Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

kluz franjo

#29376 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kluz franjo »

jeza u ledja wrote: 05/03/2025 00:13
kluz franjo wrote: 05/03/2025 00:08 Osnovane su sumnje u sposobnost US javnosti da procjeni šta Trump hoće ili može - iako je vrlo transparentno dokazao šta hoće i šta radi.
Da se mi ne bi oslanjali na dokazano pogrešnu procjenu US javnosti, da ja podržim Trumpa jednom.
Bring the boys home!
Sta je Trump transparentno dokazao i sta namjerava raditi? Edukuj nas molim te, posto si ocigledno bolje upucen.
Nemoj biti MAGA-rac sa ovako stupidnim pitanjima.
Barem bi tebi trebalo biti jasno.
GandalfSivi

#29377 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

kluz franjo wrote: 05/03/2025 00:18
GandalfSivi wrote: 05/03/2025 00:03
kluz franjo wrote: 04/03/2025 23:50
Ne brinem se ja za tebe.
Ti se trebaš brinuti za sebe, kao i ja za sebe.
Zbog takvog cjepidlačenja tzv. demokrata i ti i ja danas imamo to što imamo.
Tebe "moj" Dodik, Čović ili Bakir ne dotiču u svakodnevnici ni milimetra.
Mene "tvoj" Trump itekako.
I sve OK. Jebi mater demokratama. I njihovim glasačima. Sve OK.
Nego da vratite zajednički sa MAGA-rcima ove US trupe iz Evrope.
Čisto da ne razmišljamo, dok vam se ne dopadne neki 10 point plan neformalne grupe demokrata.
Jebajem im mater ovdje, gdje se ne pika. Mora ta trauma izaci negdje. Shvatam tvoj stav koji proizilazi iz traume (koju apsolutno djelimo), gdje su se svi trkali ko ce naci bolji izgovor da ne glasa za Kamalu. Mnog li pokreti su nastali na pogresnim premisama, i nije prvi put. Ali ako realno pricamo, a ovdje nema razloga da sminkamo istinu, demokrate su izgubile zbog sve vecih klasnih podjela u americkom drustvu (fakat da su ljudi izabrali ovog kretena kao “alternativu” je prica za sebe). Ali, da se vratimo na temu, iste te demokrate nece da vide to, nego za chairmama DNC-a biraju lika koji nebulozi “o dobrim i losim” milijarderima. I da se razumijemo, nemam problema sa milijarderima, ali ako hoces da se priblizis radnickoj klasi, uopste ne stavljas milijardere u svoj vokabular…
Sve dok se ne uhavizate da je bolje za kamen, za moonshine bocu, za živog magarca glasati, a ne za dokazanog idiota, nema "nama" pomoći pored "vas".
I sve OK.
Eto "vas" tamo sa tim dilemama "10 point plan" neformalne grupe demokrata i "nas" ovdje sa našim dilemama.
Uz dokazano opravdano nepovjerenje koje "mi" ovdje imamo spram "vaše" sposobnosti rasuđivanja prioriteta, mislim da je najbolje da se neko vrijeme odmaknemo jedni od drugih.
Ne lično naravno. Već u kontekstu sigurnosne politike.
Sad se vec raspravljas rasprave radi…
jeza u ledja

#29378 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

kluz franjo wrote: 05/03/2025 00:19
kluz franjo wrote: 05/03/2025 00:08 Osnovane su sumnje u sposobnost US javnosti da procjeni šta Trump hoće ili može - iako je vrlo transparentno dokazao šta hoće i šta radi.
Da se mi ne bi oslanjali na dokazano pogrešnu procjenu US javnosti, da ja podržim Trumpa jednom.
Bring the boys home!
Sta je Trump transparentno dokazao i sta namjerava raditi? Edukuj nas molim te, posto si ocigledno bolje upucen.
Sta je Trump transparentno najavio u kontekstu ove price, a i rasprave o drugim desavanjima ovih dana?
Lik je hodajuca kontradikcija i tvornica lazi.
kluz franjo

#29379 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kluz franjo »

GandalfSivi wrote: 05/03/2025 00:21

Jebajem im mater ovdje, gdje se ne pika. Mora ta trauma izaci negdje. Shvatam tvoj stav koji proizilazi iz traume (koju apsolutno djelimo), gdje su se svi trkali ko ce naci bolji izgovor da ne glasa za Kamalu. Mnog li pokreti su nastali na pogresnim premisama, i nije prvi put. Ali ako realno pricamo, a ovdje nema razloga da sminkamo istinu, demokrate su izgubile zbog sve vecih klasnih podjela u americkom drustvu (fakat da su ljudi izabrali ovog kretena kao “alternativu” je prica za sebe). Ali, da se vratimo na temu, iste te demokrate nece da vide to, nego za chairmama DNC-a biraju lika koji nebulozi “o dobrim i losim” milijarderima. I da se razumijemo, nemam problema sa milijarderima, ali ako hoces da se priblizis radnickoj klasi, uopste ne stavljas milijardere u svoj vokabular…
Sve dok se ne uhavizate da je bolje za kamen, za moonshine bocu, za živog magarca glasati, a ne za dokazanog idiota, nema "nama" pomoći pored "vas".
I sve OK.
Eto "vas" tamo sa tim dilemama "10 point plan" neformalne grupe demokrata i "nas" ovdje sa našim dilemama.
Uz dokazano opravdano nepovjerenje koje "mi" ovdje imamo spram "vaše" sposobnosti rasuđivanja prioriteta, mislim da je najbolje da se neko vrijeme odmaknemo jedni od drugih.
U pravu si. Hebiga...
Helem... toliko je toga dramatično porušeno u zadnjih par sedmica, da je teško vratiti se akademskim raspravama.
Izvini još jednom, ali nepovjerenje i skepsa sa ove strane Atlantika je ogromnna.
Neću više.
kluz franjo

#29380 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kluz franjo »

jeza u ledja wrote: 05/03/2025 00:26

Sta je Trump transparentno najavio u kontekstu ove price, a i rasprave o drugim desavanjima ovih dana?
De ga živ bio @GandalfSivi "edukuj".
Makar na pp.
Bruka bi bila da ja to radim odavde.
jeza u ledja

#29381 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

I sve OK.
Za njega smo mi predstavnici Trumpove Amerike pa se na nama istresa. Navikni se na to sljedeci put kad budes putovao vani. :D
Bilo je tako i za vrijeme Busha doduse.

Djaba prica znate nisam ja. :D
GandalfSivi

#29382 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

kluz franjo wrote: 05/03/2025 00:29
Makar na pp.
Zna jez sve, ali je cinik i to je jedina stvar koja mnoge od nas odrzava koliko toliko “sane”.
GandalfSivi

#29383 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Nego da se vratimo na temu. Sto ste postavljali na FB, postavljali ste :)
U.S. State Department Shuts Down Pollution Monitoring Abroad
Since 2008, embassies and other diplomatic posts had been publishing data about local air quality. In many countries, it was the only reliable source of such information.
jeza u ledja

#29384 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

kluz franjo wrote: 05/03/2025 00:29
Makar na pp.
Znaci ne znas odgovoriti.
Hakiz

#29385 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hakiz »

kluz franjo

#29386 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kluz franjo »

jeza u ledja wrote: 05/03/2025 00:30
I sve OK.
Za njega smo mi predstavnici Trumpove Amerike pa se na nama istresa. Navikni se na to sljedeci put kad budes putovao vani. :D

E vidiš, tvoj cinizam te prosto tjera da ispadneš glup. A nisi.
"Tvoj" demokratski cinizam i "gandalfovo" demokratsko cjepidlačenje je vama, ali i nama dovelo Trumpa.
Trumpa koji je transparentno najavio sve ove pizdarije koje danas čini.
I ti opet iz nekih tvojih razloga, koji me se ne tiču, opet pokušavaš ovdje prosipati "moral-high-ground".
Jebe mi se. Usrali ste motku. Totalni moron vam je legitimno izabrani predsjednik.
Vi hoćete da diskutujete o "10 point plan" neformalne grupe demokrata ili da se pravite ludi "a šta je to Trump najavio", vaš problem.
Ja kažem šta je problem ovdje.
Vratite trupe kući. Nema više povjerenja.
Hakiz

#29387 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hakiz »

Last edited by Hakiz on 05/03/2025 01:38, edited 2 times in total.
jeza u ledja

#29388 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

kluz franjo wrote: 05/03/2025 00:45
jeza u ledja wrote: 05/03/2025 00:30

E vidiš, tvoj cinizam te prosto tjera da ispadneš glup. A nisi.
"Tvoj" demokratski cinizam i "gandalfovo" demokratsko cjepidlačenje je vama, ali i nama dovelo Trumpa.
Trumpa koji je transparentno najavio sve ove pizdarije koje danas čini.
I ti opet iz nekih tvojih razloga, koji me se ne tiču, opet pokušavaš ovdje prosipati "moral-high-ground".
Jebe mi se. Usrali ste motku. Totalni moron vam je legitimno izabrani predsjednik.
Vi hoćete da diskutujete o "10 point plan" neformalne grupe demokrata ili da se pravite ludi "a šta je to Trump najavio", vaš problem.
Ja kažem šta je problem ovdje.
Vratite trupe kući. Nema više povjerenja.
Kakav moral high ground? Gdje ti u mom pisanju vidis neko moralisanje? Jel znas uopste znacenje tog izraza?
Kakav 10 point plan? Mene ne zanimaju tvitovi.

Gdje je Trump najavio tarife Kanadi, prijetnje Panami, genijalni plan za Gazu, pa i ukidanje bilo kakve pomoci Ukrajini i potpunu normalizaciju odnosa sa Rusijom? Gdje je najavio recimo ukidanje USAID? Gdje je najavio FOX News voditelje na celu vojske, totalne budale na celu FBI, Zdravstva, itd? I u kontekstu tvojih strahova, gdje je najavio ikakve akcije americkim trupama na tlu Evrope?

Lik je moron, i ponasa se kao moron. Sada slobodan da radi sta hoce jer se osjeca podrzanim od naroda nakon svega sto je napravio. Moronsko ponasanje morona nije nesto sto je trebao najaviti da bi morali to pretpostaviti. To je nesto sto se podrazumijeva. Mijenja misljenja i stavove kao carape, tako da je sve kod njega moguce, no jednu stvar koju ni na koji nacin nikad nije najavio je zapocinjanje ratova sa americkim trupama, pogotovo ne u Evropi. Naprotiv, kroz sav njegov opus se prozima manjak apetita za ratovanjem.

Jeste, cinizam i cjepidlacenje je vama dovelo Trumpa, a nisu glasovi onih koji su za njega glasali ili za njega navijaju. No njima se ne obracas, a ima ih na temi, vec pokvareno i bezobrazno nama koji ovdje 10 godina ponavljaju da je lik fasista, ruski defakto agent i opasnost za cijeli svijet. Tebe nikad nije bilo na ovim temama, ali zato sad kad je guza proradila eto te da generalises poslije bitke i upadas sa zajedljivim doskocicama.

Postavim ti vise puta konkretno pitanje, na ciji si odgovor sam ovdje postavio kao evidentan, i ti ne znas odgovoriti. I kao ja se u stvari pravim glup? Ti bolan moras prvo necim konkretnim doprinjeti na temi da bi nekome mogao govoriti da pravi glup.
CrveniKuk

#29390 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CrveniKuk »

Pitam našeg čovjeka, koji zivi u SAD-a, a izbjeglica je iz istočne Bosne, ljetos, za koga će glasati na izborima, mrtav hladan kaže za Trumpa. Kada je vidio moje čuđenje i zaprepaštenje, on mi odgovori, u smislu kada je Trump bio prvi put predsjednik SAD, bilo je mnogo vise para….Tito dragi!
Jack Be Nimble

#29391 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

CrveniKuk wrote: 05/03/2025 02:08 Pitam našeg čovjeka, koji zivi u SAD-a, a izbjeglica je iz istočne Bosne, ljetos, za koga će glasati na izborima, mrtav hladan kaže za Trumpa. Kada je vidio moje čuđenje i zaprepaštenje, on mi odgovori, u smislu kada je Trump bio prvi put predsjednik SAD, bilo je mnogo vise para….Tito dragi!
U pravu je. Dobio jaku ekonomiju, da nije bilo kovida i floyda, tesko da bi ga demokrati uzeli na izborima.
ultima_palabra

#29392 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

kluz franjo wrote: 04/03/2025 23:15 Nisam nikada bio ekstatični pro-amerikanac, pa nemam potrebu ni sada propagirati anti-amerikanizam.
Ali kao tvrdi antifašista, tako i energični anti-trampista.
Sve najbolje želje kolegama forumašima iz USA sa njihovim i izborom svojih sunarodnjaka. Šta da kažem... eto vas tamo.
Samo bilo bi dobro i da vratite ove US trupe iz Evrope nazad sebi.
Ne znam ja. Ako commander-in-chief piša po US constitution, nemoj da mi ovdje razmišljamo kome je ta vojska lojalna.
US ustavu ili dokazanom idiotu.
Sve OK. Eto vas tamo. Najbolje želje i pozdravi. I da vratite fino trupe nazad, dok se kao društvo ne saberete kuda gonite.
Nisu stvari bas tako jednostavne… ako zivis u plavoj drzavi u Americi izoliran si od 90% MAGA sranja. Vise te moze pogoditi u Evropi, pogotovo u drzavi kao sto je Bosna.
Jack Be Nimble

#29393 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

Kazu da ce sutra povuci tarife kanadi i meksiku. Sve je ovo "great tv", nek se raja zabavlja sa razno raznim budalastinama, a oni u pozadini rade mnogo gore.
GandalfSivi

#29394 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

CrveniKuk wrote: 05/03/2025 02:08 Pitam našeg čovjeka, koji zivi u SAD-a, a izbjeglica je iz istočne Bosne, ljetos, za koga će glasati na izborima, mrtav hladan kaže za Trumpa. Kada je vidio moje čuđenje i zaprepaštenje, on mi odgovori, u smislu kada je Trump bio prvi put predsjednik SAD, bilo je mnogo vise para….Tito dragi!
Cemu cudjenje, vecina Bosne jos uvijek glasa za SDA, SNSD, HDZ…
GandalfSivi

#29395 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote: 05/03/2025 01:27
Gdje je Trump najavio tarife Kanadi, prijetnje Panami, genijalni plan za Gazu, pa i ukidanje bilo kakve pomoci Ukrajini i potpunu normalizaciju odnosa sa Rusijom? Gdje je najavio recimo ukidanje USAID? Gdje je najavio FOX News voditelje na celu vojske, totalne budale na celu FBI, Zdravstva, itd? I u kontekstu tvojih strahova, gdje je najavio ikakve akcije americkim trupama na tlu Evrope?
Jebes i ti sada. Znas koliko i ja da je najavio vecinu ovih stvari (makar i izmedju redova), ali da je najavio, jeste…
ultima_palabra

#29396 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Pa ne treba to da te cudi… Trump je uvijek volio poorly educated, a i oni njega.
GandalfSivi

#29397 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Nego, znam da je trolanje, ali oet, nije zdrava prica nikako…

GandalfSivi

#29398 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Btw, njegovo mislienje je njegovo (nametnuto) misljenje. Lik je kreten, ali u demokratiji je i to okay. Problem je u njenom “alright”. Nabijem je na kurac lagano, jer ovo su likovi koji bi trebali da se bore za pravdu i istinu.

Fuj…
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#29399 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by corolla02 »

State of the MadHouse upravo sad :mrgreen:

da vidimo sta ce izblejati :skoljka:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#29400 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

kakav je ovo kult :shock:
Post Reply