Meni je nekako u sjećanju da je taj gore ulaz bio puno manji... samo jedna neka mala kapija?
Ne znam iz koje godine je ova slika, možda je kasnije nešto tako urađeno.
Meni je nekako u sjećanju da je taj gore ulaz bio puno manji... samo jedna neka mala kapija?
Uzivam u fotkama koje postavljas, ali mi zaista nije jasno toliko adoriranje jednog okupatora, uz uvazavanje cinjenice da zaista jesu ostavili puno dobrih stvari.Dervencanka1939 wrote: ↑18/08/2024 20:35 (oslobodio nas samo zdrave pameti, koja je prevladavala za Austro-Ugarske)
Ovdje još nema ni stubova reflektora, ni semafora, ni one stare kućice za radio i TV reportere, kakva je bila prije rekonstrukcije za Olimpijaduvicious wrote: ↑20/08/2024 15:18Meni je nekako u sjećanju da je taj gore ulaz bio puno manji... samo jedna neka mala kapija?
Ne znam iz koje godine je ova slika, možda je kasnije nešto tako urađeno.
lokacija pozorista il poste
jel ovo neko,strijeljanje ili samo tako na prvi pogled izgleda?
ovo je toliko rano da je možda u pitanju i samo otvaranje stadiona, elem rane pedesete. nema ama baš ništa okoloDervencanka1939 wrote: ↑20/08/2024 20:24Ovdje još nema ni stubova reflektora, ni semafora, ni one stare kućice za radio i TV reportere, kakva je bila prije rekonstrukcije za Olimpijadu
Koliko je ova zgrada lijepa, a koliko je danas zapustena
Šta ti nije jasno ?_BataZiv_0809 wrote: ↑20/08/2024 17:45Uzivam u fotkama koje postavljas, ali mi zaista nije jasno toliko adoriranje jednog okupatora, uz uvazavanje cinjenice da zaista jesu ostavili puno dobrih stvari.Dervencanka1939 wrote: ↑18/08/2024 20:35 (oslobodio nas samo zdrave pameti, koja je prevladavala za Austro-Ugarske)
Da ne kazem da Austro Ugarsku niko nije otjerao odavdje. Oni su porazeni u Prvom svjetskom ratu.
U opisu fotografije piše da su ovdje dovedeni učesnici atentata na Ferdinanda i ženu mu.RJ57 wrote: ↑21/08/2024 12:25jel ovo neko,strijeljanje ili samo tako na prvi pogled izgleda?
Sofija Cotek nije bila meta atentata.
Okupatori su oni koji su nas prikačili Srbiji i stavili pod jaram Karađorđevića. I zaredali posrbljavati Sarajevo i davati imena ulicama ala Obala vojvode Stepe, Miloša (k)Obilića, Park cara Dušana, Hajduk Veljkova, Vojvode Radomira Putnika, Nemanjina. Mrš sva ta pogana imena u neku stvar!teskeredzic_22 wrote: ↑21/08/2024 15:55Šta ti nije jasno ?_BataZiv_0809 wrote: ↑20/08/2024 17:45Uzivam u fotkama koje postavljas, ali mi zaista nije jasno toliko adoriranje jednog okupatora, uz uvazavanje cinjenice da zaista jesu ostavili puno dobrih stvari.Dervencanka1939 wrote: ↑18/08/2024 20:35 (oslobodio nas samo zdrave pameti, koja je prevladavala za Austro-Ugarske)
Da ne kazem da Austro Ugarsku niko nije otjerao odavdje. Oni su porazeni u Prvom svjetskom ratu.
Po njemu smo ti i ja , koji mu to govorimo a čiji preci stotinama godina žive u ovoj zemlji - okupatori.
Nije, ubio 'nako trudnu ženu. O kakvoj se alaši kod atentatora radilo, nikakvo čudo.
Sto se mene tice, svi koji su dosli poslije nas Ilira su okupatoriteskeredzic_22 wrote: ↑21/08/2024 15:55Šta ti nije jasno ?_BataZiv_0809 wrote: ↑20/08/2024 17:45Uzivam u fotkama koje postavljas, ali mi zaista nije jasno toliko adoriranje jednog okupatora, uz uvazavanje cinjenice da zaista jesu ostavili puno dobrih stvari.Dervencanka1939 wrote: ↑18/08/2024 20:35 (oslobodio nas samo zdrave pameti, koja je prevladavala za Austro-Ugarske)
Po njemu smo ti i ja , koji mu to govorimo a čiji preci stotinama godina žive u ovoj zemlji - okupatori.
Nemoguće jer su u to doba bili izgrađeni i pozorište i pošta i palata pravde
John Cleese wrote: ↑22/08/2024 08:10Sto se mene tice, svi koji su u Bosnu dosli nasilnim putem, poslije nas Ilira, su okupatoriteskeredzic_22 wrote: ↑21/08/2024 15:55Šta ti nije jasno ?_BataZiv_0809 wrote: ↑20/08/2024 17:45
Uzivam u fotkama koje postavljas, ali mi zaista nije jasno toliko adoriranje jednog okupatora, uz uvazavanje cinjenice da zaista jesu ostavili puno dobrih stvari.
Po njemu smo ti i ja , koji mu to govorimo a čiji preci stotinama godina žive u ovoj zemlji - okupatori.![]()
![]()