Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Herb

#2926 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Herb »

Grad Mostar i Bosnjaci u njemu su zrtve Alijine politike, a praksu je nastavio njegov retardirani sin Bakir. Nekoliko godina nakon igranja u Jablanici smo napravili stadion mu mi navijaci kakav god on bio. Uspjeli smo nekako ostajati u ligi, umjesto da budemo medju prvim i sve zahvaljujuci ratnom profiteru Safi(Alijin ljubimac)koji je samo "hapao".Ponizavali su nas redom:Zmaj,Djerzelez,Iskra a kasnije i Triglav, Brotnjo, Orasje i Leotar ali najvece ponizenje sam osjetio jucer. Par likova rastjerase VIP lozu, napadose Gracica i ostale clanove UO Veleza,tako su nas osramotili za sva vremena.Fuj gadovi idite vise
jeza u ledja

#2927 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

jai price. mnogi klubovi u evropi su promjenili lokacuje svojih stadiona. je li to znaci da su trebali propasti? bitna je publika koja ih prati. a za stadion cemo malo lakse
internazionale

#2928 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by internazionale »

Grean wrote:Velez i situacija sa klubom je prije svega sramota svih probosankih snaga, da ne kazem Bosnjaka i iskljucim mnoge koji to nisu a jesu za ovu drzavu.

Po ujedinjenju PL-a bio je onaj bojkot nasih klubova zbog nedozvoljavanja Velezu da se vrati na gradski stadion. Potrajalo je jedva jednu sezonu i popustilo se jer su drugi klubovi htjeli u Evropu. Ko hebe Velez, stara bosnjacka, kao ono u ratu, nek ne dira mene a sto gori Bijeljina, Foca, Zvornik to je manje bitno.

Uglavnom, sramota je da su Siroki, Lukavica, Orasje i ostala sela i zaseoci napravili stadione a najbrojniji narod BiH nije uspio vratiti Velez sa sela u grad. Dok god je Velez protjeran u Vrapcice ne moze ni imati napretka niti ocekivati nekakvu posjetu. Djeca ne mogu doci ni trenirati tamo ako cemo posteno. Oni sami ne mogu nikad nista izdejstvovati jer su prodani, zive u gradu u kojem su manjina (politika satro ujedinjenja Mostara, odluke Ustavnog suda, vjecni gradonacelnik iz HDZ-a i da ne ulazim dalje u politicke detalje, svima je sve jasno, bar onima koji imaju mrvu mozga) i ne pitaju se gotovo nista.

Mostarci i Velez su jednostavno zavaljeni zbog mira u Federaciji. Zato dosta sa preseravanjem i gledanjem sa visoka. Svi smo mi imali udjela u toj prici. Dobro je @emigracione porucio plavima, vidjeli bi da je ostao inicijalni Dejton i srpski klub Zeljeznicar. ne bi smjeli na Grbavicu ni priviriti.
:thumbup:
Od a do z

Interesantno je kako razlicite bolesti i nenormalnosti vremenom postanu "normalne" i prihvatljive
Mi smo samo jedna amorfna, beskarakterna masa drekavaca
Predlazem da npr. mi ljubitelji sporta, da krene od nas, koliko sutra organizujemo gej paradu i javno ga mecemo jedni drugima, da nas svijet pogleda kako smo napredni i da djecu pravilno vaspitamo
palermo

#2929 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
kme kme

Nekad je zaista pametnije šutiti. Posebno kad ne znaš o čemu se radi. Ne možeš znati iz amerike kako je raditi u pojasu Gaze, ostavljen sam na milost i nemilost kriminogenih grupa, i to krimnogenih grupa koje imau političku podršku (ne govorim o HDZ-u da me ne bi pogrešno shvatio) u gradu u kojem ako želiš miran život se pasaš svega, pogotovo Veleža.

By the way, saopštenje UO Veleža (u ostavci)

Upravni odbor FK Velež u ostavci još jednim saopćenjem želi iskrenim navijačima Veleža ukazati na pritiske koje su posljednjih dana upućivani članovima istog. Oni koji iskreno vole Velež trebaju da znaju da su članovima Upravnog odbora koji obezbjeđuju sredstva za funkcioniusanje kluba, a to rade iz ljubavi prema klubu i bez bilo kakvog ličnog interesa, upućivane prijetnje.

Lako je zaključiti da su prijetnje i pritisci upućivani od istih onih koji su unaprijed izrežirali nemile scene na stadionu u Vrapčićima. Kako drukčije protumačiti to, da je na suprotnoj, Red Army tribini, 20 minuta prije kraja utakmice bilo poznato će se desiti napada na gospodina Nijaz Gracića, te da će biti vrijeđani pojedini članovi Upravnog odbora.

Jedan od dokaza tomu je i činjenica da su ljudi koji stoje iza incidenata, nakon što je situacija izmakla kontroli smirivali masu navijača koja je čekala igrače pred prostorijama kluba.

Pored ličnih prijetnji, vršene su perfidne smicalice i opstrukcije u radu Upravnog odbora u ostavci, upravo kako bi se napravila atmosfera za ulazak pojedinaca, blago rečeno sumnjivih biografija i dosjea u FK Velež.

Evidentno je da takvi ljudi danas imaju uticaja na funkcionisanje kluba, pa ih Upravni odbor u ostavci poziva da institucionalno uđu u klub i obezbijede sredstva za funkcionisanje istog, koje je do sada obezbjeđivao Upravni odbor u ostavci.

Otklanjamo i svaku mogućnost da takvi ljudi sumnjivog morala i biografije iz sjene vode klub, dok bi po njihovoj „zamisli“ sredstva za funkcionisanje trebao osiguravati legalno izabrani Upravni odbor, sada u ostavci.

UO FK Velež u ostavci
Grean

#2930 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Grean »

jeza u ledja wrote:jai price. mnogi klubovi u evropi su promjenili lokacuje svojih stadiona. je li to znaci da su trebali propasti? bitna je publika koja ih prati. a za stadion cemo malo lakse
Je li ti znas gdje su Vrapcici u odnosu na Mostar?

To je kao da Sarajevo preseli u Semizovac. A da preseli qurac bi imali posjetu i navijece, bez obzira kolika baza bila. Isli bi oni najbolesniji koji idu i na svako gostovanje i to bi bilo to.

Sjeverni logor je jedino rjesenje za Velez ali od tog nema nista iz razloga koje sam naveo u prethodnom postu. Mostarci sa istocne strane ne mogu sami a ostale zaboli za njih, oni su tu svakako samo za potkusurivanje odnosa sa HDZ-om i Covicem.
todd_smith

#2931 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by todd_smith »

Dzaba trosite vrijeme, zna bolje covjek od vas. Guglo je on.
supercali

#2932 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by supercali »

luckylaka wrote:Koja se rasprava vodi da Bog sacuva.Napisem da mi je zao Veleza kao kluba a ljudi se onda vezu za navijace kako ne valjaju.Pa nece grupa navijaca ispasti u federalnu i mozda nestatati nego klub koji postoji duze od svih iz sumske(jebali vas radnik,rudar,slavija...)Pogledajte malo dalje od vaseg voljenog kluba.I da napomenem nisam nikakav navijac Veleza nego simpatizer klubova Zelje,Sa,Veleza,Celika,Slobode,Olimpica...(pismenom ce biti jasno)
jasnije ne moze biti nacionalista par excellence
palermo

#2933 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by palermo »

Nego juče na stranici Rođeni.com pokrenuta inicijativa o osnivanju Veleža Mostar u egzilu. Osnovat novi klub, registrovat ga u Sarajevu, i početi od kantonalne lige i krenuti ka gore. Sasvim sam siguran da bi ta ideja naišla na podršku mnogih koji su vezni za Velež a dns nisu u stanju, ne mogu niti žele ulaziti u ovu krčmu u kojoj su davno ugašena svjetla. Uostalom, kao Tito, izađeš na slobodnu teritoriju i onda je pokušaš širiti.
asurbanipal

#2934 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by asurbanipal »

Problem u kojem se nalazi FK Velež nije od jučer, nego od prije 20 godina. A ima tu svega, od rata, otimanja stadiona, SDA-ovske politike koja je evidentno halalila Hercegovinu, Mostar i Velež Čoviću i ekipi. Zatim imamo tu i razne mešetare oko kluba, one koji se bave "biznisom", razne probisvjete koji nemaju veze sa sportom, do loše selekcije i kupovine igrača, ugovora i prodaje igrača, rada sa mlađim kategorijama. Naravno, zbog takve klime ni navijači više ne dolaze na stadion. Nije problem daljina, koliko loša klima oko kluba.
LSD

#2935 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by LSD »

Grean wrote:Velez i situacija sa klubom je prije svega sramota svih probosankih snaga, da ne kazem Bosnjaka i iskljucim mnoge koji to nisu a jesu za ovu drzavu.

Po ujedinjenju PL-a bio je onaj bojkot nasih klubova zbog nedozvoljavanja Velezu da se vrati na gradski stadion. Potrajalo je jedva jednu sezonu i popustilo se jer su drugi klubovi htjeli u Evropu. Ko hebe Velez, stara bosnjacka, kao ono u ratu, nek ne dira mene a sto gori Bijeljina, Foca, Zvornik to je manje bitno.

Uglavnom, sramota je da su Siroki, Lukavica, Orasje i ostala sela i zaseoci napravili stadione a najbrojniji narod BiH nije uspio vratiti Velez sa sela u grad. Dok god je Velez protjeran u Vrapcice ne moze ni imati napretka niti ocekivati nekakvu posjetu. Djeca ne mogu doci ni trenirati tamo ako cemo posteno. Oni sami ne mogu nikad nista izdejstvovati jer su prodani, zive u gradu u kojem su manjina (politika satro ujedinjenja Mostara, odluke Ustavnog suda, vjecni gradonacelnik iz HDZ-a i da ne ulazim dalje u politicke detalje, svima je sve jasno, bar onima koji imaju mrvu mozga) i ne pitaju se gotovo nista.

Mostarci i Velez su jednostavno zavaljeni zbog mira u Federaciji. Zato dosta sa preseravanjem i gledanjem sa visoka. Svi smo mi imali udjela u toj prici. Dobro je @emigracione porucio plavima, vidjeli bi da je ostao inicijalni Dejton i srpski klub Zeljeznicar. ne bi smjeli na Grbavicu ni priviriti.
to što ti i Emigracija porucujete plavima - boli nas qrac za vaše poruke ;-)

Grbavica je tu gdje jeste , gdje je vazda i bila - u gradu Sarajevu, to je dom Želje vazda bio i ostao....a vaše dušmanske želje da nas stigne sudbina Veleža, ne treba ni komentarisati.

uostalom, ovo je politicki post koji nema veze sa sportom, tako da možeš sa probošnjackim izlaganjem nastaviti na Politika PDFu

biraj temu :arrow: http://forum.klix.ba/politika-f3.html
luckylaka

#2936 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by luckylaka »

supercali wrote:
luckylaka wrote:Koja se rasprava vodi da Bog sacuva.Napisem da mi je zao Veleza kao kluba a ljudi se onda vezu za navijace kako ne valjaju.Pa nece grupa navijaca ispasti u federalnu i mozda nestatati nego klub koji postoji duze od svih iz sumske(jebali vas radnik,rudar,slavija...)Pogledajte malo dalje od vaseg voljenog kluba.I da napomenem nisam nikakav navijac Veleza nego simpatizer klubova Zelje,Sa,Veleza,Celika,Slobode,Olimpica...(pismenom ce biti jasno)
Da dodam.Ultra nacionalista.
supercali

#2937 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by supercali »

luckylaka wrote:
supercali wrote:
Da dodam.Ultra nacionalista.
neka tebe u americi sto dalje od nas nama bolje
pocni podrzavati fk st louis i njima odredjuj ko sta kako
rajv0sa

#2938 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by rajv0sa »

Jebali vas radnik,rudar,slavija... evo još jednog nacionaliste u vidu mene lično i osobno. Drž' se ti pedera, liberalisto :mrgreen:
rajv0sa

#2939 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by rajv0sa »

Herb wrote:Grad Mostar i Bosnjaci u njemu su zrtve Alijine politike, a praksu je nastavio njegov retardirani sin Bakir. Nekoliko godina nakon igranja u Jablanici smo napravili stadion mu mi navijaci kakav god on bio. Uspjeli smo nekako ostajati u ligi, umjesto da budemo medju prvim i sve zahvaljujuci ratnom profiteru Safi(Alijin ljubimac)koji je samo "hapao".Ponizavali su nas redom:Zmaj,Djerzelez,Iskra a kasnije i Triglav, Brotnjo, Orasje i Leotar ali najvece ponizenje sam osjetio jucer. Par likova rastjerase VIP lozu, napadose Gracica i ostale clanove UO Veleza,tako su nas osramotili za sva vremena.Fuj gadovi idite vise
Pa vidim sta vam divni Niksic i SDP uradiše, čempions lig igrate.
supercali

#2940 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by supercali »

rajv0sa wrote:Jebali vas radnik,rudar,slavija... evo još jednog nacionaliste u vidu mene lično i osobno. Drž' se ti pedera, liberalisto :mrgreen:
problem je ako radnik izbori vrh tabele preko terena a nije problem sto velez buducnost celik i ostali imaju problema prvo u upravama pa onda i na terenu?

jebo ti fudbal ako cemo gledati ko je sta odakle
koji kurac onda i postoji premijer liga nismo je trebali ni ujediniti 99-e
rajv0sa

#2941 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by rajv0sa »

Da se mene pita nikad se nebi ni ujedilili, pljuju po državi "ti si prvak šugave države" itd, u rs na utakmicu kad ideš, imaš dojam da te vode u logor. Svaku utakmicu ti jebu sve živo, od predaka,armije, ljiljana, srebrenice, mezarja, džamija itd. Nek se solidariše ko hoće ja znam da ja i moja djeca neće nikad.
Image
luckylaka

#2942 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by luckylaka »

@Supecali da ponovim...Hvala Bogu da sam sto dalje od takvih i sl. inace bi sebi brzo nasao belaja.I da ponovim jos jednom ...nabijem na q...c sve klubove iz genocidne tvorevine koji radi protiv interesa R BiH,takodjer nabijem i navijace koji podrzavaju ovakve klubove a raduju se ispadanju Veleza.
alberto_tomba

#2943 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by alberto_tomba »

Dok je 1. Motorizovane iz St. Luisa i 3. Jurisne iz Malmea, nema zime
supercali

#2944 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by supercali »

luckylaka wrote:@Supecali da ponovim...Hvala Bogu da sam sto dalje od takvih i sl. inace bi sebi brzo nasao belaja.I da ponovim jos jednom ...nabijem na q...c sve klubove iz genocidne tvorevine koji radi protiv interesa R BiH,takodjer nabijem i navijace koji podrzavaju ovakve klubove a raduju se ispadanju Veleza.
pa ako ne izbore na terenu nek ispadnu i oni i sarajevo i zeljo i borac i bilo ko
nije fudbal politicki teren
a ti ako se odrices dijelova rs kao drzave bih zao mi te
eto te u americi pa tamo pravi dzamahiriju
kazem fudbal nije politicki teren ako vec toliko se zalazes dodji malo ovamo pa se bori a ne iz st louisa
luckylaka

#2945 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by luckylaka »

supercali wrote:
luckylaka wrote:@Supecali da ponovim...Hvala Bogu da sam sto dalje od takvih i sl. inace bi sebi brzo nasao belaja.I da ponovim jos jednom ...nabijem na q...c sve klubove iz genocidne tvorevine koji radi protiv interesa R BiH,takodjer nabijem i navijace koji podrzavaju ovakve klubove a raduju se ispadanju Veleza.
pa ako ne izbore na terenu nek ispadnu i oni i sarajevo i zeljo i borac i bilo ko
kazem fudbal nije politicki teren ako vec toliko se zalazes dodji malo ovamo pa se bori a ne iz st louisa
Haj da zavrsim,nije mi do prepucavanja.Politika je dobrano umijesala prste u sport to je valjda svakom normalnom jasno.Drugo.Jel ti mislis da se samo na zelenom terenu ostaje u ligi.Nemoj biti smijesan.Trece.Ne stavljaj mi u postove svoje pogresno razmisljanje,,a ti ako se odrices dijelova rs kao drzave bih zao mi te" :( Poz.
Grean

#2946 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Grean »

LSD wrote:
uostalom, ovo je politicki post koji nema veze sa sportom, tako da možeš sa probošnjackim izlaganjem nastaviti na Politika PDFu

biraj temu :arrow: http://forum.klix.ba/politika-f3.html
Sve je politika.

Politika je protjerala Velez sa njihovog stadiona, politika je vas vratila na Grbavicu.

Sve je politika pa i fudbal.
luckylaka

#2947 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by luckylaka »

alberto_tomba wrote:Dok je 1. Motorizovane iz St. Luisa i 3. Jurisne iz Malmea, nema zime
Mozda si bio u mudima kada su neki,,jurisnici"harali Krajinom i prije toga odbranili se od drkadzija slicnih tebi.Ali to nije tema
supercali

#2948 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by supercali »

luckylaka wrote:
supercali wrote:
Haj da zavrsim,nije mi do prepucavanja.Politika je dobrano umijesala prste u sport to je valjda svakom normalnom jasno.Drugo.Jel ti mislis da se samo na zelenom terenu ostaje u ligi.Nemoj biti smijesan.Trece.Ne stavljaj mi u postove svoje pogresno razmisljanje,,a ti ako se odrices dijelova rs kao drzave bih zao mi te" :( Poz.
naravno da se ne ostaje samo na zelenom terenu upravo to i jeste problem
fudbal je tu da se ostane u ligi na zelenom terenu a ne ispod stola ili zato sto su ovi nasi a oni njihovi i sl
1946--1987

#2950 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by 1946--1987 »

Visio i kladionici kod selexa kad sam god odigrao tiket tamo je bio probisvijet :mrgreen:

Trebali su i njega pozvatio kao legendu kluba :mrgreen:
Post Reply