GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#2926 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sabina1 »

dresdener78 wrote:[
P. S. u Češkoj se sada kaže takav vic da češka vlada ima najduži put do WC-a - jer mora zbog svakog gov** sve do Vašingtona... opet vidim da vase glavonje su iste.
:D :D :D :D :D
Ako Česi tako rade , mi smo tek u predvorju :D :D
Srdačan pozdrav
mahalas505

#2927 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mahalas505 »

tvsabina wrote:@dresdener...Sabina se toliko ispisala na ovoj temi da je bole usta...(prsti)....nema glasa (snage)...
Raspisala se, a nigdje argumenta, a to izadje onda na praznu pricu.

@dresdener
Naravno da je rekonstrukcija mogla bolje biti uradjena, i naravno da ce, opet za 5-6 godina biti opet ista prica.

Od onih gore navedenih gore stvari koji si predlozio da se ubrza tramvajski saobracaj, stavka 4 gdje bi se trebao praviti kratki tunel, mislim da je to trenutno nerealeno ocekivati da ce biti planu u narednih 10 godina. Ono sto bi mozda trenutno bolje odgovaralo, je da se uvede semafor koji ce davati vise prava tramvaju u odnosu na motorna vozila.Time bi se oganicio "zeleni val" za motorna vozila, ali mislim da je to trenutno manja cjena za platiti. Ostale tacke podrzavam bez prigovora :wink: .
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#2928 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sabina1 »

mahalas505 wrote: Raspisala se, a nigdje argumenta, a to izadje onda na praznu pricu.
Ako sam ti rekla da si iznio super jasne i decidne podatke za metro , ako sam ti zahvalila od srca jer sam nešto naučila , ne znači da je ostala priča neargumentovana jer zbilja nije neargumentovana. Ta tvoja rečenica djeluje jako arogantno. Nemam ništa protiv arogancije - to je tvoj stil života , ali arogancija nikako nije "argument".

Dresdener me upitao poznajem li neke veće gradove u Evropi i svijetu koje imaju privatni gradski prijevoz.
Ne ne poznajem ali ne poznajem ni one koje nemaju , dakle tamo i gdje nije 100% privatno , nije ni 100% država postoje privatne linije.

Ja zaista mogu pokušati shvatiti zbog čega GRAS treba ostati državni i zašto ga ne treba privatizirati. Ali zbilja ne mogu shvatiti zbog čega vi želite da ja i dalje finansiram GRAS kad JA TO NE ŽELIM. To su MOJE PARE , ne želim ih u GRAS-u , želim ih u obdaništu. Na krovu obdaništa - da ne kisne.

Redovno kupujem kartu kad koristim GRAS. I kupovaću ubuduće. Savršeno me ne interesuje ko će mu biti vlasnik. Ono što znam da mu ja više ne želim biti vlasnica niti me kao stanovnicu ovog kantona zanima njegova sudbina. Znam da naš kanton NIKADA
- neće postaviti ljude koji će preporoditi GRAS (dokaz dosadašnje rasipanje sredstava ove firme od raznih svih gore pomenutih likova.To traje dvadeset godina)
- sve i kad bih bila pobijena u prvom stavu kad bi odistinski (a neće) došao neko ko ne bi radio u trećem interesu već u interesu te kompanije , shvatite da su potrebna VELIKA SREDSTVA da se obnovi oprema te firme i da se vrate dugovi. Čak i kad bi se ti dugovi HALALILI (a neće) opet su POTREBNA SREDSTVA koje Sabina nema kao i još 100000 Sabina u ovom gradu. NEMAMO PARA DA IM DAJEMO Shvatite. Ovo novca što imam želim utrošiti u nešto drugo a i ostalih 100000 Sabina u Sarajevu KRVAVO ZARAĐUJE svoj novac i ne pada im napamet to donirati "trećem licu".
Firmi koja nije u stanju izračunati koliko pravi gubitka mjesečno (oni "pretpostavljaju" milion) ne dam ni novčića.

A vi?Dajte vi sve svoje. Svu vašu pokretnu i nepokretnu imovinu. Donacijom. JA NE DAM . Ne dam ni da to plati moje dijete ili unuče u budućnosti.120 godina su poslovali bez konkurencije , na komercijalnoj osnovi a KONSTANTNO U DUGOVIMA. Velika bruka i sramota.
- Dosad sam pisala da je "poljska privatizacija" uništila ovu zemlju. Pa nismo valjda toliko blesavi da na osnovu tog iskustva privatiziramo GRAS? (na kraju krajeva Haris Silajdžić je u političkoj penziji :D )
Ajmo mi njih lijepo prodati a zadržati šine i kablove i mirna Bosna.
Čist račun - duga ljubav !
Last edited by sabina1 on 02/07/2012 23:30, edited 2 times in total.
poznanik

#2929 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by poznanik »

mahalas505 wrote:...Od onih gore navedenih gore stvari koji si predlozio da se ubrza tramvajski saobracaj, stavka 4 gdje bi se trebao praviti kratki tunel, mislim da je to trenutno nerealeno ocekivati da ce biti planu u narednih 10 godina. Ono sto bi mozda trenutno bolje odgovaralo, je da se uvede semafor koji ce davati vise prava tramvaju u odnosu na motorna vozila.Time bi se oganicio "zeleni val" za motorna vozila, ali mislim da je to trenutno manja cjena za platiti. Ostale tacke podrzavam bez prigovora :wink: .
Da, da... rješenje javnog prevoza putnika u Sarajevu je u "zelenom semaforu" za tramvaje :lol:
amko76

#2930 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by amko76 »

Niko ne reaguje na moju ideju :D
SAAdnan

#2931 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by SAAdnan »

I traba da se raspadne, jer kad vozac trolejbusa ima platu kao doktor..... nesto nije ok. Raspadnite se .....p<a cemo vidjeti sta i kako dalje
mahalas505

#2932 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mahalas505 »

SAAdnan wrote:I traba da se raspadne, jer kad vozac trolejbusa ima platu kao doktor..... nesto nije ok. Raspadnite se .....p<a cemo vidjeti sta i kako dalje
Takodjer mislim da je raspad jedno od rjesenja. Jer tada bi se mozda mogla onda napraviti firma da valja, ali cisto sumnjam da ce doci do toga.
Last edited by mahalas505 on 02/07/2012 23:40, edited 1 time in total.
Man of steel

#2933 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Man of steel »

SAAdnan wrote:I traba da se raspadne, jer kad vozac trolejbusa ima platu kao doktor..... nesto nije ok. Raspadnite se .....p<a cemo vidjeti sta i kako dalje
Vozio tramvaj,avion,voz... ili liječio pacijenta, su izuzetno odgovorni i stresni poslovi koje zbog svoje težine treba odgovarajuće nagraditi.

Mislim da su plate GRAS-ovih vozača najmanji problem u tom propalom preduzeću. Najveći problem su guzeljaši i foteljaši koji primaju pare ni za šta, a u GRASU takvih ima najmanje 500. Ako dođe, a vjerovatno hoće, do smanjenja plata i otkaza takve treba prvo staviti na "listu za odstrijel".
DON_eARL

#2934 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by DON_eARL »

mahalas505 wrote:
Takodjer mislim da je raspad jedno od rjesenja. Jer tada bi se mozda mogla onda napraviti firma da valja, ali cisto sumnjam da ce doci do toga.
Jestel vi svjesni da u slučaju stečaja opet moraju da se izmire obaveze prema dužnicima? :roll:
mahalas505

#2935 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mahalas505 »

DON_eARL wrote:Jestel vi svjesni da u slučaju stečaja opet moraju da se izmire obaveze prema dužnicima? :roll:
Kako god da okrenes stvarni dugovi ce se morati platiti. I to od strane para poreskih obaveznika. A ono sto je pozitivno kod stecaja(ne mislim da je optimalno rjesenje), bi se vidjelo ko je napravio dugove i zbog cega. Tako da bi nova firma imala primjer kako ne raditi :-) .
goran16v

#2936 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

DON_eARL wrote:
Jestel vi svjesni da u slučaju stečaja opet moraju da se izmire obaveze prema dužnicima? :roll:
Iz stecajne mase se zadnji namiruju sami zaposlenici (obicno za njih nista ne ostane - sto je u jednu ruku i pravedno buduci da i oni snose dio krivice). Koliko god da izgleda veliki, vracanje GRAS-ovog duga od nasih para nije najveci problem. Najveci problem je taj, sto ce GRAS, ako se nista ne promjeni, tj ako se ne smanje rashodi odnosno broj zaposlenih i plate, za 2-3 godine opet biti duzan k'o Grcka i bogu i narodu i sto ce opet Kanton vracati njihov dug.
The Realist

#2937 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

Man of steel wrote:
Vozio tramvaj,avion,voz... ili liječio pacijenta, su izuzetno odgovorni i stresni poslovi koje zbog svoje težine treba odgovarajuće nagraditi.

Mislim da su plate GRAS-ovih vozača najmanji problem u tom propalom preduzeću. Najveći problem su guzeljaši i foteljaši koji primaju pare ni za šta, a u GRASU takvih ima najmanje 500. Ako dođe, a vjerovatno hoće, do smanjenja plata i otkaza takve treba prvo staviti na "listu za odstrijel".
Ali ne trebaju imati iste plate. Trolejbus voziti može "svako". Malo treninga i eto. Nemoj ih ni sa pilotima porediti, za to treba dobra škola. A ljekari.....
The Realist

#2938 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

mahalas505 wrote:
tvsabina wrote:@dresdener...Sabina se toliko ispisala na ovoj temi da je bole usta...(prsti)....nema glasa (snage)...
Raspisala se, a nigdje argumenta, a to izadje onda na praznu pricu.

@dresdener
Naravno da je rekonstrukcija mogla bolje biti uradjena, i naravno da ce, opet za 5-6 godina biti opet ista prica.

Od onih gore navedenih gore stvari koji si predlozio da se ubrza tramvajski saobracaj, stavka 4 gdje bi se trebao praviti kratki tunel, mislim da je to trenutno nerealeno ocekivati da ce biti planu u narednih 10 godina. Ono sto bi mozda trenutno bolje odgovaralo, je da se uvede semafor koji ce davati vise prava tramvaju u odnosu na motorna vozila.Time bi se oganicio "zeleni val" za motorna vozila, ali mislim da je to trenutno manja cjena za platiti. Ostale tacke podrzavam bez prigovora :wink: .
Zašto davati prednost tramvajima? Ja koristim stalno GRAS i od Otoke do Skenderije obično tigne za 15 minuta (nikada minut/dva poslije, nekada prije). Tramvaj je brz i tu nemam nikakvu zamjerku. Druga je stvar što su gužve ogromne, što se ne može disati u njemu, ali se barem mogu otvoriti prozori, pa bude to OK.
Last edited by The Realist on 03/07/2012 08:59, edited 1 time in total.
goran16v

#2939 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

Religious Fantastic wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/gras-ofa ... /120702147

:lol: :lol: :lol:

Ako ovo ne izmami Mevlidove ahbabe iz rupa i ne pokrene ih u akciju, ništa neće :D
Osim sebe, mogli su i tramvaj premazati vazelinom zbog poradi lakseg uvlacenja u guzicu!
The Realist

#2940 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

tvsabina wrote:
mahalas505 wrote: Raspisala se, a nigdje argumenta, a to izadje onda na praznu pricu.
Ako sam ti rekla da si iznio super jasne i decidne podatke za metro , ako sam ti zahvalila od srca jer sam nešto naučila , ne znači da je ostala priča neargumentovana jer zbilja nije neargumentovana. Ta tvoja rečenica djeluje jako arogantno. Nemam ništa protiv arogancije - to je tvoj stil života , ali arogancija nikako nije "argument".

Dresdener me upitao poznajem li neke veće gradove u Evropi i svijetu koje imaju privatni gradski prijevoz.
Ne ne poznajem ali ne poznajem ni one koje nemaju , dakle tamo i gdje nije 100% privatno , nije ni 100% država postoje privatne linije.

Ja zaista mogu pokušati shvatiti zbog čega GRAS treba ostati državni i zašto ga ne treba privatizirati. Ali zbilja ne mogu shvatiti zbog čega vi želite da ja i dalje finansiram GRAS kad JA TO NE ŽELIM. To su MOJE PARE , ne želim ih u GRAS-u , želim ih u obdaništu. Na krovu obdaništa - da ne kisne.

Redovno kupujem kartu kad koristim GRAS. I kupovaću ubuduće. Savršeno me ne interesuje ko će mu biti vlasnik. Ono što znam da mu ja više ne želim biti vlasnica niti me kao stanovnicu ovog kantona zanima njegova sudbina. Znam da naš kanton NIKADA
- neće postaviti ljude koji će preporoditi GRAS (dokaz dosadašnje rasipanje sredstava ove firme od raznih svih gore pomenutih likova.To traje dvadeset godina)
- sve i kad bih bila pobijena u prvom stavu kad bi odistinski (a neće) došao neko ko ne bi radio u trećem interesu već u interesu te kompanije , shvatite da su potrebna VELIKA SREDSTVA da se obnovi oprema te firme i da se vrate dugovi. Čak i kad bi se ti dugovi HALALILI (a neće) opet su POTREBNA SREDSTVA koje Sabina nema kao i još 100000 Sabina u ovom gradu. NEMAMO PARA DA IM DAJEMO Shvatite. Ovo novca što imam želim utrošiti u nešto drugo a i ostalih 100000 Sabina u Sarajevu KRVAVO ZARAĐUJE svoj novac i ne pada im napamet to donirati "trećem licu".
Firmi koja nije u stanju izračunati koliko pravi gubitka mjesečno (oni "pretpostavljaju" milion) ne dam ni novčića.

A vi?Dajte vi sve svoje. Svu vašu pokretnu i nepokretnu imovinu. Donacijom. JA NE DAM . Ne dam ni da to plati moje dijete ili unuče u budućnosti.120 godina su poslovali bez konkurencije , na komercijalnoj osnovi a KONSTANTNO U DUGOVIMA. Velika bruka i sramota.
- Dosad sam pisala da je "poljska privatizacija" uništila ovu zemlju. Pa nismo valjda toliko blesavi da na osnovu tog iskustva privatiziramo GRAS? (na kraju krajeva Haris Silajdžić je u političkoj penziji :D )
Ajmo mi njih lijepo prodati a zadržati šine i kablove i mirna Bosna.
Čist račun - duga ljubav !
Ali ne plaćaš ti jedina porez. Šta ako "ja" neću da moj novac ide u obdanište, nemam djecu, a i ne znam hoću li slati u obdanište kada budem imao, a.B.d., zašto bih ja tamo slao. Ja želim da su usluge GRAS-a jeftine, a to kod privatnika neće sigurno ići, ovako može. Doniraj ti svoju imovinu za obdanište.

Vidiš, može se i ovako pisati.

Ako GRAS koristi 400 hiljada ljudi dnevno, ili tako nešto (ako ne i više), to je očit znak da je on velika potreba za ovaj grad, to što tebi ne treba, ne znači da drugima ne treba.

Slažem se za konstantno pomaganje i davanje novca, a oni ništa ne popravljaju. Ni ja im ne bih dao ovu pomoć, bez da su prije toga smanjili plate i riješili problem viška radnika, makar onda i blokirali grad, ali se mora riješiti ovo jednom.....

Nastavim poslije, moram ići sada.
Johnny_x

#2941 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Johnny_x »

Prije ce brezanski rudari prokopati ispod Sarajeva nego ce se napraviti metro
dresdener78

#2942 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dresdener78 »

goran16v wrote:
Religious Fantastic wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/gras-ofa ... /120702147

Ako ovo ne izmami Mevlidove ahbabe iz rupa i ne pokrene ih u akciju, ništa neće :D
Osim sebe, mogli su i tramvaj premazati vazelinom zbog poradi lakseg uvlacenja u guzicu!
:D :D :D potpisujem! nisam htio da to izrazim bas ovako jasno ali eto :D
bas nedostojno....
Smail Aga

#2943 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Smail Aga »

The Realist wrote:
Man of steel wrote:

Ali ne trebaju imati iste plate. Trolejbus voziti može "svako". Malo treninga i eto. Nemoj ih ni sa pilotima porediti, za to treba dobra škola. A ljekari.....
Smanji dozivljaj. Voziti bus,kombibus ili trolejbus u Sarajevu ne moze svako a ni 'svako'. Drugo vozac autobusa svugdje u Evropi imaju dobru platu i defiticarna su radna snaga,za razliku od doktora. Trece,vozac imaju puno prekovremenih sati,druge i trece smjene,kao i vikend i praznicnih sati,pa je normalno da izadzu na solidnu platu.
cyprus

#2944 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cyprus »

Kad će ostale 'prijateljske' zemlje dobit svoj tramvaj? :oops:
DON_eARL

#2945 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by DON_eARL »

cyprus wrote:Kad će ostale 'prijateljske' zemlje dobit svoj tramvaj? :oops:
Kad im ambasador u GRAS dođe, eventualno ako nam poklone tramvaj, pa onda za 50tak godina ima da iskažu zahvalnost. :D Za sada prijateljska zemlja Nizozemska ima najviše šansi da dobije svoj, ali će se načekati. :run:
zateznistub

#2946 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

Smail Aga wrote: Ali ne trebaju imati iste plate. Trolejbus voziti može "svako". Malo treninga i eto. Nemoj ih ni sa pilotima porediti, za to treba dobra škola. A ljekari.....
Smanji dozivljaj. Voziti bus,kombibus ili trolejbus u Sarajevu ne moze svako a ni 'svako'. Drugo vozac autobusa svugdje u Evropi imaju dobru platu i defiticarna su radna snaga,za razliku od doktora. Trece,vozac imaju puno prekovremenih sati,druge i trece smjene,kao i vikend i praznicnih sati,pa je normalno da izadzu na solidnu platu.[/quote]
Itekako se vozaci i doktori mogu porediti,

i jedni i drugi svojom ne paznjom i ne strucnoscu ubijaju svoje klijente
The Realist

#2947 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

Smail Aga wrote: Smanji dozivljaj. Voziti bus,kombibus ili trolejbus u Sarajevu ne moze svako a ni 'svako'.
Aha, teže je istrenirati vozača autobusa, nego doktora. Naravno.
Drugo vozac autobusa svugdje u Evropi imaju dobru platu i defiticarna su radna snaga,za razliku od doktora.

Doktori/ljekari nisu deficitarna radna snaga? Ti to mene zahebavaš? Velika Britanija i Njemačka vape za doktorima, jer jednostavno ih nema. Daju jako velike plate, samo da dođu ljudi. Ako ćemo na isto, Turska to isto radi, južnije Saudijska Arabija....

I druge zemlje imaju problem, ali nemaju novac, pa im odlaze ljudi.
Trece,vozac imaju puno prekovremenih sati,druge i trece smjene,kao i vikend i praznicnih sati,pa je normalno da izadzu na solidnu platu.
Samo je interesantno da izađu i na solidnu platu sada kada jako često propuštaju vožnje, tako da imam osjećaj da su njima fiksne plate velike, bez dodatnih sati.

Ja uopšte ne kažem da trebaju biti na minimalcu, ali trebaju imati i niže plate od pilota (koje si spomenuo), te ljekara , jer stručna sprema jednih i drugih se ne može porediti, ne može se porediti ulaganje u obrazovanje ljekara i vozača.
BHF_Manijak

#2948 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BHF_Manijak »

Smail Aga wrote: Smanji dozivljaj. Voziti bus,kombibus ili trolejbus u Sarajevu ne moze svako a ni 'svako'. Drugo vozac autobusa svugdje u Evropi imaju dobru platu i defiticarna su radna snaga,za razliku od doktora. Trece,vozac imaju puno prekovremenih sati,druge i trece smjene,kao i vikend i praznicnih sati,pa je normalno da izadzu na solidnu platu.
A grob te jebo sad dodjosmo i do toga da je teze "izuciti" za vozaca minibusa ili kombija nego li za doktora! Joj koja sega ovaj forum postaje! :lol: :lol: :roll: I ja sam zato, dajte ista prava i plate doktorima i vozacima, u pet deka je to! 8-) :lol: :(

A to isto sto si za vozace nabrojao imaju i doktori, imas hitne i dezurne koji rade i praznicnim danima i u trecim smjenama i za vikend itd, sta cemo sad?! :oops: I ovdje nije rijec o SOLIDNOJ plati, vec za NASE USLOVE odlicnoj i toje ogromna razlika!
Prosjecna plata u BiH ili u Federaciji, nebitno sad, je oko 800KM a vozaci i revizori izadju na 1100-1200KM; ko je ovdje lud?! :roll: Drugo je kad ti u Njemackoj, gdje je prosjecna plata oko 2i po-3 hiljade eura ako ne i veca, vozac ima 1200 eura platu ili koliko vec, to je solidno, ali zato doktor izadje na 7-8 milja, a kod nas doktor radi za dvije milje, ali zato vozac ima samo 800 stoja manje platu, tragikomicno materemi!

Dakle jos jednom, ono sto oni primaju nije SOLIDNA vec ODLICNA plata za nase uslove i prosjek, a to nikako ne ide, covjek sa srednjom (ne omalovazavajuci nikoga, ali jebiga mora postojati neka hijerarhija, valjda zato i postoje "nekakve" skole :oops: ) da ima tek nesto manju platu od covjeka sa zavrsenim (i to kakvim) fakultetom, izvini ali to zaista jeste smijesno i porazavajuce.
Ljudi imaju jednu od boljih plata i dosta vecu od prosjeka, a sve zato sto rade u drzavnoj firmi i onda ide po principu "muzi dok ima, ko zna sta ce biti poslije" :zzzz: , to se nikako ne moze svesti pod soldinio, ili nekakvim smjenama opravdati, smjenama KOJIH NEMA! Pa nisam jednom svjedok bio da ode lik sa smjene uz opravdanje "ne moze bus dalje, nije siguran", i naravno tu mu je kraj radnog vremena, a da ne govorim o preskakanju redva voznje, drskosti, papanluku i ostalim stvarima koje generalno grasovce krase, stoga mojne mi majketi prodavati muda pod bubrege kad ih svakodnevno gledam i sa njima sam u kontaktu.

Daleko od toga da su i doktori cvjecke, da ne bude zabune :oops: no paralela se moze povuci sa bilo kojom drugom strukom. Ne ponizavam niciji rad, ali treba cijeniti nesto sto je neko postigao u zivotu i u to trud ulozio. Ako vec pricas o realnoj ili solidnoj plati, onda mozemo o nekih 700-800KM govoriti...
MADMalice

#2949 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by MADMalice »

:D

Ja sam Mevlid i ispred ambasade cu cekati ovaj tramvaj da naidje!
MADMalice

#2950 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by MADMalice »

I samo da uputim neupucene ovdje da u Bosni vozaci autobusa u jvnom gradskom prijvozu ne prolaze obuku. Vozaci tramvaja i trolejbusa polaze 5-dnevnu obuku, a imam komsiju koji nije prosao ni to.

Kada ste se samo vozili u tramvaju, a da je on pristojno zakocio prije dolaska na stanici, ispred crvenog na semaforu.
Obratite samo paznju kako skrecu u zavoje, pravo je cudo da malo cesce ne iskacu iz sina. Onda otidjite recimo u Zagreb, pa vidite kako njihove tramvajdzije voze. I jos se zagrepcani zale kako nisu dobri vozaci.
O autobusima necu ni da govorim. Glavni razlog sto nemamo dovoljno autobusa je nemar i neukost vozaca autobusa jer ti ljudi kao da su do sada samo traktor vozili. Nemaju osjecaj ni za sta. Naravno, cast izuzecima.
A o bezobrazluku da i ne govorim.
Svi GRASovci se ponasaju kao da su bogom dani i kao da imaju poptuno pravo da se izivljavaju nad putnicima.
Neki dan stade bus na mojoj liniji na sred ulice, gdje je okretaljka. (ne moram ni spomenuti da bus po vrucini vozi uvijek otvorenih prednjih, pa cak i zadnjih vrata...onako malo radi ventilacije)
I par putnika stoji i gleda u njega jer ne zna je li krenuo u garazu, pa samo onako stao ili se ocekuje od njih da prelaze cestu i dodju do busa.
Pita neka gospodja, je li mozemo uci, a on ce joj: "Pa jel treba da ti nacrtam!?"
A bus sada na toj liniji vozi svakih sat i vise. Nekada je isao svakih 20 min. Sada su na toj relaciji samo 2 busa, a nekada samo jedan. Ja predlazem da ukinu liniju, pa nek se narod snalazi kako umije, umjesto da od jutra do mraka ceka autobus.
Post Reply