Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Alighieri

#29351 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alighieri »

Iako su kantoni rak rane bosne ipak se pomocu njih mogu desiti neke promjene. Opet, takva mafija je zavladala da ovu krivu drinu niko ne moze ispraviti.

Ja licno znam covjeka koji jako dobro kotira a izrobljuje svoje radnike kojih ima jako puno. I sada zamislite da takav dodje na poziciju.

Mafija ima drzavu, gade mi se svi. Doslovno nema covjeka osim politicara koji mi nisi rekli da bjezim odavde.
putokaz1

#29352 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Kod nas je bio Muhamed Murselović Holc on je javno ucjenjivao radnike morali su glasati za SDA tj Njega,svaki je morao donijeti unaprijed spisak od 20 rodjaka,i moralo je biti bar 20 glasova u tom biračkom mjestu i marao je Holc proći,jednom samo nije prošao,bio je i kandidat za Premijera TK 2014,od onih koji su srušili SDP,srećom sad je u penziji
kmirsad

#29353 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Image
Generalni štrajk rudara u Rudniku uglja Kreka koji je počeo danas samo je jedan u nizu detalja koji govori o pogrešnim smjernicama energetske politike Vlade Federacije BiH. Dok rudari kao razlog svog štrajka navode glad, Vlada ugalj vidi kao jedan od glavnih potencijala razvoja države.

„Ugalj očigledno nije dovoljan ni da prehrani njegove proizvođače, a kamo li da se njime gradi država. Postojeći rudnici uglja upitne su održivosti. Tu se ne radi samo o rezervama uglja sa kojima BiH raspolaže, već i o činjenici da duguju iznos od 390 miliona KM Poreznoj upravi FBiH. Zbog toga, svaka strategija održivog razvoja mora poći od konsolidacije rudnika i procjene dalje isplativosti ulaganja u rudna bogatstva. Rudarima je neophodno ispuniti zahtjeve, jer ne traže ništa što im nije obećano. Jednako je važno da ih se prestane lagati o održivosti i isplativosti dugoročne eksploatacije uglja zarad jeftine, a očigledno neuspješne kupovine socijalnog mira“, rekao je Selim Bešlagić iz Naše stranke.
Dršče vlast od štrajka rudara Kreke... znaju da svako, pa i najmanje talasanje rudara ima neizvjestan ishod,i situaciju koju neče moći držati pod kontrolom uz sve poznate i nepoznate specijalce... vazda kad se zatalasaju rudari u Tuzli, u Sarajevu se upali crveni alarm na mogući cunami...eno, preko noči se nađoše pare za plate rudarima...
Samo nije to kraj... ali sad će sljedeča plata. :roll: Mužda ta rudarima serviraju Enisa Bešlagića za topli obrok... al ne može... već ga Konaković potrošio... Pravedno ga servirao Narodu...
Ne palača se zdravstveno... knjižice se ovjeravaju... ispalačuju im plate, ne plačaju doprinose... kad koji treba u penziju... iskopaju nekako pare za njega...
Dokle će im kupovina socijalnog mira kod rudara uspjevati... pitanje... ostalo je još nešto lokomotiva, bagera, vagoneta,rudarskih kablova s bakrom, aluminijskih razvodnih ormara, hidrauličnih podgrada, željezničkih šina... da se prodaju u staro željezo...
Šta onda...ima doduše Salines u Podgori... ali i on obečan tajkunima za sitne pare, u kompenzaciju za frizirane račune za isporučenu(?) naftu, za neobavljene radove na otkrivkama...
Jebo te... možda će stvarno morati upošteniti tendere za nabavke roba i usluga...
Čovječe , dužni za javne prihode 390 miliona maraka... :shock:
homar

#29354 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by homar »

kmirsad wrote:Image
Generalni štrajk rudara u Rudniku uglja Kreka koji je počeo danas samo je jedan u nizu detalja koji govori o pogrešnim smjernicama energetske politike Vlade Federacije BiH. Dok rudari kao razlog svog štrajka navode glad, Vlada ugalj vidi kao jedan od glavnih potencijala razvoja države.

„Ugalj očigledno nije dovoljan ni da prehrani njegove proizvođače, a kamo li da se njime gradi država. Postojeći rudnici uglja upitne su održivosti. Tu se ne radi samo o rezervama uglja sa kojima BiH raspolaže, već i o činjenici da duguju iznos od 390 miliona KM Poreznoj upravi FBiH. Zbog toga, svaka strategija održivog razvoja mora poći od konsolidacije rudnika i procjene dalje isplativosti ulaganja u rudna bogatstva. Rudarima je neophodno ispuniti zahtjeve, jer ne traže ništa što im nije obećano. Jednako je važno da ih se prestane lagati o održivosti i isplativosti dugoročne eksploatacije uglja zarad jeftine, a očigledno neuspješne kupovine socijalnog mira“, rekao je Selim Bešlagić iz Naše stranke.
Dršče vlast od štrajka rudara Kreke... znaju da svako, pa i najmanje talasanje rudara ima neizvjestan ishod,i situaciju koju neče moći držati pod kontrolom uz sve poznate i nepoznate specijalce... vazda kad se zatalasaju rudari u Tuzli, u Sarajevu se upali crveni alarm na mogući cunami...eno, preko noči se nađoše pare za plate rudarima...
Samo nije to kraj... ali sad će sljedeča plata. :roll: Mužda ta rudarima serviraju Enisa Bešlagića za topli obrok... al ne može... već ga Konaković potrošio... Pravedno ga servirao Narodu...
Ne palača se zdravstveno... knjižice se ovjeravaju... ispalačuju im plate, ne plačaju doprinose... kad koji treba u penziju... iskopaju nekako pare za njega...
Dokle će im kupovina socijalnog mira kod rudara uspjevati... pitanje... ostalo je još nešto lokomotiva, bagera, vagoneta,rudarskih kablova s bakrom, aluminijskih razvodnih ormara, hidrauličnih podgrada, željezničkih šina... da se prodaju u staro željezo...
Šta onda...ima doduše Salines u Podgori... ali i on obečan tajkunima za sitne pare, u kompenzaciju za frizirane račune za isporučenu(?) naftu, za neobavljene radove na otkrivkama...
Jebo te... možda će stvarno morati upošteniti tendere za nabavke roba i usluga...
Čovječe , dužni za javne prihode 390 miliona maraka... :shock:
Eto NS će pomoći radnicima, NS glasala je za Zakon o radu sa SDA, u svojim programima nema radnika ni na mapi, de ne tupi.
kmirsad

#29355 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

De mi boldiraj šta ja to tupim, šta sam slagao, šta je netačno u mom komentaru...pa i u Selimovom... ako misliš da će se za radnike i njihova prava u propalim firmama izboriti SDA, HDZ, SNSD, SDP, SBB...imaš pravo na svoje mišljenje, neču ti govoriti da tupiš...boldiraj gdje sam pomenuo Našu stranku...
Hakiz

#29356 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Alighieri wrote:Ili Sarajevo, radiš na minimalcu, kradu ti topli obrok vikendom iako radiš, a noćni nije plaćen :thumbup: Nemaš godišnji, nemaš bolovanje, tj. imaš u teoriji, dok je to u praksi potpuno drugačije.

sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#29357 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

homar wrote: Eto NS će pomoći radnicima, NS glasala je za Zakon o radu sa SDA, u svojim programima nema radnika ni na mapi, de ne tupi.
Građanski savez nije mogao glasati za Zakon o radu jer nema niti jednog zastupnika ili zastupnicu u Federalnom parlamentu.
sabina1

#29358 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Ono s Barošem sve ok , a ?

Javnost već zaboravila , niko vise ne proziva ma puna saka brade... :thumbup:
Heartbeats

#29359 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heartbeats »

sabina1 wrote:
homar wrote: Eto NS će pomoći radnicima, NS glasala je za Zakon o radu sa SDA, u svojim programima nema radnika ni na mapi, de ne tupi.
Građanski savez nije mogao glasati za Zakon o radu jer nema niti jednog zastupnika ili zastupnicu u Federalnom parlamentu.
Ilhan Bušatlić nije službeno član GS-a međutim na svakon je skupu bio i aktivno podržava rad.
Ali da budemo do kraja korektni, član nije.
Heartbeats

#29360 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heartbeats »

Nego kažu glasine:
Damir Marjanović nosi kantonalnu listu,Sabina federal u a Vildana državnu.
U HNK se nisu mogli dogovoriti dvoje starih sa dvoje novih. Stari htjeli da Irma Baralija nosi dok su novi uprli u svoju uzdanicu Amnu Popovac.
Na kraju kompromis da listu u HNK nosi ovaj mali Marinko Šanje iz mladih.
E sada ako su slagali meni i ja sam vama.
kluz franjo

#29361 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Heartbeats wrote:Nego kažu glasine:
U HNK se nisu mogli dogovoriti dvoje starih sa dvoje novih. Stari htjeli da Irma Baralija nosi dok su novi uprli u svoju uzdanicu Amnu Popovac.
Svako ko se barem površno interesuje za izborni proces i izborne jedinice zna da postoje razne liste za kantonalne, federalne i državne nivoe.
Ali da skratimo priču.
Meni se čini da su slagali tebi, a ti lažeš nas.
;-)
sabina1

#29362 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Heartbeats wrote:
sabina1 wrote:
Ilhan Bušatlić nije službeno član GS-a međutim na svakon je skupu bio i aktivno podržava rad.
U svakom slucaju Suljagicevi tvitovi ne predstavljaju bilo kakav glas u federalnom parlamentu...
kluz franjo

#29363 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Heartbeats wrote:
sabina1 wrote: Građanski savez nije mogao glasati za Zakon o radu jer nema niti jednog zastupnika ili zastupnicu u Federalnom parlamentu.
Ja moram priznati da mi je vrlo simpatična ova duboko konspirativna organizacija političkog djelovanja.
Skoro pa kao u "ilegali".
Znači Bušatlić nije član GS, ali je bio na svakom skupu i aktivno podržava rad.
Istovremeno je Šuhret Fazlić zvanično član GS, ali ide na skupove drugih stranaka i pokreta, i aktivno podržava svačiji rad osim onog "matične stranke".
Ovo ili je potez političkog genija ili budale.
Hakiz

#29364 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

sabina1 wrote:Ono s Barošem sve ok , a ?

Naravno da nije OK. Ali, ne možeš ih natjerati da se oglase ako to neće. Ono šta možeš je NS-u u oktobru pokazati šta misliš o tome što su šutjeli i u slučaju Baroš.

Pamti pa vrati.

Recimo da se primijeni naučni princip. Za razliku od religije koja ima princip vjerovanja "Na riječ", nauka ima princip da ako neka teorija bude dokazana u skoro beskonačnom broju slučajeva i samo u jednom slučaju nije dokazana, teorija ne vrijedi i odbacuje se.

Tako slučaj Baroš može postati taj jedan slučaj u kojem teorija "Nismo svi isti" bude nedokaziva. A onda se odbacuje. Nije tačna.
kluz franjo

#29365 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Hakiz wrote:

Naravno da nije OK. Ali, ne možeš ih natjerati da se oglase ako to neće. Ono šta možeš je NS-u u oktobru pokazati šta misliš o tome što su šutjeli i u slučaju Baroš.

Pamti pa vrati.

Recimo da se primijeni naučni princip. Za razliku od religije koja ima princip vjerovanja "Na riječ", nauka ima princip da ako neka teorija bude dokazana u skoro beskonačnom broju slučajeva i samo u jednom slučaju nije dokazana, teorija ne vrijedi i odbacuje se.

Tako slučaj Baroš može postati taj jedan slučaj u kojem teorija "Nismo svi isti" bude nedokaziva. A onda se odbacuje. Nije tačna.
Ovo je i definitivno naučni dokaz da smo došli u period "Vladavine gluposti".
Ono, koje samo za sebe tvrdi da već godinama ne zna jel' pošlo il' došlo, dijeli "naučne" savjete forumašu @sabina1.
Za taj nivo je čini mi se zadužen kolega kmirsmad.

@sabina1, slažem se. Ta "žvaka" će izgleda nažalost ostati još neko vrijeme "na cipeli".
kmirsad

#29366 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

kluz franjo wrote:
Hakiz wrote:

Pamti pa vrati.

Ovo je i definitivno naučni dokaz da smo došli u period "Vladavine gluposti".
Ono, koje samo za sebe tvrdi da već godinama ne zna jel' pošlo il' došlo, dijeli "naučne" savjete forumašu @sabina1.
Za taj nivo je čini mi se zadužen kolega kmirsmad.

@sabina1, slažem se. Ta "žvaka" će izgleda nažalost ostati još neko vrijeme "na cipeli".
Ok... "super hik" pozvan," super- hik" došao...
Pa evo, da preuzmem odgovornost za svoj nivo vlasti za koji sam ovdje zadužen... u "vladavini gluposti" ...
Dame i gospodo forumaši, kolege i koleginice forumaši...
Očigledno da se nije zaboravilo.
A i ako jeste, uvijek ima ko da javnost podsjeti.
S druge strane, koliko mi je poznato, Naša stranka se još nije oglasila po pitanju CIN-ovog članka Opšta bolnica Abdulah Nakaš Sarajevo - doo Baraoš, Sarajevo.
Pretostavljam da rukovodstvo Naše Stranke ima stav da nema razloga da se oglašava po pitanju tog članka, jer u tom članku nije ni prozvana.
Hoču vjerovati, kao veliki simpatizer stranke, da je rukovodstvo Naše Stranke temeljito i ozbiljno razmotrilo sve aspekte tog članka... prije svega kroz prizmu involviranosti Naše Stranke u događanja opisana u članku CIN-a i donijelo odluku da se kao stranka po tom pitanju ne oglašava.

Mnogo puta sam ga pročitao, analizirao... i došao do istog zaključka... da se radi o lovu na soma... zabaci kedera i čekaj da som zagrize...

Meni bi oglašavanje po tom pitanju ličilo na scenu, kada se neko popne na binu i sa govornice drekne masi u sali... LOPOV ! DRŽ TE GA !
A jedan iz mase ustane i odgovori... NIsam lopov !

Podrazumjeva se da smatram da bi se po pitanju tog članka, u cilju zaštite moralnog integriteta, trebalo oglasiti rukovodstvo Opšte bolmice Abdulah Nakaš, rukovodstvo ZZO KS, Ministarsvo zdravlja KS, dir. firme boo Baroš, Sarajevo, g. Igor Baroš. ako nemaju oraha u đepu... prozvani su.

Smatram da bi se, po službenoj dužnosti, ako smatra da postoji osnovana sumnja o počinjenju krivičnog djela, u cilju zaštite pravnog poretka i Zakona naše države, trebalo oglasiti i Tužilaštvo KS, o predistražnim ili istražnim postupcima koje poduzimaju po tom pitanju.

U slučaju da pred istraga pokaže da postoji osnova sumnje za pokretanje istražnog postupka , g. Baroš bi trebao smjesta podnijeti ostavku na mjesto predsjednika NO Naše Stranke, ili ako to ne uradi, da ga Sud časti smijeni.
Bez čekanja da Tužilaštvo eventualno, nakon predistražnih radnji, pokrene istragu ili podigne optužnicu a Sud je potvrdi.

Do tada, moj je stav... Baroš je heroj i dobrotvor... dok se drugačije ne pokaže.
Vjerujem... i svih onih koji su uspjeli, zahvaljuči tom aparatu, da dobiju svoj... sveti vid... bez odlaska s četri pet hiljada maraka po njega u bolnicu Sveti Vid u Beograd.
Last edited by kmirsad on 29/03/2018 06:40, edited 1 time in total.
kmirsad

#29367 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

kluz franjo wrote:
Svako ko se barem površno interesuje za izborni proces i izborne jedinice zna da postoje razne liste za kantonalne, federalne i državne nivoe.
Ali da skratimo priču.
;-)
... a mnogi će mangupi ostati tropa...
@Heatbeats... koliko sam ja Amnu razumio, ona bi željela biti na listi kada budu lokalni izbori...

A evo Konakovičevog mišljenja o Našoj Stranci...
... i Naša stranka izgledaju veoma reformisano i zdravo, posebno Naša stranka koja je jedan vrlo konzistentna politička organizacija. Principijelni su.
Samo je ovo trebala biti jednina...
Last edited by kmirsad on 29/03/2018 09:36, edited 1 time in total.
drug_profi

#29368 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

A koga je to još pohvalio? Reci sad, SDP.
Možda se ni ja ne bih složio sa njim, ali se i inače nisam slagao dok je bio SDA perjanica, pa ne znam zašto bi se to promijenilo.
Ali red je dati kompletan citat.
kmirsad

#29369 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Namjerno nisam citirao da je pomenuo i SDP... ostali dio citata me ne zanima... inače je cijeli pasus negovog odgovora na pitanje novinara preopširan za citiranje...citirao sam samo onaj dio koji me zanima i sa kojim sam se mogao složiti...
Da je moj citirani dio i za dlaku mijenjao kontekst ukupnog citata, citirao bih ga cijelog ...
cadburry

#29370 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cadburry »

Ako je ovo tačno, to znači da su se halalili sa državnim parlamentom. Šteta. Iskreno sam očekivao da će Peđa ponijeti državnu listu i da će upravo NS osvojiti 1 od 4 mandata iz ove izborne jedinice.
Heartbeats

#29371 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heartbeats »

kmirsad wrote:
kluz franjo wrote:
Ali da skratimo priču.
;-)
... a mnogi će mangupi ostati tropa...
@Heatbeats... koliko sam ja Amnu razumio, ona bi željela biti na listi kada budu lokalni izbori...

A evo Konakovičevog mišljenja o Našoj Stranci...
... i Naša stranka izgledaju veoma reformisano i zdravo, posebno Naša stranka koja je jedan vrlo konzistentna politička organizacija. Principijelni su.
Samo je ovo trebala biti jednina...
Mirso, ne sumnjam ja da bi Amna željela, "samo" je problem što lokalnih izbora nema na vidiku.
Želje i relanost (pragma) su dva para rukava.
Heartbeats

#29372 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heartbeats »

cadburry wrote:
Ako je ovo tačno, to znači da su se halalili sa državnim parlamentom. Šteta. Iskreno sam očekivao da će Peđa ponijeti državnu listu i da će upravo NS osvojiti 1 od 4 mandata iz ove izborne jedinice.
Ponavljam, ne znam je li tačno. Evo me neki demantuju mada što da ne?
Sabina je svako buduća predsjedica treba joj viša instanca. Možda Peca čvokne kakvu kompenzaciju na državnom nivou, a Marjanović ima iskustva iz ministrovanja na kantaonalnom nivou.
I iskren da budem to sam čuo od članova iz Novog Sarajeva.
sabina1

#29373 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kmirsad wrote: Hoču vjerovati, kao veliki simpatizer stranke, da je rukovodstvo Naše Stranke temeljito i ozbiljno razmotrilo sve aspekte tog članka...
Zašto se ne oglašavaju ?

Ko ćuti kad ga lažno optuže ?
Niko.
Ko ćuti kad je stvarno kriv ?
kmirsad wrote: A evo Konakovičevog mišljenja o Našoj Stranci...
SDP i Naša stranka izgledaju veoma reformisano i zdravo, posebno Naša stranka koja je jedan vrlo konzistentna politička organizacija. Principijelni su.
Ovo je čovjek čija je parlamentarna većina promijenila naziv škole u Dobroševićima u "Mustafa Busuladžić" , pa me zanima da li vi riječi ovog čovjeka percepirate kao kompliment ?
I vama SDP djeluje "reformisano i zdravo" , recimo izlaskom Selima Bešlagića ?
Hvala.
kmirsad

#29374 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

sabina1 wrote:
kmirsad wrote: Hoču vjerovati, kao veliki simpatizer stranke, da je rukovodstvo Naše Stranke temeljito i ozbiljno razmotrilo sve aspekte tog članka...
Zašto se ne oglašavaju ?

Niko.
Slažem se @sabina... ja sikčem ko zmija, i grmim ko Gromovnik kad me lažno optuže... a to je prilično često...
Da san Baroševom mjestu... gorile bi mreže i mediji od mojih saopćenja... a o tužbama protiv CIN-a i eventualno lažnih svjedoka da i ne govorim...progonio bi ih kao lovačka kuja...
No, i dalje smatram da Naša stranka ne treba da se oglašava... nije prozvana...
Vjeruj mi da nema gore stvari nego se nevin braniti... što bi moja mudra nena a.r. govorila... ne dao ti sine Allah dragi da te stigne neviđena bijeda...
sabina1

#29375 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kmirsad wrote:
sabina1 wrote:
Zašto se ne oglašavaju ?

Niko.
Slažem se @sabina... ja sikčem ko zmija, i grmim ko Gromovnik kad me lažno optuže... a to je prilično često...
Da san Baroševom mjestu... gorile bi mreže i mediji od mojih saopćenja... a o tužbama protiv CIN-a i eventualno lažnih svjedoka da i ne govorim...progonio bi ih kao lovačka kuja...
No, i dalje smatram da Naša stranka ne treba da se oglašava... nije prozvana...
Vjeruj mi da nema gore stvari nego se nevin braniti... što bi moja mudra nena a.r. govorila... ne dao ti sine Allah dragi da te stigne neviđena bijeda...
Nena vam je bila vrlo mudra žena , zaista.

Ovi ljudi koje komentarišemo su nažalost također mudri pa se ne oglašavaju.

Ili tako nekako.
Locked