kluz franjo wrote: ↑05/03/2025 00:45
jeza u ledja wrote: ↑05/03/2025 00:30
GandalfSivi wrote: ↑05/03/2025 00:21
Sad se vec raspravljas rasprave radi…
Za njega smo mi predstavnici Trumpove Amerike pa se na nama istresa. Navikni se na to sljedeci put kad budes putovao vani.
Bilo je tako i za vrijeme Busha doduse.
Djaba prica znate nisam ja.
E vidiš, tvoj cinizam te prosto tjera da ispadneš glup. A nisi.
"Tvoj" demokratski cinizam i "gandalfovo" demokratsko cjepidlačenje je vama, ali i nama dovelo Trumpa.
Trumpa koji je transparentno najavio sve ove pizdarije koje danas čini.
I ti opet iz nekih tvojih razloga, koji me se ne tiču, opet pokušavaš ovdje prosipati "moral-high-ground".
Jebe mi se. Usrali ste motku. Totalni moron vam je legitimno izabrani predsjednik.
Vi hoćete da diskutujete o "10 point plan" neformalne grupe demokrata ili da se pravite ludi "a šta je to Trump najavio", vaš problem.
Ja kažem šta je problem ovdje.
Vratite trupe kući. Nema više povjerenja.
Kakav moral high ground? Gdje ti u mom pisanju vidis neko moralisanje? Jel znas uopste znacenje tog izraza?
Kakav 10 point plan? Mene ne zanimaju tvitovi.
Gdje je Trump najavio tarife Kanadi, prijetnje Panami, genijalni plan za Gazu, pa i ukidanje bilo kakve pomoci Ukrajini i potpunu normalizaciju odnosa sa Rusijom? Gdje je najavio recimo ukidanje USAID? Gdje je najavio FOX News voditelje na celu vojske, totalne budale na celu FBI, Zdravstva, itd? I u kontekstu tvojih strahova, gdje je najavio ikakve akcije americkim trupama na tlu Evrope?
Lik je moron, i ponasa se kao moron. Sada slobodan da radi sta hoce jer se osjeca podrzanim od naroda nakon svega sto je napravio. Moronsko ponasanje morona nije nesto sto je trebao najaviti da bi morali to pretpostaviti. To je nesto sto se podrazumijeva. Mijenja misljenja i stavove kao carape, tako da je sve kod njega moguce, no jednu stvar koju ni na koji nacin nikad nije najavio je zapocinjanje ratova sa americkim trupama, pogotovo ne u Evropi. Naprotiv, kroz sav njegov opus se prozima manjak apetita za ratovanjem.
Jeste, cinizam i cjepidlacenje je vama dovelo Trumpa, a nisu glasovi onih koji su za njega glasali ili za njega navijaju. No njima se ne obracas, a ima ih na temi, vec pokvareno i bezobrazno nama koji ovdje 10 godina ponavljaju da je lik fasista, ruski defakto agent i opasnost za cijeli svijet. Tebe nikad nije bilo na ovim temama, ali zato sad kad je guza proradila eto te da generalises poslije bitke i upadas sa zajedljivim doskocicama.
Postavim ti vise puta konkretno pitanje, na ciji si odgovor sam ovdje postavio kao evidentan, i ti ne znas odgovoriti. I kao ja se u stvari pravim glup? Ti bolan moras prvo necim konkretnim doprinjeti na temi da bi nekome mogao govoriti da pravi glup.