SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
-
MMM1977
#29351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma sama činjenica da je idiot izbjegavao drugu djecu dovoljno govori... Halo ba, izbjegavati djecu na pješačkom prelazu?! On je vozio oko 100 km/h, tu nema dvojbe i uz to uopšte nije bio fokusiran na vožnju. Cesta je na ovom dijelu veoma pregledna.
Da smo država a ne qrac od ovce ovaj idiot više ne bi bio slobodan niti jedan dan svog mizernog života. Užas.
Da smo država a ne qrac od ovce ovaj idiot više ne bi bio slobodan niti jedan dan svog mizernog života. Užas.
Last edited by MMM1977 on 17/03/2016 22:41, edited 1 time in total.
-
sarajevo999999
#29353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Zamisli, isti dan maloj dzenaza i on se pusta kuci? Nema ovdje drzave, a sudiji koji ga je pustio na cast.
Ako je pjesacki usporis
Ako je pjesacki sa pjesacima stanes
Ako je pjesacki sa djecom stanes dvaput
Ako je pjesacki sa djecom koja se kretaju stanes triput
Za hajvana nema opravdanja, a zaista ali zaista ne znam sta bih bio u stanju uraditi da se ovo meni desi.
Ako je pjesacki usporis
Za hajvana nema opravdanja, a zaista ali zaista ne znam sta bih bio u stanju uraditi da se ovo meni desi.
- Thorgerson
#29354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
O cemu bolan pricas?sizifinho wrote:apsolutno ne branim nikog, ali mi je fascinantno kako na ovom forumu ljudi samo cekaju da skoce na jednu stranu a malo ko gleda objektivno.
Evo ubistvo ove curice, strasan dogadjaj. Ali cim je vijest izasla,pojedinci su komentarisali na racun vozaca tipa: ubica, monstrum, bla bla - a nisu znali nista osim da je curica podlegla jer je udarilo auto, dzip.
Sta ako, ne kazem da je tako, ali sta ako je frajer vozio 40-50, i djeca se stvarno nagurivala i curica iskocila - i to je to. Sta ako se to desilo,i vi ste samo ispali skupina ljudi kojima je neophodno da prema nekom usmjere mrznju. Evo citam tekstove i covjek je ostao na licu mjesta nesrece (sa lica nesrece bjeze samo definitivni krivci), kaze da su se djeca igrala nepazljivo a iz prica ocevidaca zaobisao je drugu djecu koja su iskocila i naletio na ovu malu.
Mislim, kako uopste mozete sudit bez cinjenica,ljudi mili. Mozda je sto posto kriv, ali mozda i sto posto nije. Dajte molim vas. Samo je bitno da se pise o cudovistima, o smrtnim kaznama, omucenju zlocinaca, koji vam je ba,
Pogledaj sliku malo!
Vidis li pola metra gdje ljudi kopaju nesto? Vidis li? Znas sta je to? To je pjesacki prijelaz ako nisi znao. Bijele pruge, lice na zebru.
Gori od onih sto pozivaju na lincovanje su samo ovakvi kao ti koji ce i karadzicu, mladiću naci olaksavajucu okolnost.
Lik je brzo vozio! Pregazio je curicu NA JEBENOM PJEŠAČKOM PRIJELAZU!!! I da nije vozio brzo, a jeste, jer da je vozio 30km/h sigurno ne bi imao potrebe izbjegavati nesto i nekoga, opet je zgazio pjesaka, na pjesackom. Tako da ti sva opravdanja padaju u vodu. I da je curica iskocila na pjesacki, opet je on kriv. On kao vozac mora usporiti kada prilazi pjesackom prelazu i tacka.
I ti mu nalazis olaksavajuce sto je ostao na licu mjesta. Pa nije ni mogao otici jebote, jesi ti vidio mozda sliku nesrece? Curica mu se haman zapetljala pod tockom...
Fkt si mi digo zivac, izbrisi ovaj post, kako te nije stid!
- Thorgerson
#29355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma jok ba vozio covjek 20 na sat.sarajevo999999 wrote:Zamisli, isti dan maloj dzenaza i on se pusta kuci? Nema ovdje drzave, a sudiji koji ga je pustio na cast.
Ako je pjesacki usporis
Inace ovi sa ovakvim dzipovima kockaste glavurde voze tako na pravcima...nema...moras im trubit da ubrzaju...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#29356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ako pratiš teme o psima sve će ti biti jasnije
ja sam ratni zločinac što kažem da psi bez vlasnika nemaju prava
ja sam ratni zločinac što kažem da psi bez vlasnika nemaju prava
-
julisiz es grant
#29357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Da citiram @sarajevo99999999:
Nažalost, u nas je obrnuto rezonovanje. Kad vidiš pješaka blizu pješačkog, nagasaš da profuraš prije njega, jer gdje će on da te primora da usporiš ili čak zaustaviš svoje auto, nisi tolika pička.
Ako ovo nisi ispoštovao, sva pravdanja tu prestaju. Zna se šta je pješački (bez svjetlosne signalizacije, kao u ovom slučaju) i kako se pred njim postupa. Kad se desi, nema "vozio 40" i ostale gluposti.Ako je pjesacki usporis
Nažalost, u nas je obrnuto rezonovanje. Kad vidiš pješaka blizu pješačkog, nagasaš da profuraš prije njega, jer gdje će on da te primora da usporiš ili čak zaustaviš svoje auto, nisi tolika pička.
-
Nepass
#29358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sizife djeca ne dozivljavaju vozilo kao odrasli, ne mogu procjeniti brzinu. Vidis djecu na 500m, koci, smanji brzinu. Ne mozes sjesti za volan, i misliti vide mene, vide koliko je auto, sklonice se.
Meni je dijete izletilo pred auto, sreca pa sam intuitivno usporio pa stigao zakociti. Otrgnulo se ocu iz ruke.
Da sam vozio 80-100, letilo bi dijete van granica kantona.
Meni je dijete izletilo pred auto, sreca pa sam intuitivno usporio pa stigao zakociti. Otrgnulo se ocu iz ruke.
Da sam vozio 80-100, letilo bi dijete van granica kantona.
- Truba
#29359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ja sam mogao dijete biciklom zgaziti ali bebu koja je tek prohodala u vilsu
sjeo sam poslije na klupu fizički mi je loše bilo i povraćalo mi se
točak veći od bebe
točak veći od bebe
- Kombat
#29360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ja sam nakon par iskustava koje cu opisati prestao pustati djecu na pjesackom prijelazu (ako ima iko da ga uopste vidim u retrovizoru iza mene). Tri puta mi se desilo da stanem i djeca krenu prelaziti a mene kreteni (tipa ovog ubice iznad) jednostavno PRESTIGNU na pjesackom prelazu i skoro ubiju djecu...jednom su curicu koja je presla ispred mog auta ocesali / udarili retrovizorom, i samo produzili naravno...pola koraka vise i ubili bi je....Black swan wrote:ja sam mogao dijete biciklom zgaziti ali bebu koja je tek prohodala u vilsu
točak veći od bebe
Nema osnovne saobracajne kulture. Vozac sam decenijama, ali isto tako i pjesak. Vecina vozaca kada je za volanom ne postuje pjesake a isto se moze reci i za pjesake (odrasle) da u mnogim situacijama ne postuju vozace (iskakanje pred vozilo na mjestu gdje se to zaista NE SMIJE). Za djecu i starce ti kao vozac moras misliti kada ih vidis na ili pored puta da se krecu jer se NEPREDVIDLJIVI...
- Truba
#29361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
to meni je baš bilo u vrijeme kad je onaj momak sam poginuo na vilsu ni 20 metara odatle ja izbjegavam bebu lijevo beba trči u lijevo
pješaci jesu stoka jučer žena kod KŠC-a gore na banjskom brijegu ide cestom iako ima trotoar
pješaci jesu stoka jučer žena kod KŠC-a gore na banjskom brijegu ide cestom iako ima trotoar
- pepeljara
#29362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
kod nas treba uciti djecu da ih semafor nece ubiti nego vozac.Kombat wrote:ja sam nakon par iskustava koje cu opisati prestao pustati djecu na pjesackom prijelazu (ako ima iko da ga uopste vidim u retrovizoru iza mene). Tri puta mi se desilo da stanem i djeca krenu prelaziti a mene kreteni (tipa ovog ubice iznad) jednostavno PRESTIGNU na pjesackom prelazu i skoro ubiju djecu...jednom su curicu koja je presla ispred mog auta ocesali / udarili retrovizorom, i samo produzili naravno...pola koraka vise i ubili bi je....Black swan wrote:ja sam mogao dijete biciklom zgaziti ali bebu koja je tek prohodala u vilsu
točak veći od bebe
Nema osnovne saobracajne kulture. Vozac sam decenijama, ali isto tako i pjesak. Vecina vozaca kada je za volanom ne postuje pjesake a isto se moze reci i za pjesake (odrasle) da u mnogim situacijama ne postuju vozace (iskakanje pred vozilo na mjestu gdje se to zaista NE SMIJE). Za djecu i starce ti kao vozac moras misliti kada ih vidis na ili pored puta da se krecu jer se NEPREDVIDLJIVI...
Koliko samo putam vidim nekog prelaze na crvenom, telefon je na uhu, ne gleda uopste idul auta... bukvalno stavlja svoj zivot na kocku..
.Juce na mjestu gdje je vec dosta ljudi stradalo nazalost kod HOSE-ta (socijalno). ljudi ko marvi u sirini 30 m preko ceste prelaze, preskacu ogradu itd...
ne znam cemu, gdje zure..
- oldtajmer
#29363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ocito se nove stvari sad uce u auto skoli,danas sam vidio bar pet automobila autoskole kako ni ne pomisljaju da stanu na pjesackom prelazu gdje ljudi cekaju da predju ulicu,vec samo prozuje cestom
sta ocekivati od takvih vozaca u buducnosti,naravno cast izuzecima
sta ocekivati od takvih vozaca u buducnosti,naravno cast izuzecima
- O'zone
- Globalni moderator
#29364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Joj juče sam kod Hoše gledao patrolu na autobuskoj stanici policajci stoje pored vozila i ženska u svojim četrdesetim priča na telefon pored njih i ravno na ulicu prema tramvajskoj stanici ni pogledala nije vozila koja idu prema njoj i policajac je uhvati za ruku i trznu nazad nešto joj prigovri i pokazuje joj semafor ona se samo okrenu i ode ali ne prekida pričati na mobitel.pepeljara wrote:
kod nas treba uciti djecu da ih semafor nece ubiti nego vozac.
Koliko samo putam vidim nekog prelaze na crvenom, telefon je na uhu, ne gleda uopste idul auta... bukvalno stavlja svoj zivot na kocku..
.Juce na mjestu gdje je vec dosta ljudi stradalo nazalost kod HOSE-ta (socijalno). ljudi ko marvi u sirini 30 m preko ceste prelaze, preskacu ogradu itd...
ne znam cemu, gdje zure..
Sad meni kod OHR-a zeleno za skretanje prema Emerika Bluma i klinjo mrtav hladan sa slušalicama u ušima pred auto i nastavlja ali uopšte ne gleda u vozilo od 2 tone koje ide prema njemu. Pa jebem mu mater ako imaš slušalice u ušima nisi uključio "force shield" pa da se stvari odbijaju od tebe.
Šta je ovo krenulo ove na Gaspromu na Stupu? Neki dan im tip uletio danas se porokali
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 60318059#6
- oldtajmer
#29365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
jednom je malo falilio da me jedan stariji kreten zgazi nakon sto mi je auto ispred njega stalo,ja krenuo da predjem ulicu na pjesackom a on ga zaobisao i jedva zakocio par cm od mene,da nije bio sa zenom mislim da bi ga za vrat izvukao kroz prozor,izvinjava se kaze nisam te vidio,pa sta mislis koji je qurac ovaj ispred tebe stao,on samo slijeze ramenimaKombat wrote:ja sam nakon par iskustava koje cu opisati prestao pustati djecu na pjesackom prijelazu (ako ima iko da ga uopste vidim u retrovizoru iza mene). Tri puta mi se desilo da stanem i djeca krenu prelaziti a mene kreteni (tipa ovog ubice iznad) jednostavno PRESTIGNU na pjesackom prelazu i skoro ubiju djecu...jednom su curicu koja je presla ispred mog auta ocesali / udarili retrovizorom, i samo produzili naravno...pola koraka vise i ubili bi je....Black swan wrote:ja sam mogao dijete biciklom zgaziti ali bebu koja je tek prohodala u vilsu
točak veći od bebe
grad je pun budala kako vozaca tako i pjesaka,zato se mora biti fakat vise nego oprezan
a isto tako veoma opasna situacija je kada je ulica dvosmjerna,na pjesackom prelazu stane auto iz jednog pravca,raja nagonski krene da predje ulicu,ali lole iz drugog pravca ne pomisle da stanu i sto puta sam vidio kako ljude sadaka spasava
a evo bas prije nekih sat vremena gledam budalu kako izlazi u rikverc iz sporedne na glavnu ulicu,a bukvalno i ne gleda ima li neko na cesti i samo pukom srecom momak koji se vozio glavnom cestom,zahvaljujuci tome sto je druga traka bila slobodna uspijeva kao alen prost da ga zaobidje u sekundi,inace bi dijelovi letili u pm,ovaj samo slijeze ramenima kao nisam te vidio
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#29366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
julisiz es grant wrote:Da citiram @sarajevo99999999:
Ako ovo nisi ispoštovao, sva pravdanja tu prestaju. Zna se šta je pješački (bez svjetlosne signalizacije, kao u ovom slučaju) i kako se pred njim postupa. Kad se desi, nema "vozio 40" i ostale gluposti.Ako je pjesacki usporis
Dodao bih jos, ako pjesak ipak skupi hrabrosti i krene preko pjesackog, otvoris prozor, jebes mu sve od do i jos ga hraknes
Naravno, ako je imao srecu da ga ne pregazis.
- Truba
#29367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
u tijeku je arabizacija ili indijizacija prevoza
nekada europljani olimpijci danas zemlja trećeg svijeta što se tiče poštovanja propisa
malo nas je pa nas to spašava
zamislite milijunsko sarajevo
750000 vozila
nekada europljani olimpijci danas zemlja trećeg svijeta što se tiče poštovanja propisa
750000 vozila
- O'zone
- Globalni moderator
#29368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Šta ti je baBlack swan wrote:u tijeku je arabizacija ili indijizacija prevoza
750000 vozila
Pa vidi izvještaj za jučerašnji dan
http://www.radiosarajevo.ba/novost/219752/24 sata u Sarajevu: 27 udesa, dvije nastradale osobe i 11 pijanih vozača
Zamisli sa ovim ciframa što navodiš
- insaneinthebrain
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#29370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Posvadjali se ko ce prije na pumpu....poskupljenje, ovo-ono
- insaneinthebrain
#29371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
krenulo po ovim pumpama, neki dan onaj uleti da natoci jeftinije sad se popucase. ubuduce ce se morati sa pancirom i sljemom po gorivoTomahawk11 wrote:Posvadjali se ko ce prije na pumpu....poskupljenje, ovo-ono
- Truba
#29372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pumpe opasnog življenja
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#29373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nekad bilo litar krvi, litar benzina....
Sad proljevaju i jedno i drugo....
Cudan vakat nastao
Sad proljevaju i jedno i drugo....
Cudan vakat nastao
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#29374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Gazprom ima ove 'restorane'... Ne biste vjerovali kakvi sve tipovi sjede po njima redovno. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#29375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Aaaa....to je znaciVelkoski wrote:Gazprom ima ove 'restorane'... Ne biste vjerovali kakvi sve tipovi sjede po njima redovno.
To u fazonu kao onaj eminentni objekat prije vogoscanske petlje
Nije pumpa, ali to je ta klijentela.