Hajde kad stignem odgovorim. Evo me vani, uhvatila me kiša, nikakavi uslovi za tipkanja
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
splinter
#29301 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
@Mogy87
Hajde kad stignem odgovorim. Evo me vani, uhvatila me kiša, nikakavi uslovi za tipkanja
- Diwan
#29302 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Malkice zdravog razuma koji će vjerovatno biti spinovan kao i sve ostalo, ali vrijedi upisivanja. Mora da se naveliko priča tamo o toj zloupotrebi:
UPITNA METODOLOGIJA U BRITANIJI
Ukidaju dnevna izvješća: ''I dalje umrle ubrajaju u smrti od koronavirusa čak i ako su mjesecima nakon dijagnoze imali srčani udar ili ih je pregazio autobus"
https://dnevnik.hr/vijesti/koronavirus/ ... 13597.html
Čuj pregazio ga autobus, a umro od korone!? Tobe Ja Rabbi, zar i to dušmani rade...
Ukidaju dnevna izvješća: ''I dalje umrle ubrajaju u smrti od koronavirusa čak i ako su mjesecima nakon dijagnoze imali srčani udar ili ih je pregazio autobus"
Čuj pregazio ga autobus, a umro od korone!? Tobe Ja Rabbi, zar i to dušmani rade...
- Diwan
#29303 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Samo pogriješio sam, ovo sam trebao staviti pod teorije zavjere temu. Čuj, manipuliše se sa umrlima..ma hajde molim te. Hoćeš da kažeš da naši ljekari, statističari, SZO, vlada, krizni štab da svi lažu?! .....Diwan wrote: ↑18/07/2020 16:36 Malkice zdravog razuma koji će vjerovatno biti spinovan kao i sve ostalo, ali vrijedi upisivanja. Mora da se naveliko priča tamo o toj zloupotrebi:
- Diwan
#29304 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da Bog sačuva od ovog ludila.
Ipak je Izet u pravu: 'Nije narod lud, narod je stoka. Treba ga samo isprepadat' ima ove maske da idu ko halva.'
-
biglebovski
#29305 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne bi Čedo, nije on takav, šta ti je. Naš Čedo skroman čovek:)))))Diwan wrote: ↑18/07/2020 15:53Cedo se proljepšo od covida - bio čovjek na godišnjem, malo odmorio, pa sad gusla režimsku i medijsku priču. Haman je dobro unovčio covid, jer je svaki glas bitan u bitci porobljavanja stanovništva. Što više poznatih regrutovati za svoju agendu.biglebovski wrote: ↑18/07/2020 13:28 Srbijanski političar Čedomir Jovanović izašao je iz bolnice, gdje se na Infektivnoj klinici liječio od koronavirusa.
https://radiodonjivakuf.com.ba/video-ce ... z-bolnice/
Lider LDP-a je u intervjuu za TV Prva kazao da se osjeća dobro, a na pitanje kako se zarazio koronavirusom odgovorio da je danima bio okružen ljudima koji su bili pozitivni na COVID-19.
![]()
-
biglebovski
#29306 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Izlapjeli akademici opet trabunjaju, nemaju pametnija posla...Diwan wrote: ↑18/07/2020 16:36 Malkice zdravog razuma koji će vjerovatno biti spinovan kao i sve ostalo, ali vrijedi upisivanja. Mora da se naveliko priča tamo o toj zloupotrebi:
Akademici tvrde da način na koji Javno zdravstvo Engleske (PHE), vladina agencija zadužena za upravljanje epidemijama zaraznih bolesti, utvrđuje brojke vezane uz covid-19 iskrivljuje stvarno stanje u odnosu na druge dijelove Ujedinjenog Kraljevstva.
Akademici su pojasnili da se po sadašnjoj metodologiji pacijenti pozitivni na koronavirus, koji su se oporavili, i dalje ubrajaju u umrle od koronavirusa "čak i ako su mjesecima nakon spomenute dijagnoze imali srčani udar ili ih je pregazio autobus".
Ostali dijelovi Ujedinjenog Kraljevstva u tu statistiku ubrajaju samo one koji su preminuli unutar 28 dana od kada je utvrđeno da su pozitivni na novi koronavirus.
-
laik1981
#29307 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Gdje ces ovo postaviti. Ti si ravnozemljas i vjerujes u ljude gustere, kao i svi koji su ukljuceni u ovu odluku. Da nisu bili nekad zarazeni virusom prezivjeli bi udar autobusa i zivjeli jos koju deceniju..Diwan wrote: ↑18/07/2020 16:36 Malkice zdravog razuma koji će vjerovatno biti spinovan kao i sve ostalo, ali vrijedi upisivanja. Mora da se naveliko priča tamo o toj zloupotrebi:
-
laik1981
#29308 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Znaci i ostatku UK je dovoljno da umres u tom periodu i da smrt pripisu koroni taman da niti jedan simptom nisi imao. Moze te znaci i tu opaliti bus, samo je bitno da je to u roku 28 dana od dana testiranja.biglebovski wrote: ↑18/07/2020 16:57 Ostali dijelovi Ujedinjenog Kraljevstva u tu statistiku ubrajaju samo one koji su preminuli unutar 28 dana od kada je utvrđeno da su pozitivni na novi koronavirus.
I onda kazu vjeruj zvanicnim podacima
I Trump ce poslati narodnu gardu da preispitaju metodologije i statisticke podatke. Svasta ce ovdje isplivati.
- Edin H.
#29309 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zasto komentarisete nesto o cemu veze nemate.laik1981 wrote: ↑18/07/2020 16:59Gdje ces ovo postaviti. Ti si ravnozemljas i vjerujes u ljude gustere, kao i svi koji su ukljuceni u ovu odluku. Da nisu bili nekad zarazeni virusom prezivjeli bi udar autobusa i zivjeli jos koju deceniju..Diwan wrote: ↑18/07/2020 16:36 Malkice zdravog razuma koji će vjerovatno biti spinovan kao i sve ostalo, ali vrijedi upisivanja. Mora da se naveliko priča tamo o toj zloupotrebi:
U Britaniji ima najmane deset hiljada preminulih od C-19 koji nisu jos uvijek uvrsteni u zvanicnu statistiku.
Desnicarskoj vladi koja je na vlasti i koja ima cetverogodisnji mandat naravno ne odgovara cinjenica da je Britanija najgora u Evropi po smrtnosti od kovida, da nisu uspijeli iskontrolisati infekciju nakon 45,000 ljudi koje je zvanicno preminulo (samo jucer 687 novozarazenih i 114 preminulih) - uporedite sa Spanijom npr., pa sada vrse pritisak na zdravstvene radnike, kao i ustalom na novinare da sto manje izvjestavaju, jer pored navedenog zele sve da otvore, sto ce vrlo vjerovatno dovesti do novog talasa. Pojedini strucnjaci predvidjaju da ukoliko se ne pronadje vakcina da ce 120,000 ljudi preminuti sljedece zime.
-
laik1981
#29310 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Najavljivali su "strucnjaci" i ovdje hiljade mrtvih bez restrikcija pa im realnost opali samar.. Kakvi crni strucnjaci. Sve poltroni krimogene WHO.. Samo klimali glavama sta god WHO izvali..
E cuj upisivali ljude koje je udario bus u covid slucajeve..
E cuj upisivali ljude koje je udario bus u covid slucajeve..
Last edited by laik1981 on 18/07/2020 17:20, edited 1 time in total.
-
Mogy87
#29311 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zato sto podrzava njihovo unaprijed formirano misljenje. Confirmation bias. Tako da je i Trump koji kao tretman za COVID preporucuje varkinu kredibilan izvor podtaka. Koji je toliko dobro upravljao epidemijom da mu je upitan novi mandat. On sigurno nema razlog da podcijenjuje brojeve.Edin H. wrote: ↑18/07/2020 17:13Zasto komentarisete nesto o cemu veze nemate.laik1981 wrote: ↑18/07/2020 16:59Gdje ces ovo postaviti. Ti si ravnozemljas i vjerujes u ljude gustere, kao i svi koji su ukljuceni u ovu odluku. Da nisu bili nekad zarazeni virusom prezivjeli bi udar autobusa i zivjeli jos koju deceniju..Diwan wrote: ↑18/07/2020 16:36 Malkice zdravog razuma koji će vjerovatno biti spinovan kao i sve ostalo, ali vrijedi upisivanja. Mora da se naveliko priča tamo o toj zloupotrebi:
Čuj pregazio ga autobus, a umro od korone!? Tobe Ja Rabbi, zar i to dušmani rade...![]()
U Britaniji ima najmane deset hiljada preminulih od C-19 koji nisu jos uvijek uvrsteni u zvanicnu statistiku.
Desnicarskoj vladi koja je na vlasti i koja ima cetverogodisnji mandat naravno ne odgovara cinjenica da je Britanija najgora u Evropi po smrtnosti od kovida, da nisu uspijeli iskontrolisati infekciju nakon 45,000 ljudi koje je zvanicno preminulo (samo jucer 687 novozarazenih i 114 preminulih) - uporedite sa Spanijom npr., pa sada vrse pritisak na zdravstvene radnike, kao i ustalom na novinare da sto manje izvjestavaju, jer pored navedenog zele sve da otvore, sto ce vrlo vjerovatno dovesti do novog talasa. Pojedini strucnjaci predvidjaju da ukoliko se ne pronadje vakcina da ce 120,000 ljudi preminuti sljedece zime.
-
biglebovski
#29312 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ako se stručnjaka pita, nema šta garda tu da traži, njima pomoć ne treba. Samo im treba testova i budžetskih para, ništa više, ostalo im dobro ide... U novembru i lijek i vakcina i izbori u USA i dabogda više ovo da završi, jebo im više pandemija i Tramp i Fauci i Gates i BLM mater, komplet sa new york tajmsom i đon hopkins junivrzitijemlaik1981 wrote: ↑18/07/2020 17:04Znaci i ostatku UK je dovoljno da umres u tom periodu i da smrt pripisu koroni taman da niti jedan simptom nisi imao. Moze te znaci i tu opaliti bus, samo je bitno da je to u roku 28 dana od dana testiranja.biglebovski wrote: ↑18/07/2020 16:57 Ostali dijelovi Ujedinjenog Kraljevstva u tu statistiku ubrajaju samo one koji su preminuli unutar 28 dana od kada je utvrđeno da su pozitivni na novi koronavirus.
I onda kazu vjeruj zvanicnim podacima![]()
I Trump ce poslati narodnu gardu da preispitaju metodologije i statisticke podatke. Svasta ce ovdje isplivati.
- Edin H.
#29313 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
S ovim prvim bi se i mogao sloziti, ali bolje je ovako da bubnu neku cifru kada imas na vlasti politicare koji su urusili zdravstveni sistem u UK, barem vrse neku vrstu pritiska.
Ovo drugo je besmislica, ukoliko nije doslo do neke greske, koja se moze desiti kada imas ovako stravicnu smrtnost.
Last edited by Edin H. on 18/07/2020 17:24, edited 1 time in total.
-
laik1981
#29314 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vau ko prica o confirmation bias, a vise vjerovala najavama sa razoraznih linkova nego onome sto se oko nje desava..
-
Mogy87
#29315 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ti ne prestajes pricati kako nasi podaci nisu kredibilni. I ja se slazem s tobom. Jedino relevantno je popunjenost bolnickih kapaciteta.
-
AmirBaa
#29316 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ni to nije relevantno kod nas. Na pocetku pandemije se hvalili kako imaju preko 200 kreveta u samo jednom objektu, a sad govore da imaju jedan objekat i u njemu samo 100 mjesta. 100 kreveta na 400 hiljada stanovnika
- Diwan
#29317 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisam još čuo čovjeka da povoljno i pohvalno govori o medicinskim radnicima. Naravno, uvijek ima izuzetaka i časnih ljudi, ali generalno u razgovorima i iskustvima ljudi sa njima, katastrofa je blaga riječ. Tako da što se mene tiče, poziv prostituke je časniji od poziva ljekara i medicinskog osoblja, čast izuzecima. Ali ko pita narod i za šta. Dio su sistema koji ih štiti kao što štiti i Novalića koji može da pokrade i mnogi druge i da bude nikome ništa. Isto tako, medicinsko osoblje je odvelo i odvodi u smrt ljude zbog svoje nestručnosti i nikome ništa. To nije ništa novo. To se stalno dešava. Pogrešne dijagnoze, pogrešne terapije su svakodnevnica, a naravno i smrti uzrokovane istim. Ne postoji zakon koji ga može optužiti. Zaštićeni su ko ugrožene vrste životinja.
Dovoljno je vidjeti u medicinskim ustanovama natpise kojima se upozoravaju građani na sankcije ako se budu nedoličnoi ponašali. Za mene su stočni fond. Čast izuzecima i savjesnima.
Jedan od komentara ispod videa:
Kada su prošle nedelje na vratima bolnice pokušali da razdvoje mene od supruge i jednomesečne bebe uz izgovor da je naloženo "odozgo" samo jedan roditelj uz dete, pitao sam po kom zakonu, zašto nam rasturaju porodicu i ko sada treba da udje, operisana majka (carski rez) koja ne sme da nosi teško (beba u nosiljci teži oko 8kg) ili otac koji nosi bebu ali ne može da je podoji u čekaonici ako je gladna. Objasnio sam da su maske farsa jer beba inače ne nosi i sve što ima beba imamo i mi. Bebi ne možemo objasniti ni da kine u rukav u prepunoj čekaonici.
Inače suprugu su poradjali pod maskom i pritom se drali jer se dovoljno ne napinje. Kasnije su uradili hitan carski rez. Sva dokumentacija iz trudnoće nestala! A mi se još uvek borimo za bebu jer je rođena pod totalnom anestezijom, sutradan primila BSŽ, a prekosutra Hepatitis B vakcinu.
Niko nas nije pitao, niko potpisao a beba ima uvećanu levu moždanu komoru Ventrikomegalia. Mogao bi o uvredama koje trpimo od strane nekih lekara i medicinskog osoblja da pišem do sutra.......
Posle kraće neargumentovane rasprave su propustili, ušli smo.
-
laik1981
#29318 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I imamo pedesetak pacijenata za podrucje od skoro pola miliona ljudi, skoro tri mjeseca nakon ukidanja restrikcija u situaciji u kojoj se 90% ljudi ne pridrzava zastitnih mjera.. Realnost koja je totalna suprotnost od svih najava i proracuna koji su se prezentirali.. Znam da je tesko pogledati istini u oci. Virus je zeznut i treba se cuvati, ali je daleko od one price na osnovu koje se svijet zaustavio. Bilo je sirom svijeta nekih ljudi iz struke koji su to govorili citavo vrijeme i upozoravali do cega ce dovesti sulude restrikcije. Proglaseni su kojekakvim vjesticama. Vidjecemo gdje sve ovo vodi.
-
biglebovski
#29319 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Milioni Dino, kakvih crnih deset hiljada.Edin H. wrote: ↑18/07/2020 17:13Zasto komentarisete nesto o cemu veze nemate.laik1981 wrote: ↑18/07/2020 16:59Gdje ces ovo postaviti. Ti si ravnozemljas i vjerujes u ljude gustere, kao i svi koji su ukljuceni u ovu odluku. Da nisu bili nekad zarazeni virusom prezivjeli bi udar autobusa i zivjeli jos koju deceniju..Diwan wrote: ↑18/07/2020 16:36 Malkice zdravog razuma koji će vjerovatno biti spinovan kao i sve ostalo, ali vrijedi upisivanja. Mora da se naveliko priča tamo o toj zloupotrebi:
Čuj pregazio ga autobus, a umro od korone!? Tobe Ja Rabbi, zar i to dušmani rade...![]()
Britanci u šoku poslije najveće pandemije i opasnosti koju je svijet vidio? Strah i panika među Britancima?

-
laik1981
#29320 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo nisu britanci. Ovo su bosnje koje zive u GB..
-
splinter
#29321 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Što ih otrese Edin ko slinu i obrisa pod sa njima. Al bez obzira što se javlja sa lica mjesta , biće da on nije dovoljno upućen. . .Edin H. wrote: ↑18/07/2020 17:13Zasto komentarisete nesto o cemu veze nemate.laik1981 wrote: ↑18/07/2020 16:59Gdje ces ovo postaviti. Ti si ravnozemljas i vjerujes u ljude gustere, kao i svi koji su ukljuceni u ovu odluku. Da nisu bili nekad zarazeni virusom prezivjeli bi udar autobusa i zivjeli jos koju deceniju..Diwan wrote: ↑18/07/2020 16:36 Malkice zdravog razuma koji će vjerovatno biti spinovan kao i sve ostalo, ali vrijedi upisivanja. Mora da se naveliko priča tamo o toj zloupotrebi:
- zubi
-
splinter
#29323 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
@Mogy87
Evo pitala si me za imunitet pa evo koliko sam imao vremena
Imuni sistem svakog pojednica je u principu priča za sebe. Svi smo maje više različiti I drugačije djelujemo na vanjske ali I unutrašnje faktore koji mogu da ugrožavaju naše zdravlje.
Ovdje bih analizirao i predložio ne samo imunostimulatore već I prirodna antivirusna sredstva, prije svega biljke koje će nam dobro doći u mjesecima koji su pre nama.
Svi smo već čuli za magično djelovanje vitamina C, D, E, minerala pod imenom CInk, te močne proizvode vrijednih pčelica poput meda, matične mliječi i propolisa.
Dakle manje više svima nama poznati preparati koji se nalaze svuda oko nas, odnosno dostupni su u dovoljnim količinama, a koje je potrebno samo redovno uzimati I dobro dozirati.
Već sama njihova redovna upotreba u preporučenim dozama je dobar temelj za kvalitetnu i uspiješnu borbu organizma protiv respiratornih virusnih infekcija ali i očuvanja zdravstvenog statusa općenito.
Definitvno nema potrebe za kupovinom nekih ekstremno skupih preparata koji imaju dobru reklamu i marketing, npr ja lično vrlo često od C vitamina uzimam onaj najobičniji u tablama, samo ga onda pijem s dosta tečnosti.
Razne biljke su kroz svoju evoluciju naučile kako da se bore protiv bakterija I virusa koji ih stalno napadaju te su razvile snažne odbrambene mehanizme protiv istih a danas su velika pomoć i u očuvanju zdravlja ljudi.
Jedna je biljka veoma dragocijena kao vrhunski stimulator imuniteta, a u pitanju je Bosiok, Bosiljak, odnosno jedna njegova podvrsta : Tulsi Bosiljak ili Sveti bosiljak , za koju su naučna istraživanja dokazala značajno povečanje T I B limfocita.
Ako govorimo o konkretnim preparatima na tržištu, koji su dokazani imunostimulatori mogu se koristiti npr. Imunoglukan I Beta glukan, koji su doduše nešto skuplji ali je alternativna jeftinija varijanta obični Pivski kvasac, kao odličan imunostimulator koji je dosta podcijenjen.
Dobar se u praksi pokazao I Kolostrum koji danas proizvodi veći broj proizvođača, a bitno je napomenuti je jedan od rijetkih preparata koji sadrži Imunoglobuline.
Druga grupa bi bili antivirusni preparati, a govorim o prirodnim preparatima naravno.
Bijeli luk, o njemu nije potrebno trošiti riječi. Ima nešto izraženiji antibakterijski učinak u odnosu na antivirusni ali je itekako korisna namirnica. Manje više o njemu je sve poznato pa nema potrebe trošiti suvišne riječi.
Đumbir je savršen za korištene tokom cijele godine u bilo kom obliku, Ja sam lično tokom prošle zime I proljeća pio tople napitke sa izrendanim đumbirom, medom I limunom, ili sam pravio čaj sa đumbirom, a neijetko uzmem onako đumbir I pojedem po par zalogaja.
Potom Kadulja ili žalfija, biljka sa snažnim antibakterijskim I antivirusnim djelovanjem a čaj od iste je najbolji izbor za ispiranje grla npr.
Antivirusna inhalacija je odlična metoda koja u zimskim mjesecima može da pruži značajnu zaštitu u prevenciji virusnih ali I sekundarnih bakterijskih infekcija I spriječi razmnožavanje virusa u pogotovu gornjim respiratornim putevima, a najbolje rezultate daju inhalacije uljima Timijana, divljeg Origana I Čajevca.
Preparati koje ja često koristim I koje bih preporučio svima su Imunoactiv od Biofara ( sadrži extrakt Acerole, Echinacea, Propolisa uz C vitamin I Cink ) 10 šumećih tab, oko 7 KM.
Propomucil prašak koji se razblaži i pije sa toplom tečnošću a odličan je kod problema s iskašljavanjem uz izraženo antibakterjsko i antivirusno djelovanje.
Na kraju fizička aktivnost, boravak na zraku, izbjegavanje zatvorenih, zapušenih prostora, dovoljno sna, pozitivno razmišljanje izbjegavanje stresnih stanja su definitvno stubovi imuniteta koji se mogu primjenjivati manje više svaki dan, a bez kojih ni najskuplji preparat na svijetu neće imati nikakvog ili će imati neznatan efekat. Poznato je od davnina snažno dejstvo borovih iglica kod oboljenja disajnih puteva, pa nemoramo se dovesti u situaciju da ih koristimo jedino kao sirup ili u kominaciji sa medom, preventivno se može otići i na planinu i udisati čisti planinski zraku u okruženju borove šume što samo po sebi ima već značajan pozitivan uticaj na opći imunitet.
Nadam se da sam dao mali doprinos i toliko koliko olakšao razumijevanje jačanja imuniteta koji može svima poslužiti, kako ljudima koji su svjesni ove opasnosti tako i onima koji ne vide nikakav problem u ovom virusu, jer ipak svima želim sve najbolje bez obzira na lična uvjerenja.
Evo pitala si me za imunitet pa evo koliko sam imao vremena
Imuni sistem svakog pojednica je u principu priča za sebe. Svi smo maje više različiti I drugačije djelujemo na vanjske ali I unutrašnje faktore koji mogu da ugrožavaju naše zdravlje.
Ovdje bih analizirao i predložio ne samo imunostimulatore već I prirodna antivirusna sredstva, prije svega biljke koje će nam dobro doći u mjesecima koji su pre nama.
Svi smo već čuli za magično djelovanje vitamina C, D, E, minerala pod imenom CInk, te močne proizvode vrijednih pčelica poput meda, matične mliječi i propolisa.
Dakle manje više svima nama poznati preparati koji se nalaze svuda oko nas, odnosno dostupni su u dovoljnim količinama, a koje je potrebno samo redovno uzimati I dobro dozirati.
Već sama njihova redovna upotreba u preporučenim dozama je dobar temelj za kvalitetnu i uspiješnu borbu organizma protiv respiratornih virusnih infekcija ali i očuvanja zdravstvenog statusa općenito.
Definitvno nema potrebe za kupovinom nekih ekstremno skupih preparata koji imaju dobru reklamu i marketing, npr ja lično vrlo često od C vitamina uzimam onaj najobičniji u tablama, samo ga onda pijem s dosta tečnosti.
Razne biljke su kroz svoju evoluciju naučile kako da se bore protiv bakterija I virusa koji ih stalno napadaju te su razvile snažne odbrambene mehanizme protiv istih a danas su velika pomoć i u očuvanju zdravlja ljudi.
Jedna je biljka veoma dragocijena kao vrhunski stimulator imuniteta, a u pitanju je Bosiok, Bosiljak, odnosno jedna njegova podvrsta : Tulsi Bosiljak ili Sveti bosiljak , za koju su naučna istraživanja dokazala značajno povečanje T I B limfocita.
Ako govorimo o konkretnim preparatima na tržištu, koji su dokazani imunostimulatori mogu se koristiti npr. Imunoglukan I Beta glukan, koji su doduše nešto skuplji ali je alternativna jeftinija varijanta obični Pivski kvasac, kao odličan imunostimulator koji je dosta podcijenjen.
Dobar se u praksi pokazao I Kolostrum koji danas proizvodi veći broj proizvođača, a bitno je napomenuti je jedan od rijetkih preparata koji sadrži Imunoglobuline.
Druga grupa bi bili antivirusni preparati, a govorim o prirodnim preparatima naravno.
Bijeli luk, o njemu nije potrebno trošiti riječi. Ima nešto izraženiji antibakterijski učinak u odnosu na antivirusni ali je itekako korisna namirnica. Manje više o njemu je sve poznato pa nema potrebe trošiti suvišne riječi.
Đumbir je savršen za korištene tokom cijele godine u bilo kom obliku, Ja sam lično tokom prošle zime I proljeća pio tople napitke sa izrendanim đumbirom, medom I limunom, ili sam pravio čaj sa đumbirom, a neijetko uzmem onako đumbir I pojedem po par zalogaja.
Potom Kadulja ili žalfija, biljka sa snažnim antibakterijskim I antivirusnim djelovanjem a čaj od iste je najbolji izbor za ispiranje grla npr.
Antivirusna inhalacija je odlična metoda koja u zimskim mjesecima može da pruži značajnu zaštitu u prevenciji virusnih ali I sekundarnih bakterijskih infekcija I spriječi razmnožavanje virusa u pogotovu gornjim respiratornim putevima, a najbolje rezultate daju inhalacije uljima Timijana, divljeg Origana I Čajevca.
Preparati koje ja često koristim I koje bih preporučio svima su Imunoactiv od Biofara ( sadrži extrakt Acerole, Echinacea, Propolisa uz C vitamin I Cink ) 10 šumećih tab, oko 7 KM.
Propomucil prašak koji se razblaži i pije sa toplom tečnošću a odličan je kod problema s iskašljavanjem uz izraženo antibakterjsko i antivirusno djelovanje.
Na kraju fizička aktivnost, boravak na zraku, izbjegavanje zatvorenih, zapušenih prostora, dovoljno sna, pozitivno razmišljanje izbjegavanje stresnih stanja su definitvno stubovi imuniteta koji se mogu primjenjivati manje više svaki dan, a bez kojih ni najskuplji preparat na svijetu neće imati nikakvog ili će imati neznatan efekat. Poznato je od davnina snažno dejstvo borovih iglica kod oboljenja disajnih puteva, pa nemoramo se dovesti u situaciju da ih koristimo jedino kao sirup ili u kominaciji sa medom, preventivno se može otići i na planinu i udisati čisti planinski zraku u okruženju borove šume što samo po sebi ima već značajan pozitivan uticaj na opći imunitet.
Nadam se da sam dao mali doprinos i toliko koliko olakšao razumijevanje jačanja imuniteta koji može svima poslužiti, kako ljudima koji su svjesni ove opasnosti tako i onima koji ne vide nikakav problem u ovom virusu, jer ipak svima želim sve najbolje bez obzira na lična uvjerenja.
- SmokingMan
-
AmirBaa
#29325 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jeste, on zivi tamo pa sve zna, isto kao mi u BiH znamo sve sta se desava kod nas