Demokratska fronta Željko Komšić

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#29251 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Corto Maltese wrote:
XXS wrote:Kako je krenulo, Zeljko slobodno moze uputiti pozivnicu i Mustafi Cericu.
Radeljaš Esed neka se pripremi!

ne trpaj mi Poslanika i Prosvjetitelja medž ove amatere
Corto Maltese

#29252 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

U pravu si, prirodnije i pravednije bi bilo da Željko pređe kod Esse.
Jači, mudriji, iskreniji...
Silent Shout

#29253 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Silent Shout »

"Moram vam reći da jeste. Istovremeno, ono što predstavlja prednost za Demokratsku frontu kao političku stranku je činjenica da posjedujem znanja ili saznanja o pojedinim nosiocima javnih i političkih funkcija u BiH, njihovim kriminalnim aktivnostima, što ćemo mi svakako koristiti u narednom periodu, na način koji je primjeren za politički aktivizam. To ne znači da ću ja i dalje obavljati poslove inspektora, u smislu da ću se baviti istraživanjem kriminala ranijim intenzitetom, ali da ćemo ta moja saznanja o kriminalnim aktivnostima nosioca javnih i političkih funkcija koristiti – to hoćemo. Naravno, kada za to budu ispunjeni uslovi i kada organi stranke procijene da je to potrebno. Način prezentacije tih podataka, naravno, neće biti kao što je bio do sada. Znate kako se to već u politici radi; i mi smo dosta naučili od njih, pa ćemo i mi uzvraćati." - Zlatko Miletić, generalni sekretar DF za Patriju http://nap.ba/new/vijest.php?id=20270

Doc. dr. Bakir Alispahić i doc. dr. Goran Kovačević ulaze u Demokratsku frontu (DF), javlja bh. novinska agencija Patria.
- Nakon zadnjeg obraćanja predsjednika Demokratske fronte gospodina Željka Komšića, nekako se mogla osjetiti njegova pozitivna energija, iskrenost i odlučnost da stane iza svojih riječi.
U jednom dijelu je pozvao sve patriote Bosne i Hercegovine da mu se pridruže u borbi za ovu našu državu
Javno se odazivamo ovom pozivu i stavljamo na raspolaganje svim svojim kapacitetima Demokratskoj fronti i Bosni i Hercegovini, jer mi jesmo, upravo to – patriote, navodi se u saopćenju Alispahića i Kovačevića, piše Patria na http://nap.ba/new/vijest.php?id=20303
:run:

Molim Lerdija, Vidala, Muadiba i druge koji eto imaju uvijek spreman odgovor na pitanja o DF-u, kako objasniti policijsko-obavještajni pristup kojeg najavljuje novi generalni sekretar u jednoj demokratskoj stranci i kako implementirati politiku pristupanja NATO paktu sa čovjekom koji se nalazi na crnoj listi americkog State Departmenta radi Pogerelice, iranaca i slično...
JoseMujica

#29254 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Corto Maltese wrote:U pravu si, prirodnije i pravednije bi bilo da Željko pređe kod Esse.
Jači, mudriji, iskreniji...
now you talk bizmis :wink:
dustaban

#29255 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Nije mi jasan Bakir Alispahic. DF je svakako otiso u kuratz....
Objektivitet

#29256 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Objektivitet »

Ovi ko da se trude da ukaljaju i ovo malo pozitivnog imidža kod ljudi što im je ostalo..
privremeni

#29257 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

Objektivitet wrote:Ovi ko da se trude da ukaljaju i ovo malo pozitivnog imidža kod ljudi što im je ostalo..
:thumbup:
Komsic i dio njegovog najuzeg rukovodstva su debelo isprepleteni sa clanovima nekadasnje SDA-ove Komisije za bezbjednost, sto su dosta dobro drzali van ociju javnosti. Ali, Alispahic... pa to je dno.
Corto Maltese

#29258 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Zlatko Miletić wrote:"...ono što predstavlja prednost za Demokratsku frontu kao političku stranku je činjenica da posjedujem znanja ili saznanja o pojedinim nosiocima javnih i političkih funkcija u BiH, njihovim kriminalnim aktivnostima, što ćemo mi svakako koristiti u narednom periodu, na način koji je primjeren za politički aktivizam. To ne znači da ću ja i dalje obavljati poslove inspektora, u smislu da ću se baviti istraživanjem kriminala ranijim intenzitetom, ali da ćemo ta moja saznanja o kriminalnim aktivnostima nosioca javnih i političkih funkcija koristiti – to hoćemo. Naravno, kada za to budu ispunjeni uslovi i kada organi stranke procijene da je to potrebno.
Jebo te, pa ovo nije stranka prije države, nego stranka, i iznad države, i iznad zakona!?
Banksy

#29259 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Vidal89 wrote:
XXS wrote:Kako je krenulo, Zeljko slobodno moze uputiti pozivnicu i Mustafi Cericu.
Nisam siguran al sam dosta cuo kako Bakir Alispahic i drzi neposlusnu cetvorku vrhu SDA.

Znam da su Ceric i ta 4 trebali biti okosnica nove stranke B Sda koja je teebala biti formirana

Sad preostaje da li ce se oni po nalogu sefa prikljucit takodje u DF, ali time ce SDA oslabiti i po broju zastupnika sto ce uzdrmati vecinu i koaliciju sadasnju.
Najbolje svi zajedno u Frontu Demokratske Akcije ...

Alispahić je pravi čovjek za DF - s portala: dva bivša direktora tajnih službi - Munir Alibabić i Bakir Alispahić članovi DF-a . Bakiru Alispahiću jednom od najbogatijih ratnih profitera,optuživanog za saradnju sa CIA (preko Viktora Jakoviča), prodaju heroina iz policijskog trezora, ševerc cigarama, otimanje poslovnih prostora po gradu (prostor administracije u pofalićima), teniski tereni i bazen u kasarni "Maršalka" , poltička ubistva (smatra se osnivačem tajne grupe "ševa") itd itd... Težak -100 mil eura
Vidal89

#29260 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Vidal89 »

Banksy wrote:
Vidal89 wrote:
Nisam siguran al sam dosta cuo kako Bakir Alispahic i drzi neposlusnu cetvorku vrhu SDA.

Znam da su Ceric i ta 4 trebali biti okosnica nove stranke B Sda koja je teebala biti formirana

Sad preostaje da li ce se oni po nalogu sefa prikljucit takodje u DF, ali time ce SDA oslabiti i po broju zastupnika sto ce uzdrmati vecinu i koaliciju sadasnju.
Najbolje svi zajedno u Frontu Demokratske Akcije ...

Alispahić je pravi čovjek za DF - s portala: dva bivša direktora tajnih službi - Munir Alibabić i Bakir Alispahić članovi DF-a . Bakiru Alispahiću jednom od najbogatijih ratnih profitera,optuživanog za saradnju sa CIA (preko Viktora Jakoviča), prodaju heroina iz policijskog trezora, ševerc cigarama, otimanje poslovnih prostora po gradu (prostor administracije u pofalićima), teniski tereni i bazen u kasarni "Maršalka" , poltička ubistva (smatra se osnivačem tajne grupe "ševa") itd itd... Težak -100 mil eura
Corto Maltese wrote:
Zlatko Miletić wrote:"...ono što predstavlja prednost za Demokratsku frontu kao političku stranku je činjenica da posjedujem znanja ili saznanja o pojedinim nosiocima javnih i političkih funkcija u BiH, njihovim kriminalnim aktivnostima, što ćemo mi svakako koristiti u narednom periodu, na način koji je primjeren za politički aktivizam. To ne znači da ću ja i dalje obavljati poslove inspektora, u smislu da ću se baviti istraživanjem kriminala ranijim intenzitetom, ali da ćemo ta moja saznanja o kriminalnim aktivnostima nosioca javnih i političkih funkcija koristiti – to hoćemo. Naravno, kada za to budu ispunjeni uslovi i kada organi stranke procijene da je to potrebno.
Jebo te, pa ovo nije stranka prije države, nego stranka, i iznad države, i iznad zakona!?
Buduca najjaca nenacionalna stranka u BIH, kraj vladavine robovlasnika Izetbegovica i pocetak boljeg zivota :D
It_is_a_Leclerc

#29261 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Lijepo je vidjeti da DF pobožno skuplja najgori šljam kojeg je čak i SDA, po prirodi stvari sklona najstrašnijem političkom ološu, potjerala, tipa Bakir Alispahić, ratni profiter, optuživan za šverc oružjem, a koji je godinama, dakle čak i onim godinama za koje pojedinci tvrde da nam je "uništila SDA", bio ,ne običan član, već visoki funkcioner SDA, redovno biran u stranačka tijela i organe ;)

Ali eto... Željko naumio da stavi šapu na jedan medij, pa makar to bila irelevantna i nikom zanimljiva tzv. "novinska agencija Patria".

O Goranu Kovačeviću ne znam puno osim da s vremena na vrijeme učestvuje u projektu medijske relativizaccije problema terorizma u BiH (naprimjer, kad su ubijena dva vojnika u Rajlovcu, on je pričao o nekom državnom terorizmu vladajućih, i sl.), te da se radi o najstrašnijem fanu komunizma, jer se za izbore 2014. kandidirao za Parlament FBiH ispred neke žnj partije, a reklamni video je imao pjesmu - Druže Tito mi ti se kunemo, kao soundtrack.

Uglavnom, vrlo biranim društvom se okružio gospodin Komšić.

O prijetnji Zlatka Miletića da će operativna saznanja koja ima kao bivši direktor FUP-a, "upotrijebiti u političkoj borbi" najstravičniji je primjer zloupotrebe institucija kakvih se nisu sjeitli ni u SDA. Uostalom, ako Miletić zna da je neko kriminalac, zašto to nije prijavio ranije ?!
Banksy

#29262 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Vidal89 wrote:
Buduca najjaca nenacionalna stranka u BIH, kraj vladavine robovlasnika Izetbegovica i pocetak boljeg zivota :D
S Bakirom Alispahićem, naprijed!! :lol: :lol:

Koliko ono Muhamed Ali Gaši ima do izlaska iz zatvora? Požurite, pa kaparišite unaprijed, grehota bi bila da ga neko drugi pokupi ...
privremeni

#29263 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

It_is_a_Leclerc wrote:Lijepo je vidjeti da DF pobožno skuplja najgori šljam kojeg je čak i SDA, po prirodi stvari sklona najstrašnijem političkom ološu, potjerala, tipa Bakir Alispahić, ratni profiter, optuživan za šverc oružjem, a koji je godinama, dakle čak i onim godinama za koje pojedinci tvrde da nam je "uništila SDA", bio ,ne običan član, već visoki funkcioner SDA, redovno biran u stranačka tijela i organe ;)

Ali eto... Željko naumio da stavi šapu na jedan medij, pa makar to bila irelevantna i nikom zanimljiva tzv. "novinska agencija Patria".

O Goranu Kovačeviću ne znam puno osim da s vremena na vrijeme učestvuje u projektu medijske relativizaccije problema terorizma u BiH (naprimjer, kad su ubijena dva vojnika u Rajlovcu, on je pričao o nekom državnom terorizmu vladajućih, i sl.), te da se radi o najstrašnijem fanu komunizma, jer se za izbore 2014. kandidirao za Parlament FBiH ispred neke žnj partije, a reklamni video je imao pjesmu - Druže Tito mi ti se kunemo, kao soundtrack.

Uglavnom, vrlo biranim društvom se okružio gospodin Komšić.

O prijetnji Zlatka Miletića da će operativna saznanja koja ima kao bivši direktor FUP-a, "upotrijebiti u političkoj borbi" najstravičniji je primjer zloupotrebe institucija kakvih se nisu sjeitli ni u SDA. Uostalom, ako Miletić zna da je neko kriminalac, zašto to nije prijavio ranije ?!
Samo mala ispravka, SDA to primjenjuje godinama,ali su toliko pametni da o tome sute i cak negiraju, za razliku od ovih pavijana.
ultima_palabra

#29264 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Silent Shout wrote:"Moram vam reći da jeste. Istovremeno, ono što predstavlja prednost za Demokratsku frontu kao političku stranku je činjenica da posjedujem znanja ili saznanja o pojedinim nosiocima javnih i političkih funkcija u BiH, njihovim kriminalnim aktivnostima, što ćemo mi svakako koristiti u narednom periodu, na način koji je primjeren za politički aktivizam. To ne znači da ću ja i dalje obavljati poslove inspektora, u smislu da ću se baviti istraživanjem kriminala ranijim intenzitetom, ali da ćemo ta moja saznanja o kriminalnim aktivnostima nosioca javnih i političkih funkcija koristiti – to hoćemo. Naravno, kada za to budu ispunjeni uslovi i kada organi stranke procijene da je to potrebno. Način prezentacije tih podataka, naravno, neće biti kao što je bio do sada. Znate kako se to već u politici radi; i mi smo dosta naučili od njih, pa ćemo i mi uzvraćati." - Zlatko Miletić, generalni sekretar DF za Patriju http://nap.ba/new/vijest.php?id=20270

Doc. dr. Bakir Alispahić i doc. dr. Goran Kovačević ulaze u Demokratsku frontu (DF), javlja bh. novinska agencija Patria.
- Nakon zadnjeg obraćanja predsjednika Demokratske fronte gospodina Željka Komšića, nekako se mogla osjetiti njegova pozitivna energija, iskrenost i odlučnost da stane iza svojih riječi.
U jednom dijelu je pozvao sve patriote Bosne i Hercegovine da mu se pridruže u borbi za ovu našu državu
Javno se odazivamo ovom pozivu i stavljamo na raspolaganje svim svojim kapacitetima Demokratskoj fronti i Bosni i Hercegovini, jer mi jesmo, upravo to – patriote, navodi se u saopćenju Alispahića i Kovačevića, piše Patria na http://nap.ba/new/vijest.php?id=20303
:run:

Molim Lerdija, Vidala, Muadiba i druge koji eto imaju uvijek spreman odgovor na pitanja o DF-u, kako objasniti policijsko-obavještajni pristup kojeg najavljuje novi generalni sekretar u jednoj demokratskoj stranci i kako implementirati politiku pristupanja NATO paktu sa čovjekom koji se nalazi na crnoj listi americkog State Departmenta radi Pogerelice, iranaca i slično...
Da je u pitanju neka ozbiljna stranka, čovjek bi se i nasekirao zbog ovoga...
Banksy

#29265 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Bakir Alispahić, Munja Alibabić i Zlatko Miletić, zajedno, na jednom mjestu, mutiće gdje mogu i koliko god mogu.

Ne bi me čudilo da im se prsti protežu i do ovoga s Dautbašićem ...
It_is_a_Leclerc

#29266 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Kad već primaju bivše SDA-ovce koji su na američkoj crnoj listi, ne znam kakav je status Hasana Čengića ? Da ne bi i on sutra počeo puhati u tikvu velikom vođi ?
Corto Maltese

#29267 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
Vidal89 wrote:
S Bakirom Alispahićem, naprijed!! :lol: :lol:

Koliko ono Muhamed Ali Gaši ima do izlaska iz zatvora? Požurite, pa kaparišite unaprijed, grehota bi bila da ga neko drugi pokupi ...
A vamo neki za mene kažu da sam strog prema De Facto stranci za udomljavanje propalih političara i drugih javnih ličnosti
JoseMujica

#29268 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

It_is_a_Leclerc wrote:Kad već primaju bivše SDA-ovce koji su na američkoj crnoj listi, ne znam kakav je status Hasana Čengića ? Da ne bi i on sutra počeo puhati u tikvu velikom vođi ?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: zlice jena

al da si ubo ubo si :thumbup:
General War

#29269 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

privremeni wrote:
Objektivitet wrote:Ovi ko da se trude da ukaljaju i ovo malo pozitivnog imidža kod ljudi što im je ostalo..
:thumbup:
Komsic i dio njegovog najuzeg rukovodstva su debelo isprepleteni sa clanovima nekadasnje SDA-ove Komisije za bezbjednost, sto su dosta dobro drzali van ociju javnosti. Ali, Alispahic... pa to je dno.
Ma ni ovi novi nisu nista bolji izgleda, cujem da je Mahir Mesalic isto uvalio suprugu frizerku u dom zdravlja bez konkursa u tuzli a on zavrsio njaki fakultet u brckom prije nego sto su mu upisali ocjene :-) ...stvarno vise....
zenit dozic

#29270 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zenit dozic »

Ako će ovi bezbjednjaci otkrivati prljavi veš oca nacije i velikog vođe onda vrijeme je da ovu umalo propalu stranku zagotivim :izet:
Još ako dovuče B krilo SDA biće urnebes. Ali Bake ne bi bio on da nema keca u rukavu :-D tako da nas ipak čeka dosta uzbuđenja :D

Edit. vidim pričate o nepotizmu i korupciji. Nemojte biti djeca nema poštenih stranaka i poštenih političara, tako da je ovo pozitivno što Željko radi, jer Bakir više nema dostojnog protivnika među tzv. probosanskim partijama, sve ih je pokido, a ovo sa DF ipak daje neku nadu :D Još kad bi Cera došo ihi, onda bi i u IZu bilo veselo :sax:
JoseMujica

#29271 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

đaba im sve...ćak da i plutonija skupe uz ovu balegu

Don Neonko je najjaći lik u mahali u igri sa svilen gajtanom

kako je krenulo i Tornjak če dogodine u DF :evil:
zenit dozic

#29272 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zenit dozic »

JoseMujica wrote:đaba im sve...ćak da i plutonija skupe uz ovu balegu

Don Neonko je najjaći lik u mahali u igri sa svilen gajtanom

kako je krenulo i Tornjak če dogodine u DF :evil:
Ma sad jel džaba ne znam, ali je ipak postalo malo zanimljivije, idila je narušena :D
Vidal89

#29273 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Vidal89 »

zenit dozic wrote:Ako će ovi bezbjednjaci otkrivati prljavi veš oca nacije i velikog vođe onda vrijeme je da ovu umalo propalu stranku zagotivim :izet:
Još ako dovuče B krilo SDA biće urnebes. Ali Bake ne bi bio on da nema keca u rukavu :-D tako da nas ipak čeka dosta uzbuđenja :D

Edit. vidim pričate o nepotizmu i korupciji. Nemojte biti djeca nema poštenih stranaka i poštenih političara, tako da je ovo pozitivno što Željko radi, jer Bakir više nema dostojnog protivnika među tzv. probosanskim partijama, sve ih je pokido, a ovo sa DF ipak daje neku nadu :D Još kad bi Cera došo ihi, onda bi i u IZu bilo veselo :sax:
to ti govorim, to ce biti 30% glasaca SDA

Jer je lijevo krilo debelo nezadovoljno radom i nacinom na koji djeluje Bakir Izet. Uz to jos primanje SBB u koaliciju i davanje prednosti u odnosu na njih. Ma i njima je dosta diktature Bakira vise.

Ako se ovo desi DF bi mogao biti veliki otpor SDAu i HDZu.

Uh kako cemo se nasladiti sad kad Miletic i Alispahic pocnu iznositi istine narednih mjeseci :bih:
Vidal89

#29274 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Vidal89 »

Banksy wrote:Bakir Alispahić, Munja Alibabić i Zlatko Miletić, zajedno, na jednom mjestu, mutiće gdje mogu i koliko god mogu.

Pa moguce da se protezu, ali to je pozitivno ipak e vidim sta je tu lose uopste sto se hapsi sekretar koji velica svog bossa i prijeti reko nekoga da ce neko nekog odradit za 5000KM
zenit dozic

#29275 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zenit dozic »

Vidal89 wrote:
Banksy wrote:Bakir Alispahić, Munja Alibabić i Zlatko Miletić, zajedno, na jednom mjestu, mutiće gdje mogu i koliko god mogu.

Pa moguce da se protezu, ali to je pozitivno ipak e vidim sta je tu lose uopste sto se hapsi sekretar koji velica svog bossa i prijeti reko nekoga da ce neko nekog odradit za 5000KM
Ma samo nek se :izet: između sebe, dosta su nas :izet: :thumbup:
Post Reply