SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#29326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
treba rampa na terminalu i naplaćivati ulaz autima
neki tu imaju besplatan parkling a mlate milje i milje od onih prodavaonica pite
neki tu imaju besplatan parkling a mlate milje i milje od onih prodavaonica pite
- zateznistub
#29327 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
i oca i majku i koplet familiju do desetog koljena unazad i vozacu i tuzilastvu i sudstvu
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160316106
- medjutim
#29328 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Filter
#29329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
zateznistub wrote:i oca i majku i koplet familiju do desetog koljena unazad i vozacu i tuzilastvu i sudstvu
ovaj za istu stvar sjedi u pritvoru od juna... garant mane rapa
http://www.radiosarajevo.ba/novost/2195 ... z-pritvora
- O'zone
- Globalni moderator
#29330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Filter wrote:zateznistub wrote:i oca i majku i koplet familiju do desetog koljena unazad i vozacu i tuzilastvu i sudstvu
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160316106kakve su to igranke
jbte banana drzava je za nas sada nedostizan cilj
Mudzelet je ubio drzavljanku Srbije i napravio invalidom državljana Njemačke. Pod uticajem ambasada tih država on neće izaći iz zatvora dok ne završi sa uzdržavanjem kazne i nakon izricanja presude bit će samo iz jednog pritvora prebačen u drugi.
Da su tu noć na stanici bili lokalci i Kermi bi bio na slobodi ga 24 sata.
Mi smo potrošna roba....
- vješalica
#29331 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nek si vala rekoBlack swan wrote:treba rampa na terminalu i naplaćivati ulaz autima
moraju šošoni da parkiraju na terminal i da ulijeću pogotovo kad ima tona naroda koji čeka autobuse
šošonska posla
dohako im luđak
- Logovan
#29332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma mrš jebo ih svak, fuj.zateznistub wrote:i oca i majku i koplet familiju do desetog koljena unazad i vozacu i tuzilastvu i sudstvu
- MMM1977
- MMM1977
#29334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne znam, nisam pametan ali dok ne padne poneka mrtva glava nekog ubice sa automobilom, nekog tužioca koji pusti idiota na slobodu, stanje se izgleda neće promjeniti.Logovan wrote:Ma mrš jebo ih svak, fuj.zateznistub wrote:i oca i majku i koplet familiju do desetog koljena unazad i vozacu i tuzilastvu i sudstvu
-
klixo
#29335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Cisto sumnjam da ima opasnosti od bijega, osudit na 10-15 godina i cao.MMM1977 wrote:Ne znam, nisam pametan ali dok ne padne poneka mrtva glava nekog ubice sa automobilom, nekog tužioca koji pusti idiota na slobodu, stanje se izgleda neće promjeniti.Logovan wrote:Ma mrš jebo ih svak, fuj.zateznistub wrote:i oca i majku i koplet familiju do desetog koljena unazad i vozacu i tuzilastvu i sudstvu
Vecini ljudi je gora kazna spoznaja da si ubio nekog,pogotovo djevojcicu, nego 15 godina zatvora.
Problem je sto ce ovaj odlezati zasluzenu kaznu od 10-15 godina ,a sin od vlasnika poznate cevabdzinice 4-5 godina.
- zateznistub
#29336 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Svi ovi rejseri i trkači bi se meni pržili na stolici...al' to sam samo ja...klixo wrote: Cisto sumnjam da ima opasnosti od bijega, osudit na 10-15 godina i cao.
Vecini ljudi je gora kazna spoznaja da si ubio nekog,pogotovo djevojcicu, nego 15 godina zatvora.
Problem je sto ce ovaj odlezati zasluzenu kaznu od 10-15 godina ,a sin od vlasnika poznate cevabdzinice 4-5 godina.
- Truba
#29337 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
bio sam na profilu tog nijemca... uopće nema izlijeva mržnje i poziva na linč... koliko razimijem njemačkiO'zone wrote:Filter wrote:zateznistub wrote:i oca i majku i koplet familiju do desetog koljena unazad i vozacu i tuzilastvu i sudstvu
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160316106kakve su to igranke
jbte banana drzava je za nas sada nedostizan cilj
Mudzelet je ubio drzavljanku Srbije i napravio invalidom državljana Njemačke. Pod uticajem ambasada tih država on neće izaći iz zatvora dok ne završi sa uzdržavanjem kazne i nakon izricanja presude bit će samo iz jednog pritvora prebačen u drugi.
Da su tu noć na stanici bili lokalci i Kermi bi bio na slobodi ga 24 sata.
Mi smo potrošna roba....
- Truba
#29338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
konačno pravi žurnalizam
- vješalica
#29339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Njega je samo stisnuo boravak u kazamatu sto se ne uklapa u njegov raskalaseni nacin zivota koji je doveo do smrti cure.zateznistub wrote:Svi ovi rejseri i trkači bi se meni pržili na stolici...al' to sam samo ja...klixo wrote: Cisto sumnjam da ima opasnosti od bijega, osudit na 10-15 godina i cao.
Sad bi ga kao trebali zaliti jer on zapravo nema vise zivota u zatvoru? Jasta cemo.
Kao sto kaze forumas przionica na stolici.
-
sizifinho
#29340 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
apsolutno ne branim nikog, ali mi je fascinantno kako na ovom forumu ljudi samo cekaju da skoce na jednu stranu a malo ko gleda objektivno.
Evo ubistvo ove curice, strasan dogadjaj. Ali cim je vijest izasla,pojedinci su komentarisali na racun vozaca tipa: ubica, monstrum, bla bla - a nisu znali nista osim da je curica podlegla jer je udarilo auto, dzip.
Sta ako, ne kazem da je tako, ali sta ako je frajer vozio 40-50, i djeca se stvarno nagurivala i curica iskocila - i to je to. Sta ako se to desilo,i vi ste samo ispali skupina ljudi kojima je neophodno da prema nekom usmjere mrznju. Evo citam tekstove i covjek je ostao na licu mjesta nesrece (sa lica nesrece bjeze samo definitivni krivci), kaze da su se djeca igrala nepazljivo a iz prica ocevidaca zaobisao je drugu djecu koja su iskocila i naletio na ovu malu.
Mislim, kako uopste mozete sudit bez cinjenica,ljudi mili. Mozda je sto posto kriv, ali mozda i sto posto nije. Dajte molim vas. Samo je bitno da se pise o cudovistima, o smrtnim kaznama, omucenju zlocinaca, koji vam je ba,
Evo ubistvo ove curice, strasan dogadjaj. Ali cim je vijest izasla,pojedinci su komentarisali na racun vozaca tipa: ubica, monstrum, bla bla - a nisu znali nista osim da je curica podlegla jer je udarilo auto, dzip.
Sta ako, ne kazem da je tako, ali sta ako je frajer vozio 40-50, i djeca se stvarno nagurivala i curica iskocila - i to je to. Sta ako se to desilo,i vi ste samo ispali skupina ljudi kojima je neophodno da prema nekom usmjere mrznju. Evo citam tekstove i covjek je ostao na licu mjesta nesrece (sa lica nesrece bjeze samo definitivni krivci), kaze da su se djeca igrala nepazljivo a iz prica ocevidaca zaobisao je drugu djecu koja su iskocila i naletio na ovu malu.
Mislim, kako uopste mozete sudit bez cinjenica,ljudi mili. Mozda je sto posto kriv, ali mozda i sto posto nije. Dajte molim vas. Samo je bitno da se pise o cudovistima, o smrtnim kaznama, omucenju zlocinaca, koji vam je ba,
- JThomas
#29341 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nije bogataš, političar ni pod političkom zaštitom. pa nema neformalnih grupa građana "pretpostavka nevinosti" i "pustimo institucije da rade svoj posao".
- vješalica
#29342 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne mora ni biti
Dosta je da bude seoski lola vise mu ne treba
Dosta je da bude seoski lola vise mu ne treba
-
BadBoy
#29343 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Apsolutno mi nema ništa gore nego kad počnem čitati monstruezne komentare na raznim portalima (od kojih Klix ubjedljivo prednjači) šta bi oni kao radili nekome. To su mučenja na bolesne i nadasve maštovite načine, egzekucije, vješanja, teške robije itd. Tačno se zamisli koliko monstruma među nama hoda jer normalan čovjek ne može smišljati ovakve osvete. Ali oni su u svojoj glavi moralni, upravu i na pravom putu jer se kao svete pretpostavljenom učiniocu krivičnog djela, iako znaju 1% cijelog događaja, to jeste samo da se događaj zbio.sizifinho wrote:apsolutno ne branim nikog, ali mi je fascinantno kako na ovom forumu ljudi samo cekaju da skoce na jednu stranu a malo ko gleda objektivno.
- Tercius
#29344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne bi bilo zgoreg podzahkad procitati sta struka kaze, pa idemo...sizifinho wrote:apsolutno ne branim nikog, ali mi je fascinantno kako na ovom forumu ljudi samo cekaju da skoce na jednu stranu a malo ko gleda objektivno.
10. Zvučni i svjetlosni znakovi upozorenja
Član 67.
(1) Vozač je dužan da upotrijebi zvučni znak upozorenja
kad god je u pitanju bezbjednost saobraćaja, a naročito:
1) na putu van naselja, radi upozorenja drugog učesnika u
saobraćaju da želi da ga pretekne ili obiđe, ako bi nedavanjem
tog znaka postojala opasnost od saobraćajne nesreće;
2) ako se pored kolovoza nalaze djeca koja ne obraćaju
pažnju na kretanje vozila;
3) na putu van naselja, prije ulaska u nepreglednu krivinu ili
prije dolaska na prevoj na kojem je otežano mimoilaženje.
(2) Vozač je dužan da davanje zvučnog znaka upozorenja
svede na neophodnu mjeru.
20. Obaveze vozača prema pješacima
Član 111.
(1) Ako je saobraćaj na obilježenom pješačkom prelazu
regulisan svjetlosnim saobraćajnim znakovima ili znacima
ovlašćenog lica, vozač je dužan da zaustavi vozilo ispred
pješačkog prelaza kad mu je datim znakom zabranjen prolaz, a
ako mu je na takvom prelazu datim znakom dozvoljen prolaz,
vozač ne smije da ometa prolaz pješaka koji su već stupili na
pješački prelaz.
(2) Ako se obilježeni pješački prelaz iz stava (1) ovog člana
nalazi na ulazu na bočni put, vozač koji skreće na taj put dužan je
da skreće smanjenom brzinom i propusti pješake koji su već
stupili ili stupaju na pješački prelaz i, prema potrebi, da zaustavi
vozilo kojim upravlja da bi propustio pješake.
(3) Ako na obilježenom pješačkom prelazu saobraćaj nije
regulisan uređajima za davanje svjetlosnih saobraćajnih znakova
ni znakovima ovlašćenog lica, vozač je dužan da zaustavi vozilo
pred takvim pješačkim prelazom da bi propustio pješake koji
prelaze ili stupaju na pješački prelaz, ili nedvosmisleno pokazuju
namjeru da pređu preko pješačkog prelaza.
Član 112.
(1) Vozač koji skreće na bočni put na čijem ulazu ne postoji
obilježen pješački prelaz dužan je da skreće smanjenom brzinom
i ne smije da ugrozi pješake koji su već stupili na kolovoz.
(2) Vozač koji se kreće mokrim kolovozom u naseljenom
mjestu dužan je da prilagodi brzinu kretanja vozila tako da
izbjegne prskanje pješaka koji se kreću ivicom kolovoza ili
trotoara
Nemam vremena da se zarovim jos u ove zakone i pravilnike, medjutim samo iz ovih kracih i uopstenih zakonskih obaveza proizilazi da je vozac svojom bezobzirnoscu i nepostivanjem pravila saobracaja prouzrokovao saob.nezgodu koja je za posljedicu imala smrt, iz cega dalje proizilazi da najmanje sto je on zasluzio je da mu se izvadi oko na licu mjesta, a da se potom zatvori na dugogodisnju robiju.
- medjutim
#29345 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Moje misljenje je da je ljudima vise preko glave krivaca koji se izvlace sa malim ili nikakvim kaznama, pa onda bilo koji slucaj da se desi, tragican, nesretan, ljudi reaguju po default-u. Bilo je puno slucajeva u zadnjih par godina kada su se krivci koji su vozili sa preko 100 i kusur na sat, izvlacili lako, a svjedoci smo i svakdnevnom pustanju kriminalaca i nasilnika, koji u 90% slucajeva ne bivaju osudjeni niti kaznjeni za svoja (ne)djela. Za ovog covjeka sto je ubio ovu djevojcicu, istraga ce pokazati gdje je on pogrijesio, a koji su drugi faktori (kao sto si napisao nagurivanje izmadju djece) koji su utjecali na ovaj tragicni dogadjaj.sizifinho wrote:apsolutno ne branim nikog, ali mi je fascinantno kako na ovom forumu ljudi samo cekaju da skoce na jednu stranu a malo ko gleda objektivno.
- MMM1977
#29346 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Slažem se sa većinom ali ovdje se odmah znalo o čemu se radi. Slike su pokazale da je nesretnu djevojčicu idiot udario na pješačkom prelazu, nema se tu šta pričati.sizifinho wrote:apsolutno ne branim nikog, ali mi je fascinantno kako na ovom forumu ljudi samo cekaju da skoce na jednu stranu a malo ko gleda objektivno.
Idiotu i tužiocu se sjetim familije.
- muha_sa
#29347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
meni nije jasno kako neko ko vozi 40-50 na sat, prilazi pješackom i još vidi djecu na trotoaru ne konta da neko od te djece može slucajno izletit pred auto i ne otvori cetvero oci
da racuna na to možda bi na vrijeme reagovo i ne bi jedan mladi život na duši nosio---džaba murija džaba kazna---valja svaku noc lec 
- drug_profi
#29348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
I na slikama se vidjelo da je trag kocenja duzi. Nije tu bas bilo 40-50. Pjesacki prelaz, djeca... koliko ti mozga treba da skontas da trebas dobro usporiti.
Lola bi sad najvise volio da je dao jebene 2 marke za autoput. Hoce dzabnom cestom, a hoce brzo.
Pa ne moze jbg.
Lola bi sad najvise volio da je dao jebene 2 marke za autoput. Hoce dzabnom cestom, a hoce brzo.
Pa ne moze jbg.
- MMM1977
- vješalica
#29350 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
džubre seljačko fukarskodrugi profil wrote:I na slikama se vidjelo da je trag kocenja duzi. Nije tu bas bilo 40-50. Pjesacki prelaz, djeca... koliko ti mozga treba da skontas da trebas dobro usporiti.
Pa ne moze jbg.