Sirija

Locked
Klavikula

#2926 Re: Sirija

Post by Klavikula »

i sta bi "oslobodisel" hrabri momci Alep :dance:
stopp

#2927 Re: Sirija

Post by stopp »

Imas li ti kakvih informacija?
stopp

#2928 Re: Sirija

Post by stopp »

Pukovnik Khaled al-Zalem, zapovjednik FSA na jugu Sirije, i još nekoliko istaknutih dezertera se vratili na stranu Assada i vojske Sirije.
Naime jedan od prebjega koji se vidi na snimku identifikovan je kao Jasser Fevzi Abd koji je još prije šest mjeseci objavio svoj prebjeg režimskim snagama. Grupa sirijskih aktivista napravila je kompilaciju oba snimka prebjega jasno razotkrivajući još jednu režimsku podvalu:
http://www.youtube.com/watch?v=nJtiM9AV ... r_embedded

„Pokrenite svoje umove i znajte da držanje oružja nije ništa do gušenje svijesti i slobode... Sirija je naš dom i ponos, a oni hoće da je spale. Stvari na koje se najviše cilja su naša vjera, nacija i zemlja... Sve sam to znao i zbog toga sam odlučio da ostavim oružje i budem osoba koja traži dobro i čovječnost..."
Veoma dirljive riječi od čovjeka koji je šest mjeseci ranije opisan na sirijskoj državnoj novinskoj agenciji SANA kao 'terorista Jasser Fevzi el Abd", a ovo je njegova ispovjest koja je emitovana na državnoj televiziji:
http://www.youtube.com/watch?v=o3vgWL6l ... r_embedded

U članku agencije SANA iz marta 2012. stoji:"Terorista Jaser Fevzi el Abd je u utorak priznao ubistvo Mahmud Ramadana i Mahmuda el Suranija, također priznajući da je počinio ubistva, pljačke i sabotaže u pokrajini Aleppo i njenoj okolini."
U priznanju emitovanom na državnoj televizii elAbd kaŽe:"Muhanned Džafala i ja smo bili bliski prijatelji, imali smo iste selefističke ideje".
On je dodao da je Džafala bio u džihadu u Iraku, dodajući da je bio u Tikritu tri mjeseca tokom rata.
„Oformili smo grupu i dali joj ime Ebu Amara bataljon, njeni članovi bili su Muhanned Džafala, Hassan Osman, AbdulFattah Abdu Medžid, Said Hadždž Osman i ja", izjavio je on.
Sve ovo je poprilično kontradiktorno tvrdnjama tokom jučerašnje konferencije za štampu, naročito el Abdove tvrdnje na 2:20 da je dobrovoljno predao oružje nakon poziva Ministarstva za nacionalni dijalog.
Po njegovoj priči od je selfija, a po dosadašnjem sirijskom režimu i njihovim sklonostima kako ih nazivaju 'selefistički terorista' ukoliko nisu već ubili sigurno ne bi prisustvovali konferenciji za štampu i primali oduševljene aplauze.
Po pisanju svjetskih medija El Zamelova izjava ponukala je debatu među anti-režimskim aktivistima, pojedini tvrde daje el Zamel prisiljen na izjavu, drugi tvrde da nemaju pojma ko je on, niko nikad čuo za njega. Aktivisti čak tvrde da je režim angažovao glumca!
Ovo je i nije tako iznenađujuće koliko izjava jednog od drugih 'probuđenih opozicionara' koji je govorio na konferenciji i koji potpuno izgleda nesiguran da li je ili nije 'selefistički terorista' ili je samo predao oružje i postao mirovnjak. Drugo sasvim razumno pitanje koje se postavlja je koliko su organizatori konferencije pomagači Assadovog režima budući da su oni jedina opozicija koja je valjana u očima režima i da li to oni pomažu u stvaranju propagande, sve ovo puno govori o tome kome su zapravo oni lojalni.
stopp

#2929 Re: Sirija

Post by stopp »

#Aleppo# Zvanična izjava FSA o preuzmanju kontrole nad četvrti Arkub

http://www.youtube.com/watch?v=h0F85Nu0 ... r_embedded
stopp

#2930 Re: Sirija

Post by stopp »

Aleppo:Opozicione snage su usmjerile svoje napade na Najrab vojni aerodrom

http://www.youtube.com/watch?v=oD91iCRw ... r_embedded
stopp

#2931 Re: Sirija

Post by stopp »

Aleppo: Borbe traju, aktivisti javljaju o dešavanjima međutim vrlo je mali broj video snimaka, uglavnom su postavljeni snimci današnjih dešavanja prije pokretanja velike FSA ofanzive. Po onome što aktivisti iz Aleppa javljaju trenutno traju borbe u blizini vojne sigurnosne zgrade u Novom Aleppu u četvrti Haleb el Džedida, kao i u blizini vojne akademije.
Jedna od aktivistica javlja da borbe traju oko zgrade općine

http://www.youtube.com/watch?v=Kq3xfucc ... r_embedded
stopp

#2932 Re: Sirija

Post by stopp »

Aleppo večeras:
Iz Tevhid brigade objavili da potpuno kontrolišu Stari Grad Aleppa

http://www.youtube.com/watch?v=kRbUmjX6 ... r_embedded
stopp

#2933 Re: Sirija

Post by stopp »

Slabo slabo od advancea,ako im se ne svidjaju informacije pa ih ne prenose,mogli su makar nesto izmisliti pa podmetnuti,ionako vecini nije bitno sta pisu,nego to odmah uzimaju zdravo za gotovo.
Al hajd,pokusajte jel bolje lazu iranske novine i tv,oni su namazaniji...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
stopp

#2934 Re: Sirija

Post by stopp »

Također postoje izvještaji da je FSA osvojila teritoriju u nekoliko četvrti Alepa naročito u Džedidi, Aziziji i Midanu, međutim ovi izvještaji se ne mogu provjeriti
vivaldi

#2935 Re: Sirija

Post by vivaldi »

stopp wrote:Također postoje izvještaji da je FSA osvojila teritoriju u nekoliko četvrti Alepa naročito u Džedidi, Aziziji i Midanu, međutim ovi izvještaji se ne mogu provjeriti
Tamo sem klaonice nema drugih izvjestaja, to je jedino sigurno. Ko ce bolje slagat na YT manje je vazno
stopp

#2936 Re: Sirija

Post by stopp »

Advance.hr :thumbup:
Klavikula

#2937 Re: Sirija

Post by Klavikula »

druze edrusu, jesul to "osloboditelji" haman pa zauzeli Alep ili se meni samo cini?
stopp

#2938 Re: Sirija

Post by stopp »

Kazem ti ja,pravi borci ta mala skupina :thumbup:
Klavikula

#2939 Re: Sirija

Post by Klavikula »

samo polako, bez previse uzbudjenja, jos cekamo potvrdu kolko tolko relevantnih izvora. mada ruku na srce mislim da se ishod ove "odlucujuce" bitke vec zna, al necemo nista prejudicirati.
hrastov žižak

#2940 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

vivaldi wrote:
stopp wrote:Također postoje izvještaji da je FSA osvojila teritoriju u nekoliko četvrti Alepa naročito u Džedidi, Aziziji i Midanu, međutim ovi izvještaji se ne mogu provjeriti
Tamo sem klaonice nema drugih izvjestaja, to je jedino sigurno. Ko ce bolje slagat na YT manje je vazno
upravo
kliksovac

#2941 Re: Sirija

Post by kliksovac »

Klavikula wrote:
Revoltage wrote:Pobunjenici krenuli u veliku ofanzivu u Halepu. Uskoro više.
koja je ovo odlucujuca bitka po redu? :D

koliko se sjecam sve prosle odlucujuce su zijanili, vidjecemo sta ce biti sa ovom.
Valjda nebrojeno nova najava kao i kod basarovaca da ce zauzeti Alep i nebrojeno tvoje cestitanje basarovcima na tome :lol:
kliksovac

#2942 Re: Sirija

Post by kliksovac »

Klavikula wrote:druze edrusu, jesul to "osloboditelji" haman pa zauzeli Alep ili se meni samo cini?
Ne.Alep su vec prije dva mjeseca preuzeli basarovci kada si im cestitao..po jedanaesti put, zauzimanje Alepa :lol: :dance:
Revoltage

#2943 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Sabah harjullah.

Najteže borbe do sad u Halepu. Pobunjenici se sukoljavaju trenutno u gradskom naselju al-Maqsoud sa kurdskim PKK-om..
Revoltage

#2944 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Religious Fantastic wrote:
Revoltage wrote:Sabah harjullah.

Najteže borbe do sad u Halepu. Pobunjenici se sukoljavaju trenutno u gradskom naselju al-Maqsoud sa kurdskim PKK-om..

E sad sam zbunjen...odlazem kokice :D i daljinski dok mi neko ne objasni ko su u ovom sukobu chetnici, ko ustashe a ko autonomashi... :lol:
Kurdi su autonomasi u kratko :D. Po :o srzavaju Assada jer im je on obećao zlatne kašike. Ima ih ca. 225.000 u Halepu. Pored toga tu još tive i Armenci koji su takođe većinom za Assada, jer čine 10% stanovništva grada Halepa. Tu su još i ostali kršćani, šiiti, turci, alevije itd.
sumirprimus

#2945 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

ho ho ho
sta ono rece nas predjednik,il je predsjedatelj predsjednistva,..B.I..
zlocinacki il diktatorski rezim basara asada,il ijedno i drugo... :evil:
sumirprimus

#2946 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Tkd wrote:Nije tema ovdje BIH, tako da mi se ne da raspravljati o tome. Ovdje mislim u istu rečenicu teroriste, BiH, Sirija. To nikako ne ide skupa.
kako da ne,samo sto je ista prica...
jaci su gazili slabije,bombardovali gradove,ubijali djecu...
isto tako su nama pripisivali,islamski radikalizam i terorizam,a u pozadini cinili GENOCID!
Klavikula

#2947 Re: Sirija

Post by Klavikula »

izgleda da je propalo "konacno zauzimanje" Alepa, "osloboditelji" opet do nogu potuceni.

http://www.advance.hr/vijesti/sirijski- ... -porazeni/
No, noć je prošla i prema prvim informacijama od "odlučujuće bitke" nije bilo previše. Informacije govore kako su se pobunjenici noćas povukli nakon sukoba s vojskom. Pokušan je jedan teroristički napad. Minibus, samo s vozačem, krenuo je prema vojnom punktu. Vojska ga je upozorila da se zaustavi, no, nakon što se oglušio na naredbu biva upucan. Minibus je tada skrenuo s ceste i neposredno nakon toga eksplodirao, nitko od vojske pitom nije stradao. Nedugo zatim uslijedili su sukobi s pobunjenicima koji su se povukli jutros oko 7 sati, potvrdio je AFP korespondent.
zanimljivo
Image
u pojedinim djelovima Alepa zivot se odvija sasvim normalno, ima jos slika na linku iznad :thumbup:
sumirprimus

#2948 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

naravno,nema rata u siriji to su sve,sporadicni incidenti..sve je pod kontrolom,predsjednik asad suvereno i odlucno vlada situvacijom...sve je pod kontrolom...
laz i propaganda zapadnih medija i vehabijskih emirata... :mrgreen:
Klavikula

#2949 Re: Sirija

Post by Klavikula »

kliksovac wrote:
Klavikula wrote:druze edrusu, jesul to "osloboditelji" haman pa zauzeli Alep ili se meni samo cini?
Ne.Alep su vec prije dva mjeseca preuzeli basarovci kada si im cestitao..po jedanaesti put, zauzimanje Alepa :lol: :dance:
molio bih da mi se ne stavlja usta ono sto nisam reko, nikad ali nikad nisam napiso da su sirijske snage zauzele Alep, jesam piso da su zauzele neke cetvrti koje i danas drze, ali citav grad nikad..ili da mi nadjete taj post, pa da vidimo..
sumirprimus

#2950 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

dobro je pa je alep/halep,nego bog da je meksiko siti... :lol: :skoljka:
Locked