ovdje se govori o preticanju a ne obilazenju auta koja su u saobracaju u stanju mirovanja, ajd sjedi 1sparky wrote:^lan/^lanak 61.
stav 1. i stav 4.
kazna u clanu 235. opisana
http://bihamk.ba/dokumenti/zakoni/Zakon ... racaja.pdf
^lan/^lanak 62
stav 1.
kazna u clanu 238. opisana
http://bihamk.ba/dokumenti/zakoni/Zakon ... racaja.pdf
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bilki
#2926 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- seoBIH
#2927 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jok, ne pretice auto, vec ga preskace. Rekao sam i stojim pri tome, jer je to jednostavno provjeriti. Obilazenje motociklista na semaforima je:
1. ometa saobracaj
2. opasno je
3. vecinom krši zakon, jer staje na/ili gazi punu liniju,a nerijetko zauzima i pjesacki.
Sta ti treba pored ovoga da shvatis da je pogresno?
1. ometa saobracaj
2. opasno je
3. vecinom krši zakon, jer staje na/ili gazi punu liniju,a nerijetko zauzima i pjesacki.
-
goran16v
#2928 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na mom si Hasimu, eto na cemu si, a meni voljena osoba te gleda i umire ti od smijeha koliki si kloc!Trti do smrti wrote:Vidis tupko i nadao sam se takvim uvredama od papkagoran16v wrote:Mozes samo da ga cokis preko tola klocu! Zadovoljan odgovorom?Trti do smrti wrote:Vidim da ovaj momak sto prica o nekim sindromima ima fakat problema sa komunikacijom i pati od sindroma "jedini sam ja u pravu", upusta se u svaku mogucu raspravu sve zive ubjedjuje da su bas oni u krivu da su fulali temu i ostala stranja. Ovo sam primjetio u dosta tema pa reko da se i ja malo umjesam bas kao on, lik bi treba promjeniti nik is ono 16v u vegeta jer ipak se ona u sve mjesa.
Nego mene nerviraju debili u saobracaju koji misle da su uvijek upravu sta god da urade, pa bilo da su biciklisti, pjesaci ili ove sofercine
Malo tolerancije nikome nece skoditi
Ocekujem brz i veliki odgovor, naravno u kojem stoji da nisam u pravu a ako ne dobijem odgovor brzo i opsirno stkan mislim ne znam sam sta cu :-(sto ti neko rece vidi se da si gradsko kinderce, naravno da jesi danas ih je vecina takvih. Sad da se i ja spustim na tvoj nivo
uzmi moj nik i stavi ga pored tebi voljene osobe i zamisli scenu gdje se ja provlacim po liniji a nisam na motoru a ni na biciklu, na cemu sam?
-
L u c i f e r
#2929 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
goran16v wrote: Na mom si Hasimu, eto na cemu si, a meni voljena osoba te gleda i umire ti od smijeha koliki si kloc!
- Bilki
#2930 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
saobracaj je u stanju mirovanja i nemoze ga se ometati, ajd nauci sta je obilazenje a sta preticanje, za tebe je izgleda i preticanje kad obidjes kamen na putuseoBIH wrote:Jok, ne pretice auto, vec ga preskace. Rekao sam i stojim pri tome, jer je to jednostavno provjeriti. Obilazenje motociklista na semaforima je:
1. ometa saobracaj
2. opasno je
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#2931 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a to sto niko nije dobio nikakav nalog vec 10 dana to se ne hvalite, a?
nema radara a ni kazni za pogresno parkiranje do daljneg
- Hemera
#2932 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a što ne može ometati?Bilki wrote:saobracaj je u stanju mirovanja i nemoze ga se ometati, ajd nauci sta je obilazenje a sta preticanje, za tebe je izgleda i preticanje kad obidjes kamen na putuseoBIH wrote:Jok, ne pretice auto, vec ga preskace. Rekao sam i stojim pri tome, jer je to jednostavno provjeriti. Obilazenje motociklista na semaforima je:
1. ometa saobracaj
2. opasno je
ako vec misli da motociklisti obilaze vozila koja stoje postoji isto mogućnost da ga oklape,eto to nije smetanje
-
goran16v
#2933 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad smo vec kod cesanja automobila to mogu napraviti i ne radeci prekrsaj...
- Bilki
#2934 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
https://www.youtube.com/watch?v=1gb6Wh0ZUwQ
ovo je sasvim normalno u beču, da radi prekrsaj naplacao bi se kazni, svaki prekrsaj koji nacinis moze ti doci anonimna prijava od drugih vozaca, pa idemo redom, zakonom nije zabranjeno, znaci dozvoljeno je
ovo je sasvim normalno u beču, da radi prekrsaj naplacao bi se kazni, svaki prekrsaj koji nacinis moze ti doci anonimna prijava od drugih vozaca, pa idemo redom, zakonom nije zabranjeno, znaci dozvoljeno je
- seoBIH
#2935 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
O čemu ti? Juče sam vidio policajce kako pišu kazne na Socijalnom za pogrešno parkiranje.Matijevic_Vlado wrote:a to sto niko nije dobio nikakav nalog vec 10 dana to se ne hvalite, a?![]()
- Bilki
- forum@sh
#2937 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Matijevic_Vlado wrote:a to sto niko nije dobio nikakav nalog vec 10 dana to se ne hvalite, a?![]()
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#2938 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
samo za teze prekrsaje se pisu izvjestaji pa ce poslije stizati kazne. nalog ti ne mogu uruciti nikako.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2939 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
L u c i f e r wrote:goran16v wrote: Na mom si Hasimu, eto na cemu si, a meni voljena osoba te gleda i umire ti od smijeha koliki si kloc!
-
kolektor
#2940 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma nek si mu sve to nabrojao, vjerovatno te je ovo tistilo odavno , sad ti je pao kamen sa srcavettel wrote:i ti si jos veci kloc, idiot, debil, hrsuzluk, papan/ papak, seljak,,, ma ne da mi se dalje habat tastaturu, samo da znasgoran16v wrote: Na mom si Hasimu, eto na cemu si, a meni voljena osoba te gleda i umire ti od smijeha koliki si kloc!
-
goran16v
#2941 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Muka je to velika...kolektor wrote:Ma nek si mu sve to nabrojao, vjerovatno te je ovo tistilo odavno , sad ti je pao kamen sa srcavettel wrote:i ti si jos veci kloc, idiot, debil, hrsuzluk, papan/ papak, seljak,,, ma ne da mi se dalje habat tastaturu, samo da znasgoran16v wrote: Na mom si Hasimu, eto na cemu si, a meni voljena osoba te gleda i umire ti od smijeha koliki si kloc!
-
L u c i f e r
#2942 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni svedno, al goran je dobio ovu rundu uvjerljivo... 
-
goran16v
#2943 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Lizalo ili cucla?vettel wrote:dobro ba gorane, sto jes' jes' ko vegeta si,, u svaku faking temu ulijeces sa svojim nekim ekstravagntnim komentarima i stavovima, idi svrsavaj na svoju skodu i igraj klikera u dzepu, a kad zavrsis reci boljoj polovici da ga stavi i onda sipu ga sipu ga,, kao sladoled
- bach
#2944 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Matijevic_Vlado wrote:a to sto niko nije dobio nikakav nalog vec 10 dana to se ne hvalite, a?![]()
Zašto i zbogradičega?
- Matijevic_Vlado
#2945 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nestalo im naloga, sve ispisalibach wrote:
Zašto i zbogradičega?
ne mogu ti tacno objasniti (jer ni ja nisam puno pitao) niti zelim lupati, uglavnom zbog neke izmjene u zakonu. to je od 14.08 pa do daljneg dok se u zakonu ne sredi
-
romeomoraprezivjeti
- bitanga_sa_otesa
#2947 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
@ trti do smrti
meni je smijesno bilo hašim ,nisam to cuo odavno,a vasa prepucavanja mi nisu bas smijesna .....izvini ako sam te ja necim uvrijedio
meni je smijesno bilo hašim ,nisam to cuo odavno,a vasa prepucavanja mi nisu bas smijesna .....izvini ako sam te ja necim uvrijedio
- Trti do smrti
#2948 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nista izvini ako sam ja tebe cim uvrijedio inace znamo se dobrobitanga_sa_otesa wrote:@ trti do smrti
- bitanga_sa_otesa
#2949 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma nisi ,ne vrijedjam se ja bas na pixele

- Trti do smrti
#2950 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bitanga_sa_otesa wrote:ma nisi ,ne vrijedjam se ja bas na pixele![]()