Ne bas ako zivis u Tibri ili Bulevaru... imas to, ali kvalitet zivota jedna velika nula...izvrsni direktor wrote: ↑15/03/2026 20:25 Na stranu sve, ali podzemno garazno mjesto iz kojeg liftom dodjes pred stan je nesto sto bi svakome trebalo biti prioritet, sve ostalo se moze kombinovati..
Sarajevo Construction
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#29376 Re: Sarajevo Construction
- Haris.ba
#29377 Re: Sarajevo Construction
Zivio sam u slicnom naselju. Naviknes da autom obavljas mnoge stvari.JOINT_1921 wrote: ↑16/03/2026 08:13Ne bas ako zivis u Tibri ili Bulevaru... imas to, ali kvalitet zivota jedna velika nula...izvrsni direktor wrote: ↑15/03/2026 20:25 Na stranu sve, ali podzemno garazno mjesto iz kojeg liftom dodjes pred stan je nesto sto bi svakome trebalo biti prioritet, sve ostalo se moze kombinovati..
Zavisi sta ko voli. Svaki stan je svakako spavaona. Nije svakome bitno da ima park, djecije igraliste, setnica.
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#29378 Re: Sarajevo Construction
Zivio sam i u Tibri i u Bulevaru i na Grbavici i na Ilidzi. To mozes reci da naviknes autom samo za neki period zivota. Ok ako mislis tu zivjeti par godina pa prodati stan, ali stan za zivot, za djecu, ma nula obicna...Haris.ba wrote: ↑16/03/2026 08:17Zivio sam u slicnom naselju. Naviknes da autom obavljas mnoge stvari.JOINT_1921 wrote: ↑16/03/2026 08:13Ne bas ako zivis u Tibri ili Bulevaru... imas to, ali kvalitet zivota jedna velika nula...izvrsni direktor wrote: ↑15/03/2026 20:25 Na stranu sve, ali podzemno garazno mjesto iz kojeg liftom dodjes pred stan je nesto sto bi svakome trebalo biti prioritet, sve ostalo se moze kombinovati..
Zavisi sta ko voli. Svaki stan je svakako spavaona. Nije svakome bitno da ima park, djecije igraliste, setnica.
- Haris.ba
#29379 Re: Sarajevo Construction
Sa bebom i nije toliki problem. Kako se stari idu te neke stvari...JOINT_1921 wrote: ↑16/03/2026 08:21 Zivio sam i u Tibri i u Bulevaru i na Grbavici i na Ilidzi. To mozes reci da naviknes autom samo za neki period zivota. Ok ako mislis tu zivjeti par godina pa prodati stan, ali stan za zivot, za djecu, ma nula obicna...
-
moimoi
- nepass1
#29381 Re: Sarajevo Construction
Meni rodica zivi u onoj tibri kod hife, djete u fatima gunic, ima 2km? do skole. Haj u prvom bio produzeni, sad nema produzenog.Haris.ba wrote: ↑16/03/2026 08:23Sa bebom i nije toliki problem. Kako se stari idu te neke stvari...JOINT_1921 wrote: ↑16/03/2026 08:21 Zivio sam i u Tibri i u Bulevaru i na Grbavici i na Ilidzi. To mozes reci da naviknes autom samo za neki period zivota. Ok ako mislis tu zivjeti par godina pa prodati stan, ali stan za zivot, za djecu, ma nula obicna...
Morala mamu dovesti kod sebe da vodi i dovodi djete iz skole, oni ne mogu od posla.
Sto kazes fino je ako si sam ili mladi bracni par, kasnije krenu zajebancije.
Samo voznja auta kako sam na dobrinji tek skontas kolika je komocija, auto samo za maksuziju sluzi. Skola pjeske, banka pjeske, zena posao pjeske, trening pjeske, dijete trrning pjeske, dijete na hor pjeske, mejtef pjeske, kafana pjeske, trola pjeske, granap pjeske, doktor pjeske, apoteka pjeske, trafika itd itd
Dok sam bio na stupu samo do penija nisam palio auto. Hocu da se osisam moram sa autom jbt
-
breuer
#29382 Re: Sarajevo Construction
pravi luksuz je nekretnina na poziciji s koje možeš većinu usluga i potreba obavljati pješke, a ne skupo auto koje će te sa x lokacije preko gudura dovlačiti u civilizaciju svaki dan...nepass1 wrote: ↑16/03/2026 09:18Meni rodica zivi u onoj tibri kod hife, djete u fatima gunic, ima 2km? do skole. Haj u prvom bio produzeni, sad nema produzenog.Haris.ba wrote: ↑16/03/2026 08:23Sa bebom i nije toliki problem. Kako se stari idu te neke stvari...JOINT_1921 wrote: ↑16/03/2026 08:21 Zivio sam i u Tibri i u Bulevaru i na Grbavici i na Ilidzi. To mozes reci da naviknes autom samo za neki period zivota. Ok ako mislis tu zivjeti par godina pa prodati stan, ali stan za zivot, za djecu, ma nula obicna...
Morala mamu dovesti kod sebe da vodi i dovodi djete iz skole, oni ne mogu od posla.
Sto kazes fino je ako si sam ili mladi bracni par, kasnije krenu zajebancije.
Samo voznja auta kako sam na dobrinji tek skontas kolika je komocija, auto samo za maksuziju sluzi. Skola pjeske, banka pjeske, zena posao pjeske, trening pjeske, dijete trrning pjeske, dijete na hor pjeske, mejtef pjeske, kafana pjeske, trola pjeske, granap pjeske, doktor pjeske, apoteka pjeske, trafika itd itd
Dok sam bio na stupu samo do penija nisam palio auto. Hocu da se osisam moram sa autom jbt
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#29383 Re: Sarajevo Construction
eh ovo je veliki kvalitet zivota!nepass1 wrote: ↑16/03/2026 09:18
- nepass1
#29384 Re: Sarajevo Construction
Da ne pricam da po dobrinji ima lokacija gdje auta nemaju pristup pa mozes sjesti na klupu i pustiti djete da voza bicikl, role itd, mislim da u radijusu od 300m imam cetiri parka, tri kosarkaska terena, vanjski gym, mali trren za fudbal i sta sve ne.
Kad se sjetim krenem sa djetetom na biciklisticku gdje je mcd bio. Nekih 800m nema trotoara, sav u goloj vodi, samo gledam odakle ce auto.
Mozda i ne zvuci kao ogromna stvar, ali tek kad vidis da moze dosta bolje sjebes se.
Mislim zivio sam ja u sg i isto sranje je kao tibra i bulevar. Samo manje zgrade. Tek na dobrinji sam skontao sta znaci trotoar, biciklisticka, livada pa tek onda zgrada. U sg ide ulica od 3,5m gdje se mimoilaze auta, trotoar 30cm i ramenom ribas zid od kuce/zgrade, naidjes na plinski set moras na cestu sici da zaobidjes
Kad se sjetim krenem sa djetetom na biciklisticku gdje je mcd bio. Nekih 800m nema trotoara, sav u goloj vodi, samo gledam odakle ce auto.
Mozda i ne zvuci kao ogromna stvar, ali tek kad vidis da moze dosta bolje sjebes se.
Mislim zivio sam ja u sg i isto sranje je kao tibra i bulevar. Samo manje zgrade. Tek na dobrinji sam skontao sta znaci trotoar, biciklisticka, livada pa tek onda zgrada. U sg ide ulica od 3,5m gdje se mimoilaze auta, trotoar 30cm i ramenom ribas zid od kuce/zgrade, naidjes na plinski set moras na cestu sici da zaobidjes
-
izbjeglica_iz_besmisla
#29385 Re: Sarajevo Construction
E da, to nema veze sa centralnom lokacijom nego sa planskim naseljem.
Meni je iz istog razloga bilo OK zivjeti na Hrasnom, Alipasinom i Grbavici. Nije kao Dobrinja razradjeno s pjesackim zonama, al je sve po sebi mali lokalni centar gdje imas sve sta treba.
Dok na Vracama, Barama (nekad davno prije izgradnje Sipa) i na Stupu (prije izgradnje Bulevara i Izvora) je bilo auto haman za sve. Sto jeste peglancija kad s djecom trebas to sve tamo vamo, a ne sam.
Ne bih iz tog razloga stan na titovoj i ferhadiji, imas mozda radnje i kafice, al prostora parkinga i ostalih sadrzaja ne. Znam eno par koji se od zgrade pored katedrale preselio na - Alipasino. Prodali stan iz nasljedstva i pravo na drugi kraj grada, jer dvoje male djece.
Meni je iz istog razloga bilo OK zivjeti na Hrasnom, Alipasinom i Grbavici. Nije kao Dobrinja razradjeno s pjesackim zonama, al je sve po sebi mali lokalni centar gdje imas sve sta treba.
Dok na Vracama, Barama (nekad davno prije izgradnje Sipa) i na Stupu (prije izgradnje Bulevara i Izvora) je bilo auto haman za sve. Sto jeste peglancija kad s djecom trebas to sve tamo vamo, a ne sam.
Ne bih iz tog razloga stan na titovoj i ferhadiji, imas mozda radnje i kafice, al prostora parkinga i ostalih sadrzaja ne. Znam eno par koji se od zgrade pored katedrale preselio na - Alipasino. Prodali stan iz nasljedstva i pravo na drugi kraj grada, jer dvoje male djece.
-
moimoi
#29386 Re: Sarajevo Construction
Budale
djeca odrastu za cas.. a lokacija je uvijek najbitnija. Ne smijem nix protiv dobrinje reci, ipak su dobrinjci nemilosrdni u odbrani svog sela
Bronx fazoni
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#29387 Re: Sarajevo Construction
Alipasino su upropastil jer su trgove predali automobilima.
Meni je ono ogorman minus kao nekom ko je odrastao tu, onolike livade, efendic je morao investirati u garaze sa etazama, da ocisti trgove koji daju ljepotu zivljenna na tom aliapasinu.
Ruku na srce, iza zgrada takodjer ima prostora za djecu, al trgovi su upropasteni sa ubacivanjem trake kojom automobili mogu prolaziti.
Meni je ono ogorman minus kao nekom ko je odrastao tu, onolike livade, efendic je morao investirati u garaze sa etazama, da ocisti trgove koji daju ljepotu zivljenna na tom aliapasinu.
Ruku na srce, iza zgrada takodjer ima prostora za djecu, al trgovi su upropasteni sa ubacivanjem trake kojom automobili mogu prolaziti.
- Chmoljo
- Chmoljo
#29389 Re: Sarajevo Construction
Ja to bas neki dan sa zenom komentarisem. Nekako si u refleksu da ako hoces da "izadjes" da moras paliti auto i otici negdje, iako imamo sve sto nam je potrebno pod nogom. Ono osjecas da nisi mrdno dalje od mahale.nepass1 wrote: ↑16/03/2026 09:38 Da ne pricam da po dobrinji ima lokacija gdje auta nemaju pristup pa mozes sjesti na klupu i pustiti djete da voza bicikl, role itd, mislim da u radijusu od 300m imam cetiri parka, tri kosarkaska terena, vanjski gym, mali trren za fudbal i sta sve ne.
Mislim zivio sam ja u sg i isto sranje je kao tibra i bulevar. Samo manje zgrade. Tek na dobrinji sam skontao sta znaci trotoar, biciklisticka, livada pa tek onda zgrada. U sg ide ulica od 3,5m gdje se mimoilaze auta, trotoar 30cm i ramenom ribas zid od kuce/zgrade, naidjes na plinski set moras na cestu sici da zaobidjes![]()
A neko drugi upali auto gdje ti dodjes pjeske.
-
moimoi
#29390 Re: Sarajevo Construction
Pa dobro.. nije Hell’s Kitchen tj buca potok i to
- nepass1
- Chmoljo
#29392 Re: Sarajevo Construction
- nepass1
#29393 Re: Sarajevo Construction
Zena i mala nece nikako sa dobrinje, bas jucer isao nesta raditi u sg i reko hajte i vi prosetajte, nece mala ni da cuje.Chmoljo wrote: ↑16/03/2026 11:02Ja to bas neki dan sa zenom komentarisem. Nekako si u refleksu da ako hoces da "izadjes" da moras paliti auto i otici negdje, iako imamo sve sto nam je potrebno pod nogom. Ono osjecas da nisi mrdno dalje od mahale.nepass1 wrote: ↑16/03/2026 09:38 Da ne pricam da po dobrinji ima lokacija gdje auta nemaju pristup pa mozes sjesti na klupu i pustiti djete da voza bicikl, role itd, mislim da u radijusu od 300m imam cetiri parka, tri kosarkaska terena, vanjski gym, mali trren za fudbal i sta sve ne.
Mislim zivio sam ja u sg i isto sranje je kao tibra i bulevar. Samo manje zgrade. Tek na dobrinji sam skontao sta znaci trotoar, biciklisticka, livada pa tek onda zgrada. U sg ide ulica od 3,5m gdje se mimoilaze auta, trotoar 30cm i ramenom ribas zid od kuce/zgrade, naidjes na plinski set moras na cestu sici da zaobidjes![]()
A neko drugi upali auto gdje ti dodjes pjeske.
- dječak sa šibicama
#29394 Re: Sarajevo Construction
Opcija prelaska sa MD na Dobrinju je ekonomski isplativa, dok obratno bas i nije. Uvijek je skuplji kvadrat na MD.
Osim ako se ne uglavis u kvadraturu.
Mi smo na kb nekad imali sve, danas vecina poslovnih prostora zjapi prazno. Nekad 4 trafike danas 1, nema vise restorana, cevabdzinice, picerije, ima nova mesnica cudom opstala ali zbog kvaliteta mesa, prosla propala. Narod vise voli otici u robot ili na pijacu, propala nam je i vindija odnosno preselila na Dobrinju jer tu su imali los promet. Ljudi radije kupe cernobilsku piletinu u Robotu nego skuplju u Vindiji, ili im je prosto jeftinije pa ne biraju.
Jedino opstaju 2 konzuma 1 merkator jedan hose robot iza coska a bingo i amko na trgu merhemica.
Osim ako se ne uglavis u kvadraturu.
Mi smo na kb nekad imali sve, danas vecina poslovnih prostora zjapi prazno. Nekad 4 trafike danas 1, nema vise restorana, cevabdzinice, picerije, ima nova mesnica cudom opstala ali zbog kvaliteta mesa, prosla propala. Narod vise voli otici u robot ili na pijacu, propala nam je i vindija odnosno preselila na Dobrinju jer tu su imali los promet. Ljudi radije kupe cernobilsku piletinu u Robotu nego skuplju u Vindiji, ili im je prosto jeftinije pa ne biraju.
Jedino opstaju 2 konzuma 1 merkator jedan hose robot iza coska a bingo i amko na trgu merhemica.
-
moimoi
- Logovan
#29396 Re: Sarajevo Construction
I više prostora za trčanjenepass1 wrote: ↑16/03/2026 09:38 Da ne pricam da po dobrinji ima lokacija gdje auta nemaju pristup pa mozes sjesti na klupu i pustiti djete da voza bicikl, role itd, mislim da u radijusu od 300m imam cetiri parka, tri kosarkaska terena, vanjski gym, mali trren za fudbal i sta sve ne.
-
moimoi
#29397 Re: Sarajevo Construction
Jest ako imas par stotina hiljada da uzmes isti kvadraturu na boljoj lokaciji.
Da imam stan u centru, a ne zelim zivjeti u njemu, prije bih digla hipoteku na taj stan pa kupila gdje mi pase jos jedan.. nego prodala. Mislim da su se big tajm zajebali.
- Chmoljo
- nepass1
#29399 Re: Sarajevo Construction
Ja zadrzao stan u sg i kupio novi na stupu, kad je stup postao komplikacija presao na dobrinju. Kad dobrinja dojadi zamjenim za nesta drugo, ako se zajebem vratim se na dobrinju. Mozda budem dobar 10k mozda popusim 10k, sam pao sam se ubio
Kod nas se ljudi ukopaju na jedno mjesto i da je kako vjecno tu ostati.
Sad bih radije otisao u trnovo ili ilijas zivjeti nego u stari grad. Posto je stari grad velika opstina, da pojasnim stan mi je mozda 300m od sebilja udaljen. Ne pricamo o jarcedolima i hadzijskoj ravni
Kod nas se ljudi ukopaju na jedno mjesto i da je kako vjecno tu ostati.
Sad bih radije otisao u trnovo ili ilijas zivjeti nego u stari grad. Posto je stari grad velika opstina, da pojasnim stan mi je mozda 300m od sebilja udaljen. Ne pricamo o jarcedolima i hadzijskoj ravni
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#29400 Re: Sarajevo Construction
kapitalisto