Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
putokaz1
#29276 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja bi volio ako bude želio dosad Neutralni Begović koji Pomaže Deliću,ali zasad je nestranački,totalno novi lik
A postoji ovdje jedan ''Skandal'' pa ne bih glasao ni za kog ako je i SDP upleten,još nezna se ko je
Nisam da budu oni uvjek Isti tipa Muftić,Efendić,Brkić,Mahovkić itd...
Jakub da njega bi prihvatio-Legenda,Dobar je Hasanali oni su Vijećnici pa nemaju volju dalje
Prihvatio bi rado i
Begića Z i DF,kao i Dajanu Č,te Mirsu iz NSi Gračanice,i Selim je OK nanekoj zajedničkoj Listi
SDP vrši anketu među članovima gdje se predlažu kandidati,ali nisam član pa nemam uvid
Moguće da bude Todorović da privuče 1000 ili bar 500 Povratničkih glasova
Ne bi volio preletače iz SBIH poput Damadžića(Admira Zarfe)
Ni Omerdić(nekad SDU) mi nije neki Izbor
Dosad se sve znalo unaprijed,ako budu loše liste,možda ja zaokružim koga drugog,tipa DF NS ili NZBLOK ili BHNL...
NS ima aduta u LukavcuDino,O, ali zbog sukoba s načelnikom mislim da ne bi bilo dobro da budena Listi
Očekuje se pobjeda SDP zbog svega ali treba čekati 13 Maj-Opozivskireferendum,i rješenje ovog novog ''skandala'' oko reketiranjam,da sezna Ko je reketar neko iz SDA OV ili Neko iz SDP
Zbog Popularnosti,moguće da mnogi podrže Listu SDP u Lukavu nevezeano za kandidata,ali ima mnogo Naroda koja je uz Načelnika ali neće podržati stranku
Prošli puta nisam bio i imali su loš izbor kandidata gdje im je kandatiat kasnije prešao u SDA radi fotelje
Mnogo su važni i kandidati ali ovdje nosi Delić on VUČE stranku imaju oko 400 novih članovi i više.
Za NS Lukavac je Problem kako naći osobu da nešto povuče
Mnogo će zavisiti i od Rasta PDA,njima odbor SBIH prelazi
A postoji ovdje jedan ''Skandal'' pa ne bih glasao ni za kog ako je i SDP upleten,još nezna se ko je
Nisam da budu oni uvjek Isti tipa Muftić,Efendić,Brkić,Mahovkić itd...
Jakub da njega bi prihvatio-Legenda,Dobar je Hasanali oni su Vijećnici pa nemaju volju dalje
Prihvatio bi rado i
Begića Z i DF,kao i Dajanu Č,te Mirsu iz NSi Gračanice,i Selim je OK nanekoj zajedničkoj Listi
SDP vrši anketu među članovima gdje se predlažu kandidati,ali nisam član pa nemam uvid
Moguće da bude Todorović da privuče 1000 ili bar 500 Povratničkih glasova
Ne bi volio preletače iz SBIH poput Damadžića(Admira Zarfe)
Ni Omerdić(nekad SDU) mi nije neki Izbor
Dosad se sve znalo unaprijed,ako budu loše liste,možda ja zaokružim koga drugog,tipa DF NS ili NZBLOK ili BHNL...
NS ima aduta u LukavcuDino,O, ali zbog sukoba s načelnikom mislim da ne bi bilo dobro da budena Listi
Očekuje se pobjeda SDP zbog svega ali treba čekati 13 Maj-Opozivskireferendum,i rješenje ovog novog ''skandala'' oko reketiranjam,da sezna Ko je reketar neko iz SDA OV ili Neko iz SDP
Zbog Popularnosti,moguće da mnogi podrže Listu SDP u Lukavu nevezeano za kandidata,ali ima mnogo Naroda koja je uz Načelnika ali neće podržati stranku
Prošli puta nisam bio i imali su loš izbor kandidata gdje im je kandatiat kasnije prešao u SDA radi fotelje
Mnogo su važni i kandidati ali ovdje nosi Delić on VUČE stranku imaju oko 400 novih članovi i više.
Za NS Lukavac je Problem kako naći osobu da nešto povuče
Mnogo će zavisiti i od Rasta PDA,njima odbor SBIH prelazi
- Alighieri
#29277 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Saopštenje iz Mostara, zar postoje u HNK ikako. Molim vas da mi dostavite imena članova NS-a osim one dvije žene, hvala. Razlog? Da vidim ima li mjesta za mene da se priključim i dajem doprinos liberalizma u gradu koje je podijeljen kao pojas gaze 
-
putokaz1
#29278 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zra imate izboreu Mostaru 
- Alighieri
#29279 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Imam opće, kako je OHR navalio, imaćemo napokon i lokalne. Opasnu su pritisli sda i hdz da se održi, s tim prije što se sda kolje između sebe za opće izbore zbog 20%, tako da im sada, nakon 10 godina odgovaraju i lokalni izbore.
Opći šupljaci, bilo ko, ko prati imali politiku ne bi nikad u životu glasao za te stranke.
Zaluđeni nadom i rečenicom "biće", biće da prostiš znaš već šta.
Opći šupljaci, bilo ko, ko prati imali politiku ne bi nikad u životu glasao za te stranke.
Zaluđeni nadom i rečenicom "biće", biće da prostiš znaš već šta.
-
putokaz1
#29280 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma pobjediti će opet
SDA i HDZ u Mostaru
Jedina konkurencija je bila NSRZB 2008 Marko Romić,V.bEBANIĆ...
Sad nema Konkurencije
Jedina promjena ako budete imali izbore što bi NS mogla imati 1 Vijećnika
SDA i HDZ u Mostaru
Jedina konkurencija je bila NSRZB 2008 Marko Romić,V.bEBANIĆ...
Sad nema Konkurencije
Jedina promjena ako budete imali izbore što bi NS mogla imati 1 Vijećnika
- kmirsad
#29281 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislim da je najbolje u glavu... napiši pp Pedji, sigurno će ti odgovoriti... provjereno...Alighieri wrote:Saopštenje iz Mostara, zar postoje u HNK ikako. Molim vas da mi dostavite imena članova NS-a osim one dvije žene, hvala. Razlog? Da vidim ima li mjesta za mene da se priključim i dajem doprinos liberalizma u gradu koje je podijeljen kao pojas gaze
A imaš i link...
https://www.nasastranka.ba/uclani-se/
lakše nego napisati post...
A tim dvjema ženama treba pomoć... muška ruka... plakate lijepit, letke na Rondou dijelit ...
- bach
-
kluz franjo
#29283 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da vidimo šta se ovdje dešavalo u zadnje vrijeme.
hmm... ništa sadržajno.
Gdje nam je "trampovac"?
Kažu da je na velikim visinama toliko razrjeđen vazduh i da se sa puno priče brzo gubi kondicija .
hmm... ništa sadržajno.
Gdje nam je "trampovac"?
Kažu da je na velikim visinama toliko razrjeđen vazduh i da se sa puno priče brzo gubi kondicija .
- kmirsad
#29284 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naša stranka
10 hrs ·
Predsjedništvo Naše stranke zaključilo je da se prijedlog Demokratske fronte prvenstveno odnosi na stranke nastale raskolom SDP-a, u tim nastojanjima ih podržavamo, te u vezi s tim predstavnici Naše stranke neće učestvovati na sastanku koji je za sutra u podne zakazala Demokratska fronta.
Naša stranka je od početka pružala podršku svim naporima za saradnjom stranaka lijevo od centra na predstojećim izborima i smatramo da je za to bilo sasvim dovoljno vremena.
Podsjećamo da je Naša stranka, mnogo prije DF-ovog prijedloga, uložila velike napore i predlagala zajedničke nestranačke kandidate za Predsjedništvo BiH, ali smo naišli na potpunu nezainteresiranost za ovakvu vrstu saradnje.
Žalimo što su pokušaji ovih stranaka za saradnju prije svega medijski a znatno manje suštinski, ali bez obzira na aktuelni trenutak Naša stranka računa na partnere iz SDP-a i DF-a za saradnju od predstojećih oktobarskih izbora.
-
homar
#29285 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Uvijek sam tvrdio da je NS lijevo krilo SDA, da je cijelo ovo vrijeme kalkulisala i sada je pokazala pravo lice. NS nije interes da se oduvaju nacionalističke stranke, njoj su "neprijatelji" socijal demokratke i građanske stranke. Neznam šta će danas biti na dogovorima između SDP, DF i GS-a, ali definitivno znam da su liderstvo i autokratija glavni problem ljevice.kmirsad wrote:Naša stranka
10 hrs ·
Predsjedništvo Naše stranke zaključilo je da se prijedlog Demokratske fronte prvenstveno odnosi na stranke nastale raskolom SDP-a, u tim nastojanjima ih podržavamo, te u vezi s tim predstavnici Naše stranke neće učestvovati na sastanku koji je za sutra u podne zakazala Demokratska fronta.
Naša stranka je od početka pružala podršku svim naporima za saradnjom stranaka lijevo od centra na predstojećim izborima i smatramo da je za to bilo sasvim dovoljno vremena.
Podsjećamo da je Naša stranka, mnogo prije DF-ovog prijedloga, uložila velike napore i predlagala zajedničke nestranačke kandidate za Predsjedništvo BiH, ali smo naišli na potpunu nezainteresiranost za ovakvu vrstu saradnje.
Žalimo što su pokušaji ovih stranaka za saradnju prije svega medijski a znatno manje suštinski, ali bez obzira na aktuelni trenutak Naša stranka računa na partnere iz SDP-a i DF-a za saradnju od predstojećih oktobarskih izbora.
Posebno mi nije jasno kakav program gura NS, sve mi se čini da su oni radije neki prirepak vladajućih, a nije bitno jesuli to nacionalisti, bitno je da Peđa i Sabina mogu vječito da budu negdje u parlamentarnim safovima i da "mute mutnu vodu".
- kmirsad
#29286 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Meni se čini da razmišljaš tuđom glavom...homar wrote:Uvijek sam tvrdio da je NS lijevo krilo SDA, da je cijelo ovo vrijeme kalkulisala i sada je pokazala pravo lice. NS nije interes da se oduvaju nacionalističke stranke, njoj su "neprijatelji" socijal demokratke i građanske stranke. Neznam šta će danas biti na dogovorima između SDP, DF i GS-a, ali definitivno znam da su liderstvo i autokratija glavni problem ljevice.kmirsad wrote:Naša stranka
10 hrs ·
Posebno mi nije jasno kakav program gura NS, sve mi se čini da su oni radije neki prirepak vladajućih, a nije bitno jesuli to nacionalisti, bitno je da Peđa i Sabina mogu vječito da budu negdje u parlamentarnim safovima i da "mute mutnu vodu".
I medicina odustaje od liječenja neizlječivih bolesti... simptomatsko liječenje samo...neče im nauditi, ali hoče im pomoći da zadnje trenutka života prožive u kakvom takvom miru i spokoju... i dopušta im da sami pokušaju nešto altrnativnom medicinom...
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#29287 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ispade Naša stranka najzrelija na tom političkom spektru centar-lijevo .
-
criticos
#29288 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NS nikad nije bila u koaliciji sa SDA i tu im skidam kapu. Ako se SDP ne distancira od DF i GS i šutne Komšića, glasaću za NS.homar wrote: Uvijek sam tvrdio da je NS lijevo krilo SDA, da je cijelo ovo vrijeme kalkulisala i sada je pokazala pravo lice. NS nije interes da se oduvaju nacionalističke stranke, njoj su "neprijatelji" socijal demokratke i građanske stranke. Neznam šta će danas biti na dogovorima između SDP, DF i GS-a, ali definitivno znam da su liderstvo i autokratija glavni problem ljevice.
Socijaldemokrate i građanske stranke su bile u koaliciji sa SDA i jedini neprijatelj su same sebi. Ovo mi tvoje zvuči kao da su navijači, dobacivači lopte i sudac krivi što socijaldemokratska ekipa ne može pogoditi prazan gol sa 2m.
Ni meni nije jasan program NS ali očekujem da će biti prezentiran, kao i program SDP-a koji također nema ništa za sada.
Peđa i Sabina su korektni, ali sam više očekivao od njih, ali nije im ni pružena prilika da ih se pita pa da vidimo njihove kapacitete. Nikšić, Komšić, Bajrović i Suljagić (bijeli kruh) su bili, pružena im je prilika i ništa nisu pokazali, čak naprotiv. Sve pomenute stranke su bile lijevo krilo SDA koaliranjem, a taj epitet se po tebi samo veže za NS.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#29289 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Populisti klasicni. Od sebilja do Marijin dvora djeluju, davno neko rece.
- Alighieri
#29290 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Haj makar otvoreno priznaju da rade za sda.
- Banksy
#29291 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Odličan Haverić, to je to.
U ovom trenutku, NS je u odličnoj poziciji. Možda pretjerujem, ali čini mi se da se sada nameću - možda ne svojom voljom, već situacijama iskreiranim od drugih stranaka ljevice - kao jedina ozbiljna, autentična, stabilna stranka druge strane, nenacionalne opcije (građanskog, ljevice, nenacionalnog, itd). Stvari su im se složile same, na tanjuru, ali trebaće i dosta mudrosti da se ovako, neupetljano u aktuelne igre i prljavštine, neokrnjeno, doplovi do oktobra. Vjerujem da će im građanska konkurencija namještati smicalice, na njima je da ih primjete i izbjegnu. Nisam glasač NS-a, jako sumnjam u ciljeve i skrivene agende istaknutih članova, ali ovo, kako sada stvari stoje, pa uz još ideja i programa, ali i pametnih podebljavanja stranke, imaju velike šanse da preuzmu građanski dio glasačkog tijela u BiH. Skoro da im držim fige.
Dobro je što se i Haverić počeo pojavljivati u medijima.
Haverić iz Naše stranke: Bili smo izigrani, bez izvinjenja
http://ba.n1info.com/a249835/Vijesti/Vi ... jenja.html
U ovom trenutku, NS je u odličnoj poziciji. Možda pretjerujem, ali čini mi se da se sada nameću - možda ne svojom voljom, već situacijama iskreiranim od drugih stranaka ljevice - kao jedina ozbiljna, autentična, stabilna stranka druge strane, nenacionalne opcije (građanskog, ljevice, nenacionalnog, itd). Stvari su im se složile same, na tanjuru, ali trebaće i dosta mudrosti da se ovako, neupetljano u aktuelne igre i prljavštine, neokrnjeno, doplovi do oktobra. Vjerujem da će im građanska konkurencija namještati smicalice, na njima je da ih primjete i izbjegnu. Nisam glasač NS-a, jako sumnjam u ciljeve i skrivene agende istaknutih članova, ali ovo, kako sada stvari stoje, pa uz još ideja i programa, ali i pametnih podebljavanja stranke, imaju velike šanse da preuzmu građanski dio glasačkog tijela u BiH. Skoro da im držim fige.
- kmirsad
#29292 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Banksy wrote:Odličan Haverić, to je to.
Dobro je što se i Haverić počeo pojavljivati u medijima.
Haverić iz Naše stranke: Bili smo izigrani, bez izvinjenja
http://ba.n1info.com/a249835/Vijesti/Vi ... jenja.html
predaj se Banksy...ne bori se sa sobom...
https://www.nasastranka.ba/uclani-se/
- kmirsad
#29293 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ništa, moj njofra... dosada... istrošili se izgleda botovi... izgubili kondiciju i dah, ispucali municiju...kluz franjo wrote:Da vidimo šta se ovdje dešavalo u zadnje vrijeme.
hmm... ništa sadržajno.
Gdje nam je "trampovac"?
Nemaštovito to... nije ni čudo što se raspadaju i dijele ko amebe...
Nego hajmo se malo pozabaviti sobom, dok se oni malo pregrupišu i došu do daha...
putokaz1 wrote:NS pobjeđuje na Forum Klix ali tu je malo raje uglavnom pismene dok su glasači uglavno stariji
Sela ostvare pobjedu
Dobro pamti 13 Maj Lukavac-ODAZIV
Vidjet ćemo stanje
Da li su stvarno promjene u glavama Naroda ili samo Piskaranje po Facebooku
Znaš i sam Tuzla bez Šićkog,Gornje Tuzle,Obodnice,Dobrinje... nema pobjede na izborima
Kod nas u Lukavcu sela su više izražena
kmirsad wrote:Potpuno se s tobom slažem... ne znam tačno, ali mislim da je od ukupnog broja birača u BiH največi broj skoncentrisan u urbana područja... a najmanja izlaznost na izbore je u urbanim područjima.
Gradskom stanovništvu veoma često su izlazak na izbore teret, obično nedjelja, dan za odmor... drugo, zasičeni su i raznim događanjima, koncerti, pozorišne predstave, izložbe, izlasci, tribine... svašta nešto... život im je ispunjeniji... drugo teže je u urbanim područjima kupovat glasove...
zato sam i spomenuo zakonsku obavezu...
Kako ih natjerati da izađu na izbore ? ? ?
Na selima, manjim varošima,perifernim gradskim MZ-a, kasabama i gradičima manje je društvenih,događanja, manje su zasičeni u tom pogledu... pa im izbori dođu ko kakav praznik, prvi maj, vašar, pevaljke, šatre i tako to... prilika da se izađe, susretne, obuče nova trenerka, košulja i nove HTZ-ejke cipele zadužene u Koksari, Sodi, Cementari koje se čuvaju za takve svečane prilike kao što su izbori, u sahari ko kakva relikvija... ma Bajram...
Manji je i nadzor posmatrača, a veči strah od stavljanja na stub srama od strane lokalnih nacionalističkih stranačkih vođa, ako ga ufate da glasa za " pedere " iz NS-a i slične stranke...treba razbiti taj strah od tih lokalnih đukela, đilkoša i kabadahija što sjede ispred granapa i čekaju da im iz glasačkog odbora jave za koga je glasao Đemo, Milojko, Anto...,dal da ga biji il mu plate pivu... skinuti im lance i okove tradicije da se mora glasti za svoje i pokazati da imaju izbor... i to kakav izbor...
Tu treba da odrade glavni posao Gradski odbori u izbornoj kampanji... Približiti Stranku običnom narodu, napraviti im ono što oni vole, uči među njih, ličiti na njih, pokazati im se, uprljat uglancane cipele, obuč rudare...a skinut kravate, dovest im Mirsadu i Kalesijske zvuke, Sinana i Šemsu, ali i Pušenje i Dubiozu... biti jedan od njih... zašto samo Gradski odbori... šta fali formirati i Seoske odbore...Mjesne odbore...oteti protivnicima grunt na selo i prigradska naselja...
Otvoriti liste i za njih, dati im mogučnost da kažu svoje... da se bore za svoje...najbolje oni znaju đe svrbi... ne može ga čaršijaner poćešati tu đe svrbi...probrati najpoštovanije među njima, otići im na noge obaviti razgovor i staviti na listu... šta fali pronači i kandidovati kakvog liberalnijeg patriotu... fratra, mjesnog protu, hođu.. koji se ne boje svojih zajednica... islamskih , pravoslavnih, katoličkih...
Last edited by kmirsad on 22/03/2018 07:28, edited 1 time in total.
- insomnia78
#29294 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kakva gomila snobovskih guposti 
- kmirsad
#29295 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Eh evo ga jedan...insomnia78 wrote:Kakva gomila snobovskih guposti
Haj @insomnija 78...malo konkretnije... objasni pojedinačno... rečenicu po rečenicu... šta je glupost...
...Ili imaš namjeru ostati na ovom uopštenom pljuvačko ljagačkom etiketiranju...
-
furlan
#29296 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma im'o bi on nijeta, ali valja sloziti dvije prosirene recenicekmirsad wrote:Eh evo ga jedan...insomnia78 wrote:Kakva gomila snobovskih guposti![]()
Haj @insomnija 78...malo konkretnije... objasni pojedinačno... rečenicu po rečenicu... šta je glupost...
...Ili imaš namjeru ostati na ovom uopštenom pljuvačko ljagačkom etiketiranju...
- Capsicum
#29297 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Samo da podsjetim da je prošlo 13 dana od objave skandala sa kriminalom u Opštoj bolnici u koji je direktno umiješan predsjednik nadzornog odbora Naše stranke Igor Baroš.
Ni nakon 13 dana još uvijek nema reakcije iz Naše stranke na to da su im ljudi iz rukovodstva oduzimali od usta najranjivijoj kategoriji - pacijentima.
Ni nakon 13 dana još uvijek nema reakcije iz Naše stranke na to da su im ljudi iz rukovodstva oduzimali od usta najranjivijoj kategoriji - pacijentima.
- insomnia78
#29298 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sve je glupost. Kakvi kurcevi carsijaneri i carsijska desavanja kad ti po Tuzle izlazi u Lukavac, Zivinice, Srebrenik, na Modrac ili Husino? Cuj izbori im zabremedet pa polete obuci hatezejke iz koksarekmirsad wrote:Eh evo ga jedan...insomnia78 wrote:Kakva gomila snobovskih guposti![]()
- insomnia78
#29299 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dje si pismeni. Kakav je sendvic?furlan wrote:Ma im'o bi on nijeta, ali valja sloziti dvije prosirene recenicekmirsad wrote:Eh evo ga jedan...insomnia78 wrote:Kakva gomila snobovskih guposti![]()
- kmirsad
#29300 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Evo mog mišljenja ... a ti dobročinitelju, uvijek možeš kupiti taj aparat i pokloniti ga najranjivijoj kategoriji - pacijentima... a Baroš nek svoj vrati...Capsicum wrote:Samo da podsjetim da je prošlo 13 dana od objave skandala sa kriminalom u Opštoj bolnici u koji je direktno umiješan predsjednik nadzornog odbora Naše stranke Igor Baroš.
Znao sam da ću morati citirati svoj post...
ako budeš imao strpljenja pročitati ga prije nego odgovoriš...
kmirsad wrote:Hakiz wrote:https://www.cin.ba/prodaja-leca-preko-p ... vih-pleca/kmirsad wrote: na način da doktori-operateri pocijentima preporučuju ( CIN je naglasio... ne i uslovljavaju) nabavku leči i te tekučine -
Kada se pročita tekst sa tog linka, stvari izgledaju malo drugačije. Princip "Ja ću ti dati aparat, a ti od mene moraš kupovati materijal" je u redu kod dogovora privatnika. Opća bolnica nije privatna, i ako pacijenti i ZZO (koji refundira dio troškova) mogu proći bolje, onda bolnica ima obavezu da uradi u korist i pacijenata i ZZO-a, i privatni interes tu nije bitan.
Tačno, da Baroš nije dao aparat, možda ljudi ne bi bili operisani. Sa druge strane, meni je to isto kao da dođem i kažem nekome ko ima osmoro djece i nemaju šta da jedu "Nahraniću ti djecu, a ti mi daj bubreg". Iako formalno možda nema tu ništa što bi bilo krivično djelo, etički je gadljivo, takva vrsta ucjene ljudi koji su emotivno slabi zbog lošeg zdravstvenog stanja je fuj, odvratna.
Sve da je Baroš prodavao taj materijal po cijenama po kojima se može nabaviti kod drugih, opet je ucjena zbog uslovljavanja da se kod njih kupuje. A činjenica da je prodavao skuplje samo dodaje sol na ranu.
Političke stranke se procjenjuju i po etici, ne samo formalnom slovu zakona.
Tako da, što se etike tiče, veza NS-a sa tom situacijom je loša, a neoglašavanje NS-a jer su u situaciju uključeni ljudi sa direktnom vezom sa strankom (direktor firme koja ucjenjuje ljude je član nadzornog odbora sranke) ili indirektno (zaposlenik firme koja ucjenjuje ljude je otac predsjedika stranke) po tom pitanju samo pokazuje da gdje ima dima ima i vatre. A možda ima i elemenata krivičnog djela, ali to neka pravnici ocijene.
Neka se stranka odreke tog člana nadzornog odbora i neka predsjednik stranke se ogradi od svog oca u ovom slučaju i tada je stranka uradila šta treba.
U suprotnom, stranka ja dio deala.BOT • informatika skraćeni naziv za softverskog robota,odnosno veštački inteligentnog softverskog agenta. U prenesenom značenju označava i osobu koja otvara naloge, lažne profile na društvenim mrežama (twitter, facebook,...) i na kritičke tekstove postavlja pozitivne komentare, a na negativne komentare reaguje negodovanjem i odbranom. Cesto ih koriste političke stranke ili neke druge interesne grupe ili pojedinci za odbranu i popularizaciju sopstvenih stavova i interesa.I... ko ovdje nije u redu... Baroš... ili vlast koja vlada bolnicom,tvoji poslodavci iz SDA sa svojim satelitima i koalicionim partnerima.Hakiz wrote: Ja ću ti dati aparat, a ti od mene moraš kupovati materijal" je u redu kod dogovora privatnika. Opća bolnica nije privatna, i ako pacijenti i ZZO (koji refundira dio troškova) mogu proći bolje, onda bolnica ima obavezu da uradi u korist i pacijenata i ZZO-a, i privatni interes tu nije bitan.
Koga ovdje traba hapsiti i smjenjivati.
Zašto možda... ? Znaš dobro da ne bi bili !Hakiz wrote: Tačno, da Baroš nije dao aparat, možda ljudi ne bi bili operisani.
Ali tvoja neizmjerna ljubav prema pravdi i moralu... je tako ogromna, da si se spreman žrtvovati i boriti ... do posljednjeg bljeska svetla u očima slijepih pacijenata. Stvarno si heroj. I žrtva. Divim se. i nemoj tražiti bubreg, taman i da ti zatreba...
Vrijeme je da se odlučiš mili moj Jaroška... da razvežeš buđelar, kupiš Bolnici aparat i pokloniš joj ga... a Baroš, nek svoj nosi kuči.
Marš Barošu u pizdu materinu. I ti i tvoj aparat.
Zamoli pacijente koji su imali sreču da još ne dođu na red... koji čekaju termim operacije, nek se... jebi ga... strpe malo... nek imalu malo razumjevanja za tvoju forumsku borbu protiv sile i nepravde...šta žure koji kurac...godinama ne vide, šta im fali da čekaju još koju godinu...![]()
Ti to Našoj Stranci pripisiješ nepoštivanje etike i slova zakona... smješno...pogledaj malo oko sebe... šta vidiš, lopove , kriminalce, pokondirene tikve i gospoše ministarke...Hakiz wrote:Političke stranke se procjenjuju i po etici, ne samo formalnom slovu zakona.
Haj ba, Hakizu... idi u svoj štab i traži da ti daju kavih drugih pamflete, etiketa, izvještaja tajnih slušbi, možda ti daju kakvih slika članova Naše Stranke kako noču pišaju uz naša drva, u našim parkovima ... i da ti malo stimulišu pljuvačne žljezade... ovako ispadaš smiješan...
Slažem se. uključeni su ljudi iz Stranke... iz tvog izbornog štaba... u pravu si...sve to treba rastjerati, u svoje mračne rupe iz kojih su izmigoljili, natjerati ih da daju ostavke, izađu iz politike i vrate se odakle su došli u Sarajevo... pravo u limuzine i lister odijela... da narod ove jadne Bosne i Hercegovine konačno progleda na svoje oči... uključujući i slijepe paacijente... zbog kojih se toliko nesebično žrtvuješ.Hakiz wrote:Tako da, što se etike tiče, veza NS-a sa tom situacijom je loša, a neoglašavanje NS-a jer su u situaciju uključeni ljudi sa direktnom vezom sa strankom (direktor firme koja ucjenjuje ljude je član nadzornog odbora sranke) ili indirektno (zaposlenik firme koja ucjenjuje ljude je otac predsjedika stranke) po tom pitanju samo pokazuje da gdje ima dima ima i vatre. A možda ima i elemenata krivičnog djela, ali to neka pravnici ocijene.
U pravu si... ne trebaju nam pravnici... da znamo ko nas krade i godinama nam uništava život.
Narod bolan ne bio, zna.
evo... konačno smo došli do razloga zašto sam stavio onaj citat o BOT-ovima... nije zgoreg ga ga ponovim...Hakiz wrote:Neka se stranka odreke tog člana nadzornog odbora i neka predsjednik stranke se ogradi od svog oca u ovom slučaju i tada je stranka uradila šta treba.BOT • informatika skraćeni naziv za softverskog robota,odnosno veštački inteligentnog softverskog agenta. U prenesenom značenju označava i osobu koja otvara naloge, lažne profile na društvenim mrežama (twitter, facebook,...) i na kritičke tekstove postavlja pozitivne komentare, a na negativne komentare reaguje negodovanjem i odbranom. Cesto ih koriste političke stranke ili neke druge interesne grupe ili pojedinci za odbranu i popularizaciju sopstvenih stavova i interesa.E ovo nešto naj jadnije što sam do sad vidio...uz ono pismo "malog logoraša"...kako možeš da se se poslije ovih riječi pogledaš u ogledalo...i šta vidiš tamo... u odrazu... fuj... kako te bolan nije stid...bar malo...Hakiz wrote:neka predsjednik stranke se ogradi od svog oca