SDA-All about

PeraDzetic

#29301 Re: SDA-All about

Post by PeraDzetic »

Obi Wan Bosnian wrote:Građani Ilidže se ne slažu sa takvim ocjenama :oops:
Na Ilidzi najmanje građana ima, i to sto ih ima sute i trpe jer su izgubili svaku nadu da ce jednom razum i zakon nadvladati nezakonje i kabadahizam.
Banksy wrote:
PeraDzetic wrote:
Čovjek je lud i potpuno neuracunljiv. Smatra općinu svojom prcijom...

Ilidza više nije mjesto za život običnog gradana već općina par tajkuna bliskih SDA i turaka i arapa.
Nije on ni lud, ni neuračunljiv, ni blizu, već je bezobrazna stoka, bahati, primitivni nasilnik, agresivni seoski kabadahija kojeg su izglasali isti takvi, ili bar slični njemu, a koji danas, očito, čine većinu u ovom jadnom, poharanom gradu.

I ne samo da Ilidža više nije mjesto za normalne, pametne i pristojne ljude, već to nije ni Sarajevo. Recimo to konačno naglas.
:thumbup:
seln

#29302 Re: SDA-All about

Post by seln »

Banksy wrote:
PeraDzetic wrote:

Ilidza više nije mjesto za život običnog gradana već općina par tajkuna bliskih SDA i turaka i arapa.
Nije on ni lud, ni neuračunljiv, ni blizu, već je bezobrazna stoka, bahati, primitivni nasilnik, agresivni seoski kabadahija kojeg su izglasali isti takvi, ili bar slični njemu, a koji danas, očito, čine većinu u ovom jadnom, poharanom gradu.

I ne samo da Ilidža više nije mjesto za normalne, pametne i pristojne ljude, već to nije ni Sarajevo. Recimo to konačno naglas.
:thumbup:
Ova ti je ko iz mushafa.
Haris.ba

#29303 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

Ja smatram da treba naglašavati da Ilidža nije Sarajevo. Ali ne zato što neko misli da se time "brani" Sarajevo. Jednostavno, radi razvoja zasebnog identiteta. Ništa političko. Ko što Trnovo niko ne smatra Sarajevom, isto tako ne treba ni Ilidžu smatrati Sarajevom.

A nezakonje i kabadahije se rješavaju dizanjem glasa. To što glasačima Sda nije mrsko odvojiti satak života svake dvije godine treba staviti na račun lažne građaštine i visoke kulture.

Jer, ako nemaš za koga glasati - sam se angažuj.
Last edited by Haris.ba on 04/04/2017 13:17, edited 1 time in total.
Obi Wan Bosnian

#29304 Re: SDA-All about

Post by Obi Wan Bosnian »

Banksy wrote:
PeraDzetic wrote:

Pa eto blizu je Lukavica. Možda tamo ima tih po tvojim kreterijima normalnih i pristojnih. Mislim ono, pošto nisu na njih 4 godine padale granate i udarali snajperi za vjerovat je da su oni tamo normalni. Mi smo ovdje poludjeli priznajem. Ne gade nam se ni arapi ni džamije. Ludaci kažem ti.
tranquil

#29305 Re: SDA-All about

Post by tranquil »

Obi Wan Bosnian wrote:
Banksy wrote:
PeraDzetic wrote:

Pa eto blizu je Lukavica. Možda tamo ima tih po tvojim kreterijima normalnih i pristojnih. Mislim ono, pošto nisu na njih 4 godine padale granate i udarali snajperi za vjerovat je da su oni tamo normalni. Mi smo ovdje poludjeli priznajem. Ne gade nam se ni arapi ni džamije. Ludaci kažem ti.
Jedna od najgorih stvari koju nam je SDA uradila je to da su četnici postali nivo i standard po kom se Sarajevo ravna.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#29306 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Banksy wrote:Od grada Olimpijade, Vijećnice, Skenderije, Vilsonovog, Indexa, Mirze, evropskog prvaka Bosne, muzike, filma...Do ovakvih glava.
Kojom brzinom i žestinom smo se strmoglavili u ponor, to je nevjerovatno. :(

NAČELNIK OPŠTINE ILIDŽA PREDLOŽIO
Senaid Memić ima rješenje: Da se ja išta pitam, angažovao bih lovce i pobio sve pse koji slobodno hodaju!

- Što se tiče pasa, zna se čiji su oni problem. To sam već jednom rekao, da se ja išta pitam, angažovao bih lovce, svakom platio po 50 KM za rep, i pobio sve pse koji slobodno hodaju ulicama. Tako se radi u normalnim državama!
Image
Divi mu ljiljana! :lol: :lol: :lol:
Smijem se a više je za plakanje..... :sad:
Čuj tako se radi u normalnim državama? :? Da je ovo normalna država,tačno se zna gdje bi boravio ovaj kabadahija.
Obi Wan Bosnian

#29307 Re: SDA-All about

A što se paščadi tiče, od ženine rodice kćerka desetak godina, evo već dvije godine ne hoda normalno jer joj je jedan pokidao mišić. Ko ih se riješi ima moj glas.
Banksy

#29308 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Obi Wan Bosnian wrote:
Banksy wrote:
PeraDzetic wrote:

Granate iz Lukavice su mi padale direktno na glavu, možda sam pukla, priznajem, no kako je ovaj logističar, čini mi se, rat proveo u Turskoj, trebalo bi da je savršeno normalan, jel.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#29309 Re: SDA-All about

Post by pici »

:bih:
Obi Wan Bosnian

#29310 Re: SDA-All about

Banksy wrote:
Granate iz Lukavice su mi padale direktno na glavu, možda sam pukla, priznajem, no kako je ovaj logističar, čini mi se, rat proveo u Turskoj, trebalo bi da je savršeno normalan, jel.
On jeste. Ali govorimo o njegovim glasačima i zašto su oni poludjeli pa ga biraju.
PeraDzetic

#29311 Re: SDA-All about

Post by PeraDzetic »

Obi Wan Bosnian wrote:
Banksy wrote:
PeraDzetic wrote:

Zadnja granata je pala prije 22 god., i jos se SDA kadrovik izvlaci na to i kroji tu politiku kao da smo netom izasli iz rata. Ne gade se meni arapi, ni turci ni dzamije vec SDA politika na Ilidzi koju provodi Senahid Memic, opcina se prilagodava Salji i Budnji koji jedini vide hajr od tih istih arapa i turaka, a ne nama obicnim gradanima koji znamo kako treba da izgleda pristojno mjesto za zivot. A politiku nam kroje takvi poput tebe koji si se jucer dovukao na asfalt i kojem je poplocano ispred vrata vrhunac kulture zivljenja.
Last edited by PeraDzetic on 04/04/2017 13:42, edited 1 time in total.
PeraDzetic

#29312 Re: SDA-All about

Post by PeraDzetic »

Obi Wan Bosnian wrote:
Banksy wrote:
On jeste. Ali govorimo o njegovim glasačima i zašto su oni poludjeli pa ga biraju.
Odlicno mi znamo ko ga bira, jadni i bijedni narod koji je prodavao glas za paketic sa makaronama, rizom i litrom ulja... za plastenike, Fikrini ahbabi iz RVI udruzenja i uposlenici opcine... eto odatle Memicu 12.000 glasova
Obi Wan Bosnian

#29313 Re: SDA-All about

PeraDzetic wrote: A, ti...a politiku nam kroje takvi poput tebe koji si se jucer dovukao na asfalt i kojem je poplocano ispred vrata vrhunac kulture zivljenja.
Ma kakav ja i asfalt. Ja imam barem 10 minuta da silazim da dođem do asfalta. I to ako požurim :run:
PeraDzetic

#29314 Re: SDA-All about

Post by PeraDzetic »

Obi Wan Bosnian wrote:
PeraDzetic wrote: A, ti...a politiku nam kroje takvi poput tebe koji si se jucer dovukao na asfalt i kojem je poplocano ispred vrata vrhunac kulture zivljenja.
Ma kakav ja i asfalt. Ja imam barem 10 minuta da silazim da dođem do asfalta. I to ako požurim :run:
Sine, poenta je da ne znas za bolje. Da postoji kanta za smece, a ne da na terminalu stoje kutije kartonske i da se tu ubacuje smece, da ne moze vozac tramvaja pustiti ljude 30 m prije tramvajskog stajalista da izadu iz vozila i tako prelaze kruzni tok i zaustavljaju saobracaj, nelegalni parkinzi u vlasnistvu tajkuna koji ne placaju porez, pdv... to je mozda problem nekog drugog SDAovca ili HDZovca, ali sva ta lopovska banda nam je pretvorila opcinu, grad, drzavu u rupu. I nemoj sine okretati temu u pravcu nacionalizma jer je cika Pera rat proveo braneci grad od agresora, i ostao tu gdje je roden i odrastao.
Obi Wan Bosnian

#29315 Re: SDA-All about

PeraDzetic wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:
Sine, poenta je da ne znas za bolje. Da postoji kanta za smece, a ne da na terminalu stoje kutije kartonske i da se tu ubacuje smece, da ne moze vozac tramvaja pustiti ljude 30 m prije tramvajskog stajalista da izadu iz vozila i tako prelaze kruzni tok i zaustavljaju saobracaj, nelegalni parkinzi u vlasnistvu tajkuna koji ne placaju porez, pdv... to je mozda problem nekog drugog SDAovca ili HDZovca, ali sva ta lopovska banda nam je pretvorila opcinu, grad, drzavu u rupu. I nemoj sine okretati temu u pravcu nacionalizma jer je cika Pera rat proveo braneci grad od agresora, i ostao tu gdje je roden i odrastao.
Ma Pero jesil to ti brate? Pa što nisi odmah rekao? Evo ja ti obećavam da ću razgovarati sa tim vozačem a za tajkune računaj da je već rješeno :thumbup:
PeraDzetic

#29316 Re: SDA-All about

Post by PeraDzetic »

Obi Wan Bosnian wrote:
PeraDzetic wrote:
Ma Pero jesil to ti brate? Pa što nisi odmah rekao? Evo ja ti obećavam da ću razgovarati sa tim vozačem a za tajkune računaj da je već rješeno :thumbup:
SDA balavurdija
i ovo je suvisno za tebe ali haj u raspolozenju sam takvom...
Obi Wan Bosnian

#29317 Re: SDA-All about

Znači: kanta za smeće, zločasti čika vozač, tajkuni, nacionalizam. Jesam sve zapisao?

Ma riješavamo to koliko danas. Ko je reko? Pera reko :kiss:
pemanapemani

#29318 Re: SDA-All about

Post by pemanapemani »

Memić "patriotski" o Zemaljskom muzeju:

- Prošle godine 3,5 miliona su mi uzeli nizašta! Uzme malo kanton, pa mi još kažu da im finansiram Muzej na godinu, pa umjesto godinu ispostave fakturu za tri godine zaredom, umjesto 50 uzmu mi 200.000 KM. I kakve veze ja imam sa Muzejom? Nit ću ići, nit ću ga gledat! Svakako je hladan i zatvoren – kazao je načelnik.

Nakon ove izjave, Memić je nagrađen gromoglasnim aplauzom prisutnih.

Onda ono drži predavanja o patriotizmu. :-)

Nije više ni Memić bitan, bitan je ovaj gromoglasni aplauz prisutnih. Ali koga to više zanima, osim budale u koje prvo ubrajam sebe.
putokaz1

#29319 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

SDA obećava
Pobjedu 2018
10 mandata u Bh parlamentu
Člana Predsjedništva BH
Premijere 6 Kantona i Federacije i podpredsjednika RS
Obi Wan Bosnian

#29320 Re: SDA-All about

Zemaljski muzej bi se morao finansirati 100% sa državnog nivoa. Velika je sramota da to rade opštine. Prije svega sramota za državu.
PeraDzetic

#29321 Re: SDA-All about

Post by PeraDzetic »

pemanapemani wrote:Memić "patriotski" o Zemaljskom muzeju:

- Prošle godine 3,5 miliona su mi uzeli nizašta! Uzme malo kanton, pa mi još kažu da im finansiram Muzej na godinu, pa umjesto godinu ispostave fakturu za tri godine zaredom, umjesto 50 uzmu mi 200.000 KM. I kakve veze ja imam sa Muzejom? Nit ću ići, nit ću ga gledat! Svakako je hladan i zatvoren – kazao je načelnik.

Nakon ove izjave, Memić je nagrađen gromoglasnim aplauzom prisutnih.

Onda ono drži predavanja o patriotizmu. :-)

Nije više ni Memić bitan, bitan je ovaj gromoglasni aplauz prisutnih. Ali koga to više zanima, osim budale u koje prvo ubrajam sebe.
Na zadnjoj sjednici Vijeca, neki decko iz NS je imao inicijativu vezano za porodilje i djecije doplatke da se izjednaci naknada zaposlenim i nezaposlenim majkama ... na sto je on rekao da bi onda od sporta trebali skinuti (mozda onih 30.000,00 KM kojima finansira SDA kadrovnika Muhovica i njegov klub i slicne Muhovice), a da nam radanje djece bude sport...

Tebi je normalno da nacelnik jedne opcine nikad nije usao u muzej i nece?
JThomas

#29322 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

normalno i poželjno. da se sav duhovni život svede na šićardžijsku politiku i mali probrani broj religijskih propisa, onih koji nisu previše zahmetli za pridržavati se. kultura, umjetnost, nauka i sport da nestanu.
Us and them

#29323 Re: SDA-All about

Post by Us and them »

Sviđa mi se kako govori ovaj Skopljak, inače ostao je bez noge kao pripadnik Armije RBiH. Nema milosti za pobjegulje. Članak je stariji a danas je on ministar za boračka pitanja TK.
Fahrudin Skopljak, zastupnik u Skupštini TK: Neću da sjedam za isti sto sa dezerterima

Fahrudin Skopljak, zastupnik u Skupštini Tuzlanskog kantona, jedan je od rijetkih do čije riječi i stava drže i u njegovoj SDA, ali i u drugim strankama, bez obzira jesu li u vlasti ili u opoziciji.

Skopljak, koji je na prošlim izborima dobio podršku od oko 8.000 građana, za Bportal.ba je prokomentirao trenutnu situaciju u Tuzlanskom kantonu.

-Neću ništa novo reći ako kažem da je do ovoga, u neku ruku moralo doći, jer oni koji prate rad Skupštine Tuzlanskog kantona znaju moje statove, znaju o čemu sam govorio. Dakle, nije ništa novo ako kažem da su zahtjevi obespravljenih ljudi opravdani i da vlast na svim nivoima nije pokazala socijalnu osjetljivost, pogotovo prema radnicima nekad velikih preduzeća, kaže Skopljak.

Ističe da je kao skupštinski zastupnik, koji je na izborima dobio veliku podršku građana, spreman razgovarati sa svima koji žele donijeti promjene na bolje, pogotovo sa radnicima i socijalno ugroženim kategorijama.

-Sa svima njima sam spreman danima razgovarati. Ali ono na šta neću nikada pristati jeste da sjedem za isti sto sa dezerterima i da slušam njihove zahtjeve, pa taman da se zaklanjaju iza milion plenuma građana ili ne znam kakvih tijela. Što mene tiče, s takvima nema razgovora, kaže ovaj ratni vojni invalid iz Lukavca.

Upitan na koga konkretno misli, te da li to znači da ne prihvata zahtjeve i razgovor s Plenumom građana TK, Skopljak pojašnjava:

-Nemam ništa protiv Plenuma. Dobro je da se na neki način artikuliraju stavovi, kroz plenume, sindikate, bilo kako. Ima tu i dobrih prijedloga i pametnih ljudi. Ja, ponavljam, jedino neću da pričam s dezerterima. A vidio sam ih u prvim redovima na protestima kako mašu zastavom s 'ljiljanima'. Ima ih više. Bježali su u Njemačku, Holandiju, Austriju... Ali da ne bude da pokušavam bilo šta politizirati, evo, konkretno mislim na prijeratnog odbornika SDA iz Lukavca - dakle moje stranke – Jusufa Husejnovića. Taj čovjek je početkom agresije na BiH pobjegao u Njemačku, a sada na protestima maše zastavom s 'ljiljanima'. Pa, što, jarane, nisi mahao kad je trebalo, kaže Skopljak.

http://bportal.ba/fahrudin-skopljak-zas ... zerterima/
aratet

#29324 Re: SDA-All about

Post by aratet »

Znaci, sve se svodi na "ratna pitanja", daleko ce se stici sa takvom politikom.
Us and them

#29325 Re: SDA-All about

Post by Us and them »

aratet wrote:Znaci, sve se svodi na "ratna pitanja", daleko ce se stici sa takvom politikom.
S obzirom da vojno sposobni dezerteri nisu nikada zakonski odgovorali za izdaju Države, treba ih barem javno izopćiti iz društva.
Post Reply