Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
cadburry

#29326 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cadburry »

zippoo87 wrote:
Capsicum wrote:
ušće wrote:Ja sve nešto kontam...bože dragi da ovaj @ kmirsad nije sam Selćo Bešlagić te ovoliko uspinje oko NS :mrgreen:
Ma frajer se slomi pisuci postove, samo da se skrene paznja sa moralnog sunovrata ove stranke. Nece se zaboravit. Evo ja cu sebi dati mali zadatak da podsjetim ljude svakih par dana, dok god se ne oglase iz NS po ovom pitanju.
podsjeti malo i Suljagica,da "baci" koji cvrkut na omiljenoj drustvenoj mrezi u vezi Barosa a usput neka malo popljuje i istaknute clanove stranke...onako kako je i navikao...pa nam zalijepi ovdje sta je gospon izjavio :D
Suljagić koji je u stranku primio Ekrema Kaljanca nema kredibiltieta da pisne o bilo čijem kriminalu.
kmirsad

#29327 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Mislim da kod glasača treba razbiti , opravdanu predrasudu, da su svi kandidati i stranke tu radi sebe i ostvarivanje ličnih velikih prihoda koje ostvaruju svojim izborom na funkcije, nego im dokazati da su se kandidovali za ulazak u vlast kako bi svojim djelovanjem u vlasti postigli opšti boljitak svima.

Očigledno da ne možemo promjeniti pravilnike o nagrađivanju funkcionera. čak ni bjeli hljeb...

Mislim, kad im se več ne mogu zakonski smanjiti plate,paušali, naknade, da ih stranka koja ih kandiduje, treba, prije stavljanja na kadrovske liste, notarskim ugovorom vezati da ukoliko prođu na izborima, pola svojih prihoda moraju dati stranci, na namjenski izdvojeni poseban račun, da ih stranka potroši u recimo humanitarne svrhe, pomoč ugroženim, održivi povratak, liječenje oboljelim...

I ono što im ostane nakon davanja u fondove, je mnogo više neko što je normalnom čovjeku potrebano za pristojan život.

Ne bih ja to ostavljao na savjest kandidatima, hoče li dat ili neče.. Samo neopoziv Ugovor.
Ne trebaju bjanko ostavke i slične gluposti.

Hem bi se pokazale namjere i lažna stranačka uvjerenja kidišučih kandidata/junoša na liste i odbore, smanjio pritisak i laktanje za uhljebljene zainteresiranih dvoličnih spletkaroša i uhljeba na stranačke kadrovske komisije, stranačka rukovodstva, stranka bi značajno podigla svoj ugled, moralnu ćistotu i rejting čime bi podigla visok rejting kod birača...jer bi odricanjem od pola prihoda, pokazala da njihovi kandidati nisu tu radi para i ličnog bogačenja, nego radi opšte dobrobiti.

Meni ne bi mogao na listu niko ko prije stavljanja na nju ne potpiše taj ugovor.

Naravno da bi to smanjio i broj mogučih preletača, jer bi i poslije prelijetanja, morali da daju pola svih svojih prihoda od bavljenja politikom, u humanitarne svrhe i za to formirane fondove.

Naravno da taj princip mora da važi i za one članove gradskih i glavnih odbora i drugih organa stranke, uhljebe iz rezervnih rovova,pozadince i logističare, koji se ne bore za liste , svjesni da nemaju šansi niti kvaliteta da prođu glasačke filtere, nego se bore da ostanu u sjeni i budu na kadrovskim listama za kasnija tiha i nevidljiva postavljenja i zapošljavanja u JU, NO, UO, direktorske fotelje... ukoliko im stranka postigne uspjeh i uđe u vlast.

Mislim da kandidatske liste moraju da ostave mjesta, pored akademski obrazovanih i za različite druge slojeve stanovništva... probrane i cijenjene ljude...iz seoskih sredina... iz radničkih sredina... boračke populacije...vjerskih struktura... da privuku glasove iz svojih sredina u kojima su poštovani... ma kakva samo stručnost i kvalifikovanost, kao jedini kriterij... uz nju treba i dokazana čestitost i poštenje... ne mora ni biti član stranke.
Last edited by kmirsad on 24/03/2018 11:14, edited 1 time in total.
homar

#29328 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by homar »

kmirsad wrote:Mislim da kod glasača treba razbiti , opravdanu predrasudu, da svi kandidati i stranke nisu tu radi sebe i ostvarivanje ličnih velikih prihoda koje ostvaruju svojim izborom na funkcije, nego im dokazati da su se kandidovali za ulazak u vlast kako bi svojim djelovanjem u vlasti postigli opšti boljitak svima. Očigledno da ne možemo promjeniti pravilnike o nagrađivanju funkcionera. čak ni bjeli hljeb...
Mislim, kad im se več ne mogu zakonski smanjiti plate,paušali, naknade, da ih stranka koja ih kandiduje, treba, prije stavljanja na kadrovske liste, notarskim ugovorom vezati da ukoliko prođu na izborima, pola svojih prihoda moraju dati stranci, na namjenski izdvojeni poseban račun, da ih stranka potroši u recimo humanitarne svrhe, pomoč ugroženim, održivi povratak, liječenje oboljelim... I ono što im ostane nakon davanja u fondove, je mnogo više neko što je normalnom čovjeku potrebano za pristojan život.
Ne bih ja to ostavljao na savjest kandidatima, hoče li dat ili neče.. Samo neopoziv Ugovor.
Hem bi se pokazale namjere i stranačka uvjerenja kidišučih kandidata, junoša na liste i odbore,smanjio pritisak i laktanje za uhljebljene zainteresiranih dvoličnih spletkaroša i uhljeba na stranačke kadrovske komisije, stranačka rukovodstva, stranka bi značajno podigla svoj ugled, moralnu ćistotu i rejting čime bi podigla visok rejting kod birača...jer bi pokazala da njihovi kandidati nisu tu radi para i ličnog bogačenja, nego radi opšte dobrobiti.

Naravno da bi to smanjilo i broj mogučih preletača, jer bi i poslije preljetanja morali da daju pola svih svojih prihoda od bavljenja politikom,stranci u humanitarne svrhe i za to formirane fondove.

Naravno da taj princip mora da važi i za one članove gradskih i glavnih odbora i drugih organa stranke, uhljebe iz rezervnih rovova,pozadince i logističare, koji se ne bore za liste , svjesni da nemaju šansi niti kvaliteta da prođu glasačke filtere, nego se bore da ostanu u sjeni i budu na kadrovskim listama za kasnija tiha i nevidljiva postavljenja i zapošljavanja u JU, NO, UO, direktorske fotelje... ukoliko im stranka postigne uspjeh i uđe u vlast.
Mislim da kandidatske liste moraju da ostave mjesta, pored akademskog obrazovanja i za različite druge slojeve stanovništva... probrane i cijenjene ljude...iz seoskih sredina... iz radničkih sredina... boračke populacije...vjerskih struktura...ma kakva samo stručnost i kvalifikovanost, kao jedini kriterij... uz nju treba i dokazana čestitost i poštenje... ne mora ni biti član stranke.
Ova metoda "nešto za stranku, malo više meni a državi JOK" funkcioniše kod nacionalističkih stranaka, pa su te stranke postale profitabilne firme sa ogromnim kapitalom. Vidi se da je SDA imala jak uticaj na svoga dugogodišnjeg partnera.
kmirsad

#29329 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

homar wrote:
kmirsad wrote:Mislim da kod glasača treba razbiti , opravdanu predrasudu, da svi kandidati i stranke nisu tu radi sebe i ostvarivanje ličnih velikih prihoda koje ostvaruju svojim izborom na funkcije, nego im dokazati da su se kandidovali za ulazak u vlast kako bi svojim djelovanjem u vlasti postigli opšti boljitak svima. Očigledno da ne možemo promjeniti pravilnike o nagrađivanju funkcionera. čak ni bjeli hljeb...
Mislim, kad im se več ne mogu zakonski smanjiti plate,paušali, naknade, da ih stranka koja ih kandiduje, treba, prije stavljanja na kadrovske liste, notarskim ugovorom vezati da ukoliko prođu na izborima, pola svojih prihoda moraju dati stranci, na namjenski izdvojeni poseban račun, da ih stranka potroši u recimo humanitarne svrhe, pomoč ugroženim, održivi povratak, liječenje oboljelim... I ono što im ostane nakon davanja u fondove, je mnogo više neko što je normalnom čovjeku potrebano za pristojan život.
Hem bi se pokazale namjere i stranačka uvjerenja kidišučih kandidata, junoša na liste i odbore,smanjio pritisak i laktanje za uhljebljene zainteresiranih dvoličnih spletkaroša i uhljeba na stranačke kadrovske komisije, stranačka rukovodstva, stranka bi značajno podigla svoj ugled, moralnu ćistotu i rejting čime bi podigla visok rejting kod birača...jer bi pokazala da njihovi kandidati nisu tu radi para i ličnog bogačenja, nego radi opšte dobrobiti.

Naravno da bi to smanjilo i broj mogučih preletača, jer bi i poslije preljetanja morali da daju pola svih svojih prihoda od bavljenja politikom,stranci u humanitarne svrhe i za to formirane fondove.

Mislim da kandidatske liste moraju da ostave mjesta, pored akademskog obrazovanja i za različite druge slojeve stanovništva... probrane i cijenjene ljude...iz seoskih sredina... iz radničkih sredina... boračke populacije...vjerskih struktura...ma kakva samo stručnost i kvalifikovanost, kao jedini kriterij... uz nju treba i dokazana čestitost i poštenje... ne mora ni biti član stranke.
Ova metoda "nešto za stranku, malo više meni a državi JOK" funkcioniše kod nacionalističkih stranaka, pa su te stranke postale profitabilne firme sa ogromnim kapitalom. Vidi se da je SDA imala jak uticaj na svoga dugogodišnjeg partnera.
Pročitaj prvo, pa piši...
ukoliko prođu na izborima, pola svojih prihoda moraju dati stranci, na namjenski izdvojeni poseban račun, da ih stranka potroši u recimo humanitarne svrhe, pomoč ugroženim, održivi povratak, liječenje oboljelim... I ono što im ostane nakon davanja u fondove, je mnogo više neko što je normalnom čovjeku potrebano za pristojan život.
jer bi pokazala da njihovi kandidati nisu tu radi para i ličnog bogačenja, nego radi opšte dobrobiti.
homar wrote:Vidi se da je SDA imala jak uticaj na svoga dugogodišnjeg partnera.
Ovo mi je naj smješnije, ako si mislio na mene... mene i moju porodicu su SDA i drugi isti kao oni, gotovo potpuno uništili na gotovo svaki moguči način...uključujuči i fizičke nasrtaje na mene, moju djecu i moju imovinu...ali evo me, još sam tu, hodam, živim,, držim se svojih principa... i pričam... na njihovu veliku žalost...
Ako si mislio na Našu Stranku... onda je još smješnije... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Ma naprosto mi nije jasno otkud toliki nihilizam u našim narodima.... kako to da naši ljudi, građani ne mogu da shvate,,, da im prodre do mozga i srca... da su svi pokazali svoje pokvareno vučije lice...
...da je Naša Stranka još jedini prestali tračak svjetlosti, jedini moguči spas, jedina slamka nade da se za nju uhvatimo i izvučemo iz ovog đeriza i moralnog sunovrata u zvjerinjak i bezkičmenjaštvo...
...ako i nju sjebemo... spasa nam nema.
ušće

#29330 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ušće »

Dokle je Barošijada na klinici ... :?:
Imali kakvih novih poslića za donaciju... :?: :mrgreen:
kmirsad

#29331 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

ušće wrote:Dokle je Barošijada na klinici ... :?:
Nemam pojma @ušče...ovdje iznosim svoje stavove
Vjerovatno dok Fond zzo ne kupi Bolnici drugi aparat...ili ko drugi ne donira...možda Dino šta da...
Ako si hora... mislim da bi im trebo rengen... kupovali bi filmove od tebe... :D
ušće

#29332 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ušće »

kmirsad wrote:
Vjerovatno dok Fond zzo ne kupi Bolnici drugi aparat...ili ko drugi ne donira...možda Dino šta da...
Ako si hora... mislim da bi im trebo rengen... kupovali bi filmove od tebe... :D
Radim već na tome :lol:
kmirsad

#29333 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

ušće wrote:
kmirsad wrote:
Radim već na tome :lol:
:lol: :lol: :lol: Požuri dok se nije pročulo... :lol:
putokaz1

#29334 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

NS se brine o LGP ali
Ugrožena su i prava
-Povratnika u mjesto prebivališta 1991
-Prava onih kojima poreska izmisli dug
-Prava osim kojika sud odugovlači proces po 50 godina
-Prava onih koji su prvi na konkursu po bodovi ali zadnji po šteli
-Prava privatnika koje ucjenjuju državni službenici
-Prava onih na TK koji dogotrajno NEUSTAVNO plaćaju participaciju za zdravstvo
-Prava boraca koji su pretučeni na Petlji
-Prava osoba bez osiguranja
-Prava zaposlenih na crno
-Prava penzionera kojima nije priznat ili uvezan staž
ITD
NS tu prelaže onome kome je pravo ugroženo da Opljačka banku i time plati advokata,ukrade Milku i da doktoru,Tuži Ustavnom sudu od kojih para,i sl
Više su ugroženi ovi najbrojani,VIŠE su ugroženi Borci s neuplaćenim vojnim stažem,radnici ne neuvezanim stažom,penzioneri od 350 KM,Mladi bez posla ili koji rade na Crnu,Pacijenti koji moraju se snaći za Bombonjeru da ih neko primi,Privatnici koji moraju dati Pravobraniocu mito da bi dobili rješenje,Seljci koji više ni na pijaci ne smiju raditi itd
Da se javim P.K. da sam Peder i da me neko vrijeđa on bi se javio a za ostalo kaže ukradi pare posudi i plati advokata i ganjaj se s drzavom cekaj rješenje po 10 godina podplaćuj,pa od čega kad nema nikakva primanja a još ti Kuću oduzimaju,Znači NS je OK stranka poštuje Pravne propise zamlje,to stoji ali protiv ovog sistema sporo djeluje,jeste da mala je ali može biti bučnija povodom ugrožih ljudskih prava od strane NEPOSTOJANJA PRAVNE DRŽAVE,može se reći javno šta će se uraditi ako se uđe u vlast s NEKIM(vjerovatno nekim od ljevice)
Da Naša stranka jeste najkvalitetnija stranka u BH jer zasad nema PRLJAVE ruke poput Većeg dijela ljevice i Desnice
Mora se više približiti stanovniku SELA,PERIFERIJE,i naša su ljudska prava ugrožena,i nas BEZPRAVNA država Ubija
KAKO NATJERATI DOKTORA DA RADI SVOJ POSAO BEZ MITA,I DRŽAVNOG SKUŽBENIKA TAKOĐE,KAKO OMOGUĆITI DA SE SPOR ZAVRŠI U ZAKONSKOM ROKU,DA NE TRAJE DECENIJAMA,DA IMAŠ PRAVO NA IMOVINU,DA SE PLAĆA RAD I DOPRINOSI,DA PRIVREDNIK MOŽE OTVORITI FIRMU BEZ REKETA...
Naša Stranka jeste odmakla od drugih stranaka po nekim pitanjima ali to je sporo i Narod periferije to ne prepoznaje kao Rješenje
baxul

#29335 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by baxul »

putokaz1 wrote:NS se brine o LGP ali
Ugrožena su i prava
-Povratnika u mjesto prebivališta 1991
-Prava onih kojima poreska izmisli dug
-Prava osim kojika sud odugovlači proces po 50 godina
-Prava onih koji su prvi na konkursu po bodovi ali zadnji po šteli
-Prava privatnika koje ucjenjuju državni službenici
-Prava onih na TK koji dogotrajno NEUSTAVNO plaćaju participaciju za zdravstvo
-Prava boraca koji su pretučeni na Petlji
-Prava osoba bez osiguranja
-Prava zaposlenih na crno
-Prava penzionera kojima nije priznat ili uvezan staž
ITD
NS tu prelaže onome kome je pravo ugroženo da Opljačka banku i time plati advokata,ukrade Milku i da doktoru,Tuži Ustavnom sudu od kojih para,i sl
Više su ugroženi ovi najbrojani,VIŠE su ugroženi Borci s neuplaćenim vojnim stažem,radnici ne neuvezanim stažom,penzioneri od 350 KM,Mladi bez posla ili koji rade na Crnu,Pacijenti koji moraju se snaći za Bombonjeru da ih neko primi,Privatnici koji moraju dati Pravobraniocu mito da bi dobili rješenje,Seljci koji više ni na pijaci ne smiju raditi itd
Da se javim P.K. da sam Peder i da me neko vrijeđa on bi se javio a za ostalo kaže ukradi pare posudi i plati advokata i ganjaj se s drzavom cekaj rješenje po 10 godina podplaćuj,pa od čega kad nema nikakva primanja a još ti Kuću oduzimaju,Znači NS je OK stranka poštuje Pravne propise zamlje,to stoji ali protiv ovog sistema sporo djeluje,jeste da mala je ali može biti bučnija povodom ugrožih ljudskih prava od strane NEPOSTOJANJA PRAVNE DRŽAVE,može se reći javno šta će se uraditi ako se uđe u vlast s NEKIM(vjerovatno nekim od ljevice)
Da Naša stranka jeste najkvalitetnija stranka u BH jer zasad nema PRLJAVE ruke poput Većeg dijela ljevice i Desnice
Mora se više približiti stanovniku SELA,PERIFERIJE,i naša su ljudska prava ugrožena,i nas BEZPRAVNA država Ubija
KAKO NATJERATI DOKTORA DA RADI SVOJ POSAO BEZ MITA,I DRŽAVNOG SKUŽBENIKA TAKOĐE,KAKO OMOGUĆITI DA SE SPOR ZAVRŠI U ZAKONSKOM ROKU,DA NE TRAJE DECENIJAMA,DA IMAŠ PRAVO NA IMOVINU,DA SE PLAĆA RAD I DOPRINOSI,DA PRIVREDNIK MOŽE OTVORITI FIRMU BEZ REKETA...
Naša Stranka jeste odmakla od drugih stranaka po nekim pitanjima ali to je sporo i Narod periferije to ne prepoznaje kao Rješenje
kakva hrpa gluposti
putokaz1

#29336 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Tako i glasač misli da je borba protiv bespravne države HRPA GLUPOSTI
Glasaču je bitno
-30 KM na dan izbora
-Asvalt bez obzira jel Lagalno oko toga sve
-Da mu Hodža da Hediju
-Da neko priča protiv Sebije,Dodika i sl
-Nek su samo naši
-Nek nije Čović
ITD
Nažalost kod nas će još najmanje 100 godina vladati BESPRAVNA država,i zato će za 100 godina BH imati jedva 100 000 stanovnika možda ni toliko
Vidjet ćemo ponašanje NašeStranke ako uđe u Vlast u KS tj Ako s nekim strankama ljevice i Manjim strankama budu MOGLI i ŽELJELI da formiraju vladu
Tada ćemo vidjeti prave Mogućnosti NS,da li su sposobni da Uvedu red za kratko vrijeme,Da li će Ministar iz NS moći da se bori protiv Dugogodišnjeg nepravilnog sistema,pogrešnog načina upravljanja,natjerati Državnog službenika da radi po Zakoni,Spriječiti dalju propast Kantona
Ja bi volio da NS sa drugima proba(BEZ SDA I BEZ JOŠ NEKIH) NAPRAVITI NOVU VLADU KS DA VIDIMO DALI IMA NADE ili će biti kao u Lukavcu
Načelnik:Ja ne mogu natjerati službenika da radi,nemogu ga smijeti ,štita ga Zakon,ne mogu utjecat što radnik-zaposlenik reketira,ucjenjuje,da Ilegalno gradi,primjen je za stalno a zakon i Sud kažu ,bez obzira na sve DOŽIVOTNO,Tako se može desiti i u KS :Kako natjerati nekoga da radi ako već 20 godina radi nepravilno i nezakonski
Dr Midhat Osmanović nekadašnji Zastupnik u FBIH parlamentu je uhvaćen na djelu kako uzima mito,i šta se desilo,pojeo vuk magarca,završio u zatvoru ,priznao,još brže izašao,i opet radi na istoj poziciji u Domu Zdravlja i isto uzima Mito,samo je stranku promjenio iz SBIH u SDA
Ja Našoj stranci želim sve najbolje
kmirsad

#29337 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Midonja... reprezentativac u sjedečoj odbojci... :lol:
Pošto mu je sad posao u socijalnom... :lol:
putokaz1

#29338 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

kmirsad wrote:Midonja... reprezentativac u sjedečoj odbojci... :lol:
Ermin Jusupović je reprezentativac a nije on sporan
U Lukavcu nemožeš natjerati da radi svoj posao Rijada Riku Bikovića Zamjenika Pravobranioca on je najteži Problem Općine,ako ga probaš smijeti on te Tuži Sudu i dobije spor,a radi sve i svašta,njegova pozicija zamjenika pravobranioca bi trebala biti na 4 godine ali stara vlast to pretvorilo u stalni odnos
On je jedna Nedodirljvi
kmirsad

#29339 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:
kmirsad wrote:Midonja... reprezentativac u sjedečoj odbojci... :lol:
Ermin Jusupović je reprezentativac a nije on sporan
U Lukavcu nemožeš natjerati da radi svoj posao Rijada Riku Bikovića Zamjenika Pravobranioca on je najteži Problem Općine,ako ga probaš smijeti on te Tuži Sudu i dobije spor,a radi sve i svašta,njegova pozicija zamjenika pravobranioca bi trebala biti na 4 godine ali stara vlast to pretvorilo u stalni odnos
On je jedna Nedodirljvi
U pravu si, Ermin je reprezentativac, ali je i Midonja, fizijatar, igrao za klub... znaš da svaki klub sjedeče odbojke, ima pravo na par zdravih igrače, samo moraju sjedit... čak bio i predsjednik kluba neko vrijeme...
Imal nam Jerke đe... usta te zabole od smijeha kada s njim sjediš,,, :lol:
putokaz1

#29340 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Jerko Tunjić?
kmirsad

#29341 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Jerko Tunjić?
Ja ... doktor...
putokaz1

#29342 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Tu je negdje
Bio je nekad SDP ali u Domu Zdravlja je 90% Zaposlenih SDA i SBIH
Leglo ZLA
Sam direktor bio dugo SDP da bi promjeni dres radi fotelje.
kmirsad

#29343 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Tu je negdje
Bio je nekad SDP ali u Domu Zdravlja je 90% Zaposlenih SDA i SBIH
Leglo ZLA
Sam direktor bio dugo SDP da bi promjeni dres radi fotelje.
A imal nam komadanta Suada... super čovjek,,, jedina mu mana ne more popit... jednu nekako, drugu jedva... od treče ide spavat...
Šta je s bračom Marjanović... Mošo... Desko... rokerom Rokijem... :-D
Haman2

#29344 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Haman2 »

Mi sanjamo o organiziranoj drzavi i krivimo ove ili one vodje za sadasnje stanje zavisno od naseg politickog ubjedjenja. Medjutim, pogledajte ovo. Mi Imamo troclano Predsjednistvo BiH u kojem dva clana ne rade za interes BiH i njenih gradjana, nego rade za interes susjedne drzave. Dakle primjenjuju princio " sto gore za BiH to bolje sa nase susjede"

Taj princip se prenosi i u Skupstinu BiH. Pogledajte ponasanje HDZ-a, SDS-a, Dodikovaca itd. Kad se njima pridodaju i ovi iz SBB, kakve mi vazne odluke mozemo donijeti u Skupstini BiH a da one budu u skladu sa interesima BiH i nejnih gradjana. Nikakve.

Image

Dakle, sa ovakvim Ustavom BiH mi ne mozemo postici gotovo nista. Zasto nam je nametnut ovakav Ustav BiH. Zasto se danas razvijaju opcine: Tesanj, Gracanica, Gorazde, Gradacac. Njih ne pogadja puno Ustav BiH. Te opcine gotovo da i nemaju HDZ-a, SDS-a, dodikovaca itd. Dakle, nema kocnicara.
drug_profi

#29345 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Vjerovatno onda i u Sarajevu vrvi sve od SDS, SNSD i HDZ.
Novak20

#29346 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Haman2 wrote:Mi sanjamo o organiziranoj drzavi i krivimo ove ili one vodje za sadasnje stanje zavisno od naseg politickog ubjedjenja. Medjutim, pogledajte ovo. Mi Imamo troclano Predsjednistvo BiH u kojem dva clana ne rade za interes BiH i njenih gradjana, nego rade za interes susjedne drzave. Dakle primjenjuju princio " sto gore za BiH to bolje sa nase susjede"

Taj princip se prenosi i u Skupstinu BiH. Pogledajte ponasanje HDZ-a, SDS-a, Dodikovaca itd. Kad se njima pridodaju i ovi iz SBB, kakve mi vazne odluke mozemo donijeti u Skupstini BiH a da one budu u skladu sa interesima BiH i nejnih gradjana. Nikakve.

Image

Dakle, sa ovakvim Ustavom BiH mi ne mozemo postici gotovo nista. Zasto nam je nametnut ovakav Ustav BiH. Zasto se danas razvijaju opcine: Tesanj, Gracanica, Gorazde, Gradacac. Njih ne pogadja puno Ustav BiH. Te opcine gotovo da i nemaju HDZ-a, SDS-a, dodikovaca itd. Dakle, nema kocnicara.
Haman jarabi, kakve ovo veze ima sa NS ?
putokaz1

#29348 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Razvijaju se nabrojanne Općine
HMMMMMM
Dodješ u Tešanj,i ''Poslodavac'' ti kaže
Radit ćeš prvo na crno za 300KM,pa onda ću te najmanje osiguran,bit ćeš 2 godine i ideš kući,znači određeno,još ću ti ostati dužan,i moraš šutiti
Lukavac:Dodješ da otvoriš firmu Službenik te ucjeni sve će biti OK ako mi sina tu zaposliš
Gračanica:Policajac šutne radnicu fortune na asfalt a radnica fortune dobije prekršajnu prijavu i osudu je je ŠUTNUTA na asfalt,a policaj postane ministar
Alighieri

#29349 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alighieri »

Ili Sarajevo, radiš na minimalcu, kradu ti topli obrok vikendom iako radiš, a noćni nije plaćen :thumbup: Nemaš godišnji, nemaš bolovanje, tj. imaš u teoriji, dok je to u praksi potpuno drugačije.
putokaz1

#29350 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Da ni NS ne može pomoći
Ako NS dobija vlast
Premijera Ministre u KS
A 90% službenika radi po upiti stranke koja ih je postavila,kako to riješiti
Najbolji primjer je Lukavac Načelnik radi jedno a službenik drugo
Kako natjerati pravatnika da isplati topli obrokplatu doprinosu poreze itd
Kako Napraviti red,Pravnu državu.....
Locked