Meni niko nije rekao da mu je nestalo. Vjerovatno samo u tvom naselju nema vode, ili u odredjenom dijelu naselja.al-em wrote:jel jedini ja vode nemam jutros od 11 sati
Vidim niko se ne zali
Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- Logovan
#2926 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
-
al-em
#2927 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Picka im materina
nigdje nikakve obavijesti
nigdje nikakve obavijesti
- hopi
#2928 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
još više uranili
nestalo sada u 23:45, tada sam provjerio možda i ranije
ako krenu svaki dan po minutu ranije nabraće nekih po sata za mjesec dana.
nestalo sada u 23:45, tada sam provjerio možda i ranije
ako krenu svaki dan po minutu ranije nabraće nekih po sata za mjesec dana.
- _turpija_
#2929 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Molim te lijepo, vec sam pisala da vise nemam vode nego sto imam i da mi visoki racuni dolaze, al sada su prevsili svaku mjeru, 75 km pa stvarnooooo
jebote ko da imam autopraonicu, a ne bebu...
Mame cu im se u ponedeljak
- Nisrin
#2930 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nama zavrcu vodu, ako zalede cijevi ima da ih ZAPALIM!!! 
- hopi
#2931 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
evo nestalo vode u 23:40
odlično! nisam stigao ni zube oprati
odlično! nisam stigao ni zube oprati
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2932 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
jbg ja je imam uvijek
- Logovan
#2933 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Majke mi poludit ću od ovih redukcija.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2934 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
PA JE LI MOGUĆE DA NEMA JEBENE VODE SVAKU JEBENU NOĆ? ŠTA JE SADA U PITANJU, OPET SUŠE? DEBILI NESPOSOBNI!
K'O DA ŽIVIM U ZANZIBARU JEBEM TI ĐEVĐIR
K'O DA ŽIVIM U ZANZIBARU JEBEM TI ĐEVĐIR
-
razonoda
#2935 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nevidjeno, da neko moze da maltretira narod godinama , i isti nista ne preduzima.
92 ste se organizovali , danas , bez volje i bez nade.
92 ste se organizovali , danas , bez volje i bez nade.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2936 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
većini ljudi je bolje bez vode i svega ostalog nego kao njihovi zivoti u gradovima i selima gdje su živjeli prije dolaska u grad
- amiliana
#2937 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Pa ebemu uzmes flase , kanister i naspes i ostavis kada nestane da imas, evo kod nas uvijek ima vode ne znam kada smo posljednji put imali redukciju a zivim prilicno van grada i uvijek nam kanisteri sa vodom stoje u toaletu za svaki slucaj ako nestane vode da imamo sto je rijetkost.Znas kakva je situacija olaksaj sebi malo ako nista.
-
Innovation
#2938 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
+1Black swan wrote:jbg ja je imam uvijek
- Capsicum
#2939 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ma nema ovdje selameta... Neko bi rekao da treba narod poceti da protestvuje zbog ovoga, ali kad vidite da se poslije onih februarskih protesta nije bas nista promijenilo, onda...
Kao sto vec rekoh, prije da cemo svi morati praviti u zgradama male rezervoare za vodu, nego sto ce se ista promijeniti vezano za vodovod. Kriminalci vedre i oblace.
Kao sto vec rekoh, prije da cemo svi morati praviti u zgradama male rezervoare za vodu, nego sto ce se ista promijeniti vezano za vodovod. Kriminalci vedre i oblace.
- Logovan
#2940 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Pa ja, šta ćeš drugo raditi, osim sipanja vode u kanistere i flaše? Nema drugog načina.Zeljo_do_groba wrote:Cuj ove gore, sipajte u kanistere ljudi...![]()
![]()
- insaneinthebrain
#2941 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
sjeme im se zatrlo mafijasko. podavili se svi u vodovodu 
- drug_profi
#2942 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ma sta kanistere.
Bunare cemo kopati pa cemo onim rucnim pumama blatnjavu vodu u kofama nanositi u stanove u kojima cemo na balkonu drzati cumur i cijepati drva da je prokuhavamo. A placacemo racune u iznosu koji odgovara cijeni grijanja, kojeg takodjer nece biti, ali ce biti uredno ispostavljen racun uz obavijest o tuzbi.
i sve ce nam biti lakse jer je stigla demokratija i sloboda od crnog komunizma, Tita i njegovih lopova komunjara sto sa nasih ledja napravise vikendice u Neumu.
Bunare cemo kopati pa cemo onim rucnim pumama blatnjavu vodu u kofama nanositi u stanove u kojima cemo na balkonu drzati cumur i cijepati drva da je prokuhavamo. A placacemo racune u iznosu koji odgovara cijeni grijanja, kojeg takodjer nece biti, ali ce biti uredno ispostavljen racun uz obavijest o tuzbi.
i sve ce nam biti lakse jer je stigla demokratija i sloboda od crnog komunizma, Tita i njegovih lopova komunjara sto sa nasih ledja napravise vikendice u Neumu.
- oldtajmer
#2943 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
za nekih desetak godina ovo ce vjerovatno biti grad bez vode,plina,grijanja,gradskog prevoza,grad u kojem ce se mrtvi ljudi kopati krisom nocu po okolnim brdima, jer njihova familija nece moci platiti ukop(vidim jutros da je i grobno mjesto poskupilo za 120%),grad iz kojeg ce vjerovatno otici svako onaj ko bude imao imalo mogucnosti da pocne zivot negdje drugdje,jer ocito da smo svi ovdje upali u jednu letargiju iz koje nema izlaza i da je zivot u ovom gradu jednosmjerna cesta za konacnu propast,nazalost
- O'zone
- Globalni moderator
#2944 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Koga boli K.?!!!oldtajmer wrote:za nekih desetak godina ovo ce vjerovatno biti grad bez vode,plina,grijanja,gradskog prevoza,grad u kojem ce se mrtvi ljudi kopati krisom nocu po okolnim brdima, jer njihova familija nece moci platiti ukop(vidim jutros da je i grobno mjesto poskupilo za 120%),grad iz kojeg ce vjerovatno otici svako onaj ko bude imao imalo mogucnosti da pocne zivot negdje drugdje,jer ocito da smo svi ovdje upali u jednu letargiju iz koje nema izlaza i da je zivot u ovom gradu jednosmjerna cesta za konacnu propast,nazalost
Naši su ba na vlasti
-
neki
#2945 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
jebo to, bitno da ce se na mdvoru gradit kita od 250 moldtajmer wrote:za nekih desetak godina ovo ce vjerovatno biti grad bez vode,plina,grijanja,gradskog prevoza,grad u kojem ce se mrtvi ljudi kopati krisom nocu po okolnim brdima, jer njihova familija nece moci platiti ukop(vidim jutros da je i grobno mjesto poskupilo za 120%),grad iz kojeg ce vjerovatno otici svako onaj ko bude imao imalo mogucnosti da pocne zivot negdje drugdje,jer ocito da smo svi ovdje upali u jednu letargiju iz koje nema izlaza i da je zivot u ovom gradu jednosmjerna cesta za konacnu propast,nazalost
-
StupskaBitanga
#2946 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
i da mnogi svršavaju na to nažalost
-
Forsaken
#2947 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
_turpija_ wrote:Molim te lijepo, vec sam pisala da vise nemam vode nego sto imam i da mi visoki racuni dolaze, al sada su prevsili svaku mjeru, 75 km pa stvarnooooo![]()
![]()
Citam danas u Avazu al ne mogu da nadjem na netu, kao vodovod je odlucio da sada svima koji potrose vise od 12m3 vode salje racune u punom iznosu a ne umanjene kao do sada .... Sta god to znacilo. Ovo je otprilike ekivalent poskupljenju vode i to dobrom, odlucenom na kafi u vodovodu... Nidje veze, treba im jebat mater
- O'zone
- Globalni moderator
#2948 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ja bih slao duple pošto se niko već ne buni. Samo deriForsaken wrote:_turpija_ wrote:Molim te lijepo, vec sam pisala da vise nemam vode nego sto imam i da mi visoki racuni dolaze, al sada su prevsili svaku mjeru, 75 km pa stvarnooooo![]()
![]()
Citam danas u Avazu al ne mogu da nadjem na netu, kao vodovod je odlucio da sada svima koji potrose vise od 12m3 vode salje racune u punom iznosu a ne umanjene kao do sada .... Sta god to znacilo. Ovo je otprilike ekivalent poskupljenju vode i to dobrom, odlucenom na kafi u vodovodu... Nidje veze, treba im jebat mater
- Capsicum
#2949 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Napunise li se rezervoari ikad...22. juni 2013. u 16:16
U većem dijelu Sarajeva tokom večernjih sati od ponoći do 05.00 sati dolazit će do obustave isporuke vode kako bi se rezervoari dopunili te da bi građani tokom dana mogli imati redovnu isporuku vode, rečeno je danas Agenciji FENA u KJKP "Vodovod i kanalizacija".
Iako je iz ovog preduzeća kontinuirano upozoravano da građani reducirano koriste vodu kako ne bi bio redukcija, voda se i dalje koristi za zalijevanje bašti, pranje automobila ili ćilima, kažu u ovom preduzeću.
Potrošnja vode u ovim vrelim ljetnim danima je velika te iz "Vodovoda i kanalizacije" podsjećaju da će redukcija biti na cijelom području Sarajeva.
Inače, prijepodne je u cijeloj Bosni i Hercegovini bilo sunčano, a temperature zraka u Sarajevu izmjerena u 11 sati iznosila je 28 stepeni Celzijusa, a BiH, prema prognozama, i u narednim danima očekuju visoke temperature zraka.
- karanana
#2950 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ali interesantno je da je u 2014. jedan dio godine prosao bez redukcija pa su ih ponovo pokrenuli u zadnjih mjesec-dva. valjda se ispraznili rezervoari nakon sto je potrosena voda od poplava.