Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakavdanakneiskustvu

#29376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

hvala @Maharadža,zovem ih ujutro
ElRe

#29377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

Telemach postaje generalni sponzor Sarajevo Film Festivala

http://ba.n1info.com/a88378/Video/Telem ... SFF-a.html
Telemach

#29378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,prije dva mjeseca sam potpisao ugovor za HBO kanale.a sad mi HBO 3 zakljucan,zasto?
Poštovani,
provjerili smo Vaše Ugovore i usluge. Na Ugovoru na kojem koristite HBO paket osvježeni su servisi i ponovo poslati paketi.
U krajnjem slučaju molimo Vas da Vi fizički restartujete reciever.
Rugafet

#29379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

@Telemach, druze je li mozes provjerit (radi se o BHB -u) masa digtalnih kanala je negledljiva (DVB-C) Kvalitet signala je 8 ili 10 na njih sigurno 20-tak. O bas HD kanalima da i ne govorim. Tako je evo vec sigurno 10 dana ima, ponekad navecer se situacija koliko toliko normalizuje, ali preko dana nista od gledanja.Edit,evo dobio sam ih,sutra će neko izac na teren. Ne moraš intervenirat sad za sad :thumbup:
probook

#29380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Rugafet wrote:@Telemach, druze je li mozes provjerit (radi se o BHB -u) masa digtalnih kanala je negledljiva (DVB-C) Kvalitet signala je 8 ili 10 na njih sigurno 20-tak. O bas HD kanalima da i ne govorim. Tako je evo vec sigurno 10 dana ima, ponekad navecer se situacija koliko toliko normalizuje, ali preko dana nista od gledanja.Edit,evo dobio sam ih,sutra će neko izac na teren. Ne moraš intervenirat sad za sad :thumbup:
Kod mene bio sličan problem na nekim frekvencijama i problem su bili konektori. Serviser ih sve zamijenio i sve radi ok.
Telemach

#29381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Rugafet wrote:@Telemach, druze je li mozes provjerit (radi se o BHB -u) masa digtalnih kanala je negledljiva (DVB-C) Kvalitet signala je 8 ili 10 na njih sigurno 20-tak. O bas HD kanalima da i ne govorim. Tako je evo vec sigurno 10 dana ima, ponekad navecer se situacija koliko toliko normalizuje, ali preko dana nista od gledanja.Edit,evo dobio sam ih,sutra će neko izac na teren. Ne moraš intervenirat sad za sad :thumbup:
Ok, čekamo Vaše povratne informacije, u slučaju da se reklamacija ponovi javite nam se, stojimo Vam na raspolaganju.
axe22

#29382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by axe22 »

Kako da saznam username, sifru za portal (uopste koji je username, gdje dolazi zapisan) i pin za d3 uredaj ili da zovem support.

(danas spojeno ali nisam bio kod kuce, tako da nikakve informacije nisam pokupio od montera)

(treba mi i za login na D3 go i HBO Go)
crnivrag

#29383 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

axe22 wrote:Kako da saznam username, sifru za portal (uopste koji je username, gdje dolazi zapisan) i pin za d3 uredaj ili da zovem support.

(danas spojeno ali nisam bio kod kuce, tako da nikakve informacije nisam pokupio od montera)

Pin za D3 uređaje kao i za D3 GO je po defaultu 1234, a potrebno se je registrovati na portal Moj Telemach, i tek nakon što se unese broj ugovora i ID korisnika (oba podatka se nalaze na računu lijevo od korisničkih podataka), može se unijeti email i lozinka, i onda se ta dva podatka (email i lozinka) koriste za login na servise D3 GO, HBO GO, UniFi i uskoro na UniFon.
Radar71

#29384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

axe22 wrote:Kako da saznam username, sifru za portal (uopste koji je username, gdje dolazi zapisan) i pin za d3 uredaj ili da zovem support.

http://www.mojtelemach.ba/telemachba_ho ... ration.jsp
axe22

#29385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by axe22 »

Broj ugovora ima ali rubrika gdje pise ID je ostala prazna, nije popunjena.
(ovo je sa ugovora o sklapanju preplatnickog odnosa)

Ili moram zvati support ili cu morat do poslovnice svratiti.
crnivrag

#29386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

axe22 wrote:Broj ugovora ima ali rubrika gdje pise ID je ostala prazna, nije popunjena.

ID se nalazi na mjesečnom računu za plaćanje usluga, naravno tu je i podatak o broju ugovora.

A to ti ovako izgleda: http://s29.postimg.org/fbrmjfwc7/racun.jpg
axe22

#29387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by axe22 »

crnivrag wrote:
axe22 wrote:Broj ugovora ima ali rubrika gdje pise ID je ostala prazna, nije popunjena.

ID se nalazi na mjesečnom računu za plaćanje usluga, naravno tu je i podatak o broju ugovora.

A to ti ovako izgleda: http://s29.postimg.org/fbrmjfwc7/racun.jpg
Tek je potpisan ugovor i uvedena usluga, tako da jos racuna nemam a na ugovoru nije uveden id broj, pa cu sutra nzvati support pa traziti.

Zahvaljujem na pomoci
crnivrag

#29388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

axe22 wrote:
Tek je potpisan ugovor i uvedena usluga, tako da jos racuna nemam a na ugovoru nije uveden id broj, pa cu sutra nzvati support pa traziti.

Zahvaljujem na pomoci

Nema na čemu.

Ako si tek potpisao ugovor, onda će ti oni putem telefona izdiktirati podatak o ID-u, pa ćeš sa ta dva podatka biti u mogućnosti da se registruješ na Moj Telemach portal sa željenim email-om i lozinkom.

Nakon uspješne registracije, moći ćeš koristiti napredne servise: D3 GO, UniFi, UniFon i HBO GO (ako koristiš HBO Premium paket).
Rugafet

#29389 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Telemach wrote:
Ok, čekamo Vaše povratne informacije, u slučaju da se reklamacija ponovi javite nam se, stojimo Vam na raspolaganju.
OK. Hvala.
kakavdanakneiskustvu

#29390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Telemach wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,prije dva mjeseca sam potpisao ugovor za HBO kanale.a sad mi HBO 3 zakljucan,zasto?
Poštovani,
provjerili smo Vaše Ugovore i usluge. Na Ugovoru na kojem koristite HBO paket osvježeni su servisi i ponovo poslati paketi.
U krajnjem slučaju molimo Vas da Vi fizički restartujete reciever.

ok,hvala
Telemach

#29391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Javite nam se u inbox :)
alen_89

#29392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alen_89 »

Koja je razlika izmedu D3 kuce (preplata 3,50KM) i dodatnog resivera (cam ili d3mini 3,50KM, a PDS resiveri 5-6KM), shvatam da se gleda isti sadrzaj (kanali) na drugom ili trecem resiveru/TV-u kao na tzv glavnom resiveru/TV-u.

Jel se uz mjesecnu preplatu za D3 kuca dobiva jos jedan resiver (mimo glavnog) ili se dodatno moramo odluciti i za preplatu jos jednog ili dva resivera, tj minimum 6KM (D3 kuca 3,50 + d3mini 3,50)?

Moze li mi neko ovo bolje pojasniti?
NediM17

#29393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Zna li iko da li ce makar pocetni paket na digitali ostati free?
crnivrag

#29394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

NediM17 wrote:Zna li iko da li ce makar pocetni paket na digitali ostati free?
Ne vjerujem da će ostati tako, pošto inače Start paket košta 3 KM, a ovako ga može pratiti bilo ko, pa čak i korisnici koji su preplaćeni samo na analognu TV, a imaju televizor sa ugrađenim DVB-C tunerom.
crnivrag

#29395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

alen_89 wrote:Koja je razlika izmedu D3 kuce (preplata 3,50KM) i dodatnog resivera (cam ili d3mini 3,50KM, a PDS resiveri 5-6KM), shvatam da se gleda isti sadrzaj (kanali) na drugom ili trecem resiveru/TV-u kao na tzv glavnom resiveru/TV-u.

Jel se uz mjesecnu preplatu za D3 kuca dobiva jos jedan resiver (mimo glavnog) ili se dodatno moramo odluciti i za preplatu jos jednog ili dva resivera, tj minimum 6KM (D3 kuca 3,50 + d3mini 3,50)?

Do sada se u okviru D3 Kuće za 3,5 KM dobijao dodatni PDS2100 resiver, koji se spajao na glavni resiver putem LAN kabla.

Međutim sada su promijenili politiku u vezi dodatnih modula i resivera, pa se sad dodatni moduli i resiveri iznajmljuju po novom cjenovniku, s tim da više nema uslovljenosti da se mogu koristiti samo dva resivera u jednom domaćinstvu, i resiveri više nisu povezani LAN kablom.
kakaljin

#29396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
alen_89 wrote:Koja je razlika izmedu D3 kuce (preplata 3,50KM) i dodatnog resivera (cam ili d3mini 3,50KM, a PDS resiveri 5-6KM), shvatam da se gleda isti sadrzaj (kanali) na drugom ili trecem resiveru/TV-u kao na tzv glavnom resiveru/TV-u.

Do sada se u okviru D3 Kuće za 3,5 KM dobijao dodatni PDS2100 resiver, koji se spajao na glavni resiver putem LAN kabla.

Međutim sada su promijenili politiku u vezi dodatnih modula i resivera, pa se sad dodatni moduli i resiveri iznajmljuju po novom cjenovniku, s tim da više nema uslovljenosti da se mogu koristiti samo dva resivera u jednom domaćinstvu, i resiveri više nisu povezani LAN kablom.
Pa sada bi trebali onda iz upotrebe izbaciti D3 kucu, a tamo gdje su je imali u paketima stave da na vise tv mozes gledati sve digitalne kanale.
crnivrag

#29397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:
Pa sada bi trebali onda iz upotrebe izbaciti D3 kucu, a tamo gdje su je imali u paketima stave da na vise tv mozes gledati sve digitalne kanale.
Kod mene je i dalje dodatni resiver povezan LAN kablom, i na računu mi se nalazi stavka D3 Kuća.

A svakako resiver PDS2100 ne može isporučiti usluge VOD i 72 sata unazad, ako nije spojen sa glavnim resiverom, ili sa home gateway-om, jer taj resiver nema ugrađen modem.

Iz tog razloga ću ga sad za sad ostaviti povezanog sa resiverom 4682DVB, pa ćemo vidjeti da li će funkcionisati 3 maja, kad puste usluge VOD i 72 sata unazad.
Telemach

#29398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Niste dobro shvatili ponudu, pokušavamo da Vas dobijemo na broj koji imamo u sistemu kako bismo Vam preciznije objasnili ponudu, molimo Vas da nam u inbox dostavite broj na kojem ste dostupni.
plagijator1975

#29399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

Telemach wrote:

Niste dobro shvatili ponudu, pokušavamo da Vas dobijemo na broj koji imamo u sistemu kako bismo Vam preciznije objasnili ponudu, molimo Vas da nam u inbox dostavite broj na kojem ste dostupni.
@Telemach

Da li je počelo pružanje usluge po novom cjenovniku, da se rješim D3 kuće, koja sada gubi svaki smisao?
crnivrag

#29400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

ernadr wrote:
@Telemach

Da li je počelo pružanje usluge po novom cjenovniku, da se rješim D3 kuće, koja sada gubi svaki smisao?
Telemach će ti odgovoriti na ovo pitanje, a ja ću ti reći da D3 Kuća, odnosno povezivanje sporednog sa glavnim resiverom ima smisao ako želiš koristiti usluge VOD i 72 sata na sporednom resiveru.

Sporedni resiver PDS2100 nema ugrađeni modem, i jedino povezivanjem sa glavnim resiverom ili home gateway-om se mogu ostvariti ove usluge na tom modelu resivera.
Locked