Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- Nepenthe11
#29251 Re: Gledate seriju - preporučite je
THE WHEEL OF TIME
8/10
Ma dobra mi je serija, samo znam da su knjige bolje deset puta. Priča je odlična, ali fali mi jedno 200 miliona budžeta da se ovo snimi kako treba.
Khm khm, bar je Dragon Reborn bijelac i nije žensko, zasad barem.
Znam da je neko čito, baš bih volio čuti par riječi da usporedi. Svima je u najmanju ruku pri vrhu ako ne na vrhu liste koliko vidim.
8/10
Ma dobra mi je serija, samo znam da su knjige bolje deset puta. Priča je odlična, ali fali mi jedno 200 miliona budžeta da se ovo snimi kako treba.
Znam da je neko čito, baš bih volio čuti par riječi da usporedi. Svima je u najmanju ruku pri vrhu ako ne na vrhu liste koliko vidim.
- ovo_malo_duse
#29252 Re: Gledate seriju - preporučite je
Evo zbog problemcica sa Ledjima vec hefta zapeo kod kuce crvam se I odlucim da malo pregledam sta ima “staro “ da bi se moglo pigledat. Ovo sve novo mi ne lijeze nikako, jal prezvakano, a najvise suhoparno, nema nikako onog ocekivanja sta ce biti u sljedecej epizodi. Mozda je do industrije a mozda I do mine godine hehe..
Helem, naletim na Smallville , Clark Kent i Lex Luthor. Sjecam se nekad tamo 2000+ Kad je vozila da mi je bila interesantna. Sad vidim i zasto.
Pojedini glumci fantasticni, cudi me da nikog od njih nisu iskoristil u orginalnim Superman, prica fino upakovana, ne previse, naravno, target populacija i to vrijeme se da primjetit al eto…
A.mozda je do lijekova za ledja…..

Helem, naletim na Smallville , Clark Kent i Lex Luthor. Sjecam se nekad tamo 2000+ Kad je vozila da mi je bila interesantna. Sad vidim i zasto.
Pojedini glumci fantasticni, cudi me da nikog od njih nisu iskoristil u orginalnim Superman, prica fino upakovana, ne previse, naravno, target populacija i to vrijeme se da primjetit al eto…
A.mozda je do lijekova za ledja…..
- yoda82
#29253 Re: Gledate seriju - preporučite je
Pregledao Continetnal.
https://www.imdb.com/title/tt6486762/?r ... 0_q_contin
Počela dobro, završila onako. Nekako sam više očekivao, pogotovo poslije prve epizode.
https://www.imdb.com/title/tt6486762/?r ... 0_q_contin
Počela dobro, završila onako. Nekako sam više očekivao, pogotovo poslije prve epizode.
-
Tabijat
#29254 Re: Gledate seriju - preporučite je
Ja ne znam kad sam šta bolje pogledala. Kostimografija je FENOMENALNANepenthe11 wrote: ↑10/10/2023 02:02 THE WHEEL OF TIME
8/10
Ovo je Amazon htio napraviti sa Rings of Power al im nije baš uspjelo. Što ti je materijal i prava parcijalna i kompletna....
Knjige nisam čitala ali planiram, i garant su sto puta bolje od serije.
- yoda82
#29255 Re: Gledate seriju - preporučite je
THE WHEEL OF TIME mi je za sada onako.
Knjige nisam čitao, ali serija mi je na trenutke dobra, a na trenutke meh...
Ako sam dobro upratio ima 14 knjiga...
Koje knjige uopšte prati serija do sada?
Knjige nisam čitao, ali serija mi je na trenutke dobra, a na trenutke meh...
Ako sam dobro upratio ima 14 knjiga...
Koje knjige uopšte prati serija do sada?
-
Tabijat
#29256 Re: Gledate seriju - preporučite je
Mislim da je ova druga sezona takodjer druga knjiga, The Great Hunt
- tranquil
-
kakavdanakneiskustvu
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
-
kakavdanakneiskustvu
#29260 Re: Gledate seriju - preporučite je
da,odgledao tri epizode,bas dobra
- Filter
#29261 Re: Gledate seriju - preporučite je
The Fall of the House of Usher https://www.imdb.com/title/tt15567174/
mini serija, 8 epizoda. zeznuta, tamna, tehnicki i glumacki odlicna. 7 epizoda u 6 dana, veceraske zadnja. nisam mogao sazvakati vise.
zao mi je sto nisam od pocetka pratio jer su kroz seriju provukli neka druga djela e.a. poa ili filmove, pa ko ima volje neka biljezi.
za sad avanture artura gordona pima, gavran i gerald's game. mark hamill izvadjen iz naftalina, promijenio dres
i tako
mini serija, 8 epizoda. zeznuta, tamna, tehnicki i glumacki odlicna. 7 epizoda u 6 dana, veceraske zadnja. nisam mogao sazvakati vise.
zao mi je sto nisam od pocetka pratio jer su kroz seriju provukli neka druga djela e.a. poa ili filmove, pa ko ima volje neka biljezi.
za sad avanture artura gordona pima, gavran i gerald's game. mark hamill izvadjen iz naftalina, promijenio dres
- xoklix
#29262 Re: Gledate seriju - preporučite je
Ima li neka Turska serija ,a da nije sapunica od 300 epizoda ?
Nemam šta više gledati, sve pregledao

Nemam šta više gledati, sve pregledao
-
Karikaturist
- tranquil
#29264 Re: Gledate seriju - preporučite je
Sinoć završio.Filter wrote: ↑17/10/2023 12:41 The Fall of the House of Usher https://www.imdb.com/title/tt15567174/
za sad avanture artura gordona pima, gavran i gerald's game. mark hamill izvadjen iz naftalina, promijenio dresi tako
Kao mladi darker sam gutao djela E. A. Poe-a, tako da sam jedva čekao na ovo.
Bila bi sjajna serija, i dalje je dobra i vrijedna gledanja, ali su mi zasmetale neke mjestimične gluposti.
Smrt svakog lika u epizodama 2-7 je obrađena kroz neku E.A. Poe klasičnu priču, s tim da su akteri svih tih priča povezani (porodica Usher), npr. epizoda 2 je bila čuvena "Maska Crvene Smrti" - i sjajno su je transformisali u današnje vrijeme. Isto vrijedi npr. i za epizode sa crnom mačkom ili aparatom za srce. Scena koja je integrisala "Gavrana" je fenomenalna. U nekim pričama, izmjene su otišle tako daleko da je ostao samo naslov, sve ostalo je neprepoznatljivo, ali šta se može.
Osim 6 priča u sredini, i okvira koji je baziran na naslovnoj priči, serija je nakrcana drugim referencama na djela E. A Poe - mislim da su sva imena likova (a koji se ne pojavljuju u originalnim pričama) uzeta iz njegovih drugih djela, a čak su integrisali i poeme - osim Gavrana, tu je i Annabel Lee. Nije eksplicitno navedeno, ali u ovom svijetu Poe ne postoji, a autor Gavrana i Annabel Lee u seriji je jedan od likova.
Ima sjajnih dijaloga i "tirada". Svi koji su gledali su zapamtili ovu - mislim da je jasna i van konteksta, a nije spoiler:
Seriju je definitivno napravio neko ko iz dubine duše mrzi farmaceutsku industriju
Serija je površno gledajući pomalo woke, jer su likovi, očekivano za noviju produkciju, "šareni" po svakom pitanju. Ali ispod površine se ponekad provuče suptilna anti-woke poruka, što meni ne smeta, čak mi je osvježavajuće. Npr. neke tirade zvuče woke - ali izlaze iz usta totalnih monstruma, koji se, pritješnjeni uz zid, koriste politikom identiteta kao izgovor ili opravdanje za učinjena zlodjela.
Gluma je sjajna - Bruce Greenwood (kapetan Pike iz novih ST filmova), Mary "Stands with a Fist" McDonell, i naravno uz Ushera glavni lik, još uvijek dobra k'o dobar dan, Carla Gugino. Čak je i Hamill pokazao da je naučio da stvarno glumi, ali mi je zasmetala jedna njegova scena u zadnjoj epizodi u kojoj "izađe iz karaktera". Znajući njegova politička opredjeljenja, vjerovatno je on lično insistirao da ubace tu glupost. Čak i ako se po tom pitanju slažem sa njim, nisu trebali mrljati sjajnu seriju sa dnevnom politikom, makar i na par sekundi, jer takve stvari kvare dojam za cijelu seriju.
Kao fan E. A. Poa, volio bih da je serija još bolja, da nema tih manjih trzavica, ali ni ovo nije uopšte loše.
- dale cooper
#29265 Re: Gledate seriju - preporučite je
Dobra je The Fall Of House Of Usher, Flanagan nije razočarao. Očekivao sam ekranizaciju jedne knjige, a dobio sam mnoštvo njih udrobljeno
(na ukusan način) i ukrašeno direktnim citatima EAP. Pravi omaž majstoru.
(na ukusan način) i ukrašeno direktnim citatima EAP. Pravi omaž majstoru.
-
kakavdanakneiskustvu
- Filter
- zomri
#29268 Re: Gledate seriju - preporučite je
Nastavak filma Boiling Point u formi BBC serije od svega 4 epizode.
Film se još vrti na HBO Maxu
Spoiler
Show
Stephen Graham ubica u ono malo minuta što se pojavljuje. Ova uloga mu dođe kao karijerni magnum opus.
Film se još vrti na HBO Maxu
- desni
#29269 Re: Gledate seriju - preporučite je
Uf. Edgar Allan Poe i Carla Gugino
Ne mere bit loše da ga jebeš
- dajdza-ze
#29270 Re: Gledate seriju - preporučite je
Poz. Evo gledam Billios 7s i dosao do 8.epizode. Nisam nesto odusevljen. Puno se brate razvuklo jer nikd nda pocne da se zakuhava. Razvodnilo do boga.

-
kakavdanakneiskustvu
#29271 Re: Gledate seriju - preporučite je
pri kraju si sedme sezone i još nisi dočekao da se nešto zakuha u seriji??, ja odgledao prvu sezonu i više nisam
- So What!
#29272 Re: Gledate seriju - preporučite je
Pregledao, na osnovu vaših preporuka i gledljiva je serija nema šta, ali ne zbog radnje, nego svega ostalog.
Prvenstveno Alfred Molina, veteran, zatim priča dolazi iz Quebeca, dijela Kanade gdje se priča francuski, zanimljivo je da preko 20% Kanađana priča francuski, a u entertainemnt industriji, priče iz ovih krajeva su vrlo rijetke. Ovdje naravno dominira engleski jezik sa francuskim upadicama, ali veoma zanimljivo.
Prva sezona prati prve četiri knjige o inspektoru Armandu Gamacheu, ubistva koja riješava su smiješna, a sami zaplet u sve priče je onako klišeiziran, ali likovi su baš zanimljivi, kao i već navedeno mjesto radnje.
-
Grb1
#29273 Re: Gledate seriju - preporučite je
Ima li neko preporuku za seriju koja je slicne tematike kao uspon seldzuka ili one alparslan ?
Hvala
Hvala
- n+1
#29274 Re: Gledate seriju - preporučite je
Pregledao 2 epizode Kuće Ushera i odustao. Ja amaterizma i lošoće.
- karanana
#29275 Re: Gledate seriju - preporučite je
jedan od rijetkih puta da se ne slazem u ukusu sa n+1. pogledo 3 epizode i nije mi losa. ne kazem da je remek djelo ali je gledljiva i svrsicu je.
izuzimam ocekivana woke sranja.
izuzimam ocekivana woke sranja.