Desavanja u Hrvatskoj

Rejhana

#29326 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Rejhana »

Hoće li fašističke falange biti jače od države i njenih institucija? Hrvatska je upravo na iznimno važnom testu

https://www.telegram.hr/komentari/hoce- ... do66rH1sZA
Znači, da pojednostavnimo stvari. Torcida, klub navijača Hajduka, kluba prema kojem se odnosi kao prema religijskom kultu, zagovara ustašku ideologiju, maše zastavama s prvim bijelim poljem i poziva se na mladog ustašu koji se borio protiv zemlje u čijem je oslobođenju i stvaranju Hajduk sudjelovao, u definitivno najslavnijoj epizodi kluba iz povijesti. I koji je sve ideje za koje je Hajduk bio spreman izginuti smatrao neprijateljskim. Kao što ideju antifašizma neprijateljskom smatra i Torcida. Nije da smo saznali bilo što novo s današnjim prosvjedom, jer Torcida jeste sklona ustaštvu, od kad zapravo djeluje, tj. od osamdesetih godina, a opet unatoč tome što su joj osnivači bili partizani i partijski kadrovi davne 1950. Teško je raspetljati galimatijas u glavi tih ljudi, koji se samo dodatno naglašava abnormalnom količinom izgovorenih gluposti na prosvjedu, poput onih da su Hrvati ugroženi u Hrvatskoj i da se opet ne smije biti Hrvat, uz koje ide pozivanje na Domovinski rat i na državu, čije zakone zapravo krše i pozivaju pravosuđe na nepoštovanje zakona Republike Hrvatske.
No, Torcida je ovdje zapravo nebitna.

Zastrašujuća je spoznaja da službeni Hajduk, čiji su čelni ljudi izabrani na izborima i sasvim sigurno ne dijele ustašku ideologiju Torcide, o svemu tome šuti i pravi se lud, dopuštajući da se u njegovo ime skandiraju ustaški pozdravi, organiziraju mitinzi i tako pljuje po povijesti kluba.
Na koncu, najveći moralni poraz upisala je i Udruga Naš Hajduk, čiji sam usput i član, koja je podijelila poziv Torcide na ustaški skup, bez da je članstvo uopće o tome konzultirano, dodatno rušeči sve ono na što statut udruge obvezuje i također tako pljujući po partizanskoj tradiciji Hajduka.
Potpuno je zapravo nevjerovatno da falangisti i nasilnici drže taocima čitav jedan grad, ozbiljne ljude u klubu, splitskog gradonačelnika koji se slomio da im se ne zamjeri, a na koncu i državne institucije koje hodaju po jajima u odnosu s njima.

Republika Hrvatska je upravo na testu kojeg jednostavno mora položiti, želi li se i dalje smatrati republikom i garantirati jednakost svih pred zakonom.

A sam Hajduk i Naš Hajduk imaju posljednju priliku obraniti prošlost i ideju Hajduka ili će pristati ma to da će ove sezone vrlo izgledno osvojiti titulu, a da će im tribine onda nju slaviti uz ustaški pozdrav i tako obesmisliti sve priče o prkosu, poštenju i nepravdi.

Dragan Markovina
mayab

#29327 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mayab »

Denis Mahmutovic , telegram.hr

Čemu maske?
Ne, ozbiljno, zašto se maskirate? Kad skandirate ime Nezavisne Države Hrvatske, kad pozdravljate s uzdignutom desnicom i vrijeđate ljude - zašto skrivate lica?
Zašto?
Zar se toliko sramite uvjerenja koja zastupate? Kakva je snaga tih uvjerenja ako ih smijete ispoljiti samo s fantomkom preko obraza?
Pozivate se na ljude koji su obranili ovu zemlju. Svima im pamtimo lica, imena i prezimena. Svima. Zapamtili su ih suborci i neprijatelji, zapamtit će ih i naša djeca. Tko će se vas sjećati?
Ima ona priča o Blagi Zadri koji je jednom, kad su mu dopizdile četničke telefonske prijetnje, podigao slušalicu i rekao:
"Nemojte psovati, mi smo kršćani, katolici. Nismo navikli na takve riječi. Nego ovako, gledaj… Ja sam Blago Zadro, Bosanska 11, ključ je u prozoru, u svako doba otključaj i uđi, ali dobro razmisli kako ćeš izaći".
A vidi vas. Vidi vas. Psujete i pljujete novinarke, krećete se u čoporima i skrivate lica. Bježite od policije.
Pa ako stvarno vjerujete u vaše domoljublje, ako se pozivate na časne ljude koji su položili živote za slobodu, zar je toliki problem barem pokazati lice? Stati na crtu policiji? Imenom i prezimenom reći tko ste i što ste? Zar Hrvatska u koju se kunete nije vrijedna barem toga? Takve male, majušne žrtve?
Bio je jedan takav junak. Pobjegao je prvo u Austriju, ostavivši svoju vojsku, a zatim potajno, skriveno, s lažnim identitetom šmugnuo na drugi kraj svijeta. S ukradenim zlatom iz prodane Dalmacije. Svjedočanstva navode da je bio izbezumljen, zagrcnut, 'lica i ustiju zelenih kao trava', kad je pomislio da su ga saveznici otkrili.
Prastari, davno prozreti refleks kukavica i nasilnika. Jaki i glasni u krdu, gromkih grla i nadutih prsa, ali na prvi znak opasnosti odbacuju sve u što su se kleli i bježe glavom bez obzira.
Srećom, niste većina.
Malo vas je, malo vas je, pičkice.
kakavdanakneiskustvu

#29328 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

mayab wrote: 09/11/2025 21:41
Denis Mahmutovic , telegram.hr

Čemu maske?
Ne, ozbiljno, zašto se maskirate? Kad skandirate ime Nezavisne Države Hrvatske, kad pozdravljate s uzdignutom desnicom i vrijeđate ljude - zašto skrivate lica?
Zašto?
Zar se toliko sramite uvjerenja koja zastupate? Kakva je snaga tih uvjerenja ako ih smijete ispoljiti samo s fantomkom preko obraza?
Pozivate se na ljude koji su obranili ovu zemlju. Svima im pamtimo lica, imena i prezimena. Svima. Zapamtili su ih suborci i neprijatelji, zapamtit će ih i naša djeca. Tko će se vas sjećati?
Ima ona priča o Blagi Zadri koji je jednom, kad su mu dopizdile četničke telefonske prijetnje, podigao slušalicu i rekao:
"Nemojte psovati, mi smo kršćani, katolici. Nismo navikli na takve riječi. Nego ovako, gledaj… Ja sam Blago Zadro, Bosanska 11, ključ je u prozoru, u svako doba otključaj i uđi, ali dobro razmisli kako ćeš izaći".
A vidi vas. Vidi vas. Psujete i pljujete novinarke, krećete se u čoporima i skrivate lica. Bježite od policije.
Pa ako stvarno vjerujete u vaše domoljublje, ako se pozivate na časne ljude koji su položili živote za slobodu, zar je toliki problem barem pokazati lice? Stati na crtu policiji? Imenom i prezimenom reći tko ste i što ste? Zar Hrvatska u koju se kunete nije vrijedna barem toga? Takve male, majušne žrtve?
Bio je jedan takav junak. Pobjegao je prvo u Austriju, ostavivši svoju vojsku, a zatim potajno, skriveno, s lažnim identitetom šmugnuo na drugi kraj svijeta. S ukradenim zlatom iz prodane Dalmacije. Svjedočanstva navode da je bio izbezumljen, zagrcnut, 'lica i ustiju zelenih kao trava', kad je pomislio da su ga saveznici otkrili.
Prastari, davno prozreti refleks kukavica i nasilnika. Jaki i glasni u krdu, gromkih grla i nadutih prsa, ali na prvi znak opasnosti odbacuju sve u što su se kleli i bježe glavom bez obzira.
Srećom, niste većina.
Malo vas je, malo vas je, pičkice.
da opet ponovim, šta će im maske u njihovoj drzavi, cega se boje,srba?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#29329 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bobi »

Pa junačine ne poštuju zakone Hrvatske, a time ni samo državu, svjesni su da krše pa se maskiraju da se ne mogu identifikovat privest i kazniti. Ne poštuješ zakone ne poštuješ državu a puna im usta države :D.
JohnnyS

#29330 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Akademik Dejan je tražio od Haaga da ne progoni Karadžića zbog Srebrenice. Dajte, još malo branite izložbu tom povjesničaru umjetnosti i zgražajte se što su Hercegovci uradili od pitomog Zagreba :D
Haris.ba

#29331 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Haris.ba »

Zanimljivo je da se samo izgleda ustasija bila digla oko ovog memorandiste.

Da ne bi njih, ne bi se ni u javnosti skontalo sta rade sa ovim Medakovicem.
eltroxin

#29332 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by eltroxin »

Bobi wrote: 09/11/2025 21:52 Pa junačine ne poštuju zakone Hrvatske, a time ni samo državu, svjesni su da krše pa se maskiraju da se ne mogu identifikovat privest i kazniti. Ne poštuješ zakone ne poštuješ državu a puna im usta države :D.
Ovo nije istina. Fino u ustavu RH pise da je “za dom spremni” OK. Ako ne vjerujes meni, pitaj onu iz JaJca. :lol:
Bodkin

#29333 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

JohnnyS wrote: 09/11/2025 23:01

Akademik Dejan je tražio od Haaga da ne progoni Karadžića zbog Srebrenice. Dajte, još malo branite izložbu tom povjesničaru umjetnosti i zgražajte se što su Hercegovci uradili od pitomog Zagreba :D
Ovo otac od onih karatista iz rijeke sto su napadnuti na turniru?
Toffee karamela

#29334 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Toffee karamela »

bila je prije dosta godina ista afera u vezi gostovanja osvjedočenog ludaka i četnikologa Miroljuba Petrovića koga su mjesecima ugošćavali polupismeni novinari TVSA u emisijama u kojima je prosipao kreacionističke mudrosti i teorije zavjere. konačno kada im je neko dojavio o kakvom liku se radi otkazan mu je show a da se niko nikada od urednika nije javno izvinio gledateljstvu.

vjerujem da je i ovdje isti slučaj. tog akademika niko od tih likova i likuša domaćina nije provjerio ni na google tražilici. Pupavac naravno ne smatra nijedan dio njegova opusa dubioznim.

mada mislim da ovi fantomi isto nemaju ništa kontra njegova opusa nego su se dali u potjeru za bilo kim koga mogu dohvatiti i nekažnjeno izlemati ili nešto gore. mislim da je ovo direktna posljedica ljetošnjeg koncerta na Hipodromu i Penavinih okruglih stolova u Saboru.

samo nek srednjestrujaški mediji nastave tvrditi kako svi koji su otišli na famozni koncert nisu pristalice U ideologije nego vole dinarski melos.
Rejhana

#29335 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Rejhana »

Bodkin wrote: 10/11/2025 00:39

A Miletić je poznati borac protiv Srba, islamističkih džihadista, lgbt-a, jugokomunjara, migranata, za očuvanje tisućljetnog hrvatskog identiteta i kulture. Od ljetos mi stalno iskače na fb, iako mu nisam lajkala stranicu

Islamisti i ekstremni ljevičari su agresivni, neću uzmaknuti niti centimetra!
Dobro je da radi mog otvorenog kritiziranja islamističkih džihadista Hamasa u Gazi i Boko Harama u Nigeriji padaju maske i jednostavno šira javnost vidi kakvo je naličje tih barbara koji zagovaraju panislamizam. Pazite, nikada ja osobno nisam kritizirao, kamoli napadao ničiju vjeru, niti jednim slovom, tako ni islam, ali sam kritizirao mudžahedine, talibane, manijake, Jugoslaviju koja je dokazano vršila obuku i financirala teroriste diljem svijeta, tako i islamističke teroriste te ekstremističku ljevicu koja javno brani one koji bi njih takve dolje vješali po trgovima. Osamdesetak prijetnji dobivam dnevno. Uglavnom mi žele odrezati glavu, smrt kao našem Salopeku ili mi poručuju da će mi silovati kćeri. Hrvatska je posložena zemlja, službe se time bave. Najveći broj tih barbara je iz Bosne i Hercegovine, valjda ostaci onih Arapa koji su kroz Hamas došli u Bosnu i Hercegovinu ubijati moj narod (i druge kršćane) u svom ludilu od ideologije zla.
Da budem plastičan: panislamizam je započeo još od sultana Abdülhamid II. (1876.–1909.) koji je koristio panislamizam kao ideološki alat za konsolidaciju moći i suprotstavljanje Zapadu. Ta ekipa svih različitih bratstava i danas teži uspostavi kalifata, šerijatskih zakona i uništenjem svih nas ostalih.
Zato je važni stalno isticati kako nitko od nas nema ništa protiv bilo kojeg čovjeka neovisno o vjerni i naciji , koji prihvaća našu državu i kulturu, tradiciju. Bio on Filipinac, Ukrajinac ili Turčin. Ali, ako netko u našoj zemlji želi nametati svoje sulude ideje, svoje religijske zakone i ako dovodi u ugrozu našu sigurnost - onda neka otkači od nas u troskocima. Sačuvat ćemo Hrvatsku.
Dosta vas je više.
Neću uzmaknuti niti centimetra.

Rejhana

#29336 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Rejhana »

Zar je moguće da branitelji tisućljetnog hrvatskog identiteta, kulture i čiste bijele hrvatske rase lažu :oops:

Marin Miletić iznosi netočne podatke opravdavajući maskiranu skupinu koja je prekinula Dane srpske kulture

Saborski zastupnik stranke MOST Marin Miletić reagirao je putem svog Facebook profila (arhivirano ovdje) na incident koji se dogodio u Splitu u večernjim satima 3. studenog, kad je skupina maskiranih muškaraca odjevenih u crno prekinula manifestaciju u okviru Dana srpske kulture.

U jednom dijelu svog reagiranja, kojim podržava nasilno prekidanje kulturne manifestacije srpske manjine, saborski zastupnik Miletić piše: „Srpsko narodno vijeće uz pomoć Plenkovića i SPC-a gradi u Hrvatskoj 40 svojih kulturnih centara! Četrdeset! Znate li koliko Hrvati imaju kulturnih centara u Srbiji? Niti jedan jedini. Niti jedan jedini. Mi tamo nemamo svoje kulturne centre.“

No, tvrdnja koju je Miletić iznio je netočna. Naime, hrvatska manjina ima svoje kulturne centre i udruge diljem Srbije. U Bačkoj je, primjerice, aktivan Hrvatski kulturni centar Bunjevačko kolo, a u tom kraju Republike Srbije djeluju još i Udruga bunjevačkih Hrvata „Dužijanca”, Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo „Matija Gubec” Tavankut, Katoličko društvo „Ivan Antunović”, Hrvatska čitaonica, Hrvatska glazbena udruga „Festival bunjevački pisama”, Kulturno umjetničko društvo Hrvata „Bodrog” Bački Monoštor, Hrvatsko kulturno društvo „Ljutovo”, Hrvatsko kulturno društvo „Vladimir Nazor” Stanišić, Matica hrvatska Subotica i druge. U Srijemu djeluje Hrvatski kulturni centar „Srijem - Hrvatski dom”, u Beogradu Hrvatsko kulturno društvo „Hrvatski kulturni centar - Beograd”. Sva hrvatska udruženja koja djeluju u Srbiji moguće je pronaći na internet stranicama Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji (dostupno ovdje).

Nadalje, Miletić u svom reagiranju spominje televizijski serijal srbijanske državne radiotelevizije (RTS) o kulturi Srba u Hrvatskoj.

„Litre (Marko, Suverenisti) je dobro primijetio. I potpuno je u pravu. Srbi su nedavno prikazivali serijal o 'Kulturi Srba u Dalmaciji'. U doslovnom smislu se o Dalmaciji drži narativ kao o 'srpskoj Dalmaciji' kao izgubljenom području povijesne srpske zemlje“, tvrdi Miletić.

Međutim, i ovi navodi saborskog zastupnika o predmetnom serijalu su neistiniti, a netočan je i naslov koji mu Miletić daje – serijal se ne zove „Kultura Srba u Dalmaciji“, nego „Kultura Srba u Hrvatskoj“ (dostupno ovdje).

Saborski zastupnik MOST-a vjerojatno se referira na epizodu serijala „Dalmatinski Srbi“ te pritom neistinito tvrdi da se u njoj „u doslovnom smislu o Dalmaciji drži narativ kao o 'srpskoj Dalmaciji' kao izgubljenom području povijesne srpske zemlje“. Tema ove epizode je srpska kulturna i pravoslavna baština.

Niti u jednoj rečenici Dalmacija se ne prikazuje kao srpska, odnosno kao izgubljeno područje povijesne srpske zemlje. U jednom dijelu serije o Srbima u Dalmaciji, u razgovoru s autorom, Otac Jovan iz manastira Dragović nedaleko Vrlike kaže: „Ako se budemo molili jedni za druge – iskreno, od srca – mislim da bi mogli imati zdravu budućnost“. Cjelokupan dojam koji epizoda o Srbima u Dalmaciji ostavlja u potpunosti odudara od onog kako je predstavlja saborski zastupnik Miletić. Jedan od gledatelja to potvrđuje svojim komentarom: „Moram priznati da sam kao Hrvat, Dalmatinac pozitivno iznenađen ovim serijalom, prije svega jer dolazi iz RTS kuhinje. Bez nekakvih pretenzija, dozirano i s velikim akcentom na razumijevanje dalmatinskog mentaliteta i kulturne baštine“.

Zaključno, u reakciji kojom je podržao maskirane ljude u iskazivanju nacionalne netrpeljivosti, dakle, saborski zastupnik Marin Miletić iznio je navode koji nisu utemeljeni na činjenicama.

https://lupa.lupiga.com/drustvene-mreze ... ke-kulture
JohnnyS

#29337 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Svakako da je taj nemili događaj za svaku osudu
JohnnyS

#29338 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Rejhana wrote: 10/11/2025 01:22

A Miletić je poznati borac protiv Srba, islamističkih džihadista, lgbt-a, jugokomunjara, migranata, za očuvanje tisućljetnog hrvatskog identiteta i kulture. Od ljetos mi stalno iskače na fb, iako mu nisam lajkala stranicu

Dobro je da radi mog otvorenog kritiziranja islamističkih džihadista Hamasa u Gazi i Boko Harama u Nigeriji padaju maske i jednostavno šira javnost vidi kakvo je naličje tih barbara koji zagovaraju panislamizam. Pazite, nikada ja osobno nisam kritizirao, kamoli napadao ničiju vjeru, niti jednim slovom, tako ni islam, ali sam kritizirao mudžahedine, talibane, manijake, Jugoslaviju koja je dokazano vršila obuku i financirala teroriste diljem svijeta, tako i islamističke teroriste te ekstremističku ljevicu koja javno brani one koji bi njih takve dolje vješali po trgovima. Osamdesetak prijetnji dobivam dnevno. Uglavnom mi žele odrezati glavu, smrt kao našem Salopeku ili mi poručuju da će mi silovati kćeri. Hrvatska je posložena zemlja, službe se time bave. Najveći broj tih barbara je iz Bosne i Hercegovine, valjda ostaci onih Arapa koji su kroz Hamas došli u Bosnu i Hercegovinu ubijati moj narod (i druge kršćane) u svom ludilu od ideologije zla.
Da budem plastičan: panislamizam je započeo još od sultana Abdülhamid II. (1876.–1909.) koji je koristio panislamizam kao ideološki alat za konsolidaciju moći i suprotstavljanje Zapadu. Ta ekipa svih različitih bratstava i danas teži uspostavi kalifata, šerijatskih zakona i uništenjem svih nas ostalih.
Zato je važni stalno isticati kako nitko od nas nema ništa protiv bilo kojeg čovjeka neovisno o vjerni i naciji , koji prihvaća našu državu i kulturu, tradiciju. Bio on Filipinac, Ukrajinac ili Turčin. Ali, ako netko u našoj zemlji želi nametati svoje sulude ideje, svoje religijske zakone i ako dovodi u ugrozu našu sigurnost - onda neka otkači od nas u troskocima. Sačuvat ćemo Hrvatsku.
Dosta vas je više.

Volio bih i ja da su ove podatke o veleštovanom Rašinom akademiku prenijeli novosti ili Dalija Orešković, ali jebi ga daj što daš...
Better Man

#29339 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Better Man »

JohnnyS wrote: 10/11/2025 07:21
Rejhana wrote: 10/11/2025 01:22

Dosta vas je više.

Volio bih i ja da su ove podatke o veleštovanom Rašinom akademiku prenijeli novosti ili Dalija Orešković, ali jebi ga daj što daš...
Kada pogledate vizuelno Marina Miletića, prvi dojam koji bi ste stekli da je riječ o nekom urbanom alternativnom liku, ali to je čista varka. Marin Miletić je teški radikal, fašistqa, ustaša, rasista i sl.
dulekrele

#29340 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dulekrele »

Hrvatska se ubrzano priblizava srbiji. Vec imaju i svoje maskirane batinase.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#29341 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

Zagreb je ponovno pokazao da MOŽE papagajski ponavljati naučene mantre komunističkoga jednoumlja i protjerivati sve koji nisu ideološki „kompatibilni“. Tako je u izgnanstvo otišao i drugi vrhbosanski nadbiskup Ivan Ev. Šarić.

https://www.nedjelja.ba/hr/nek-se-zna/r ... nika/37962

Upravo je izostanak reakcije na zlodjela koja je činio ustaški režim, najveći prigovor nadbiskupu Šariću, kojega se danas može čuti. Uz to, kao negativni argument iznosi se da je često prisno komunicirao s poglavnikom te mu krajem 1941. (a ne 1945. kako se pojavljuje u medijima!) i spjevao odu koja završava riječima: „Doktor Ante Pavelić, ime drago, ima u njem Hrvatska s neba blago: Nek Te On, Kralj nebeski, vazda prati, vođo naš zlatni!“

No, po svemu sudeći, Ivan Šarić je bio legalista i nadasve, ono što narod kaže, „pjesnička duša“ te je lako padao u zanos.

Tako je samo deset dana prije proglašenja NDH, u sarajevskoj katedrali, 30. ožujka 1941., održao svečani Tedeum povodom ustoličenja novoga kralja Petra II. Također je često pisao prigodne pjesme i hvalospjeve. Primjerice, 17. prosinca 1918. uputio je rođendansku čestitku regentu Aleksandru zažalivši mu da bude „na diku, sreću i ponos naše cijele Jugoslavije“; ili pak kada ga je 29. rujna 1920. ispred sarajevske prvostolnice pozdravio riječima: „Tvoji smo, o Aleksandre, i s Tobom, sine slavnoga Velikog Vožda Karađorđa!“

ovaj nije slavio samo frižider jer tada valjda nisu postojali?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#29342 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Domaci izdajnik »

Taj je bio suncokret samo takav. Sličan je bio i BL biskup Komarica, na sva usta je trubio o ugroženosti Hrvata, a nije odbio ni jedan jedini prijem, zahvalnicu i nagradu od strane svih nivoa vlasti.
tokio25

#29343 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by tokio25 »

niko ne brani izlozbu nego kritikuje nacin na koji se iskazalo nezadovoljstvo zbog tog povjesnicara umjetnosti
Bobi
Forum administrator

#29344 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bobi »

Jel povjesničar umjetnosti :D ili ultra nacional šovinista :D ? Po potrebi :D .
Bodkin

#29345 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

najveca kletva na balkanu je da zivis kao etnicka manjina
JohnnyS

#29346 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Bobi wrote: 10/11/2025 09:58 Jel povjesničar umjetnosti :D ili ultra nacional šovinista :D ? Po potrebi :D .

Je li Mile Budak bio pjesnik ili ministar u Vladi NDH :D
Rejhana

#29347 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Rejhana »

Jao kakva najava i cringe za promicatelje tisućljetne uljudbe i kulture :lol:

Duhovno uzdizanje u najavi, još lik hem Bosanac, hem Srbin. Pade Kroejša bez ispaljenog metka :lol:

Bobi
Forum administrator

#29348 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bobi »

JohnnyS wrote: 10/11/2025 10:24
Bobi wrote: 10/11/2025 09:58 Jel povjesničar umjetnosti :D ili ultra nacional šovinista :D ? Po potrebi :D .

Je li Mile Budak bio pjesnik ili ministar u Vladi NDH :D
Po potrebi kako bi ga tamo neko na nekom skupu predstavili.
Image
dr_Evil

#29349 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dr_Evil »

Rejhana wrote: 09/11/2025 20:19
Hoće li fašističke falange biti jače od države i njenih institucija? Hrvatska je upravo na iznimno važnom testu

https://www.telegram.hr/komentari/hoce- ... do66rH1sZA
Znači, da pojednostavnimo stvari. Torcida, klub navijača Hajduka, kluba prema kojem se odnosi kao prema religijskom kultu, zagovara ustašku ideologiju, maše zastavama s prvim bijelim poljem i poziva se na mladog ustašu koji se borio protiv zemlje u čijem je oslobođenju i stvaranju Hajduk sudjelovao, u definitivno najslavnijoj epizodi kluba iz povijesti. I koji je sve ideje za koje je Hajduk bio spreman izginuti smatrao neprijateljskim. Kao što ideju antifašizma neprijateljskom smatra i Torcida. Nije da smo saznali bilo što novo s današnjim prosvjedom, jer Torcida jeste sklona ustaštvu, od kad zapravo djeluje, tj. od osamdesetih godina, a opet unatoč tome što su joj osnivači bili partizani i partijski kadrovi davne 1950. Teško je raspetljati galimatijas u glavi tih ljudi, koji se samo dodatno naglašava abnormalnom količinom izgovorenih gluposti na prosvjedu, poput onih da su Hrvati ugroženi u Hrvatskoj i da se opet ne smije biti Hrvat, uz koje ide pozivanje na Domovinski rat i na državu, čije zakone zapravo krše i pozivaju pravosuđe na nepoštovanje zakona Republike Hrvatske.
No, Torcida je ovdje zapravo nebitna.

Zastrašujuća je spoznaja da službeni Hajduk, čiji su čelni ljudi izabrani na izborima i sasvim sigurno ne dijele ustašku ideologiju Torcide, o svemu tome šuti i pravi se lud, dopuštajući da se u njegovo ime skandiraju ustaški pozdravi, organiziraju mitinzi i tako pljuje po povijesti kluba.
Na koncu, najveći moralni poraz upisala je i Udruga Naš Hajduk, čiji sam usput i član, koja je podijelila poziv Torcide na ustaški skup, bez da je članstvo uopće o tome konzultirano, dodatno rušeči sve ono na što statut udruge obvezuje i također tako pljujući po partizanskoj tradiciji Hajduka.
Potpuno je zapravo nevjerovatno da falangisti i nasilnici drže taocima čitav jedan grad, ozbiljne ljude u klubu, splitskog gradonačelnika koji se slomio da im se ne zamjeri, a na koncu i državne institucije koje hodaju po jajima u odnosu s njima.

Republika Hrvatska je upravo na testu kojeg jednostavno mora položiti, želi li se i dalje smatrati republikom i garantirati jednakost svih pred zakonom.

A sam Hajduk i Naš Hajduk imaju posljednju priliku obraniti prošlost i ideju Hajduka ili će pristati ma to da će ove sezone vrlo izgledno osvojiti titulu, a da će im tribine onda nju slaviti uz ustaški pozdrav i tako obesmisliti sve priče o prkosu, poštenju i nepravdi.

Dragan Markovina
Dragan je intelektualno postao jaci od starog, mada mu je ime oca vec upisano zlatnim slovima u mostarsku proslost!
Hrvat iz Hrvatske

#29350 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hrvat iz Hrvatske »

Interesantno je vidjeti kako su "hrvatski" i bošnjački ljevičari stali u obranu srpskog naciste medakovića pa čak i kad su saznali da je stao uz karadžića. To mogu objasniti samo jugoslavenskim odgojem koji je širio bestijalnu mržnju prema Hrvatima i Hrvatskoj. Sreća pa smo se izbavili iz te tamnice svakim danom je jasnije kakva je to antihrvatska tvorevina bila.
Post Reply