Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#29251 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Ned071 wrote:
kmirsad wrote: Zato , ako se pozivamo na članak CIN-a, smatram da Naša Stranka ne treba da se oglašava po tom pitanju. Nije prozvana.

Pozdrav
jeste li oko kazaza bili prozvani pa se oglašavate?
Ne znam. Nisam u toku.
Ponovo naglašavam, ja sam samo simpatizer stranke, glasat ću za njih...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#29252 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kmirsad wrote: Ne spinujem, nikada to ne radim.
Nisam nikada, slovom i riječju, rekao da ste spomenuli Pedju i njegovog oca. ali jesu oni koji podržavaju, ali iz sasvim drugih razloga od vaših, zahtjev da se stranka i njen predsjednik, podlo uvodeči i Pedjinog oca u priču, izjasne po pitanju Baroš. pri tom se pozivajuči na članak koji je objavio veoma cijenjeni CIN.
CIN, ni u jednom momentu, ni jednom riječju,čak niti sugestijom,niti insuinacijom nije doveo radnje iz članka u vezu sa Našom Strankom.
Zato , ako se pozivamo na članak CIN-a, smatram da Naša Stranka ne treba da se oglašava po tom pitanju. Nije prozvana.
Zasto, ako se pozivamo na članak CIN-a, smatram da se g. Baroš lično treba oglasiti po tom pitanju. Prozvan je.
Tu vezu Baroš- Naša Stranka su stvorili botovi na temi, u želju da pogaze največu vrijednost Naše Stranke, moralnost i čistotu, te je izjednače sa drugim strankama koje se ne mogu pohvaliti tim vrlinama.
Pozdrav
OK

Predsjednik stranke-predsjednik glavnog odbora-generalni sekretar-predsjednik nadzornog odbora.

Niko nije Našu stranku pomenuo ali ocekujem(o) da se po pitanju predsjednika Nadzornog odbora barem izjasne.

Ili ćemo možda danas čitati o Putinovoj pobjedi , smjeni Dine Konakovića ?

Lijep pozdrav. :thumbup:
ušće

#29253 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ušće »

@sabina 1

Oprosti još jednom što sam mislio da si Ćudićka...
Ako je iko promovirao politiku NS na ovom forumu to ste svakako bili vi Ali vidim da je zapelo na istom mjestu kao kod mnogih drugih ...a to je NS je stranka socijal- liberalne orijentacija slobodnih građana kao takva je stvorena i takva mora ostati ...To što neki od nje žele napraviti nešto sasvim drugo je nadajmo se kratkog daha.
Lijep pozdrav.
Novak20

#29254 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Baroš je samo dio vrha ledenog brijega donacija našem bolesnom zdravstvenom sistemu. Uradio je CIN malo opsežnije istraživanje ali je i to grebanje po površini nečega što je izgleda ustaljena praksa sinergije državno-privatno, smišljena davno prije pojave NS i prije mandata njenog trenutnog predsjednika. Pošto vidim da se simpatizeri stranaka na vlasti utrkuju da kritikuju svoje stranke zbog ovih pojava, da i ja dodam koju. :D

Suština je trika, "pokloniti - donirati" aparat koji nešto troši a to nešto može koštati 0,50 ili 1,0 KM. Nebitno, jer se poklonjenom konju zubi ne gledaju. :D U slučaju propisane javne nabavke umjesto "poklonjenog - doniranog" u obzir se trebaju uzeti elementi (održavanje, reagensi..) koji daju pravu vrijednost u vremenu korištenja aparata i gdje se odgovorni mogu uhvatiti u kriminalu ako za to ima volje. Uhodan je to i nakaradan sistem koji naše pare pretače, bez nekog posebnog truda, u tuđe džepove.

https://www.cin.ba/zdravstvene-ustanove/
https://www.cin.ba/cin-objavio-bazu-o-d ... bolnicama/
https://www.cin.ba/privatnici-profitira ... bolnicama/

Baroš je u CIN-a malo bolje "razrađen". I neka je, da se razumijemo. Treba od nekoga početi ako će to rezultirati promjenom trulog sistema nabolje.

Dakle, idealno bi bilo da Baroš iz moralnih razloga da ostavku na članstvo u NO i na funkcije u NS ako ih ima te da vlast ispita šta je sve ovde urađeno nelegalno, ko su akteri, za koliko novca su oštećeni pacijenti i čijom krivicom. Ako se zvanično p(d)okaže da su pacijenti oštećeni, građanskom parnicom bi mogli i trebali tražiti povrat novca, a krivci bi trebali biti kažnjeni.

Ako se to ne desi, mislim na ostavku, NS se treba pozabaviti gospodinom Barošom onoliko koliko realno može, odnosno koliko dopušta Statut NS i zakon po kojem je Baroš imenovan u NO. Zvaničan komentar ili osuda vlastitog člana je stvarno minimum koji NS mora da uradi. Ne radi onih koji svakako neće glasati za NS nego radi svog članstva kojem treba pokazati da se vlastiti interes na poziciji na koju te postavi stranka ne toleriše.

Ono čime se NS treba ozbiljnije pozabaviti je razbijanje uspostavljenih shema bogaćenja na račun države i pacijenata, insistiranje na dosljednoj primjeni postojeće (taman svi pocrkali :D ) ili izradi nove zakonske regulative po kojoj se ovakve ili slične stvari neće moći događati u budućnosti.
Last edited by Novak20 on 19/03/2018 13:04, edited 1 time in total.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#29255 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

ušće wrote:@sabina 1

Oprosti još jednom što sam mislio da si Ćudićka...
Ako je iko promovirao politiku NS na ovom forumu to ste svakako bili vi Ali vidim da je zapelo na istom mjestu kao kod mnogih drugih ...a to je NS je stranka socijal- liberalne orijentacija slobodnih građana kao takva je stvorena i takva mora ostati ...To što neki od nje žele napraviti nešto sasvim drugo je nadajmo se kratkog daha.
Lijep pozdrav.
Ma nema problema , bez uvrede vama meni to poređenje (nezgodno zbog slučajne istovjetnosti nicka-imena i teme na kojoj najčešće pišem) dobrim dijelom i imponuje jer šta god ko o njoj mislio , Sabina Ćudić je izuzetno sposobna , korektna i pametna mlada žena ali ne volim kad me porede ovdje jer je jednostavno - neistinito , ne zbog stava nego zbog identiteta , mrzim ljude dovoditi u zabludu na bilo koji način.

Ne bih sada da ponavljam "gdje je zapelo" , to će kad-tad doći na naplatu jer i loši i dobri potezi imaju svoj rezultat.
Koliko god plastično ili glupo zvučalo "slomiću se" od pisanja ovdje protiv eventualne koalicije SBB-Konaković jer to nije dobro za građane , niti za Našu stranku za koju glasam , znam da to neće imati efekta jer takvi dogovori ponajmanje zavise od foruma ili nekog ozbiljnijeg glasa javnosti ali biće korisno makar zbog onih koji se o toj stranci informišu ovdje.
To vidim kao trenutno najveću opasnost NS-u , veću i od ovih SDA saopštenja citiranjem CIN-a (svi mi griješimo samo je pitanje kako i koliko i da li zaslužujemo samo ukor ili kaznu) a NS se nigdje zvanično dosada nije očitovala da neće u koaliciju sa SBB-om ili Konakovićem i nisu bili jasni poput stava da neće u koaliciju sa SDA - što su ispunili iako im je podmetano da su "lijeva krila" i sl.

Sjećam se naše rasprave na temu Goran Čengić , koliko god to paradoksalno zvučalo i kako god to bilo spretno ili nespretno izvedeno , budite uvjereni da Naša stranka nije htjela priči dati bilo kakav karakter izuzev ljudskog , nagrade čovječnosti iako je politička sala bila jedino mjesto gdje se mogla legalno boriti za taj naziv dvorane.

I Dino Konaković je javno rekao da je za naziv dvorane "Goran Čengić" pa je to možda jedina politička sličnost njega i NS-a.
Lijep pozdrav.
Dasi

#29256 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

kmirsad wrote:Kad si več to provjerio možeš i ovo...a i pošto ih prodaje... sa ili bez PDV-a...
Kakve li su to onda leče i tekučina od 100 km, koje CIN pominje...što ih ima na tržištu, i što ih tuše siromašnijim slijepim jadnicima uz istu participaciju kao Baroševim, u Sarajevskim bolnicama...
Kakve to veze ima? Dao sam ti nabavnu a ti vidi za koliko prodaje, i opet kazem, to nije problem. Problem je mito i monopol, kupicu jefitno prodavacu 3-4 puta skuplje i jos cu te primorati da kupujes kod mene.
Ti se druze ni po cemu ne razlikujes od slijepih SDA glasaca. Prestani slijepo braniti neodbranjivo, usra jedinu dobru temu na ovom podforumu.

Pedja, super su vam ovi novi glasaĆi, neka vam je sretno s njima.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#29257 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by plain vanilla »

Puno pitanja, a nijedan odgovor. Kako rekoh neki dan, najlakse je biti opozicija, odnosno ne biti u vlasti. Samo kritikujes tudje postupke, cekas gdje ce pogrijesiti pa da se oglasis sta i kako treba. Tako je i Pedja na pocetku ove teme, oglasavao se svaki dan, odgovarao na pitanja o SDA, SDP, njihovim lopovlucima.
Sad kad se treba oglasiti o clanovima svoje stranke, o politici stranke, pravcu kojim ide, nista. Tajac.
A_A_AKCIJA

#29258 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by A_A_AKCIJA »

zippoo87 wrote:

sta ti je uporiste za ovakvu izjavu ?
Ne govorim o programima stranaka nego o uličnoj prapolitici i ideologiji. Pogledaj kako Banksy svaki put reaguje na to kad ja izjavim da sam glasač NS i sve će ti biti jasno.

Jednostavno, većinsko javno mnijenje članova i simpatizera je takvo da ja tu nisam dobrodošao, samo zato i isključivo jer sa Bošnjak i prakticirajući musliman. Po toj uličnoj matrici, moj nacionalni identitet je jedino dobrodošao kao nebitna činjenica koja se ni na koji način ne manifestuje u javnosti.
Ja sam tu grešku napravio javnom pričom na bošnjačkim temama, što me po defaultu diskvalificira kao nekoga ko može biti dio te priče.

Zašto, ja znam, ali bi bilo dobro pitati i ove druge, zašto je to tako.
Hakiz

#29259 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kmirsad wrote:
Hakiz wrote:neka predsjednik stranke se ogradi od svog oca
E ovo nešto naj jadnije što sam do sad vidio...uz ono pismo "malog logoraša"...kako možeš da se se poslije ovih riječi pogledaš u ogledalo...i šta vidiš tamo... u odrazu... fuj... kako te bolan nije stid...bar malo...
Znao sam da ćeš ovako reagovati.

Ako pažljivo pročitaš šta sam napisao to je da se u ovoj situaciji Kojović OGRADI, ne da se odrekne. Nije Kojoviću lako, u sukobu je funkcija predsjednika stranke sa ličnim životom. Ali, to je usud političara. Naprosto, tako se desilo.

Evo ti izmišljeni primjer: Ja političar i neko iz moje porodice se nađe u skandalu. Kao političar se ogradim, dakle izjavim da ja i moja stranka sa tim nemamo veze i ne petljam se, pustim da se dogodi i pravni rasplet ako je takva situacija. Ali, sa druge strane, uradim sve da pomognem tom članu porodice, na primjer svojim ličnim novcem platim dobrog advokata, ako član porodice završi u zatvoru pomognem da izdržavanje kazne prođe što lakše, pružim svu moguću pomoć porodici kao i pomoć koja se ne može shvatiti kao uticaj na institucije itd. Ne govorim da je situacija Baroš takva, ovo je hipotetički primjer.

To je razlika između ograditi i odreći.

Na tvoje postove više ne odgovaram jer samo trolaš.
Last edited by Hakiz on 19/03/2018 13:36, edited 3 times in total.
Hakiz

#29260 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Capsicum wrote:Taktika NS - ušutit ćemo se dok se ne slegne prašina malo, pa će raja zaboravit da je naše rukovodstvo bilo uključeno u oduzimanju od usta pacijentima koje smo ucjenjivali. Hint: neće zaboravit.
Upravo.
kmirsad

#29261 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:Puno pitanja, a nijedan odgovor. Kako rekoh neki dan, najlakse je biti opozicija, odnosno ne biti u vlasti. Samo kritikujes tudje postupke, cekas gdje ce pogrijesiti pa da se oglasis sta i kako treba. Tako je i Pedja na pocetku ove teme, oglasavao se svaki dan, odgovarao na pitanja o SDA, SDP, njihovim lopovlucima.
Sad kad se treba oglasiti o clanovima svoje stranke, o politici stranke, pravcu kojim ide, nista. Tajac.
Nađi i jedan moj post, od kako sam se vratio na ovaj forum, na kojem kritikujem protivničke stranke... tačno je da se oglašavam svaki dan... ali isključivo u cilju odbrane od napada na Našu Stranku...rijetko izlazim sa ove teme... juče sam otišao na temu o onom SDA načelniku opčine centar Sarajevo, što u subotu zgazi čovjeka... i to da branim čovjeka od bezočnih napada...
Tebi je izgleda agresivan napad, i kad se čovjek brani i uzvrača...
To jednostavno nije istina. Nije u redu vanila...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#29262 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by plain vanilla »

kmirsad wrote:
plain vanilla wrote:Puno pitanja, a nijedan odgovor. Kako rekoh neki dan, najlakse je biti opozicija, odnosno ne biti u vlasti. Samo kritikujes tudje postupke, cekas gdje ce pogrijesiti pa da se oglasis sta i kako treba. Tako je i Pedja na pocetku ove teme, oglasavao se svaki dan, odgovarao na pitanja o SDA, SDP, njihovim lopovlucima.
Nađi i jedan moj post, od kako sam se vratio na ovaj forum, na kojem kritikujem protivničke stranke... tačno je da se oglašavam svaki dan... ali isključivo u cilju odbrane od napada na Našu Stranku...rijetko izlazim sa ove teme... juče sam otišao na temu o onom SDA načelniku opčine centar Sarajevo, što u subotu zgazi čovjeka... i to da branim čovjeka od bezočnih napada...
izvini Pedja, nisam te prepoznala :D
ko je tebi sta rekao, bogati?
kmirsad

#29263 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:
kmirsad wrote:
izvini Pedja, nisam te prepoznala :D
ko je tebi sta rekao, bogati?
Izvini ako sam pogrešno shvatio... mislio sam da se obračaš meni... :cry:
Vidiš da napadaju ne mene ko pirane... :twisted:
Pa ne vidim pitomu štuku od njih... :lol: :kiss:
kmirsad

#29264 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:
kmirsad wrote:
Hakiz wrote:neka predsjednik stranke se ogradi od svog oca
E ovo nešto naj jadnije što sam do sad vidio...uz ono pismo "malog logoraša"...kako možeš da se se poslije ovih riječi pogledaš u ogledalo...i šta vidiš tamo... u odrazu... fuj... kako te bolan nije stid...bar malo...
Znao sam da ćeš ovako reagovati.

Ako pažljivo pročitaš šta sam napisao to je da se u ovoj situaciji Kojović OGRADI, ne da se odrekne. Nije Kojoviću lako, u sukobu je funkcija predsjednika stranke sa ličnim životom. Ali, to je usud političara. Naprosto, tako se desilo.

Evo ti izmišljeni primjer: Ja političar i neko iz moje porodice se nađe u skandalu. Kao političar se ogradim, dakle izjavim da ja i moja stranka sa tim nemamo veze i ne petljam se, pustim da se dogodi i pravni rasplet ako je takva situacija. Ali, sa druge strane, uradim sve da pomognem tom članu porodice, na primjer svojim ličnim novcem platim dobrog advokata, ako član porodice završi u zatvoru pomognem da izdržavanje kazne prođe što lakše, pružim svu moguću pomoć porodici kao i pomoć koja se ne može shvatiti kao uticaj na institucije itd. Ne govorim da je situacija Baroš takva, ovo je hipotetički primjer.

To je razlika između ograditi i odreći.

Na tvoje postove više ne odgovaram jer samo trolaš.
Ne trolam Hakize... samo pokuđavam biti pravedan i čestit... možda mi baš ne uspjeva, ali ne znam bolje...
Banksy

#29265 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Kojović u Avazu najavljuje neko jako ime za Predsjedništvo BiH. Zna li se o kome se radi?
Saka

#29266 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Saka »

Banksy wrote:Kojović u Avazu najavljuje neko jako ime za Predsjedništvo BiH. Zna li se o kome se radi?
O Denisu Bećiroviću.
kmirsad

#29267 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Ja mislio da su ubijedili Selima...
Nije Denis loš kandidat... a još Tuzlak
Last edited by kmirsad on 19/03/2018 15:37, edited 1 time in total.
putokaz1

#29268 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Nek bude Selim ali zajednički kandidat 4 stranke
Ali Bećirević je Popularniji,mnogo
Ako sad ljevica ne dobije Bošnjaka Predsjednika NEĆE NIKAD
MarlboroGold

#29269 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MarlboroGold »

Kolika god da je Selim legenda, on je već odavno za penziju.
Capsicum

#29270 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

putokaz1 wrote:Nek bude Selim ali zajednički kandidat 4 stranke
Neće nikad.
putokaz1

#29271 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Da odma zaokružim Zvizdića ili Šepića
kmirsad

#29272 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Nek bude Selim ali zajednički kandidat 4 stranke
Nismo se razumjeli...
Kad sam rekao da nije loš kandidat, mislio sam na Denisa... eno sam precizirao...
Meni je Denis drag, i zbog njega, a i zbog oca mu s kojim sam se nekada i družio... :-D
maher

#29273 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by maher »

jedino ozbiljno ime za bosnjackog clana predsjednistva, a da ne gledamo iskljucivo jednodimenzionalno po obrascu ljevica-desnica je zlatko lagumdzija, kao nezavisni kandidat ...
putokaz1

#29274 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Uredu
Ima dobrih kandidata ali
Da li se naziru već neki kandidati NS za neke skupštine
kmirsad

#29275 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Uredu
Ima dobrih kandidata ali
Da li se naziru već neki kandidati NS za neke skupštine