Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gavric ima fenomenalan pas na dijagonale i dugometraznu loptu. Jedino sto ga jebe je da mu treba 5m prostora i niko oko njega da uputi taj pas, cim ga pritisnes, gubi se.
Pregledao sam snimak detaljno. Bio je crveni ali mislim, realno da je i Gavric zasluzio zuti karton jos u prvom pol. Napravio je nekoliko vezanih faulova.
Nije im svirano par faulova koji su, koliko sam vidio bili. Jedan je bio na ivici 16. S druge strane, sviran nam je ofsajd u situaciji kad se jasno na "zaledjenom" snimku u momentu upucivanja lopte vidi da je Ahmo bio u liniji. To se slabo spominje a to je bio napad u kojem bi Ahmo i Tatar sami izasli pred golmana i, 99% se usetali u gol. To je bila greska linijskog sudije.
Sudjenje je opcenito bilo lose, sudija se totalno pogubio. Ali je prerjerana prica da se radi o nekoj epskoj kradji.
Idemo dalje. Pobjeda je tu ali ne mozemo biti zadovoljni igrom. Mora to sve biti puno bolje, utakmice se moraju ranije rjesavati. Bespotrebno se dovodimo u nervozne situacije, previse energije se trosi. Valjda ce uskoro biti bolje...
todd_smith wrote:Gavric ima fenomenalan pas na dijagonale i dugometraznu loptu. Jedino sto ga jebe je da mu treba 5m prostora i niko oko njega da uputi taj pas, cim ga pritisnes, gubi se.
Jos ce taj Gavric ispasti igracina za koje kolo.Lik ima tu dijagonalu i jak sut i to je sve.Slabo pokretljiv i jako losa kondicija.Moze lika samo zaustaviti preksajem na rubu zutog kartona.Vecinu tekme beskoristan na terenu tj igrac manje.Ni sjena Stanojevica kad je u full formi.Lik moze biti samo zamjena da krpi ekipu kad nema jacih igraca.
todd_smith wrote:Gavric ima fenomenalan pas na dijagonale i dugometraznu loptu. Jedino sto ga jebe je da mu treba 5m prostora i niko oko njega da uputi taj pas, cim ga pritisnes, gubi se.
Jos ce taj Gavric ispasti igracina za koje kolo.Lik ima tu dijagonalu i jak sut i to je sve.Slabo pokretljiv i jako losa kondicija.Moze lika samo zaustaviti preksajem na rubu zutog kartona.Vecinu tekme beskoristan na terenu tj igrac manje.Ni sjena Stanojevica kad je u full formi.Lik moze biti samo zamjena da krpi ekipu kad nema jacih igraca.
mislim da je dobar igrac kada igramo protiv ekipa koje igraju bunker ili kada igramo na kontre, ali sve osim toga...slab je, nisam fan iskreno.
Kao sto rekoh ima prejjak pas, ali kada ga niko ne dira i kada ima vremena na lopti, cim ga malo pritisnes on se gubi
Gavriceva prirodna pozicija je blize golu, tzv. "desetka".
Da su recimo Oremus i Stanojevic bili zdravi, vjerovatno bi Gavric pokrivao poziciju Rahmanovica dok je ovaj bio povrijedjen. Mada je, naravno, Rahman dimenzija vise u odnosu njega. Treba spomenuti njegov odlican sut i brz pas prema naprijed. Da je imao priliku igrati blize golu (prevelik broj povreda je ucinio svoje i bio je primoran ovih nekoliko mjeseci igrati na poziciji CMF), siguran sam da bi bilo vise i asistencija i suteva, pa samim tim i golova na nasem kontu. Vidi se na kilometar da nije klasicni vezni. Nesmotren je u duelima i pravi previse ofirnih prekrsaja, pa nerijetko zaradjuje kartone. Jeste agresivan, sto je pohvalno ali ne zna bez faula oduzeti loptu. Covjek jednostavno nije bas na ti sa defanzivom.
Ne znam, mozda grijesim ali mislim da bi on bio puno korisniji recimo od Krelta iza Ahme. Pogotovo ako bi iza sebe imao osigurace u vidu Stanoje i Mirka.
Ispred njega u spicu Ahmo. Tatar i Rahman na pozicijama bocnih napadaca koji stalno mijenjaju pozicije i izludjuju protivnike (kao npr. Sterling i B. Silva).
Dakle, Milanovic i Krle paKlu i uvodjenje po potrebi. Vidjet cemo kako ce i sta Husref uraditi kada budemo jednog dana (nadam se da hocemo) kompletni aBd.