Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
boshniak wrote: ↑13/10/2023 22:41
Pitanje je trenutka kada će Iran da se uključi. Naravno preko svojih satelita i šiitskih milicija i Hezbolaha, neće direktno. A i ovo testiranje iranskih dronova na Ukrajini ne smrdi na dobro.
Navijam da se to desi. Nek se zakuha do kraja, nek Kina napadne Tajvan, nek počne treći svjetski, jer ovako više ne ide.
Svijet je došao do zida, i nešto golemo se mora desiti da se krene od nule.
Zasto Tajvan? Nek se zakuha do kraja, malo po kolijevkama demokratije nek isto ovako bude ko po Gazi.
Mislim, kad je vec ovo ok i kad se podrzava, zasto nebi i oni osjetili ovu dobrotu ljudsku?
Interni dokument State Departmenta: "Ne spominjite deeskalaciju i kraj nasilja"
NAKON što je Izrael noćas rekao Palestincima da se evakuiraju iz sjeverne Gaze u roku od 24 sata, State Department je svojim dužnosnicima poslao interne dopise u kojima ih upozorava da ne koriste izraze "deeskalacija/prekid vatre" “kraj nasilja/krvoprolića” i “vraćanje mira”, izvještava Huffington Post.
to je ono što zbunjuje posmatrača, zašto Amerika ima takav stav o nečemu što je baš i ne dotiće direktno?
Šta sa bebama u inkubatorima u Gazi čija je životna podrška isključena zato što su Izraelci isključili struju", upitao je novinar misleći na potpunu blokadu Gaze koju je proglasio Izrael.
Uslijedio je grozan i aposlutno nemoralan odgovor bivšeg premijera Izraela Naftali Bennetta koji se pridružio i novoj vladi nacionalnog jedinstva koju je nakon izbijanja sukoba formirao premijer Benjamin Netanyahu.
"Da li me ozbiljno pitate o palestinskim civilima? Šta je pogrešno sa tobom ? Jeste li vidjeli šta se dogodilo, mi se borimo protiv nacista. Mi ih ne ciljamo, svijet može doći i donijeti im struju, neću dati struju ili vodu neprijateljima", kazao je Bennett.
Ujedinjene nacije, brojne svjetske države i nevladine humanitarne organizacije su izraelsku blokadu Gaze već označili kao ratni zločin i kolektivno kažnjavanje koje je zabranjeno međunarodnim pravom.
Palestinci jedino šta mogu je da stalno drže Izraelce u stanju očekivanja gdje i šta će slijedeće biti. Da ih izluđuju, ne daju im mira. Nešto kao hronična bolest koja te neće ubiti ali stalno te strah kakav belaj će ti napraviti. Za nešta drugo, naprosto, nemaju snage.
Nemaju trenutno snage, ali vremena se mijenjaju. Do prije par godina su mogli ispaliti nekoliko raketa, danas već imaju hiljade.
Do prije nekoliko godina za ovo što radi Hezbolah, bi Izrael sravnio pola Libanona, sada na takvo što i ne pomišlja.
Davno bi Izrael bio donji, da SAD ne stoji uz njih
toska wrote: ↑13/10/2023 23:14Interni dokument State Departmenta: "Ne spominjite deeskalaciju i kraj nasilja"
NAKON što je Izrael noćas rekao Palestincima da se evakuiraju iz sjeverne Gaze u roku od 24 sata, State Department je svojim dužnosnicima poslao interne dopise u kojima ih upozorava da ne koriste izraze "deeskalacija/prekid vatre" “kraj nasilja/krvoprolića” i “vraćanje mira”, izvještava Huffington Post.
to je ono što zbunjuje posmatrača, zašto Amerika ima takav stav o nečemu što je baš i ne dotiće direktno?
Isti razlog zbog kojeg bespogovorno podržava Izrael sve ove decenije.
Ma ovi imaju odriješene ruke da rade šta hoće, šta vam je.
Sjećate li se onoga od prije dvije godine? Vratite se malo na upise od tada ovdje na temi, svako sat vremena su lafo obaviještavali koje Hamasove ciljeve su pogodili, koje njihove dužnosnike i tkd.
Sad se i ne trude da obrazlože razloge zašto ubijaju nevine civile.
Znam da zvučim ozbiljno glup, ali uz sve što je se dešavalo od 2020. pa na ovamo - i u evropi, i kod nas, i evo sad na Bliskom istoku - mislim da je svijet bio mirnije mjesto u Trumpovom mandatu.
dale cooper wrote: ↑13/10/2023 23:20
Na ovoj temi je baš sve prisutan PTSD i gledanje na ovaj izraelsko palestinski konflikt iz prizme iskustava i odnosa u BiH tokom i nakon
zadnjeg rata.
Nego kako će se gledati emocionalno kada vidiš slike ubijenih civila, djece
dale cooper wrote: ↑13/10/2023 23:20
Na ovoj temi je baš sve prisutan PTSD i gledanje na ovaj izraelsko palestinski konflikt iz prizme iskustava i odnosa u BiH tokom i nakon
zadnjeg rata.
Nego kako će se gledati emocionalno kada vidiš slike ubijenih civila, djece
Nisu baš svi tako hladnokrvni
Pogrešno si me shvatio. Nisam hladnokrvan, kao i svima drugima žao mi je gubitka nevinih života sa obje strane. Ali ne mogu reći da
sam ovoliko emotivno involviran kao većina na ovoj temi, kao da je maltene kod nas opet startao rat. Osim toga i prije ove najnovije eskalacije
u Palestini, dešavali su se i dešavaju sukobi i stradanje nevinih ljudi. Afrika, Azija...take your pick.
Nebrojena plemena, narodi i drzave su nestali s lica zemlje, ili su asimilirani, otkad smo sišli s afričkih grana prije 300k godina. Palestince ceka ista sudbina... Jedina je razlika, kako je neko napisao, to sto imas internet i mozes vidjeti kako ljudska priroda krvlju ispisuje historiju, kao i svaki put do sada, kao i svaki put ubuduce. Rjesenje: ugasi internet...
sumirprimus wrote: ↑13/10/2023 23:28
Treba ovo ignorisat..
Šta želiš reći sa ovim fašističkim postom opskurnog X profila?
Ovo baš opasno smrdi na izazivanje međuvjerske mržnje
ja kriv sto gluoan ovako nesto javno kaze? Smije mu se lik u facu
Nadam se da bi isto potvrdio i u zemlji u kojoj zivis javnl? Terorizam je posast 21 vijeka htjeli mi to priznat ili ne.
Last edited by sumirprimus on 13/10/2023 23:34, edited 1 time in total.
Šta želiš reći sa ovim fašističkim postom opskurnog X profila?
Ovo baš opasno smrdi na izazivanje međuvjerske mržnje
ja kriv sto gluoan ovako nesto javno kaze? Smije mu se lik u facu
Nadam se da bi isto potvrdio i u zemlji u kojoj zivis javnl? Terorizam je posast 21 vijeka htjeli mi to priznat ili ne.
Izrael kao teroristicka drzava je posast, slazem se.
toska wrote: ↑13/10/2023 23:14Interni dokument State Departmenta: "Ne spominjite deeskalaciju i kraj nasilja"