Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Capajebo

#29251 Re: Premijer liga BiH

Post by Capajebo »

Raigor Stonehoof wrote:Prvo mjesto dijele Sarajevo, Zeljo i Krupa :lol:
I Sloboda :D

Rekao bi da ce ova sezona biti mozda i najbolja do sada, treba ici na ligu10 :thumbup:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#29252 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Imal gdje Slobode?
Raigor Stonehoof

#29253 Re: Premijer liga BiH

Post by Raigor Stonehoof »

plain vanilla wrote:

Imal gdje Slobode?
gledao tabelu na gg.ba, nisu vam dodali jos ovaj bod :-) do mene
Capajebo

#29254 Re: Premijer liga BiH

Post by Capajebo »

Ou BHF_Hordas, dobra ova plavka... pitaj je jel' upoznala tvog jarana Capajeba :oops:
kamen spoticanja

#29255 Re: Premijer liga BiH

Post by kamen spoticanja »

plain vanilla wrote:Slobodica se spasila, odlicno je zavrsilo :kiss:

Bravo i za Celik :kiss:
Situacija se mjenja iz kola u kolo :mrgreen:
sad ispadaju olimpiC i siroki :mrgreen:
sloboda stabilan prvoligas :kiss:
plain vanilla

#29256 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote: Situacija se mjenja iz kola u kolo :mrgreen:
sad ispadaju olimpiC i siroki :mrgreen:
sloboda stabilan prvoligas :kiss:
a ti si odmah nabaksuzirao Celiku, a ljudi se bore
rano je jos za otpisati nilo koga, samo polako

a mensecini da je Celik poput onih 'nema smrti bez toljage' (i drago mi je da je tako)
plain vanilla

#29257 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Raigor Stonehoof wrote:
plain vanilla wrote:
Imal gdje Slobode?
gledao tabelu na gg.ba, nisu vam dodali jos ovaj bod :-) do mene
eno nas na vrhu tabele :mrgreen: zasad :skoljka:
Logovan

#29258 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Radnik bi mogao ispasti. Dva kola, dva poraza. :skoljka:

Lištica u oba kola kiksala. :thumbup:
Ricken

#29259 Re: RE: Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

mirza_15 wrote:
MOSALJOZE wrote:Mislim da je bilo na loptu,ali se nije jasno vidjelo na snimku.
Žuti je više zbog reakcije nego faula.
Prvo je svirao taj nepostojeci pa je cini mi se kasnije kompenzirao sa druge strane kada je duljevic napravio prekrsaj.

Sent from my mobile phone using Tapatalk
Ma nije faul, niđe veze, izbio mu loptu, ja mislim Todoroviću, koji je pao kao pokošen. Zrinjski bezvoljan, manjak agresivnosti, koji je došao odigrati na bod. Pošto je Sarajevo na vrijeme dalo odličan gol, iz daljine, njihova se igra raspala. Da nije bilo tog trenutka, prije da bi se završilo kao x, nego 1. Duljević je stvarno odličan igrač, i ako vam ode biće velika šteta ne gledati ga, jer baš mislim da je nadošao, igra jako zrelo i angažovano. S druge strane biće lakše. :D Tomo ga je baš seljački potkačio. Nadam se da nije ništa ozbiljno. Onaj na lijevoj strani komplikuje, jer je bilo par situacija koje je mogao puno bolje. Ahmetović je killer, ali nije tip napadač koji će biti koristan protiv protivnika koji napada.

Po mom mišljenju Hurtić dobro vodi ekipu, i svaka čast na suspenziji mangupluka. Po mom mišljenju u sredini terena nedostaje agresivnosti i više pritiska, jer sve što je Zrinjski uradio večeras bilo je zbog predalekog stajanja veznih igrača.

Nadam se da će te raskinuti ugovore sa sankcionisanim igračima, jer je Dušan baš zanimljiv igrač. :D
Ricken

#29260 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Logovan wrote:Radnik bi mogao ispasti. Dva kola, dva poraza. :skoljka:

Široki užasno fiziči spremljena ekipa.
Capajebo

#29261 Re: RE: Re: Premijer liga BiH

Post by Capajebo »

Ricken wrote: Nadam se da će te raskinuti ugovore sa sankcionisanim igračima, jer je Dušan baš zanimljiv igrač. :D
Kurko .!.
Kad jos Dusan zaganja :oops: :mrgreen:
Logovan

#29262 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Ricken wrote:
Logovan wrote:Radnik bi mogao ispasti. Dva kola, dva poraza. :skoljka:

Široki užasno fiziči spremljena ekipa.
Neka ostanu takvi i u nastavku sezone.
Ricken

#29263 Re: RE: Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Capajebo wrote:
Ricken wrote: Nadam se da će te raskinuti ugovore sa sankcionisanim igračima, jer je Dušan baš zanimljiv igrač. :D
Kurko .!.
Pa tako to rade veliki klubovi, pokažite veličinu? :D Makar jednom. :-D
Capajebo

#29264 Re: RE: Re: Premijer liga BiH

Post by Capajebo »

Ricken wrote:
Capajebo wrote:
Kurko .!.
Pa tako to rade veliki klubovi, pokažite veličinu? :D Makar jednom. :-D
Jedino da Lendric krene u suprotnom pravcu, onda moRe :mrgreen:
Ricken

#29265 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

@Capajebo: Vrijedilo je pokušati, ali vidjet ćemo, kako kaže i vaš strateg, a Hurtić djeluje ka ozbiljan čovjek, materijal za velike domete :D .

A sad ona standardna, ne bi Dušan kod nas mogao ni na klupi. :D
Rilkoni

#29266 Re: Premijer liga BiH

Post by Rilkoni »

Charugaaa daj meni, daj ostalim forumasima i daj Benki sta pije :pijani:
Samprotivsviju

#29267 Re: Premijer liga BiH

Post by Samprotivsviju »

Rilkoni wrote:Charugaaa daj meni, daj ostalim forumasima i daj Benki sta pije :pijani:
Uredu je spanac :lol:
1946--1987

#29268 Re: Premijer liga BiH

Post by 1946--1987 »

Zovu ga hervas u skladistu :mrgreen:
kamen spoticanja

#29269 Re: Premijer liga BiH

Post by kamen spoticanja »

Ja mislim da bi Musa mog'o malo u Siroki :mrgreen:
jeza u ledja

#29270 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Po meni Zrinjski nije bio toliko los. Nisam gledao prvih 20ak minuta, ali ono poslije do mozda 5 minuta prije naseg gola su bili dosta dobri. Mozda je glupo reci "bolji" ali su imali vise od igre, no bez nekih suteva prema golu, osim onog jednog kod kojeg smo imali srece. Da je to uslo bila bi druga prica, jel...
Ipak mislim da je Zrinjski najbolja ekipa u ligi (Sarajevo ne racunam). Poslije Zrinjskog, tu su negdje Sloboda i Zeljeznicar. Siroki ipak tropa izgleda. Izgubili su samo jednog (doduse bitnog) igraca, ali opet....
Radnik je skroz promjenio ekipu i tesko da ce napraviti ono iz prosle godine.
Celik me iznenadio, kao i Krupa.
Mladost, nisam upratio juce, mislim da su dobili Vitez, ili uzeli bod u gostima, solidna ekipa.

Ko je najbolji napadac u ligi? :D
Vjerovatno prvo Benko, pa onda ko? Ahmetovic ili Lendric, pitanje je sad. :) Pa onda Mesanovic, pa Nikolic.

Mislim da Ahmetovic ima neke elemente koje Benko nema, a to je prvo igranje glavom (u cemu je neprikosnoven u ligi), pa samim tim i gradjenje. Bolji je i s loptom mescini. Benko ima bolji sut i bolje se snalazi na zemlji u petercu.
Lendric pak kompletan igrac pred kojim je jos mnogo godina igre. Bice zanimljiva trka za najboljeg napadaca.

Duljevic realno prekucao. Nevjerovatna lakoca u igri, preticanju protivnika, steta ce biti stvarno kad ode jer ovakav igrac je rijetkost u nasoj ligi. Bice bolje za njega da neke stvari nauci, vani, jer ocigledno kod nas ne moze. Bice koristan i u reprezentaciji. No sto se mene tice, nek ostane sto duze u Sarajevu. :)

Dugo nisam bio sretniji nakon jedne utakmice. Vjerovatno ce se ovo promjeniti vec sljedeceg vikenda. :skoljka: Iako mislim da Sarajevo ima najjacu ekipu, znam da Sarajevo nikad ne propusta priliku da nas razocara, nekad tamo, 7-8 kolo. :skoljka:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#29271 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

jeza u ledja wrote:Po meni Zrinjski nije bio toliko los. Nisam gledao prvih 20ak minuta, ali ono poslije do mozda 5 minuta prije naseg gola su bili dosta dobri. Mozda je glupo reci "bolji" ali su imali vise od igre, no bez nekih suteva prema golu, osim onog jednog kod kojeg smo imali srece. Da je to uslo bila bi druga prica, jel...
Ipak mislim da je Zrinjski najbolja ekipa u ligi (Sarajevo ne racunam). Poslije Zrinjskog, tu su negdje Sloboda i Zeljeznicar. Siroki ipak tropa izgleda. Izgubili su samo jednog (doduse bitnog) igraca, ali opet....
Radnik je skroz promjenio ekipu i tesko da ce napraviti ono iz prosle godine.
Celik me iznenadio, kao i Krupa.
Mladost, nisam upratio juce, mislim da su dobili Vitez, ili uzeli bod u gostima, solidna ekipa.

Ko je najbolji napadac u ligi? :D
Vjerovatno prvo Benko, pa onda ko? Ahmetovic ili Lendric, pitanje je sad. :) Pa onda Mesanovic, pa Nikolic.

Mislim da Ahmetovic ima neke elemente koje Benko nema, a to je prvo igranje glavom (u cemu je neprikosnoven u ligi), pa samim tim i gradjenje. Bolji je i s loptom mescini. Benko ima bolji sut i bolje se snalazi na zemlji u petercu.
Lendric pak kompletan igrac pred kojim je jos mnogo godina igre. Bice zanimljiva trka za najboljeg napadaca.

Duljevic realno prekucao. Nevjerovatna lakoca u igri, preticanju protivnika, steta ce biti stvarno kad ode jer ovakav igrac je rijetkost u nasoj ligi. Bice bolje za njega da neke stvari nauci, vani, jer ocigledno kod nas ne moze. Bice koristan i u reprezentaciji. No sto se mene tice, nek ostane sto duze u Sarajevu. :)

Dugo nisam bio sretniji nakon jedne utakmice. Vjerovatno ce se ovo promjeniti vec sljedeceg vikenda. :skoljka: Iako mislim da Sarajevo ima najjacu ekipu, znam da Sarajevo nikad ne propusta priliku da nas razocara, nekad tamo, 7-8 kolo. :skoljka:
Sa dosta toga za divno cudo se slazem mada ovo za Duljevica opet trcanje pred rudu. Sto tako sa lakocom nije pretrcavao igrace Zelje? Pretrcava ih i Stevanovic ali i dalje to nije sad nesto aman zaman. Ali kao sto sam napisao poslije utakmice ovo je zaista bio neki novi Duljevic. drukciji, pametniji i bez gadjanja porodilsta. Ona lopta mu je sjela i to se dogodi svakom igracu ali vrlo rijetko. Sarajevo ima najjacu ekipu???? Po cemu??? Zato sto su pobjedili Zrinjskog na svom stadionu a Zelju nisu mogli ni sa igracem vise! Napises 5 korektnih recenica a onda jednom sve to ponistis. Benko najbolji strijelac? Kako bolan kad ne igra i sjedi na klupi i kad ne cuga :-D Euforija je cudo samo sto obicno i kod Pitara i kod Manijaka traje u zadnje vrijeme po 1-2 kola a onda opet "Dino pederu napusi se sjeveru"!
cyprus

#29272 Re: Premijer liga BiH

Post by cyprus »

I tako, već nakon dva kola ponestalo 100%-tnih ekipa :-) :mrgreen: Bit će ovo još jedna vrlo neizvjesna sezona...

Da je neko drugi na klupi umjesto Hurtića, rekao bih da Sarajevo ide po naslov, ovako nisam siguran...
Zrinjski neće ponoviti titulu (prilično sam siguran), ali će biti standardno dobri, prve tri pozicije...
Sloboda ostaje u gornjem dijelu, to je sigurno... Možda opet bude Evropa...
Željo bi trebao biti značajno bolji nego prošle sezone... Opet ovisno od trenera, ali borba za titulu prvaka je moguća...
Široki će se vjerovatno donekle oporaviti od ove grozne forme, ali će im Evropa ove godine garant pobjeć...
Radnik je izgubio previše igrača i logično je da imaju problema... Neće ponovit prošlu sezonu, ali vjerujem da bi trebali opstat...
Bez obzira na ovu pobjedu, Čelik i dalje ostaje jedan od kandidata za ispadanje... Za njih će ključno bit tek ono što je uradit preko zime...
Mladost nastavlja u sličnom ritmu kao prošle sezone... Očekujem da budu pri vrhu lige za opstanak...
Nije nemoguće da Vitez ispadne... Vidjećemo...
Metalleghe je još enigma, ali do opstanka sigurno može...
Krupa opstaje garant...
Olimpic po meni ispada...
jeza u ledja

#29273 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

@ hrasno

Pa sto se tice jacine Sarajeva, potrudio sam se da stavim do znanja da shvatam da sam subjektivan. Ne znam sta hoces vise?

Sto se tice Duljevica, on ima nevjerovatnu lakocu prolazenja kroz igrace. To ne mozes opovrgnuti. Stevanovic ima druge kvalitete, kao i mnogi drugi igraci, ali Duljevic sto se tice driblinga i brzine..... :shock: ....da li on to moze pretvoriti u nesto vrhunsko (pri tom mislim na bas top vrhunsko) ostaje da se vidi.

A Benko vs ostali....mislim da bi se vecina slozila da je on najbolji napadac u ligi. Ako ti mislis drukcije, nije problem.
jeza u ledja

#29274 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote:I tako, već nakon dva kola ponestalo 100%-tnih ekipa :-) :mrgreen: Bit će ovo još jedna vrlo neizvjesna sezona...

Da je neko drugi na klupi umjesto Hurtića, rekao bih da Sarajevo ide po naslov, ovako nisam siguran...
Zrinjski neće ponoviti titulu (prilično sam siguran), ali će biti standardno dobri, prve tri pozicije...
Sloboda ostaje u gornjem dijelu, to je sigurno... Možda opet bude Evropa...
Željo bi trebao biti značajno bolji nego prošle sezone... Opet ovisno od trenera, ali borba za titulu prvaka je moguća...
Široki će se vjerovatno donekle oporaviti od ove grozne forme, ali će im Evropa ove godine garant pobjeć...
Radnik je izgubio previše igrača i logično je da imaju problema... Neće ponovit prošlu sezonu, ali vjerujem da bi trebali opstat...
Bez obzira na ovu pobjedu, Čelik i dalje ostaje jedan od kandidata za ispadanje... Za njih će ključno bit tek ono što je uradit preko zime...
Mladost nastavlja u sličnom ritmu kao prošle sezone... Očekujem da budu pri vrhu lige za opstanak...
Nije nemoguće da Vitez ispadne... Vidjećemo...
Metalleghe je još enigma, ali do opstanka sigurno može...
Krupa opstaje garant...
Olimpic po meni ispada...
Vitez i Olimpic.

Sljedeci par Krupa i Jajce.

Onda Celik i MDK.
To su po meni 6 ekipa za ligu za bedaka. Iznenadio bih se da vise od 1 ekipe pogrijesim.
LSD

#29275 Re: Premijer liga BiH

Post by LSD »

Ježu bi sevap bilo platiti da dođe u BiH i pogleda bar jednu utakmicu uživo :mrgreen: cisto da ne citamo ove njegove nebulozne eseje :P
Locked