Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
baxus
#29377 Re: Utakmice.
S godinama navijači postaju samo gori, očigledno.
Ovo je jedan novi stadij, da se sere i bude nezadovoljan i pored liderske pozicije.
Pojedinci su toliki ignoranti i licemjeri da žele od lokalnog trenera da postane (napreduje) u najmanju ruku ko Slaven Bilić, a usto vrijeme ne žele sebe da promijene, već s s godinama samo nenormalniji u očekivanjima i time se čak ponose. I tako godinama.
Umjesto da s godinama uvide neke stvari, napreduju...jok.
Razmišlja se isto, s tendencijom još iracionalnijeg vidjenja stanja.
Husref je za 16-17 godina koliko se bavi trenerskim poslom napravio vrlodobre rezultate u našim okvirima i usavršio se dosta. Napreduje. On je svoj potencijal iskoristio. Koliko ga je imao, to je izvukao. Nije on sad bio neki kapacitet, nije ni ko igrač bio al je radom izvukao maksimum.
To bi trebali cijeniti kod ljudi.
Evo ovi sto seru treneru, sto se oni ne pokušaju promijeniti?
Ovo je jedan novi stadij, da se sere i bude nezadovoljan i pored liderske pozicije.
Pojedinci su toliki ignoranti i licemjeri da žele od lokalnog trenera da postane (napreduje) u najmanju ruku ko Slaven Bilić, a usto vrijeme ne žele sebe da promijene, već s s godinama samo nenormalniji u očekivanjima i time se čak ponose. I tako godinama.
Husref je za 16-17 godina koliko se bavi trenerskim poslom napravio vrlodobre rezultate u našim okvirima i usavršio se dosta. Napreduje. On je svoj potencijal iskoristio. Koliko ga je imao, to je izvukao. Nije on sad bio neki kapacitet, nije ni ko igrač bio al je radom izvukao maksimum.
- Raigor Stonehoof
#29378 Re: Utakmice.
baxus wrote:S godinama navijači postaju samo gori, očigledno.
-
todd_smith
#29379 Re: Utakmice.
Ma losi su generalno svi bilimirza_15 wrote:Dobar je Hodžić bio danas.
Stanojevic opravdano tek krenuo
Prvih 45 min smo drzali kako tako, ali drugo jedan korak naprijed, nazad dva
Uglavnom bice bolje ide lakapo na svoje
I neka mi sad Logovani dodje i pametuje kako Kovacevic ne pravi greske. I proslo kolo i ovo zajeba zamalo za gol.
-
mirza_15
#29380 Re: Utakmice.
Široki bi trebali dobiti. Protiv Radnika će biti gadno. Ide onda rep.pauza. Ko zna i kakvi nas tereni čekaju. Protiv Veleža još jedna teška utakmica, pa derbi. 7.12. na vjerovatno katastrofalnom terenu protiv Zvijezde.
-
sencobih
#29381 Re: Utakmice.
Nek priča ko sta hoće, ali ono što je Jordi alba za barsu nama je to hebibovicil dottore wrote:Mislio sam da cemo im bez Hebiba i Velkoskog tri komada zavaliti, koliko ste ih prozivali i okrivljivaliomega369 wrote:100 godina nam sloboda na isti nacin izima.bodove. na krkanluk i masakriranje
I mi 100 godina ne umijemo naci nacin da ih pobjedimo. Mrs husrefe vise i ti i ova patnja![]()
Popisa te husrefe ovaj celavac dva puta, ubij se ba
-
todd_smith
#29382 Re: Utakmice.
Ma trebali smo ovo danas dobitimirza_15 wrote:Široki bi trebali dobiti. Protiv Radnika će biti gadno. Ide onda rep.pauza. Ko zna i kakvi nas tereni čekaju. Protiv Veleža još jedna teška utakmica, pa derbi. 7.12. na vjerovatno katastrofalnom terenu protiv Zvijezde.
Jarane nadigra te skup igraca koji zadnjih mjesec dana nisu trenirali
-
Nadzorna_ploca
#29383 Re: Utakmice.
Idemo dalje jebaji ga.
Dobiti sljedecu na Kosevu, ne igramo dobru polusezonu a imamo 2 boda prednosti. Raspored nije bauk, treba nam par pobjeda i odlijepiti cemo se.
Dobiti sljedecu na Kosevu, ne igramo dobru polusezonu a imamo 2 boda prednosti. Raspored nije bauk, treba nam par pobjeda i odlijepiti cemo se.
- Logovan
#29384 Re: Utakmice.
Široki će pasti. 
- Grean
#29385 Re: Utakmice.
Vidjet cemo. Ja nisam optimista jer se predugo provlacimo.
Siroki je za Slobodu beton. Opet sa druge strane sve kuci smo dobili ali bilo je i tu klimavih koje su zavrsile dobro ali opet klimave. Ne pamtim kad smo nekog nadigrali recimo ko' Celika u drugom kolu. Ne sjecam se jos jedne takve utakmice u cijeloj sezoni a ta je opet zavrsila nerijeseno bez golova.
Siroki je za Slobodu beton. Opet sa druge strane sve kuci smo dobili ali bilo je i tu klimavih koje su zavrsile dobro ali opet klimave. Ne pamtim kad smo nekog nadigrali recimo ko' Celika u drugom kolu. Ne sjecam se jos jedne takve utakmice u cijeloj sezoni a ta je opet zavrsila nerijeseno bez golova.
- omega369
#29386 Re: Utakmice.
baxus wrote:S godinama navijači postaju samo gori, očigledno.
Vidi, u pravu si
Mi se trebamo mjenjati, mi ne valjamo. Do nas je
A drugi napreduju
Ono....nidje veze...ali eto..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#29387 Re: Utakmice.
A šta vi očekujete, da Stanojević, Oremuš, Pidro odmah proigraju kao i prije povreda?
Duge su pauze bile, treba malo da legnu u ekipu.
Može i biće ovo bolje.
Oremušov pas za Letića
Duge su pauze bile, treba malo da legnu u ekipu.
Može i biće ovo bolje.
Oremušov pas za Letića
- Grean
#29388 Re: Utakmice.
Ocekujemo malo smislene igre s tim da se svi slazemo da je bilo problema, da neki igraci trebaju vremena.
Ali ipak za 8 miliona godisnje precesto se pisalo igru brisi a bodove pisi. Ipak smo bar ekonomski dobro iznad svega u ovoj ligi da bi bili sretni i zadovoljni s ovim trenutnim stanjem ekipe. Ne znam je li neosnovana kritika, mozda i jeste.
Ali ipak za 8 miliona godisnje precesto se pisalo igru brisi a bodove pisi. Ipak smo bar ekonomski dobro iznad svega u ovoj ligi da bi bili sretni i zadovoljni s ovim trenutnim stanjem ekipe. Ne znam je li neosnovana kritika, mozda i jeste.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#29389 Re: Utakmice.
Jeste, dosta smo igrali na na staroj slavi ovu polusezonu, na neko iskustvo i na mišiće, očekujem da se to podigne i da narednih nekoliko utakmica bude bolja igra.
Prava prilika je sa ŠB, mislim da ne treba pričati o motivu.
Prava prilika je sa ŠB, mislim da ne treba pričati o motivu.
- strong69
#29390 Re: Utakmice.
U cemu je problem iskazati nezadovoljstvo? Karine smo od pocetka sezone i imamo srece sto smo na prvoj poziciji. Nismo tamo zahvaljujuci nasem znanju. Liga je takva da su konkurenti jos veci kurac pa valjda i otuda imamo vjetar u ledja. Jednu mrtvu Slobodu ne mozemo dobiti. Niti napraviti vise od 2 sanse na utakmici. Ispali smo iz Kupa. I to od Sirokog.baxus wrote:S godinama navijači postaju samo gori, očigledno.
Mijenjati sebe trebaju uprava, strucni stab i igraci. Sta se navijaci imaju mijenjati? Ne kontam o cemu pises kad pises o promjeni navijaca? Sta bi to po tebi donijela ta promjena? Sta inace navijaci mogu da promijene? Nista, evo da ti ja kazem. Konj prdi a vjetar nosi. Eto to su navijaci. A ti pises kao da su navijaci promjena koja treba da se desi da klub krene naprijed. NIsu!
Iznositi misljenje i stav nije isto sto i srati. Ocito ti sve koji imaju drugacije misljenje strpas u tu grupu. Husref je, ponovicu, limitiran trener, ako mu neko postavi taktiku suprotnu od onoga sto igra inace on ne zna odgovoriti na istu. Frajer je procitan ali nemaju ni drugi bolje trenere i igrace. Eto, zato smo na liderskoj poziciji. Jer su drugi vece karine od nas. Nemam nista protiv da tako ostane ali nece moci vjecno tako.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#29391 Re: Utakmice.
Dobro, dosad je bio i izgovor da ekipa nije kompletna i to je uglavnom bilo opravdano, bilo je velikih problema sa povredama, no sad smo kompletni i trebalo bi da igra bude bolja iz kola u kolo.
Ostvareni rezultati su odlični kad se pogleda šta se sve dešavalo, istina da igrom nismo bili toliko dobri koliko bodova imamo.
Husref kakav je god, mi ćemo imati problem kada ode. Meni ne pada niko na pamet da bi mu mogao biti adekvatna zamjena.
Pokušaji dovođenja nekih imena su se uglavnom završavali katastrofalno.
Prije dati priliku nekom mlađem treneru tipa Dudića iz Veleža.
Naravno, to dok se završi epizoda sa Husrefom.
Ostvareni rezultati su odlični kad se pogleda šta se sve dešavalo, istina da igrom nismo bili toliko dobri koliko bodova imamo.
Husref kakav je god, mi ćemo imati problem kada ode. Meni ne pada niko na pamet da bi mu mogao biti adekvatna zamjena.
Pokušaji dovođenja nekih imena su se uglavnom završavali katastrofalno.
Prije dati priliku nekom mlađem treneru tipa Dudića iz Veleža.
Naravno, to dok se završi epizoda sa Husrefom.
-
baxus
#29392 Re: Utakmice.
Možda je limitiran sa nekog taktičkog aspekta. Ali nije to jedini segment koji je garantuje uspjeh ili iskorak.strong69 wrote:U cemu je problem iskazati nezadovoljstvo? Karine smo od pocetka sezone i imamo srece sto smo na prvoj poziciji. Nismo tamo zahvaljujuci nasem znanju. Liga je takva da su konkurenti jos veci kurac pa valjda i otuda imamo vjetar u ledja. Jednu mrtvu Slobodu ne mozemo dobiti. Niti napraviti vise od 2 sanse na utakmici. Ispali smo iz Kupa. I to od Sirokog.baxus wrote:S godinama navijači postaju samo gori, očigledno.
Mijenjati sebe trebaju uprava, strucni stab i igraci. Sta se navijaci imaju mijenjati? Ne kontam o cemu pises kad pises o promjeni navijaca? Sta bi to po tebi donijela ta promjena? Sta inace navijaci mogu da promijene? Nista, evo da ti ja kazem. Konj prdi a vjetar nosi. Eto to su navijaci. A ti pises kao da su navijaci promjena koja treba da se desi da klub krene naprijed. NIsu!
Iznositi misljenje i stav nije isto sto i srati. Ocito ti sve koji imaju drugacije misljenje strpas u tu grupu. Husref je, ponovicu, limitiran trener, ako mu neko postavi taktiku suprotnu od onoga sto igra inace on ne zna odgovoriti na istu. Frajer je procitan ali nemaju ni drugi bolje trenere i igrace. Eto, zato smo na liderskoj poziciji. Jer su drugi vece karine od nas. Nemam nista protiv da tako ostane ali nece moci vjecno tako.
Evo on takav, napravio puno vise nego neki fleksibilni taktičari i stratezi. Kodro, JoviĆ, ćelavac iz Mijanmara...
Vjerovatno je napravio vise jer njegov skill set je pogodniji za naše uslove, da ne kažem bolji od skill seta pomenutih.
FKS ne djeluje u okruženju i u uslovima u kojima će doći do izražaja i biti presudna taktička vještina i znanje trenera.
Ja mislim da publika treba prestati insistirati da Husref postane nešto sto ne može biti. I kriviti njega sto to nije.
Jel tako teško prihvatiti nešto sto se ne može promijenit?
-
last mohicans
#29393 Re: Utakmice.
Ima Baljic
Eno Tuzla grohnula kako celo ode od njih. Celo s mrtvom Slobodom iščupa bod, Baljic odijelo, sminka, dzaba sve. Nije za svakoga trenerski posao, osobito u nasoj ligi. Ja sam duboko ubijeđen da se ne bi ni neki trener svjetskog kalibra snašao u ovoj ligi. To je naprosto tako. Husref pored svih mahana, opet pliva kod nas. Mada bih ja na kraju sezone probao s nekim drugim trenerom, kojim, ne znam.
- Maharadza
#29394 Re: Utakmice.
Meni je samo poražavajuće da jedan Stanojević koji nije igrao POLA GODINE i to nakon vrlo opasne povrede koja sigurno utiče i na psihu igrača, bolje odigra i pokaže više želje i MUDA u duelima (ne znam ni koliko je puta samo fauliran i oboren ali SVAKI PUT se digao u najkraćem roku i nastavio gdje je stao, hrabro u svaki duel) nego SVI OSTALI IGRAČI jučer...žalosno.
-
mirza_15
#29395 Re: Utakmice.
Čitavu polusezonu nismo kompletni, a i oni što se vraćaju ne mogu odmah biti u formi. Pa evo i ovo kolo su falili Hebibović, Đokanović, Velkoski, Pidro. Stanojević i Tatar se tek vratili, a Oremuš odigrao 30 minuta. I Rahmanović je dugo bio povrijeđen. Puno problema, a i dalje smo prvi. Mi bi trebali proigrati tek na proljeće. Eventualno poslije pauze, ali to su 3 kola. Bilo koja druga ekipa bi dobro grohnula na našem mjestu. Ne treba očekivati trpanje i tika-taku u ovakvim uslovima.
- Grean
#29396 Re: Utakmice.
Safet Susiclast mohicans wrote:Ima BaljicEno Tuzla grohnula kako celo ode od njih. Celo s mrtvom Slobodom iščupa bod, Baljic odijelo, sminka, dzaba sve. Nije za svakoga trenerski posao, osobito u nasoj ligi. Ja sam duboko ubijeđen da se ne bi ni neki trener svjetskog kalibra snašao u ovoj ligi. To je naprosto tako. Husref pored svih mahana, opet pliva kod nas. Mada bih ja na kraju sezone probao s nekim drugim trenerom, kojim, ne znam.
Zvuci preludo iz vise razloga, prvo ekonomskih, drugo mjesto stanovanja jer on je Parizanin a Sarajlija cini mi se nikad nije bio (jedan od onih koji kad odu vani zaborave odakle su potekli, bar moj dojam je takav), trece jer nije bio cijenjen ni u reprezentaciji prije svega jer se takticki nikad nije prilagodjavao protivniku sto ga je kostalo puno puta.
Eh sad pitanje je zasto on kad je vecinom sve negativno vezano za njega. Razlog je sto sam tek sad poslije Bazdarevica i Prosineckog ubijedjen da je reprezentacija igrala kako je igrala od prve utakmice pod njegovom palicom upravo zahvaljujuci njemu a ne primarno igrackom jadru. On je jedini selektor s kojim je BiH imala minimum 60% posjed i igru od noge do noge bar kad se nije igralo kontra velikih protiv kojih je pokusavao to isto ali nije islo.
Ja sam samo malo umoran da FKS igra na sporadicni visoki presing pa onda na kontre ili najgore na duge lopte cim nas neko ozbiljnije pritisne a tako igramo vec godinama i ne samo u vrijeme Husrefa.
-
todd_smith
#29397 Re: Utakmice.
Guardiola bi ovdje propao.
Imali smo trenera u Kodri i igraci su ga izdali i izdradili. Isti rwzlog sto im Husref ne pase jer im ne daje da rade sta hoce i kako hoce.
Imali smo trenera u Kodri i igraci su ga izdali i izdradili. Isti rwzlog sto im Husref ne pase jer im ne daje da rade sta hoce i kako hoce.
-
sencobih
#29398 Re: Utakmice.
Da dovedes čuvenog otmara hicfelda što je sa grčkom bio prvak, što bi Baho rekao. Sve bi mu dzaba bilo na oranici od tušnja i sudije koji ne svira penal nakon što je igrač slobode rukom pukupio loptu ispred Ahmetovića. Ali nema veze , slobodi je bio praznik, ispostovali smo ih, malo nagrade, atmosfera, nije red da ih naguzimo na jubileju. Zato ćemo Širokog da iznabadamo na Koševu 
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#29399 Re: Utakmice.
Ja bas danas kontam ( ne smijem ni da pitam) nije valjda da se nisu zalili za Hebibovu kaznu?!
Naime, FK Sarajevo uputio je žalbu na suspenziju Anela Hebibovića koji je nakon crvenog kartona protiv Zrinjskog dobio tri utakmice kazne, a o tome bi se sutra trebala očitovati Apelaciona komisija NSBiH.
Ukoliko se žalba tima sa Koševa uvaži, Hebibović koji je odradio dva meča suspenzije, vratio bi se u sastav, što bi svakako bila ohrabrujuća vijest za trenera Husrefa Musemića pred gostovanje uvijek neugodnog Širokog.
- Logovan
#29400 Re: Utakmice.
Naši se žalili, a oni tek sutra odlučuju.
Ja i dalje ne mogu da vjerujem da je dobio tri utakmice za psovanje.
Ja i dalje ne mogu da vjerujem da je dobio tri utakmice za psovanje.