SDA-All about

putokaz1

#29351 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

sarajevo999999 wrote:
putokaz1 wrote:Skopljak, koji je na prošlim izborima dobio podršku od oko 8.000 građana,
ispravka jer jer je bar POLA DOPISANO OD STRANE BIRAČKIH ODBORA U LUKAVCU
Kako svega ti? U svakom trenutku listici su pod okom i SDA i SDP i jos par stranaka/nezavisnih. Sta rade ostali onda svu noc
Hhaha Koalicija SDA SDP SBIH SBB DF BPS radi punom parom,gdje god je moguće glasovi su dopisuju pa unaprijed pripremljenoj šemi,2016 bilo je dopisivanja u najmanje 10 odbora Veći broj stranaka učestvuje
Moguće da samom Skopljaku nije dopisano ali Nekom s liste SDA jest ,ček da provjerim
Da jest i Njemu i Tariku Arapčiću dopisano u Mjestima Bikodže,Berkovica,možda Devetak,Turija...i još par mjesta....
Jednostavno unaprijed postoji dogovor prije svega SDA SDP u mjestima gdje nema NVO posmatrača i unaprijed se šema zna mojim kandidatima toliko,tvojim toliko,jer su i neki SDP ovci prošlina isti način(Seudin Hodžić 2006)
CIKOL radi po uputama SDA i prihvataju dopisivanje kao Normalno,možda i sami učestvuju,2008(uništenje glasova poštom i dopisivanje novih),naravno ne svih,Tako da njihova koalicija probija u Parlament uvjek iste ljude,Nedodirljive
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#29352 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

nemojte nam kidisati na turskog prvoborca Senu Memliju, najaktivnijeg forumaša na temi voćnjak
sahara1428

#29353 Re: SDA-All about

Post by sahara1428 »

Image

SALKO ZILDŽIĆ "MLADA" NADA SDA "CRNA KORA" BIJELOG HLJEBA

Image
belfy

#29354 Re: SDA-All about

Post by belfy »

PM72 wrote:Glupa priča.Svi zajedno smo u govnima do guše i jedna Zenica ili Mostar ne bi preživjeli ni mjesec dana od svoje privrede i prihoda.A kamoli genocidna tvorevina.Svako tri mjeseca štampaju obveznice kojim dopunjavaju ruše u budžetu da isplate najosnovnije stvari i kupe socijalni mir.

ja bih najsretniji bio da se svi vrate u svoje prijeratno prebivalište jer je sarajevo postalo utočište propalih biznismena i političara sa strane.
ajde sad budi covjek pa prvo provjeri koja kompanija je najveci izvoznik iz BiH i gdje se nalazi. onda razmisli sta bi bilo kada bi svima ponder bio jednak pri raspodjeli prihoda, pa se onda ljudski izvini. mi u Zenici se evo vec skoro 10 godina barem pokusavamo boriti protiv SDA i to pokazuje rezultate, dok vi imate opstinu koja vrijedi kao 10 drugih. daj ba PM, nemoj zajebavati. no, da vidimo da li ces ljudski priznati gresku...
Janjicar

#29355 Re: SDA-All about

Post by Janjicar »

sarajevo999999 wrote:
putokaz1 wrote:Skopljak, koji je na prošlim izborima dobio podršku od oko 8.000 građana,
ispravka jer jer je bar POLA DOPISANO OD STRANE BIRAČKIH ODBORA U LUKAVCU
Kako svega ti? U svakom trenutku listici su pod okom i SDA i SDP i jos par stranaka/nezavisnih. Sta rade ostali onda svu noc
:lol:

Kod SDA u TK ide ovako:

Pravi se lista s kandidatima i onda svi kandidati idu kod Kukica i lobiraju :D Kukic gura svoje igrace u skupstinu :D svi glasaci u Banovicima dobiju listice koje ce kandidate podrzati....

Lukavac, Gracanica, Gradacac itd. na izbornim mjestima komisije se dog. SDP kriza svoje "prioritete" , SDA svoje, SBB svoje itd. Pretezno to izborne komisije odrade tako da krizaju ljude iz svog mjesta :) SDA u Lukavcu kriza svog kandidata iz Lukavca, SDP isto tako itd....
putokaz1

#29356 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

DaJanjičar tako je od 2004 bar 2006 do 2016.
Bar 10 biračkih odbora u Lukavcu dopišu glasove ''svojim'' kandidatima koje je vrh stranaka unaprijed odredio
To radi i lokalni CIK,Tadašni šefovi službi,Direktori JP i sl...jednostavno Naredbu ispoštuju najveće stranke
Zamisli Šef službe dođe i kaže mi moramo svojim kandidatima dopisat glasove i uzima prvi olovku,uz njega direktor škole i većina partija i piši do 100% tom kandidatu ,a sve se zna jer je ti dopisani rezultati na netu naknadno objave,kaže se zbog tehničke greške kasne službeni rezultati,zasto CIK treba dugo da objavi rezultate,jer se gubi vrijeme na dopisivanje i vidiš dobio 100% neko i Gračanice u Lukavcu znaš odma dasu dopisali.
Obi Wan Bosnian

#29357 Re: SDA-All about

Post by Obi Wan Bosnian »

megaman4 wrote::run:
Us and them wrote:Potpuno pogrešna procjena jer dok u ostatku državu u provincijama i selima utjecaj SDA slabi ona je u glavnom gradu sve jača i jača.
SDA ce ostati samo Sarajevo sto se trenutno i desava.

Danas sam se sa rajom nasalio kada sam rekao da ce Zenica, Tuzla, Mostar i B. Luka traziti otcjepljenje i autonomiju od Sarajeva, kao i svi normalni Bosanci i Hercegovci svih vjera i nacija. Kazu mi da to nije nemoguc scenarij, jer je sve veci jaz izmedju Sarajeva i drugih gradova i sredina.
Ma jašta radi. Sjećam se odmah nakon rata dok još nisu uvedene ove tablice mogao si glavu izgubit u Zenici ako imaš sarajevske tablice na autu. Gađali kamenjem auta sa tim tablicama. A 2000 i neke poslom odem u Tuzlu. Kakvo sam samo vrijeđanje doživio i ja i čitava delagacija. Kako vrijeme prolazi ustvari je bolje a ne gore po tom pitanju.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#29358 Re: SDA-All about

Post by Jimmy McNulty »

Obi Wan Bosnian wrote:
Ma jašta radi. Sjećam se odmah nakon rata dok još nisu uvedene ove tablice mogao si glavu izgubit u Zenici ako imaš sarajevske tablice na autu. Gađali kamenjem auta sa tim tablicama. A 2000 i neke poslom odem u Tuzlu. Kakvo sam samo vrijeđanje doživio i ja i čitava delagacija. Kako vrijeme prolazi ustvari je bolje a ne gore po tom pitanju.
Iz Sarajeva dolaze sva zla koja pogađaju ostale gradove, pa se još čudite što raja ne voli Sarajevo. Mislim da nema ni jedne države u svijetu gdje je toliko izražena razlika između glavnog i ostalih gradove i kad na sve to dodaš šibicarski mentalitet gdje jedno 90% stanovnika grada sa podsmjehom gleda na manje sredine i Zenicu, Tuzle i ostale nazivaju vukoyebinom šta onda očekivati? Da vas narod posipa cvijećem...
Obi Wan Bosnian

#29359 Re: SDA-All about

Jimmy McNulty wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:
Iz Sarajeva dolaze sva zla koja pogađaju ostale gradove, pa se još čudite što raja ne voli Sarajevo. Mislim da nema ni jedne države u svijetu gdje je toliko izražena razlika između glavnog i ostalih gradove i kad na sve to dodaš šibicarski mentalitet gdje jedno 90% stanovnika grada sa podsmjehom gleda na manje sredine i Zenicu, Tuzle i ostale nazivaju vukoyebinom šta onda očekivati? Da vas narod posipa cvijećem...
Ne očekujem ništa. Samo kažem da nije sve gore i gore jer je isto tako ako ne i gore bilo odmah nakon rata. Nakon svega što je Sarajevo propatilo u ratu (za razliku od Zenice i Tuzle gdje je bilo milion puta bolje) opet je odmah nakon rata bila itekakva mržnja prema Sarajevu. Dakle ne radi se o tome šta je Sarajevo uradilo da to zasluži već jednostavno manja mjesta mrze glavni grad. Tako je to svuda.

I kakvo to zlo dolazi iz Sarajeva a pogađa ostale gradove?
Banksy

#29360 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

pemanapemani wrote:

Memić "patriotski" o Zemaljskom muzeju:

- Prošle godine 3,5 miliona su mi uzeli nizašta! Uzme malo kanton, pa mi još kažu da im finansiram Muzej na godinu, pa umjesto godinu ispostave fakturu za tri godine zaredom, umjesto 50 uzmu mi 200.000 KM. I kakve veze ja imam sa Muzejom? Nit ću ići, nit ću ga gledat! Svakako je hladan i zatvoren – kazao je načelnik.

Nakon ove izjave, Memić je nagrađen gromoglasnim aplauzom prisutnih
Onda ono drži predavanja o patriotizmu. :-)

Nije više ni Memić bitan, bitan je ovaj gromoglasni aplauz prisutnih. Ali koga to više zanima, osim budale u koje prvo ubrajam sebe.
Strašno.
Kako je to nekidan precizno dijagnosticirao Mustafić: kombinacija zla i gluposti.

Dino Mustafić: Mi smo silom istjerani iz normalnog života

Koja tematika je ovaj put u pitanju, jeste li pobjegli od svakodnevice ili...?

- To je tekst o jednoj sarajevskoj porodici i našem gradu. Mene je ovaj tekst naše uvažene spisateljice Ljubice Ostojić, s kojom sam više puta sarađivao u teatru, dojmio i na ličnom planu, jer slika svijet koji curi, koji se osipa i pretvara u sjenku nas samih i grada u kojem živimo. Nije to sjetna, već crnohumorna priča, društveno angažirana i pomalo čudna baš kao i Sarajevo, s kojim nikad nisi načisto. To je u dobrom smislu neuništiv grad, brzo se regenerira, vitalan je i ima atmosferu koja može biti neodoljivo šarmantna i nepodnošljivo teška. Tekst je ironični pogled na nas same, kao i skeptičan pogled na svijet koji nam je došao. Zbog toga je Sarajevo moj sudbinski grad. Ljubav i kompliment prema tom gradu se izražava porugom, štosom i negacijom, jer bi u suprotnom bio pleonazam i kič reći koliko volite grad u kojem ste rođeni. Pa je ova predstava i rizik da želite reći sve, a da za to neću imati snage, mašte i pozorišnog znanja da to učinim.

- Iz sadašnje perspektive postalo mi je jasno da čovjek koji se bavi kulturom i vrijednostima ljepote i istine u političkom i socijalnom polju djeluje kao stranac u neposrednom okruženju, ali i sebi samom. Mi smo istjerani nasilu iz normalnog života, da bismo sami sebi postali stranci. Treba tragati za istinom u sebi, ostati dosljedan svom odgoju i principima, ne dozvoliti da oni koji su srušili jedan kodeks ponašanja nametnu norme koje će ubiti dušu. Nije lako dobiti tu bitku ni sa samim sobom, niti sa svijetom koji nas okružuje.

Koje je to najneprijatnije iskustvo koje ste imali u svojoj dugogodišnjoj karijeri?

- Sresti ljude koji ne vole i ne poštuju umjetnost! Nažalost, mnogi se nalaze na važnim političkim, društvenim i institucionalnim pozicijama. Iz takvih susreta sam uvidio da takvi ljudi emaniraju energiju zla i gluposti koja razara civilizacijske vrednote.

Obi Wan Bosnian

#29361 Re: SDA-All about

Ali čemu toliki ibret? Desničari i konzervativci svuda u svijetu ne mare za umjetnost. Nedavno sam čitao da je Trump ukinio finansiranja nekih muzičkih škola ili tako nešto. Čemu toliki ibret pa ko biva "strašno!!!". Mislim, naravno da je to ljevičarima i liberalnima strašno ali je i očekivano i ne znam čemu čuđenje?
PeraDzetic

#29362 Re: SDA-All about

Post by PeraDzetic »

Obi Wan Bosnian wrote:Ali čemu toliki ibret? Desničari i konzervativci svuda u svijetu ne mare za umjetnost. Nedavno sam čitao da je Trump ukinio finansiranja nekih muzičkih škola ili tako nešto. Čemu toliki ibret pa ko biva "strašno!!!". Mislim, naravno da je to ljevičarima i liberalnima strašno ali je i očekivano i ne znam čemu čuđenje?
Za sta mari Senahid Memic?
Sta je to on do sad ucinio za gradane Ilidze, a da nije prvo pokupio kajmak*
Obi Wan Bosnian

#29363 Re: SDA-All about

Ne znam. Nisam sa Ilidže. Ono što ja odavde iz Centra vidim je samo sljedeće:

Senaid Memić 13.424
sljedeći najbolji je Elvis Hadžić 2.861

Stanovnicima te opštine je dobar a ko sam ja da im sudim. :?
seln

#29364 Re: SDA-All about

Post by seln »

sahara1428 wrote:Image

SALKO ZILDŽIĆ "MLADA" NADA SDA "CRNA KORA" BIJELOG HLJEBA

Image
Tu selam, tu brada... hem se jos zna potuc... stas' vise.. dobar momak.
PeraDzetic

#29365 Re: SDA-All about

Post by PeraDzetic »

Obi Wan Bosnian wrote:Ne znam. Nisam sa Ilidže. Ono što ja odavde iz Centra vidim je samo sljedeće:

Senaid Memić 13.424

U proslom postu sam ti napisao odakle tih 13.000 glasova.
Ilidza je na popisu iz 2013. imala preko 70.000 stanovnika, od toga barem 45.000 ima pravo glasa, a sto znaci da ni 1/3 stanovnista s pravom glasa nije uz Memica... uz svu kupovinu glasova po oprobanom receptu.
putokaz1

#29366 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

PeraDzetic wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:Ne znam. Nisam sa Ilidže. Ono što ja odavde iz Centra vidim je samo sljedeće:

Senaid Memić 13.424

Ilidza je na popisu iz 2013. imala preko 70.000 stanovnika, od toga barem 45.000 ima pravo glasa, a sto znaci da ni 1/3 stanovnista s pravom glasa nije uz Memica... uz svu kupovinu glasova po oprobanom receptu.
Uradi putić mostić pred izbore podijeli paketić
_Reds_

#29367 Re: SDA-All about

Post by _Reds_ »

Banksy wrote:
pemanapemani wrote:

Memić "patriotski" o Zemaljskom muzeju:

- Prošle godine 3,5 miliona su mi uzeli nizašta! Uzme malo kanton, pa mi još kažu da im finansiram Muzej na godinu, pa umjesto godinu ispostave fakturu za tri godine zaredom, umjesto 50 uzmu mi 200.000 KM. I kakve veze ja imam sa Muzejom? Nit ću ići, nit ću ga gledat! Svakako je hladan i zatvoren – kazao je načelnik.

Nakon ove izjave, Memić je nagrađen gromoglasnim aplauzom prisutnih
Onda ono drži predavanja o patriotizmu. :-)

Nije više ni Memić bitan, bitan je ovaj gromoglasni aplauz prisutnih. Ali koga to više zanima, osim budale u koje prvo ubrajam sebe.
Strašno.
Kako je to nekidan precizno dijagnosticirao Mustafić: kombinacija zla i gluposti.

Dino Mustafić: Mi smo silom istjerani iz normalnog života

Koja tematika je ovaj put u pitanju, jeste li pobjegli od svakodnevice ili...?

- To je tekst o jednoj sarajevskoj porodici i našem gradu. Mene je ovaj tekst naše uvažene spisateljice Ljubice Ostojić, s kojom sam više puta sarađivao u teatru, dojmio i na ličnom planu, jer slika svijet koji curi, koji se osipa i pretvara u sjenku nas samih i grada u kojem živimo. Nije to sjetna, već crnohumorna priča, društveno angažirana i pomalo čudna baš kao i Sarajevo, s kojim nikad nisi načisto. To je u dobrom smislu neuništiv grad, brzo se regenerira, vitalan je i ima atmosferu koja može biti neodoljivo šarmantna i nepodnošljivo teška. Tekst je ironični pogled na nas same, kao i skeptičan pogled na svijet koji nam je došao. Zbog toga je Sarajevo moj sudbinski grad. Ljubav i kompliment prema tom gradu se izražava porugom, štosom i negacijom, jer bi u suprotnom bio pleonazam i kič reći koliko volite grad u kojem ste rođeni. Pa je ova predstava i rizik da želite reći sve, a da za to neću imati snage, mašte i pozorišnog znanja da to učinim.

- Iz sadašnje perspektive postalo mi je jasno da čovjek koji se bavi kulturom i vrijednostima ljepote i istine u političkom i socijalnom polju djeluje kao stranac u neposrednom okruženju, ali i sebi samom. Mi smo istjerani nasilu iz normalnog života, da bismo sami sebi postali stranci. Treba tragati za istinom u sebi, ostati dosljedan svom odgoju i principima, ne dozvoliti da oni koji su srušili jedan kodeks ponašanja nametnu norme koje će ubiti dušu. Nije lako dobiti tu bitku ni sa samim sobom, niti sa svijetom koji nas okružuje.

Koje je to najneprijatnije iskustvo koje ste imali u svojoj dugogodišnjoj karijeri?

- Sresti ljude koji ne vole i ne poštuju umjetnost! Nažalost, mnogi se nalaze na važnim političkim, društvenim i institucionalnim pozicijama. Iz takvih susreta sam uvidio da takvi ljudi emaniraju energiju zla i gluposti koja razara civilizacijske vrednote.

Pa isti ti ljevičai iz NS na Ilidzi dizu ruku za gluposti Senaida Memica.

Pogledaj glasanja na Ilidzi, pa ces vidjeti sa su vecinom protiv samo SDP i DF, dok je NS skoro uvijek uz SDA. Toliko o tome.
Obi Wan Bosnian

#29368 Re: SDA-All about

PeraDzetic wrote:

Senaid Memić 13.424

Uz Memića je 13.424 a uz sljedećeg najbolje plasiranog kandidata 2.861. Tako to funkcioniše u demokratiji. Nema mi ništa smješnije nego kada neko navodi koliko ljudi ima pravo glasa i po tome određuje koliko neko ima podršku.

Hajmo onda ovako: glasalo je 25.000 od čega 13.000 za Memića. Ako 45.000 ima pravo glasa onda 20.000 nije glasalo. Memić je i ranije bio načelnik tako da ovih 20.000 koji nisu glasali očigledno nemaju ništa protiv da i dalje bude načelnik (jer da imaju izašli bi na izbore da ga promjene). Dakle 20.000+13.000=33.000 koji nemaju ništa protiv da Memić ostane načelnik. Znači 73% stanovnika opštine nema ništa protiv da Memić i dalje bude načelnik.
putokaz1

#29369 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Problem je u to me što Memić ima stalno biračko tijelo
a Opozicija nepostoji
ljudi jesu protiv SDA bar 60%,jer SDA u pravilu dobija 40% izašli
ali nemaju za koga da glasaju
Ko je Opozicija?
NIKO?
PeraDzetic

#29370 Re: SDA-All about

Post by PeraDzetic »

U tome je problem, a ne zato sto je Memic dobar. Imas na stranici opcine dostupan budzet opcine pa pogledaj kako se kupuju glasovi.
Naravno, a i kabadahiji je odzvonilo, njime se odavno bavi SIPA i Tužilaštvo..
Obi Wan Bosnian

#29371 Re: SDA-All about

putokaz1 wrote:Problem je u to me što Memić ima stalno biračko tijelo
a Opozicija nepostoji
Ko je Opozicija?
NIKO?
Bilo je 6 protukandidata. Ovih 20.000 što nisu izašli je procijenilo da nijedan od njih 6 ne zaslužuje da bude načelnik umjesto Memića. Dakle po mišljenju većine stanovnika opštine Ilidža Memić je bio najbolji kandidat. I to je to. Šta je uradio? Očigledno dovoljno da pobjedi. Narod uvijek ima vlast kakvu zaslužuje,
putokaz1

#29372 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

PeraDzetic wrote:U tome je problem, a ne zato sto je Memic dobar. Imas na stranici opcine dostupan budzet opcine pa pogledaj kako se kupuju glasovi.
Naravno, a i kabadahiji je odzvonilo, njime se odavno bavi SIPA i Tužilaštvo..
Lukavac=Ilidža
12 godina imali smo svog Memića ,mujkića
Načelnik je radio pre dizbore kupovina,paketići,putići,mostići, u svom selu uradio raskrsnicu ekstra..
ali naša SDA ima još jednu metodu,pripremiti unaprijed ako slučajno SDP pobjedi,da ga sačeka DUG MILIONSKI tako je bilo i 2000 i sad 2016 DUG napravila SDA gdje su kamate veće od Glavnice i namjestila aktuelnom SDP načelniku,te kupila 3/4 vijećnika u OV i ima Većinu prijeti Opozivom
SDP načelnik se drži NEPOPUŠTA.
putokaz1

#29373 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Obi Wan Bosnian wrote:
putokaz1 wrote:Problem je u to me što Memić ima stalno biračko tijelo
a Opozicija nepostoji
Ko je Opozicija?
NIKO?
Bilo je 6 protukandidata. Ovih 20.000 što nisu izašli je procijenilo da nijedan od njih 6 ne zaslužuje da bude načelnik umjesto Memića. Dakle po mišljenju većine stanovnika opštine Ilidža Memić je bio najbolji kandidat. I to je to. Šta je uradio? Očigledno dovoljno da pobjedi. Narod uvijek ima vlast kakvu zaslužuje,
Znam taj princip 6 ''protukandidata'',kao u Srbiji sad ili Sarajevski Centar ili Kandidati za Bošnjačkog člana Predsjedništva,SDA izmisli Protiv kandidata ili ga unutarnja podjela Ljevica instalira,jednostavno Opozicija je bezidejna,potkupljiva,Tiha,Mala,šuplja,s malim brojem izuzetaka.
_Reds_

#29374 Re: SDA-All about

Post by _Reds_ »

Da ima drugi krug izbora na Ilidzi, tj. da Memic ide sa bilo kime 1 na 1, izgubio bi garantujem.

Ovako ne zanm hoce li ikad.

btw

https://www.klix.ba/vijesti/bih/za-i-pr ... /170405054

Opet ne vidim da je Mala Nasa sda stranka glasala kao i drugi ljevicari.
PeraDzetic

#29375 Re: SDA-All about

Post by PeraDzetic »

Ne znam kako Nasa mala sda Stranka u drugim opcinama, ali Kojovicu sam htio prosle godine pisati da mu kazem za jednog vijecnika, da ne da koketira sa SDA vec je njihov, medutim od prosle godine i glasanja za Zakon o radu, vidim da je tu na svim nivoima samo uhljebljenje i prodaja muda pod bubrege.
Post Reply