Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#29251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote:
crnivrag wrote:
odmor wrote:Ja kako sam razumio "gledaj dve mjeseca bez obaveze", tu nije receno "gledaj dva mjeseca besplatno". Ja mislim ovo "bez obaveze" da se podrazumjeva da nisi obavezan potpisat ugovor, a uslugu normalno placas. Ovo kazem kako ja mislim, nisam opet siguran.. ali to je realno.

Imam pitanje jedno, na drugom tv ako imam analognu, eh sad sta ce se desit ako na led tv analognim kablom skeniram dvb-c ? Hocu li tad imati digitalni "start paket" ili samo 60-ak analogni kanala? Dakle modula nemam.. vec onako samo skeniram dvb-c 8)
Ako skeniraš DVB-C frekvencije dobićeš sve digitalne kanale, koji su inače zaključani i može ih dekodirati CAM modul, međutim trenutno je otključan Start i HD paket bez modula.
Zanima me hoce li ostat otkljucan start paket?
Čisto sumnjam, jer ga inače naplaćuju 3 KM mjesečno.

Iskreno mislim da su pustili kanale da malo smire strasti HS, HKB i M&H Company korisnika.

Ni u ostalim kompanijama United Grupe nisu otključani osnovni kanali putem DVB-C mreže.
odmor

#29252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

@crnivrag eh pa to me je zanimalo, dakle u drugim slucajevima UG nisu otkljucani digitalni kanali putem DVB-C sistema. To me je zanimalo.
Hvala ti!
pepeljara

#29253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

crnivrag wrote:..........

Iskreno mislim da su pustili kanale da malo smire strasti HS, HKB i M&H Company korisnika.

Ni u ostalim kompanijama United Grupe nisu otključani osnovni kanali putem DVB-C mreže.
Pametan potez
aladinosmic1

#29254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aladinosmic1 »

ima li SlonTV?
Radar71

#29255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

:lol:
crnivrag

#29256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

aladinosmic1 wrote:ima li SlonTV?
Slon TV se nalazi u analognoj ponudi BHB kompanije na području Tuzle.
aladinosmic1

#29257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aladinosmic1 »

Bilo je i u BHB u Lukavcu, ako se koristi digitalna TV ova iz telemacha i spoji sa antenskim izlazom na tv hoće li biti dostupni analogni kanali?

hahaha, zao mi je što postavljam puno pitanja
crnivrag

#29258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

aladinosmic1 wrote:Bilo je i u BHB u Lukavcu, ako se koristi digitalna TV ova iz telemacha i spoji sa antenskim izlazom na tv hoće li biti dostupni analogni kanali?

hahaha, zao mi je što postavljam puno pitanja
Naravno, spajanjem koaksijalnog kabla na izlaz iz resivera, i ulaz u TV omogućava prijem analognih kanala.
aladinosmic1

#29259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aladinosmic1 »

I posljednje pitanje, na telemach stranici imam mogućnost samo d3 v2resivera i dva cisco 3120, cisco 2100 ili d3 mini resivera
Mogu li zatražiti tri d3 v2 resivera ili dva i jedan d3 mini?
crnivrag

#29260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

aladinosmic1 wrote:I posljednje pitanje, na telemach stranici imam mogućnost samo d3 v2resivera i dva cisco 3120, cisco 2100 ili d3 mini resivera
Mogu li zatražiti tri d3 v2 resivera ili dva i jedan d3 mini?
U principu oni daju D3 v2.0 korisnicima koji koriste veće digitalne ili veće Duo ili Trio pakete.

PDS 2100 se inače koristio kao dodatni resiver za uslugu D3 Kuća, dok je postojalo spajanje resivera LAN kablom, jer taj resiver nema ugrađen vlastiti modem u sebi, pa ne može samostalno podržati usluge VOD i 72 sata unazad.

Prije je bio aktuelan model 4682DVB (stari v2.0 resiver), a sada u većim paketima daju novi v2.0 resiver (PDS 3120).

Ostalim korisnicima koji koriste samo uslugu digitalne TV ili manje Duo i Trio pakete daju D3 mini resiver.

Iskreno ne znam da li postoji mogućnost da korisnik zahtjeva određeni model resivera, jer ja kući koristim 4682DVB kao glavni i PDS 2100 kao sporedni resiver.
aladinosmic1

#29261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aladinosmic1 »

Jel sad maximalno 2 ili 3 tv moguće spojiti? Nek mi dadnu dva PDS 3121 i d3 mini nije problem
crnivrag

#29262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

aladinosmic1 wrote:Jel sad maximalno 2 ili 3 tv moguće spojiti? Nek mi dadnu dva PDS 3121 i d3 mini nije problem
Sada je moguće uzeti više od dva resivera ili modula, otkako su promijenili politiku u vezi dodatnih resivera.

Eh sad, ja mislim da bi ti mogli dati jedan glavni resiver, a ostale sporedne, međutim to trebaš vidjeti sa njima, jer ipak su nedavno mijenjali tu politiku u vezi dodatnih resivera, pa nisam baš upoznat sa ovim pitanjem.
aladinosmic1

#29263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aladinosmic1 »

jel potrebna ta D3 kuća za tri resivera ili se oni pojedinačno plaćaju svi http://imgur.com/9fVMnyd
kakaljin

#29264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

aladinosmic1 wrote:jel potrebna ta D3 kuća za tri resivera ili se oni pojedinačno plaćaju svi http://imgur.com/9fVMnyd
Sada se placa po resiveru cijena u zavisnosti koji uzmes na mjesecnom nivou
aladinosmic1

#29265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aladinosmic1 »

da ali opet ima ova D3 kuća http://imgur.com/U9O4BnR
Telemach

#29266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aladinosmic1 wrote:da ali opet ima ova D3 kuća http://imgur.com/U9O4BnR
Aladine, koliko smo upoznati, u nekoliko navrata, na ovu temu pisale su Vam i kolege s FB profila i tražili kontakt broj kako bi Vas upoznali s detaljima ponude i svim mogućnostima.
Želite li da Vas kontaktiramo?
The Realist

#29267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Hoće li biti EPG uveden na HBO 3 i da li postoji ikakva mogućnost da se poveća veličina fonta na EPG-u, jer ovo trenutno je jako teško za čitati.
otkrivenje

#29268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by otkrivenje »

Imam Duo Net Grande Family paket i u sklopu njega su i SK kanali (SK 1-6, plus SK 1,2,3 u HD), medjutim, SK 1,2,3 HD te 4,5,6 SD kanali se ne mogu pratiti putem D3 Go. Svaki put dobijem obavijest "Pretplatite se na SK paket". Ima li jos neko ovaj problem ili se ipak mora posebno zakupiti SK paket samo za potrebe D3 Go?
avaks

#29269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Trebalo bi da ti rade ti kanali na D3go ako ih već imaš... Nazovi ih neka ti to riješe, imao sam sličnih problema prošle godine ali je brzo riješeno.
Telemach

#29270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani korisnici,

kako smo vas već ranije i obavijestili, u svrhu ujednačavanja ponude usluga kompanija M&H Company, KATV HS, HKB-net i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH od sada nastupaju udruženo, u narednom periodu ćemo blagovremeno puštati novi signal.

S obzirom da ćemo mrežu nadograđivati postepeno, obogaćenu shemu neće moći da vide svi korisnici odjednom. Tri faze puštanja signala su završene. Na tome području korisnici već sada mogu uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programi, koje smo ubacili u postojeću shemu.
Četvrta faza puštanja signala planirana je od 30.3.2016. godine. Naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati korisnike putem web stranice i pisama.

U četvrtoj fazi će u novitetima moći da uživaju stanovnici sljedećih adresa:

Emerika Bluma, Gradačačka, Grbavička, Hamdije Čemerlića, Hasana Brkića, Ilije Engela, Kemala Kapetanovića, Radnička, Splitska i Zagrebačka.

Kada nadogradimo mrežu, na ekranu ćete moći da vidite crnu sliku ili “snijeg”. To znači, da je potrebno pomoću vašeg daljinskog upravljača obaviti pretragu programa i odmah nakog toga ćete moći da uživate u novim sadržajima. Pored navedenog, dodatno će biti potrebno uraditi restart modema ( što znači da isključite i ponovno uključite modem iz električne energije).
crnivrag

#29271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

otkrivenje wrote:Imam Duo Net Grande Family paket i u sklopu njega su i SK kanali (SK 1-6, plus SK 1,2,3 u HD), medjutim, SK 1,2,3 HD te 4,5,6 SD kanali se ne mogu pratiti putem D3 Go. Svaki put dobijem obavijest "Pretplatite se na SK paket". Ima li jos neko ovaj problem ili se ipak mora posebno zakupiti SK paket samo za potrebe D3 Go?
Ako si tek priključio taj paket, onda su ti otključali promotivno sve pakete, međutim u taj paket inače ide Start + Osnovni + HBO paket, a kanali SK 4-6 i SK 3 HD su dio Proširenog paketa, pa samim tim ih ne možeš pratiti putem D3 GO aplikacije.
crnivrag

#29272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

The Realist wrote:Hoće li biti EPG uveden na HBO 3 i da li postoji ikakva mogućnost da se poveća veličina fonta na EPG-u, jer ovo trenutno je jako teško za čitati.
EPG na kanalima HBO 3 SD i HBO 3 HD rade putem resivera 4682DVB, međutim ne rade putem DVB-C mreže.
pepeljara

#29273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

crnivrag wrote:
The Realist wrote:Hoće li biti EPG uveden na HBO 3 i da li postoji ikakva mogućnost da se poveća veličina fonta na EPG-u, jer ovo trenutno je jako teško za čitati.
EPG na kanalima HBO 3 SD i HBO 3 HD rade putem resivera 4682DVB, međutim ne rade putem DVB-C mreže.

Jel to treba tako il je bug da se raja zali zbog radi gledanja na daljinu ??
kakaljin

#29274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:Poštovani korisnici,

kako smo vas već ranije i obavijestili, u svrhu ujednačavanja ponude usluga kompanija M&H Company, KATV HS, HKB-net i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH od sada nastupaju udruženo, u narednom periodu ćemo blagovremeno puštati novi signal.

S obzirom da ćemo mrežu nadograđivati postepeno, obogaćenu shemu neće moći da vide svi korisnici odjednom. Tri faze puštanja signala su završene. Na tome području korisnici već sada mogu uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programi, koje smo ubacili u postojeću shemu.
Četvrta faza puštanja signala planirana je od 30.3.2016. godine. Naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati korisnike putem web stranice i pisama.

U četvrtoj fazi će u novitetima moći da uživaju stanovnici sljedećih adresa:

Emerika Bluma, Gradačačka, Grbavička, Hamdije Čemerlića, Hasana Brkića, Ilije Engela, Kemala Kapetanovića, Radnička, Splitska i Zagrebačka.

Kada nadogradimo mrežu, na ekranu ćete moći da vidite crnu sliku ili “snijeg”. To znači, da je potrebno pomoću vašeg daljinskog upravljača obaviti pretragu programa i odmah nakog toga ćete moći da uživate u novim sadržajima. Pored navedenog, dodatno će biti potrebno uraditi restart modema ( što znači da isključite i ponovno uključite modem iz električne energije).
Sta je problem sa ulicom Avde Smajlovica pa nije uvrstena niti u cetvrtu fazu, a trebala je biti u drugoj polovini februara kao sto ste stavili na stranicu: http://www.hkb.ba/?p=4496

Makar dajte razloge zasto nije postupana po ovome planu koje ste naveli ?
The Realist

#29275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

crnivrag wrote:
Pa dva recievera su u pitanju, PDS3230 (tako nekako) i PDS2100 i niti na jednom ne radi.
Locked