" bude nedokaziva. A onda se odbacuje. Nije tačna.
Ovo je i definitivno naučni dokaz da smo došli u period "Vladavine gluposti".
Ono, koje samo za sebe tvrdi da već godinama ne zna jel' pošlo il' došlo, dijeli "naučne" savjete forumašu @sabina1.
Za taj nivo je čini mi se zadužen kolega kmirsmad.

@sabina1, slažem se. Ta "žvaka" će izgleda nažalost ostati još neko vrijeme "na cipeli".
A, krenuli smo ad hominem napadima.

Razumljivo, Laki je malo nervozan, Pantelija počinje pokazivati da nije baš onakav kakvim se predstavljao.

Ali, neću odgovoriti na isti način.

Čovječe, dođe mi da pišem bilo šta negativno o NS-u kada vidim kako se ti upališ na to.
cyprus

#29381 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Image

Budimo dobre komšije... Ko nas zavadi :mrgreen: :mrgreen:
Haman2

#29382 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Haman2 »

Image

Nisam znao da ovi iz Nase stranke Bosnjake jos uvijek tretiraju kao vjersku skupinu-muslimane. Sad mi je sasvim jasno zasto ne treba glasati za njih. Cija je to zakamuflirana politika. Ma to mi nekako poznato.
kmirsad

#29383 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:
kluz franjo wrote:
Hakiz wrote: Naravno da nije OK. Ali, ne možeš ih natjerati da se oglase ako to neće. Ono šta možeš je NS-u u oktobru pokazati šta misliš o tome što su šutjeli i u slučaju Baroš.

Pamti pa vrati.

Recimo da se primijeni naučni princip. Za razliku od religije koja ima princip vjerovanja "Na riječ", nauka ima princip da ako neka teorija bude dokazana u skoro beskonačnom broju slučajeva i samo u jednom slučaju nije dokazana, teorija ne vrijedi i odbacuje se.

Tako slučaj Baroš može postati taj jedan slučaj u kojem teorija "Nismo svi isti" bude nedokaziva. A onda se odbacuje. Nije tačna.
Ovo je i definitivno naučni dokaz da smo došli u period "Vladavine gluposti".
Ono, koje samo za sebe tvrdi da već godinama ne zna jel' pošlo il' došlo, dijeli "naučne" savjete forumašu @sabina1.
Za taj nivo je čini mi se zadužen kolega kmirsmad.

@sabina1, slažem se. Ta "žvaka" će izgleda nažalost ostati još neko vrijeme "na cipeli".
A, krenuli smo ad hominem napadima.

Razumljivo, Laki je malo nervozan, Pantelija počinje pokazivati da nije baš onakav kakvim se predstavljao.

Ali, neću odgovoriti na isti način.

Čovječe, dođe mi da pišem bilo šta negativno o NS-u kada vidim kako se ti upališ na to.
E moj hakize... dođe mnogima... al nemaju šta...
A njofra ti se ipak lijepo i kulturno obratio... nemaš razloga za ljutnju...malo je ironizirao ono "naučno"...
ne treba biti naučnik da tebi i ostalima bude jasno da je Naša Stranka jedina u BiH koja ima, kako Konaković reče, moralna načela, nepotkupljena je i koegzistentna u sprovođenju svog političkog programa... druga je stvar ako ti se taj program ne sviđa...veliki je izbor...
kmirsad

#29384 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Haman2 wrote:Image

Nisam znao da ovi iz Nase stranke Bosnjake jos uvijek tretiraju kao vjersku skupinu-muslimane. Sad mi je sasvim jasno zasto ne treba glasati za njih. Cija je to zakamuflirana politika. Ma to mi nekako poznato.
Kako si to sazno ?...neko ti reko...? Čuvali smo tu tajnu ko sveti Gral... :|
putokaz1

#29385 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Nšaa stranka se bori za LGP
Ali mora se boriti i za
Povratnike,ugrožene od strane Uprave tj Države,Povratnke,Radnike,Seljake itd
Svi smo mi ugroženi
Seljak nema plavi dizel-ugrožen
Radnik nema doprinose -ugrožen
Građanin ugrožen od BESPRAVNE države-ugrožen
Povratnik nema nišra-Ugrožen
Da i LGP je ugrožen kao i ostali i za ostale se treba boriti JAVNO
Više treba ulažiti i u seljaka i u obespravljenog i u povratnika i u radnika,time bi pokazali da se bore za sve i dobili glasova više
Ako NS bude dio koalicone većine i vlade u KS Znat će se kakvi su,šta mogu,ja želim da budu dio vlasti ali bez SDA i bez nekih još
Zavisi od glasača,mogućih koalicijskih prartnera i same NS
Slogan bi pasao SAMI NE MOŽEMO S NEKIM MORAMO u Vlast,ponavljam neke stranke ne dolaze ubzir
palermo

#29386 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Heartbeats wrote:Nego kažu glasine:
Damir Marjanović nosi kantonalnu listu,Sabina federal u a Vildana državnu.
U HNK se nisu mogli dogovoriti dvoje starih sa dvoje novih. Stari htjeli da Irma Baralija nosi dok su novi uprli u svoju uzdanicu Amnu Popovac.
Na kraju kompromis da listu u HNK nosi ovaj mali Marinko Šanje iz mladih.
E sada ako su slagali meni i ja sam vama.
Od fundamentalne je važnosti ko će u HNK nositi listu Naše stranke :D
kmirsad

#29387 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

U ovakvoj situaciji nema ništa nevažno... samo je stvar koliko se ima love za uložiti u kampanju...
Niko zna šta se valja iza ćoška... možda i neko od njih uspije dobiti kakvu poziciju i dobiti mogučnost da nacionalistima bar malo mrsi mreže...
I mostarcima je pun ševac toga da ih handri ko god kraj njih prođe... možda izaberu koga od njih ... onako,iz inata... znaš herconje kakvi su...svoji... :-D
palermo

#29388 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

kmirsad wrote:U ovakvoj situaciji nema ništa nevažno... samo je stvar koliko se ima love za uložiti u kampanju...
Niko zna šta se valja iza ćoška... možda i neko od njih uspije dobiti kakvu poziciju i dobiti mogučnost da nacionalistima bar malo mrsi mreže...
I mostarcima je pun ševac toga da ih handri ko god kraj njih prođe... možda izaberu koga od njih ... onako,iz inata... znaš herconje kakvi su...svoji... :-D
Znam kakvi su, zato i kažem da je od fundamentalne važnosti :D
putokaz1

#29389 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Nije bitno Koliko će se uložiti u kampanju Kvantitativno već Kvalitativno
Lijanović je ulagao mnogo a dobio Šipak
Osim medijske kampanje bitne je kampanja na terenu,Birački odbornici i sl,uvođenje,lažiranje,ucjenjivanje itd
kmirsad

#29390 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Nije bitno Koliko će se uložiti u kampanju Kvantitativno već Kvalitativno
Lijanović je ulagao mnogo a dobio Šipak
Osim medijske kampanje bitne je kampanja na terenu,Birački odbornici i sl,uvođenje,lažiranje,ucjenjivanje itd
Bitno je i jedno i drugo. Naravno da je kvalitet konstanta, eliminatoran kriterij, a kvantitet varijabla,
Đaba ti sve pare ovog svijeta , ako si obolio od neizlječive bolesti.
A zdravlje kad imaš, preživet ćeš i bez puno para... ali za potpunu sreču, potrebno je i jedno i drugo.

Naša Stranka ima zdravlje, puca od njega. rumena ko jabuka.

Koliko vidim , barem ovdje na forumu, po diskusijama velike večine forumaša, i pored grčevitih pljuvačkih pokušaja etiketiranja, slabo joj ko može nači iole ozbiljniju mahanu, aferu, programski promašaj, korupciju, nepotizam, nedolično ponašanje istaknutih članova ... uglavnom joj prebacuju nedostatak infrastrukture, nekakav elitizam... i koje kakve idiotske gluposti...
Siromašna stranka... uglavnom živi od članarina odanih članova i poneke smiješno sitne donacije i priloga...nema svoje JU, javna preduzeča, bezobrazno bogate tajkune, nekretnine, crkvene i đamijske govornice, medije... seruckamo ovako po forumima, to je bar đaba...
Da bi se istakao taj kvalitet... kvalitet koji nema ni jedna druga stranka u BiH političkoj areni što je potpuno jasno, približio biračima, ukazao njihovim očima u svoj svojoj ljepoti... treba novca.Nema đabe, ni u stare babe.
Zato ovim putem putem pozivam sve članove stranke da uplate svoju članarinu, sitna je to cifra, 2 km /mjesečno, simpatizere da uplate priloge... da bi preljepi bjeli labud mogao isplivati na sredinu bistrog jezera, svima se ukazati i da svi, bez razlike uživamo u njegovoj beskrajnoj ljepoti.
Lijanović je imao pare, ali nije imao to zdravlje... tu ljepotu... i pored bezbroj preskupih zahvata estetske hirurgije i desetke himeno plastika...
svi znaju razliku između silikonske i prirodne sise...
Naumpade mi dosjetka iz mladih dana...
Ko o ćemu, vojnik o skračenju , SDA, HDZ,SNSD, SDP, PDA, NiP... o poštenju...
NS ne mora o poštenju... to već svi znaju.
E to je ta razlika.

putokaz1 wrote:Nšaa stranka se bori za LGP
Ali mora se boriti i za
Povratnike,ugrožene od strane Uprave tj Države,Povratnke,Radnike,Seljake itd
Svi smo mi ugroženi
Seljak nema plavi dizel-ugrožen
Radnik nema doprinose -ugrožen
Građanin ugrožen od BESPRAVNE države-ugrožen
Povratnik nema nišra-Ugrožen
Da i LGP je ugrožen kao i ostali i za ostale se treba boriti JAVNO
Više treba ulažiti i u seljaka i u obespravljenog i u povratnika i u radnika,time bi pokazali da se bore za sve i dobili glasova više
Ako NS bude dio koalicone većine i vlade u KS Znat će se kakvi su,šta mogu,ja želim da budu dio vlasti ali bez SDA i bez nekih još
Zavisi od glasača,mogućih koalicijskih prartnera i same NS
Slogan bi pasao SAMI NE MOŽEMO S NEKIM MORAMO u Vlast,ponavljam neke stranke ne dolaze ubzir
O tome sam govorio u svojim dosadašnjim postovima... stranka mora da povede računa strukturi svojih kandidatskih listi, da svoje liste prošara kandidatima iz svih struktura i grupa birača... radnika, seljaka, boraca, sveštenih lica, različitih obrazovnih nivoa... ne znači da je cjenjeni i u svom kolektivu poštovani, dobar VKV majstor... npr vikler alnasera iz Koksare... glup da ne zna skontati i sabrati dva i dva, čorav da ne vidi silni kriminal u svojoj domovini, i ne zna ili ne smije pričati o onome što svak očigledno vidi i čuje...Rijerč takvih ljudi vrijedi zlata, i često ima veču težinu od hiljadu riječi Cicerona Konakovića...Stranka mu mora dati priliku i zaštitu od posljedica svoje javne priče i institucionalno stati iza svojih kandidata, kao NATO iza svojih članica...
Last edited by kmirsad on 30/03/2018 07:19, edited 1 time in total.
kmirsad

#29391 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

palermo wrote:
kmirsad wrote:U ovakvoj situaciji nema ništa nevažno... samo je stvar koliko se ima love za uložiti u kampanju...
Znam kakvi su, zato i kažem da je od fundamentalne važnosti :D
:-D :D
drug_profi

#29392 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Haman2 wrote:
O čemu ti to? Pročitao na plakatu?
Pa jadan ne bio to je citat zaključka zasjedanja ZAVNOBIH-a iz 1943, kojim je BiH proglasila svoju drzavnost. To ti je najvaznija recenica u zadnjih 500 godina istorije BiH.
kmirsad

#29393 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

drugi profil wrote:
Haman2 wrote:
O čemu ti to? Pročitao na plakatu?
Pa jadan ne bio to je citat zaključka zasjedanja ZAVNOBIH-a iz 1943, kojim je BiH proglasila svoju drzavnost. To ti je najvaznija recenica u zadnjih 500 godina istorije BiH.
:lol: :lol: :lol: Znaš šta je največi problem SDA-u, a ništa manji ni i njihovoj nepriznatoj dječici... što im gruntovano pravo na Bošnjačko/Bosanski i patriotizam u čijem su neometanom posjedu bili već 25 godina... lagano iz čeljusti preuzimaju "inovjerci" i ateisti... oni ne mogu i to stiči da drže u ustima ...nemaju vremena jer su se pozabavili komadanjem plijena, BiH u koje su zabili svoje očnjake... :D
drug_profi

#29394 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

pa dabome da ce im ga preuzeti kad su u pet deka sa ostalima. Da nam je na granici negdje Republika Turska, odavno bi ovo otišlo na tri dijela bez puno koprcanja, samo oko katastra natezanja malo.
Heartbeats

#29395 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heartbeats »

palermo wrote:
Heartbeats wrote:Nego kažu glasine:
Damir Marjanović nosi kantonalnu listu,Sabina federal u a Vildana državnu.
U HNK se nisu mogli dogovoriti dvoje starih sa dvoje novih. Stari htjeli da Irma Baralija nosi dok su novi uprli u svoju uzdanicu Amnu Popovac.
Na kraju kompromis da listu u HNK nosi ovaj mali Marinko Šanje iz mladih.
E sada ako su slagali meni i ja sam vama.
Od fundamentalne je važnosti ko će u HNK nositi listu Naše stranke :D
Ja vjerujem da njima jeste :D
putokaz1

#29396 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Svakako neće proći,pa je nebitno
kmirsad

#29397 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

drugi profil wrote:pa dabome da ce im ga preuzeti kad su u pet deka sa ostalima. Da nam je na granici negdje Republika Turska, odavno bi ovo otišlo na tri dijela bez puno koprcanja, samo oko katastra natezanja malo.
Bolje prvi u selu, nego zadnji u gradu... :D
kmirsad

#29398 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Svakako neće proći,pa je nebitno
Bumo vidjeli... zemlja je okrugla :roll: ... reče Vuk Branković... :D
Hakiz

#29399 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

.
kmirsad

#29400 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:
kmirsad wrote:Koliko vidim , barem ovdje na forumu, po diskusijama velike večine forumaša, i pored grčevitih pljuvačkih pokušaja etiketiranja, slabo joj ko može nači iole ozbiljniju mahanu, aferu, programski promašaj, korupciju, nepotizam, nedolično ponašanje istaknutih članova ... uglavnom joj prebacuju nedostatak infrastrukture, nekakav elitizam... i koje kakve idiotske gluposti...
Dakle, Baroš... :-D
:lol: :lol: :lol: Dakle... znao sam da ćeš se javiti... samo sam te čekao...:lol: :lol: :lol:
Locked