SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- karanana
#29376 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
jeste citali ono o onoj trebi iz doboja koja tvrdi da je policija maltretirala?
i jos je avaz brani.
a treba imala 1,30 promila i vozila sa vozackom od jaranice jer je njena suspendovana. i u tekstu se treba zali jer 8 sati nisu skontali da to nije njena vozacka.
hehe, kaze inace ne pije ali bila na nekoj proslavi. pa to je jos vise ukopava jer onaj ko redovno pije je bolje usteljen za voznju.
kakav tekst.
i jos je avaz brani.
a treba imala 1,30 promila i vozila sa vozackom od jaranice jer je njena suspendovana. i u tekstu se treba zali jer 8 sati nisu skontali da to nije njena vozacka.
hehe, kaze inace ne pije ali bila na nekoj proslavi. pa to je jos vise ukopava jer onaj ko redovno pije je bolje usteljen za voznju.
kakav tekst.
- sunceKOtepsija
#29377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ja ne vidim pjesacki, ne kazem da ga nema al je smijesan ovaj puteljak prilaz pod nekakvim uglom od 30 stepeni, ovdje najveci krivac opstina ili ko je odgovoran za odrzavanje putevaThorgerson wrote: O cemu bolan pricas?
Pogledaj sliku malo!
Vidis li pola metra gdje ljudi kopaju nesto? Vidis li? Znas sta je to? To je pjesacki prijelaz ako nisi znao. Bijele pruge, lice na zebru.
- sunceKOtepsija
#29378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
idem da procitamkaranana wrote:jeste citali ono o onoj trebi iz doboja koja tvrdi da je policija maltretirala?
i jos je avaz brani.
kakav tekst.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#29379 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Garant je jos namigivala i spontano pokazivala sise u nadi da ce izbjec kaznu.karanana wrote:jeste citali ono o onoj trebi iz doboja koja tvrdi da je policija maltretirala?
i jos je avaz brani.
kakav tekst.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#29380 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
uzet' joj vozačku doživotno jer je još i žestoko bezobrazna pored toga što je mrtva p'jana vozila i mogla ubiti nekoga.
- MOSALJOZE
#29381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sve je u zakonu
Promijeni ga,neka bude nulta tolerancija na alkohol,kazna od 1000 do 5000 km,ili možda godinu dana zatvora.
Promijeni ga,neka bude nulta tolerancija na alkohol,kazna od 1000 do 5000 km,ili možda godinu dana zatvora.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#29382 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Mah uvijek imas onih koji misle da im bezobrazluk moze proci samo zato jer su stare/dobre ribe/ neciji sin ili kcerka.
Tako isto bezobrazna baba mijenja plocu u "ja sam srcani bolesnik", pijana riba u miniću u "maltretiraju me", a babin sin u "znas ti ko sam ja".
Samo kaznjavat
Tako isto bezobrazna baba mijenja plocu u "ja sam srcani bolesnik", pijana riba u miniću u "maltretiraju me", a babin sin u "znas ti ko sam ja".
Samo kaznjavat
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#29383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa je l' te stid odrone ljudski da se žališ uopšte? tačno ću da napišem svoje viđenje i pošaljem nekome da objavi kao pismo čitaocaDala sam njenu vozačku dozvolu jer je moja, zbog saobraćajnog prekršaja, ranije deponovana u policiji.
pazi ti njima naslova... 'ŠOKANTNO' i 'šokantna priča'. Da, šokantno će biti ako ova debiluša opet sjede za volan. Fuj.
- sunceKOtepsija
#29384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
jedva sam nasao clanak
http://www.avaz.ba/clanak/225557/sokant ... -ps-teslic
http://www.avaz.ba/clanak/225557/sokant ... -ps-teslic
-
Yapi Yapo
#29385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Glupača ofirno nacrtanih obrva previše gleda filmove.
- jao_situacije
#29386 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
meni se to desilo na onoj raskrsnici kod fahda debil ide u audiju skreće lijevo od vojničkog žena na pješačkom, stoje auta da žena prođe falio je korak da je ubije iza njega još jedan luđak udara ceca kroz otvoren prozor psuje od-do nama koji smo stali i ženi koja prelazi na pješačkomKombat wrote:ja sam nakon par iskustava koje cu opisati prestao pustati djecu na pjesackom prijelazu (ako ima iko da ga uopste vidim u retrovizoru iza mene). Tri puta mi se desilo da stanem i djeca krenu prelaziti a mene kreteni (tipa ovog ubice iznad) jednostavno PRESTIGNU na pjesackom prelazu i skoro ubiju djecu...jednom su curicu koja je presla ispred mog auta ocesali / udarili retrovizorom, i samo produzili naravno...pola koraka vise i ubili bi je....Black swan wrote:ja sam mogao dijete biciklom zgaziti ali bebu koja je tek prohodala u vilsu
sjeo sam poslije na klupu fizički mi je loše bilo i povraćalo mi se
točak veći od bebe
Nema osnovne saobracajne kulture. Vozac sam decenijama, ali isto tako i pjesak. Vecina vozaca kada je za volanom ne postuje pjesake a isto se moze reci i za pjesake (odrasle) da u mnogim situacijama ne postuju vozace (iskakanje pred vozilo na mjestu gdje se to zaista NE SMIJE). Za djecu i starce ti kao vozac moras misliti kada ih vidis na ili pored puta da se krecu jer se NEPREDVIDLJIVI...
takve treba streljati
-
sizifinho
#29387 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Digao si sam sebi zivac. Izvini ali stvarno ne mogu da vjerujem da od sveg napisanog ti nisi uopste vidio velika slova. Ja nisam njemu trazio opravdanje, tako da si fulio citavu poentu. Napravio sam samo slucajnu analogiju, jer se vec pricalo o njemu, ali moj post nije bio njemu usmjeren.Thorgerson wrote: Fkt si mi digo zivac, izbrisi ovaj post, kako te nije stid!
Zivot je ugasen, i sve sto si ti primjetio u onom komentaru koji sam napisao je bilo isuvise doslovno. Moj se post nije konkretno odnosio na ovog vozaca vec na vasu sposobnost agresivnog linca koji ekskalira u sekundi, kao sto si ti sad uradio. Sva poenta mog posta je da postoje raznorazne okolnosti, i da treba sacekat prije osudjivanja.
Jer devet puta ces biti upravu kad pocnes stereotipizirat, ali jednom neces.
Mislim radi sta hoces, samo iduci put nemoj mene zvati da se stidim. Nekakva ljutnja, bijes...to nisu emocije koje omogucuju razumno misljenje.
Da se vas pita, 80% bi otislo na stolicu. Pogotovo onaj tvoj komentar da bih ja ratne zlocince opravdao. Vidi se da generaliziras, svrstavas me u nekakav kos... mislim ti si taj koji se treba stiditi sto dajes sebi za pravo da mene osudjujes.
Ja smatram da svaki covjek, osim iznimnih slucajeva, zasluzuje pravo na pokajanje i iskupljenje, tako da nemam sta brisat post - jer si se ti iznervirao i jer je tebi zivac dignut.
Kraj rasprave.
-
MMM1977
#29388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
To je stvarno zajebana situacija, ja zato kad prilazim raskrsnicama po Sarajevu otvorim četvere oči. Trebam paziti na svoje postupke, na postupke idiota iza mene, na normalne pješake kao i pješake-divljake, koji pretrčavaju cestu kao stoka. Kada mi neko ispred auta prelazi gdje ne bi trebao, ja stanem i ubacim u ler pa onda malo stisnem gas. Uh, kakve tu bude bježanije
U mom gradiću stajem uvijek na pješačkom a ljudi šokirani. Prvo gledaju da li smiju zakoraciri pa onda pozdrave pa pretrčavaju. A kreteni iza mene sviraju što sam stao
U mom gradiću stajem uvijek na pješačkom a ljudi šokirani. Prvo gledaju da li smiju zakoraciri pa onda pozdrave pa pretrčavaju. A kreteni iza mene sviraju što sam stao
-
MMM1977
-
sizifinho
#29390 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ja jako postujem takve ljude. Volio bih da imam vazda kraj sebe cokoladu pa kad god mi neko sam od sebe stane na pjesackom -MMM1977 wrote:To je stvarno zajebana situacija, ja zato kad prilazim raskrsnicama po Sarajevu otvorim četvere oči. Trebam paziti na svoje postupke, na postupke idiota iza mene, na normalne pješake kao i pješake-divljake, koji pretrčavaju cestu kao stoka. Kada mi neko ispred auta prelazi gdje ne bi trebao, ja stanem i ubacim u ler pa onda malo stisnem gas. Uh, kakve tu bude bježanije![]()
ja mu dam cokoladu.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#29391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Neki dan je lik u Zenici pregazio preko noge drotu na pješačkom i to baš tako što je prestizao auto ispred sebe koje je stalo da ga propusti. Za 20 sekundi se stvorilo 10 policajaca, kako je priča završila ne znam ali mislim da vozač i nije baš najbolje prošao.
- drug_profi
#29392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma da hoce policajci raditi svoj posao, ne bi bilo toliko toga.
Ako sad nema nalog da kontrolise i pise kazne, on se sam nece sjetiti, kakav god prekrsaj da vidi.
A opet kad ima nalog, onda su vrlo nelogicni u tumacenju propisa.
Zasto to kazem? Pa imas npr. pjesacki preko tri trake. Pjesak je u prvoj a ti si u trecoj, i logicno je da ti njega ne ugrozavas ako prodjes, naravno uz duzan oprez, ali ako cekas da on preseta sve tri, napravis zastoj iza sebe, sto opet posredno ugrozava druge ucesnike u saobracaju.
Medjutim drot je mene jednom pisao jer nisam stao na pjesackom na cesti sa 4 trake (2+2) raskrsce na pijaci Otoka, jer sam skretao iz Otoke prema mostu, a pjesak je tek zakoracio od trafike... i dzaba se sa idiotom naduravati, jer tu nema poente ni kaznjavanja niti povecanja bezbjednosti.
I tako oni uglavnom i rade. Kad ih neko natjera, pa onda gledaju da sto prije naberu normu i kaznjavaju sve redom sto se moze ikako nategnuti kao prekrsaj.
Inace pjesacima stajem uvijek cak i kad vidim da je "nanijetio", ako procjenim da me onaj iza mene nece zalijepiti.
Ako sad nema nalog da kontrolise i pise kazne, on se sam nece sjetiti, kakav god prekrsaj da vidi.
Zasto to kazem? Pa imas npr. pjesacki preko tri trake. Pjesak je u prvoj a ti si u trecoj, i logicno je da ti njega ne ugrozavas ako prodjes, naravno uz duzan oprez, ali ako cekas da on preseta sve tri, napravis zastoj iza sebe, sto opet posredno ugrozava druge ucesnike u saobracaju.
Medjutim drot je mene jednom pisao jer nisam stao na pjesackom na cesti sa 4 trake (2+2) raskrsce na pijaci Otoka, jer sam skretao iz Otoke prema mostu, a pjesak je tek zakoracio od trafike... i dzaba se sa idiotom naduravati, jer tu nema poente ni kaznjavanja niti povecanja bezbjednosti.
I tako oni uglavnom i rade. Kad ih neko natjera, pa onda gledaju da sto prije naberu normu i kaznjavaju sve redom sto se moze ikako nategnuti kao prekrsaj.
Inace pjesacima stajem uvijek cak i kad vidim da je "nanijetio", ako procjenim da me onaj iza mene nece zalijepiti.
- zateznistub
#29393 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nisi u pravu! Čim pješak zakorači na obilježene prelaz ti si kao vozać dužan zaustaviti vozilo, bez obzira na broj traka i tvboj polozaj u odnosu na pješaka. I nema tu duzan oprez. Ugrožavanje zbog tvog zaustavljanja ne postoji, odnosno postoji jer kod nas 80% vozaća ne poznaje zakone i pravila pa će u slučaju da ti staneš on hladno zaobiđe tebe i ugrozi pješaka kao što je slušaj na klipu par stranica ranije...drugi profil wrote:Ma da hoce policajci raditi svoj posao, ne bi bilo toliko toga.
- drug_profi
#29394 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Vidi, slažem se sve to. Samo kazem da je kaznjavanje takvog "prekrsaja" kad fakticki nisi omeo pjesaka u kretanju (slicno kao kad mu prodjes iza ledja nakon sto ga propustis) nema svrhe i kontraproduktivno je zbog toga sto se tako stvaraju cepovi po raskrscima. Mislim, hajmo malo korisiti logiku i tumaciti te propise zdravim razumom. Naravno, pjesak je car i ja to postujem, ali necu stajati dok on seta 10 metara od mene. Mislim stvarno je besmisleno.zateznistub wrote:Nisi u pravu! Čim pješak zakorači na obilježene prelaz ti si kao vozać dužan zaustaviti vozilo, bez obzira na broj traka i tvboj polozaj u odnosu na pješaka. I nema tu duzan oprez. Ugrožavanje zbog tvog zaustavljanja ne postoji, odnosno postoji jer kod nas 80% vozaća ne poznaje zakone i pravila pa će u slučaju da ti staneš on hladno zaobiđe tebe i ugrozi pješaka kao što je slušaj na klipu par stranica ranije...drugi profil wrote:Ma da hoce policajci raditi svoj posao, ne bi bilo toliko toga.
- zateznistub
#29395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kod nas je sve, a posebno sabraćaj, na tako lošem nivou da ne treba trošiti ni živce i riječi u raspravi na tu temu...drotovija je posebna tema, tebe će zaustaviti i kazniti (zasluženo) ali će okrenuti glavu kad neki kockastoglavi projuri kroz crveno u šta sam se nekoliko puta lično uvjerio...drugi profil wrote:
Vidi, slažem se sve to. Samo kazem da je kaznjavanje takvog "prekrsaja" kad fakticki nisi omeo pjesaka u kretanju (slicno kao kad mu prodjes iza ledja nakon sto ga propustis) nema svrhe i kontraproduktivno je zbog toga sto se tako stvaraju cepovi po raskrscima. Mislim, hajmo malo korisiti logiku i tumaciti te propise zdravim razumom. Naravno, pjesak je car i ja to postujem, ali necu stajati dok on seta 10 metara od mene. Mislim stvarno je besmisleno.
Ali...tako je nam naša borba dala...
- Daryl Dixon
#29396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
.
Last edited by Daryl Dixon on 27/03/2016 23:02, edited 1 time in total.
- zateznistub
#29397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sreća u nesreeći je da moja žena (kao i većina njih) malo teže kreće uzbrdo... e to ju je spasilo, jer je lola bukvalno proletio kroz crveno sa kašljom (G2) a ona krenula na zeleno sa onog parkinga na dobrnji kod velikog konzuma (rahmetli Merkator) da je krenula kako treba, danas jke ne bi bilo...
- Daryl Dixon
#29398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ludo sve..
- Sodom1
#29399 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ja mislim da su dosljle sve krive,ovakva ponasanj kod pravih sarajlija su nepoznata 
- Daryl Dixon
#29400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
moRe bit', nije ni čudo što nas sarajlije zovu PDV, ima nas 17% u Sarajevu