Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Barcelona očekivano otresla žutalje. Messi Haaland novi gol. Biće zanimljivo zadnje kolo. Inter mora pobijediti Katalonce, ako misli proći dalje, Liverpool bi mogao treći završiti, grupe G i H zanimljive.
omar little wrote: ↑28/11/2019 13:31
sta znaci to "gubi jer je stavio cetiri crnca u zadnji red"?
Znaci da trener hoce da ga se gleda kao mirotvorca borca za rasizam na uštrb tima i rezultata.
Nešto slicno kao 60tih tako nešto kad je trener koledža namjerno stavio 5 crnaca u prvu postavu da pobjede bijelce s juga rasistickog u finalu NCAA turnira iako je imao 2 igraca koji su bili iste kvalitete kao pojedini crnci.Predpostavljam da sam i ja rasista sad.
Glupa priča, realno.
Prije svega u kontekstu - stavio 4 crnca u zadnju liniju.
Generalno važi da crni ljudi imaju prednost u fizičkim predispozicijama tako da mu i sa sportske strane ta priča ne pije vode.
Jesu li crnci Drogba, Varane, Kante i da ne nabrajam.
Em se označio kao rasista em lupa gluposti.
kakve veze ima sto su crnci? sta mu to znaci u izjavi? koja je korelacija izmedju bivanja crncem i loseg igranja fudbala?
da ih je imenovao pa rekao nije ni cudo da je propao kad mu a, b, c i d igraju zadnji red, sasvim jasno se vidi veza izmedju lose igre i, po njemu, losih igraca. ovako je problematicno jer ukazuje na predrasude koje on ima.
Ajde recite mi jednog plejmejkera svjetske klase, a da je pri tom crn. Kad kazem play mislim na igrace koji diktiraju tempo utakmice, koji mogu poslati pas naprijed kao Modric ili Iniesta. Eto daj neku listu od 30 najboljih svih vremena 29 ce biti bijelaca siguran sam...
ISta stvar sa golmanima, od top 20 golmana danasnjice nemas nijednog crnca realno...