Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#29376 Re: Premijer liga BiH

Post by F&N »

CBBH mitomani :mrgreen:
leškarenje

#29377 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

Posluju preko nota računa :skoljka:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#29378 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

Vazno je da se za svaku marku zna gdje je potrosena :D :skoljka:
leškarenje

#29379 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

Zna usmeno i onako kako objave transparentni,mada ja očekujem Rilkonija da ovo fino razjasni da se ne talasa bez veze :thumbup:
F&N

#29380 Re: Premijer liga BiH

Post by F&N »

Sta ako im je Centralna banka blokirala racune, mozda imaju aktivne kod drugih banaka... nije ona jedina na svijetu :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
MOSALJOZE

#29381 Re: Premijer liga BiH

Post by MOSALJOZE »

Svaka igra,svaka dobija.

Poyy
1946--1987

#29382 Re: Premijer liga BiH

Post by 1946--1987 »

Nema rilkonija odavno, znaci nesto ne stima :mrgreen:
ultima_palabra

#29383 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Sad vi otkrili toplu vodu... računi preko NLB, Unicredita i dr. rade normalno.
F&N

#29384 Re: Premijer liga BiH

Post by F&N »

ultima_palabra wrote:Sad vi otkrili toplu vodu... računi preko NLB, Unicredita i dr. rade normalno.
:lol: :lol: :lol: :lol:
leškarenje

#29385 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

ultima_palabra wrote:Sad vi otkrili toplu vodu... računi preko NLB, Unicredita i dr. rade normalno.
Ne odgovori ti meni za lažno optuzivanje ništa :mrgreen:
Ned071

#29386 Re: Premijer liga BiH

Post by Ned071 »

F&N

#29387 Re: Premijer liga BiH

Post by F&N »

Ovo fkt ozbiljno pise za racune u Unicrediti i NLBu?
Tomahawk11
Globalni moderator

#29388 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Mora postojati neki aktivan racun, kako bi inace isplacivali plate igracima i uposlenim. Kesom? No way, Jose.
Raigor Stonehoof

#29389 Re: Premijer liga BiH

Post by Raigor Stonehoof »

Kako da ne. To je moglo prije 10 godina tako. Sad banke imaju centralni registar klijenata, i kad se blokira jedan racun, blokiraju se svi.
F&N

#29390 Re: Premijer liga BiH

Post by F&N »

Tomahawk11 wrote:Mora postojati neki aktivan racun, kako bi inace isplacivali plate igracima i uposlenim. Kesom? No way, Jose.
Racuni se blokiraju po nalogu suda ili agencije za bankarstvo za fizicka lica kada dodje zahtjev za blokadom racuna blokiraju se svi racuni sa tim jmbg ili kod firmi sa id brojem kompanije, u svim bankama. Blokada racuna se vrsi u svrhu naplate dugova. Cemu onda blokada racuna ako ja u drugoj banci imam aktivan racun. Cilj je onemoguciti transakcijsko poslovanje dok se ne izniri dug. Jedina mogucnost jeste poslovanje preko tudjih trn-a kao sto je Sarajevo godinama poslovalo preko racuba SD-a za koji je ovlastenje imao jedino najstariji Alihodzic.
ultima_palabra

#29391 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Pa zašto su onda samo navedeni računi kod Sberbanke? Klub ima bar još 3-4 računa kod drugih banaka.
kike-tike

#29392 Re: Premijer liga BiH

Post by kike-tike »

FK Zeljeznicar posluje preko racuna u Unicredit Banci i NLB Banci. Mada mi je cudno da je na jednom racunu blokada , a ova dva u funciji, ja sam jucer uplatio na racun Zeljin u UCB-u regularno.

Mozda je bio protest neke mjenice na tom racunu -za neki manji iznos ili ima sudska nagodba. ko zna
ultima_palabra

#29393 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

kike-tike wrote:FK Zeljeznicar posluje preko racuna u Unicredit Banci i NLB Banci. Mada mi je cudno da je na jednom racunu blokada , a ova dva u funciji, ja sam jucer uplatio na racun Zeljin u UCB-u regularno.

Mozda je bio protest neke mjenice na tom racunu -za neki manji iznos ili ima sudska nagodba. ko zna
Kad se pogledaju podaci iz aprila, NLB je tad bio blokiran, a sada nije.
Tomahawk11
Globalni moderator

#29394 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

F&N wrote:
Tomahawk11 wrote:Mora postojati neki aktivan racun, kako bi inace isplacivali plate igracima i uposlenim. Kesom? No way, Jose.
Racuni se blokiraju po nalogu suda ili agencije za bankarstvo za fizicka lica kada dodje zahtjev za blokadom racuna blokiraju se svi racuni sa tim jmbg ili kod firmi sa id brojem kompanije, u svim bankama. Blokada racuna se vrsi u svrhu naplate dugova. Cemu onda blokada racuna ako ja u drugoj banci imam aktivan racun. Cilj je onemoguciti transakcijsko poslovanje dok se ne izniri dug. Jedina mogucnost jeste poslovanje preko tudjih trn-a kao sto je Sarajevo godinama poslovalo preko racuba SD-a za koji je ovlastenje imao jedino najstariji Alihodzic.
Onda to ne bi bilo to. Mujo Mujic igra za Zeljeznicar, a platu mu isplacuje SD ili Megamix. Znaci da on onda nije fudbaler FK Zeljeznicar, nego je uposlenik SD ili Megamixa.
Moguce je istovremeno imati i blokirane i aktivne racune, naravno u razlicitim bankama. Ne ulazim u pravne aspekte kako i sta, ali moguce je.
F&N

#29395 Re: Premijer liga BiH

Post by F&N »

Tomahawk11 wrote:
F&N wrote:
Onda to ne bi bilo to. Mujo Mujic igra za Zeljeznicar, a platu mu isplacuje SD ili Megamix. Znaci da on onda nije fudbaler FK Zeljeznicar, nego je uposlenik SD ili Megamixa.
Moguce je istovremeno imati i blokirane i aktivne racune, naravno u razlicitim bankama. Ne ulazim u pravne aspekte kako i sta, ali moguce je.
Nije tacno. Po centralnom registru se blokiraju racuni tacnije, sud upucuje rjesenje centralnoj banci a centralna banka salje dopis svim drugim bankama o blokadi racuna. Novac koji dolazi na racune se po presudi preusmjerava na prava preceg, tj onoga po cijoj tuzbi je blokiran racun. Jedino drzava ima prvenstvo naplate za poreze i doprinose.
Isto tako ako sud to odobri mogu se izvrsiti placanja plata sa racuna ali se to rijetko gdje desava.
Tako da ako je npr zeljeznciar duzan subjektu xy milion KM svi njegovi racuni su blokirani do momenta izmirenja ovog duga. Znaci svi u svim bankama koji su registrovani na taj ID broj kompanije.
vryzas

#29396 Re: Premijer liga BiH

Post by vryzas »

Znaciracuninisublokiranimozdasudnijeuputiorjesenjeilicentralnabankanijeposlaladopissvimdrugimbankamaoblokadiracuna :oops:

:sax:

:run:
Tomahawk11
Globalni moderator

#29397 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

F&N wrote: Nije tacno. Po centralnom registru se blokiraju racuni tacnije, sud upucuje rjesenje centralnoj banci a centralna banka salje dopis svim drugim bankama o blokadi racuna. Novac koji dolazi na racune se po presudi preusmjerava na prava preceg, tj onoga po cijoj tuzbi je blokiran racun. Jedino drzava ima prvenstvo naplate za poreze i doprinose.
Isto tako ako sud to odobri mogu se izvrsiti placanja plata sa racuna ali se to rijetko gdje desava.
Tako da ako je npr zeljeznciar duzan subjektu xy milion KM svi njegovi racuni su blokirani do momenta izmirenja ovog duga. Znaci svi u svim bankama koji su registrovani na taj ID broj kompanije.
Dobro. Hajde onda objasni ovo:
Za uplate iz Bosne i Hercegovine

Primalac: Udruženje Fudbalski klub Željezničar Sarajevo
Adresa: Zvornička 27, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Svrha uplate: Donacija za evropsku Grbavicu
Broj računa: 3389 0022 0803 0216 UniCredit bank
Kako su onda imali aktivan racun, u pitanju su uplate za stolice?!
kike-tike

#29398 Re: Premijer liga BiH

Post by kike-tike »

Prica mi kolega, firmu mu blokirala opcina po nekoj tuzbi, blokirali tri racuna , jedan nisu i sa tog racuna isplacuju platu ( iako nije glavni racun ) , uredno im sve prolazi. E sada, da li je to aljkavost suda, tuzitelja ili sta vec, ne znam.
ultima_palabra

#29399 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

April:
1322602011753253 UDRUZENJE FUDBALSKI KLUB ZELJEZNICAR NLB BANKA d.d. SARAJEVO
1401010010752095 FK ŽELJEZNIČAR - OMLADINSKA ŠKOLA SBERBANK d.d. SARAJEVO
1401020007631168 FK ŽELJEZNIČAR SBERBANK d.d. SARAJEVO
August:
1401010010752095 FK ŽELJEZNIČAR - OMLADINSKA ŠKOLA SBERBANK d.d. SARAJEVO
1401020007631168 FK ŽELJEZNIČAR SBERBANK d.d. SARAJEVO
Evo neka upućeni kolega objasni.
F&N

#29400 Re: Premijer liga BiH

Post by F&N »

Tomahawk11 wrote:
F&N wrote: Nije tacno. Po centralnom registru se blokiraju racuni tacnije, sud upucuje rjesenje centralnoj banci a centralna banka salje dopis svim drugim bankama o blokadi racuna. Novac koji dolazi na racune se po presudi preusmjerava na prava preceg, tj onoga po cijoj tuzbi je blokiran racun. Jedino drzava ima prvenstvo naplate za poreze i doprinose.
Dobro. Hajde onda objasni ovo:
Za uplate iz Bosne i Hercegovine

Primalac: Udruženje Fudbalski klub Željezničar Sarajevo
Adresa: Zvornička 27, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Svrha uplate: Donacija za evropsku Grbavicu
Broj računa: 3389 0022 0803 0216 UniCredit bank
Kako su onda imali aktivan racun, u pitanju su uplate za stolice?!
mozda imaju dva udruzenja ko sto su imali dva udruzenja navijaca :mrgreen:
Uplate mogu leci na blokirani racun. Blokada se odnosi na raspolaganje sredstvima. Tj nemoguce je izvrsiti isplate ili prenos sredstava bez odobrenja strane koja je blokirala racun. Kakve su tu sada malverzacije u pitanju to samo oni u klubu znaju :oops:

Jer nelogicna je onda blokada racuna ako ti meni blokiras 3 a ostavis cetvrti aktivan racun. Ja onda sasvim normalno prebacim poslovanje na taj racun na ova 2 ne lijezu pare i ja zajebo povjerioca. Svrha blokade racuna jeste da prvi novac koji legne na bilo koji od racuna odredjenog subjekta bude preusmjeren povjeriocima, bez da vlasik racuna ima mogucnost dodira tih sredstava.
Npr jedna osoba iz doline cupova, da ne imenujem, ima blokirane racune u odredjenoj jednoj banci da je ne imenujem, a njegov objekat posluje najnormalnije. Kako? Malverzacije. :mrgreen:
Locked