SDA-All about

Post Reply
Čovjek

#2926 Re: SDA-All about

Post by Čovjek »

nafree wrote:Neće da prihvate ljudi istinu pa kad bi ih ujela za ruku ,
pa otjeraše Šetu koji je bio zakletva Aliji samo zato jer se nije slagao sa novom politikom stranke i sada reci da je Sarajlić bolji i sposobniji od Abduharisa Šete kojeg je Bakir izbjegavao da se ne sretnu dok mu nisu namjestili da ga izbace iz KOSDA a čovjek isto toliko osnivač stranke kao i Alija.
Šta fali Predskedniku KO SDA Denisu Zvizdiću, inače najuspješnijem premijeru KS svih vremena?
Trebam te

#2927 Re: SDA-All about

Post by Trebam te »

nafree wrote:Deficit 2010 godine je bio 2.119 milijarde a sada 2012 je milijardu i 594 miliona u robnoj razmjeni u Kantonu Sarajevo

Dzaba je njima pojasnjavati, oni neznaju a nece ni da cuju!!!
ultima_palabra

#2928 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

nafree wrote:Baš kada se očekivalo da će Tihić konačno napustiti vlast i da će narodu pokušati dokazati gdje su pogriješili kada su vlast dali Lagumdžiji i Co. on je podlegao želji da ostane u vlasti. Zato se danas pomalo tupavo, da ne kažem glupavo, urotio sa Dodikom protiv Lagumdžije iako je ne tako davno isti taj Dodik bio predvodnik tima koji je rušio Tihića i njegove ministre iz državne vlasti. Da budem poptuno iskren mislim da je ovo posljednji ekser u tabutu njegove političke karijere i vjerovatno u karijerama brojnih onih koji čine liderstvo SDA. Kada prokockate šansu kakvu ste imali ne tako davno da svoje političke protivnike dostavite gladnim vukovima (narodu op.a.) u zube, onda niste ni vrijedni da se dalje nalazite u aktivnom političkom životu.
:thumbup:
To bi bila logika u normalnim državama... međutim, kako kod nas ljudi gledaju kako će se uvaliti na budžet, povlačenje SDA u opoziciju ne bi se tumačilo kao politički zreo čin nego kao znak slabosti. Onda bi počeo egzodus prema Fahri, pa bi od SDA vrlo brzo ostao kostur.

U tom smislu treba tumačiti i ovu smjenu Vlade KS... kao poruku da će biti fotelja i guzovače za sve zainteresirane guzice. To što su se u očima normalnih ljudi još jednom pokazali kao hijene žedne vlasti, ne igra veliku ulogu... takvi već odavno ne glasaju za njih.
Chuckie

#2929 Re: SDA-All about

Post by Chuckie »

I još jednom

Image
novi.dan.nova.nafaka

#2930 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

nafree wrote:
Čovjek wrote:
nafree wrote:Čovjek jeli to Allaha ti hoćeš da kažeš da je Bakir veći čovjek od Alije?????????
Allaha mi hoću da kažem, da SDA nije skrenula sa puta Rahmetli Alije Izetbegovića i da ga njegov sin svakoga dana povlači prave poteze krucijalno važne za napredak ove Zemlje. Ako ti to ne vidiš onda nešto nije u redu sa tobom.
Uporedi samo rad Željka Komšića koji je u predsjedništvu BiH 6 godina i rad Bakira Izetbegovića koji je tu manje od 2 godine, ako tu ništa ne vidiš, onda ili si zaista nezainteresovan ili je nešto treće u pitanju.
Bio sam pristojan pa sam ti odgovorio na pitanje iako si ti na moje pitanje odgovorio pitanjem, što u stvari i nije odgovor nego okolišanje.
Zašto uspoređivati lošeg sa gorim ,pa to je suština problema problema upravo , ni jedan ni drugi ništa krucijalno nisu uradili.
Sve nam poskupljuje, uvoz je 200% premašio izvoz,droge kao u priši po državi,ne smijem dijete da pustim na ulicu od cuka da mi ga ne zakolju, ne smijem navoditi stanje u privredi i infrastrukturi jer ćeš reći da citiram Faraona fahru...
Čovjek ti fino pokušava objasniti zašto misli da je Bakir manje-više OK, da je uradio mnogo više nego populista Željko, a ti sve što imaš reći je: "zašto uspoređivati lošeg sa gorim", i još navaljao gluposti o poskupljenju, sa kojom predsjednik države i nema baš previše. Jake mi argumentacije... :-)
Tayyip

#2931 Re: SDA-All about

Post by Tayyip »

tihić na basu, poput pola mekartnija

Image

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/251 ... enovi.html
Co0l

#2932 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Tayyip wrote:tihić na basu, poput pola mekartnija

Image

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/251 ... enovi.html
Neoboriv dokaz da je on ustvari u dusi crven :D
Doktor29

#2933 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

nafree wrote:Ma skontao sam ja njega,samo kažem dokle više koliko toliko dobar daj Boga ti,ili je dobar ili nije dobar bijelo ne može biti ni sivo ni crveno već bijelo ,dok se god zadovoljavamo "nijansama" dobrog u kurcu smo.
I šta je uradio hajde recite mi vas dvojica, da nije zaustavio neki negativni proces, nezaposlenost porasla u prvih 6 mjeseci za 12000 ,ekonomija pred kolapsom a ovdje mi navode primjere kako je primio počasni doktorat Turske i za to ga treba poštovati,u redu nije on zadužen za ekonomiju ali jeste kada neko donese lošu odluku da je ne potpiše u njegovim rukama je pero nije kod premijera i ministara ,e sada drugo je što ga ne zanima šta oni rade to je baška.

Znas li ti cime se bavi predsjednistvo, konkretno
bogumila

#2934 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

naravno da nema. ni povecati ovlasti ni svoje ni tudje, ni smjenjivati.
Čovjek

#2935 Re: SDA-All about

Post by Čovjek »

Chuckie wrote:I još jednom
Đaba ti je ismijavanje... Kad prođu izbori, onda će opet biti ona stara: "Ko se zadnji smije, najslađe se smije".

Image
Image
Image
Image
valterbranisarajevo

#2936 Re: SDA-All about

Post by valterbranisarajevo »

Čovjek wrote:
Image
Šta li će im zastava Saudijske Arabije? Eno je druga slijeva...Nije Novi Grad u S.A. nego u BiH...
Čovjek

#2937 Re: SDA-All about

Post by Čovjek »

valterbranisarajevo wrote:
Čovjek wrote:
Image
Šta li će im zastava Saudijske Arabije? Eno je druga slijeva...Nije Novi Grad u S.A. nego u BiH...
Na zastavi piše SNAGA BiH SDA.
Čini se da ti je SDA nabila previše kompleksa... pa ti to utiče na vid i pronicljivost... :D
Chisum

#2938 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

Facebook stranica im je definitivno najjaca :lol:

Kakva tuga nepismena :lol: :lol: , pa ono nije normalno.

Ja znam, ma svi manje-vise znamo ko su glasaci SDA, ali do sada nismo imali priliku pratiti ovako uzivo i kampanju i odziv, a i reakcije birackog tijela... :lol:

"nedajmo bosne SDA I ALLAH"

"zivijo nacelnice samo naprjed SDA ja sam uvjek SDA"

"to famelijo moja"

"to glasam za tebe a i znamo se" ( :lol: ... ovaj k'o na radiju)

"samo napred nedajte bosne mismo uzvas"

"SDA. Samo. SAMO. SDA. ALLAHUEKBER."

:lol:

Dok na jedan pismen komantar naletis, strunis se... k'o Zukic dok izgovara prosto prosirenu recenicu.

Ali kad onaj jedan ljutito odbrusi djecaku iz Plava...

"Radoncic je zaboravio da je sve sto ima i sve sto je stvorio stvorio zahvaljujuci SDA a onda joj okrenuo ledja" :lol:

Meni na volej...

Image

Do sad sam mislio da je ovo samo predgrupa, ali nakon "upoznavanja" sa bazom, siguran sam da se radi o glavnoj atrakciji, o zvijezdama veceri... 'ta ce Dave Brubeck :lol:
Last edited by Chisum on 24/09/2012 23:24, edited 1 time in total.
valterbranisarajevo

#2939 Re: SDA-All about

Čovjek wrote:
valterbranisarajevo wrote:
Čovjek wrote:
Image
Na zastavi piše SNAGA BiH SDA.
Čini se da ti je SDA nabila previše kompleksa... pa ti to utiče na vid i pronicljivost... :D
Gledao sam njihove predizborne skupove na izbornim hronikama. Tamo su te zastave veoma česte, pa reko' da nije i ova...Da nabili su mi puno kompleksa, divim se kako još neko ima snage glasati za te idiote. :mrgreen:
poznanik

#2940 Re: SDA-All about

Post by poznanik »

Chisum wrote:Facebook stranica im je definitivno najjaca :lol:
Ja znam, ma svi manje-vise znamo ko su glasaci SDA, ali do sada nismo imali priliku pratiti ovako uzivo i kampanju i odziv, a i reakcije birackog tijela... :lol:
"to famelijo moja"
"SDA. Samo. SAMO. SDA. ALLAHUEKBER." :lol:
Dok na jedan pismen komantar naletis, strunis se... k'o Zukic dok izgovara prosto prosirenu recenicu.
"Radoncic je zaboravio da je sve sto ima i sve sto je stvorio stvorio zahvaljujuci SDA a onda joj okrenuo ledja" :lol:
Meni na volej...:
Samo da podsjetim na odličan komentar sa ovog Foruma: :D

Dozer wrote:
(N)ovim vlastima, a pri tome mislim na SDA i slicnu kamarilu parazita, i ako cemo biti iskreni i realni, obrazovani gradjani apsolutno ne trebaju. Hiljadu je razloga zasto je to tako, ali najosnovniji su:
- Obrazovan gradjanin puno brze gradi vlastitu svijest i kriticko razmisljanje od neobrazovanog ili poluobrazovanog.
- Obrazovanom gradjaninu je tesko prodati muda pod bubrege.
- Obrazovani gradjanin ce uvijek prvo "upaliti" vlastiti mozak, a ako nije siguran u rezultat, onda ce zasigurno nastaviti istrazivati dok ne dodje do zeljenog rezultata
- Obrazovan gradjanin je sposoban formulisati i definisati svoje zelje i potrebe
- Obrazovan gradjanin je sposoban i postavljati prava pitanja onima koje je izabrao da ga predstavljaju u vlasti
- Obrazovan gradjanin je sposoban i spreman otjerati (smijeniti) onoga s kim ili cim nije zadovoljan

Naravno, pod "gradjanin" se misli i na nase gradjanke.

E, radi gornjih razloga vlastima kakve mi imamo ne odgovara da ima obrazovanu populaciju. Svjesni su da bi ih to po kratkom postupku odvelo tamo odakle su i izmilili. Samim tim bi im se iz ruku otele sve privilegije, a prvenstveno svi nasi milioni koje krcme kako kome padne na pamet.
Zato imamo religijski segment u obrazovanju, za koji se bore kao lavovi. Znaju da ce kroz to, a preko polupismenih i labilnih roditelja, uspjesno izmanipulisati nadolazece generacije koje ce onda sluziti samo i jedino njima, onako kako oni budu htjeli.
valterbranisarajevo

#2941 Re: SDA-All about

Dobri, dobri! :thumbup: Vidi se da su okupili svu inteligenciju.

sad ce on biti otkriven nesikiram se ja pravda je spora al stici ce ga

Image

Molim sve graDZane općine Zivinice da glasaju za Asima Aljica i Fahrudina Vejzovica a i vi meni recite ako ima jos neko za koga bi mogla dati svoj glas HVALA

pa tamo se samo i nalaze oni koji su 92 pobjegli iz Bosne(k'o naš Suljo i Zvizdić branilac Italije) i sad pokusavaju da nadu negdje mjesto

SDA do pobijede braco zeleni ako bgd

nije ni čudo sta sad radi on se odreko bosne

sretan i uspješan rad vam želim.neču se upuštati u komentare.
Trebam te

#2942 Re: SDA-All about

Post by Trebam te »

Chisum wrote:Facebook stranica im je definitivno najjaca :lol:

"to famelijo moja"

"SDA. Samo. SAMO. SDA. ALLAHUEKBER."

:lol:

Meni na volej...

Image

Do sad sam mislio da je ovo samo predgrupa, ali nakon "upoznavanja" sa bazom, siguran sam da se radi o glavnoj atrakciji, o zvijezdama veceri... 'ta ce Dave Brubeck :lol:

Cemu se ti Boga ti smijes non stop na SDA?

Kako ti je krivo sto su vas izligurali :mrgreen:
valterbranisarajevo

#2943 Re: SDA-All about

maselna i ALLAHJE na nasoj strani do pobjede

Za SDA sve do SMRTI .

odlićno,odlićno tako stvari dolaze na svoje mjesto

danite povjerenje nedjelitese po nekakvim bosanskim politickim strankam da se nebi savaka politicka zaiterosovala da ima samo za sebe drzavu tako da nebi granice pukle kao boba rasuli se samo kao cigani po svjetu.

MA STA JE DODIK NEKA DA NARODU OSTETU

nas drugi aljo (za Bakira)

Eto Lagundžija je pošten kuku majkooooo fuj
Chisum

#2944 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

Trebam te wrote: Cemu se ti Boga ti smijes non stop na SDA?
Upravo tome.
valterbranisarajevo

#2945 Re: SDA-All about

Samo nastavi tako.Bakire svi su pravi bosnjaci za tebe.

naj visa i naj bolja SDA jdna i jedina nada bosna h

nekamuje rahmet duši bijo je dobar čovjek i dobar presjednik jedinenam bosne

Hajd ti Amire u Titovu državu, bit ćeš rahatniji i ti a mi u ovoj,našoj....

tako to rade muslimani bosnjaci koji su ginuli za bosnu,znaju svoje porijeklo a naravno nas drug lagumdzija se sastaje s dacicem,doduse isti se nalaze al kako su krenuli lagumdzija bi uskoro mogo otic u posjetu mladicu i karadzicu u hag. (komentar susreta Bakira i Erdogana).
Chisum

#2946 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

Kakvi plivadoni. :lol:

Ranije sam se mozda zajebavao na racun SDA akademije, ali kada vidim sta okupljaju oko sebe, potpuno podrzavam osnivanje... ali uz cvrsto obecanje da ce se na prvoj godini polaznicima dijeliti slovarice - i to dzabalesku.

P.S. Valtere, stavljaj ovo pod navodnike, svega ti... Ne zna se jos da li je prelazno. :lol:
valterbranisarajevo

#2947 Re: SDA-All about

Uz takve vođe,istoriju stranke,nasa snaga je sve veca i veca . Sretno Braco, Nek te Alah nagradi Asime. (za Asima Sarajlića)

Uz Bobovac, antičko sjedište bosanskih kraljeva i kraljevu zemlju, gradit ćemo najreprezentativniji rezidencijalni centar i pokloniti ga državi, a za uzvrat ćemo dobiti priliku za zapošljavanje i zaradu.

Samo naprijed Boljakov potok je uz tebe

dostaj vise komunisticke vladavine u tuzli daj mo ih smjenit jednom udruzimose

DOSTA... :mrgreen:
Chisum

#2948 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

Malo nas jebe nas anticko sjediste bosanskih kraljeva.. :lol:
Trebam te

#2949 Re: SDA-All about

Post by Trebam te »

Chisum wrote:
Trebam te wrote: Cemu se ti Boga ti smijes non stop na SDA?
Upravo tome.
Takvi kojima se ti smijes presvukose vas k'o levate :razz:

idemo dalje :mrgreen:
valterbranisarajevo

#2950 Re: SDA-All about

Nije ni čudo što su prekjučer, kao u vrijeme osvajanja divljeg zapada, u vodozaštitnoj zoni Butmir gdje je apsolutno zabranjena svaka gradnja, ograđivali parcele trakama pazi mine i stop policija. Kažu:“Reko nam Memić, vi gradite a ja ću vam legalizovati poslije izbora". Danas cirkus- inspekcija i policija skidaju kolčeve i trake, prijete prijavama. Memić se ograđuje...Pa nije valjda da je 150 ljudi pogrešno čulo. :mrgreen:
Post Reply