Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
jedna tamo

#2926 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by jedna tamo »

ok ja ću kupit pa šaljem poštom do grada :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2927 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by plain vanilla »

ladyblue18 wrote:
MOSALJOZE wrote: Dajte ljudi kupite PlavojDami te zitarice(šta li već)već mjesec dana trazi.
:D
:lol: :sax:
damo, od cega ces :mrgreen:
Alexandra002

#2928 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Alexandra002 »

poticaj wrote:
MOSALJOZE wrote:
Alexandra002 wrote:Btw, izbacite čipseve i previše čokolade, nije zdravo. To skoro nikako ne jedem, pojedem čokoladu svaki dan, ali čipseve rijetko. Njihova masnoća vam pravac ide u guzu ili butine, tu nastane haos. :-D
:-)
:thumbup: :lol:, prije su bile dvije čokolade.

Haha, posle svakog obroka, po jedna, pa makar mala :-D
Legollas

#2929 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Legollas »

Ovako ljudi. Imao sam 85 kilograma na 187 cm (10 kg više nego što je normalno i prosječno za tu visinu).
Za 2 mjeseca smršao sam 10 kilograma.

Moji savjeti:

-izbacite iz ishrane grickalice, slatkiše i sokove !! (glavni uzroci gomilanja sala)
-jedite raznovrsno povrće, meso, ribu i gljive
-kada pripremate jelo, pazite da koristite što manje ulja (preporučujem da češće kuhate hranu)
-izbacite hljeb iz jelovnika (ako baš ne možete bez hljeba, jedite integralni tako da uz jedan obrok pojedete pola do jedne kriške)
-ne jedite tjestenjinu
-pijte dosta vode (minimalno 2 litre dnevno, i nemojte piti 2 litra od jednom, nego rasporedite preko čitavog dana)
-ukoliko vam se ukaže želja za nečim slatkim, pojedite nešto voća (recimo jednu sočnu jabuku)
-sklonite slatkiše sa vidljivih mjesta u kući
-izbjegavajte tv reklame na kojima se prikazuje hrana, te izbjegavajte kulinarske emisije
-vježbajte
-ako vam je dosadno, nemojte se izležavati i bespotrebno gledati tv nego izađite vani i prošetajte ili džogirajte

Pridržajite se ovog načina ishrane i grarantujem vam da ćete za mjesec dana biti više nego iznenađeni. :-D
pirmin

#2930 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pirmin »

Pa gdje si ti do sad da nam otkrijes te tajne??

:mrgreen:
bull21

#2931 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by bull21 »

Ima li ko kakav kvalitetan a jefin među-obrok? Ubi me činjenica da doručkujem u 9 a ručam u 3-4-5-6... ona 3 jojeta provarim sto puta dok ručam :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2932 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

Orasasti, kospice su odlican izbor ali pazi na kolicinu.
Kikiriki puter, najbolje domaci.
Frape, banana/breskve/maline/nesto drugo, mlijeko, jogurt i idealno bi bilo posni dodati u to :D i mozes i spinata ubaciti u to ako imas, ne osjeti se ukus, a finu boju dobijes :D
Rekla bih i bjelanjke ali posto vec jedes jaja onda bolje nemoj :mrgreen:
graue_maus

#2933 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by graue_maus »

Image :lol: :lol:
Anestezija

#2934 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Anestezija »

Sikiraj se ,ostat ce futrola od tebe :thumbup:
Ludzak

#2935 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Ludzak »

Legollas wrote:Ovako ljudi. Imao sam 85 kilograma na 187 cm (10 kg više nego što je normalno i prosječno za tu visinu).

Moji savjeti:

-izbacite iz ishrane grickalice, slatkiše i sokove !! (glavni uzroci gomilanja sala)
-kada pripremate jelo, pazite da koristite što manje ulja (preporučujem da češće kuhate hranu)
-izbacite hljeb iz jelovnika (ako baš ne možete bez hljeba, jedite integralni tako da uz jedan obrok pojedete pola do jedne kriške)
-ne jedite tjestenjinu
-pijte dosta vode (minimalno 2 litre dnevno, i nemojte piti 2 litra od jednom, nego rasporedite preko čitavog dana)
-ukoliko vam se ukaže želja za nečim slatkim, pojedite nešto voća (recimo jednu sočnu jabuku)
-izbjegavajte tv reklame na kojima se prikazuje hrana, te izbjegavajte kulinarske emisije
-vježbajte
-ako vam je dosadno, nemojte se izležavati i bespotrebno gledati tv nego izađite vani i prošetajte ili džogirajte

Pridržajite se ovog načina ishrane i grarantujem vam da ćete za mjesec dana biti više nego iznenađeni. :-D
Boga mi gledajuci tvoju visinu i tezinu, to je ok kilaza. Ne znam kako si dosao do zakljucka da trebas smrsat 10 kila :?:
MOSALJOZE

#2936 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by MOSALJOZE »

Meni je mjerilo ogledalo,a ne vaga.
Legollas

#2937 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Legollas »

Ludzak wrote:
Legollas wrote:Ovako ljudi. Imao sam 85 kilograma na 187 cm (10 kg više nego što je normalno i prosječno za tu visinu).
Boga mi gledajuci tvoju visinu i tezinu, to je ok kilaza. Ne znam kako si dosao do zakljucka da trebas smrsat 10 kila :?:
Buraz da si ti vidio sala..
Legollas

#2938 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Legollas »

Ludzak wrote:
Beaddy

#2939 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Beaddy »

Legollas wrote:
Ludzak wrote:
Možda je koristio onu zastarjelu formulu za žene: visina -110=idealna težina :lol:

Po toj formuli bih ja trebala biti kostur od 66 kg :roll:
pakica_

#2940 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pakica_ »

pirmin wrote:Pa gdje si ti do sad da nam otkrijes te tajne??

:mrgreen:
:lol: :lol:
jbg, co'eku hvala :D sad je na nama samo da primjenimo :D al' se moradoh nasmijat :lol:
Pasiflora

#2941 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pasiflora »

Legollas wrote:Moji savjeti:

-ne jedite tjestenjinu
-vježbajte

JBT, ovakve savjete daju i kod prestanka pusenja! Znaci sve gore nabrojano i jos izbjegavanje cigara i drustvo a u kojem se pusi... Nemoj pusiti, nemoj jesti... pa gdje nestadose sva zivotna zadovoljstva :zoka:
jedna tamo

#2942 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by jedna tamo »

ljudi moji evo nakon 2 mjeseca fitnesa nisam ni grama smršala, jest mi se tijelo malo zategnulo al ni grama dole, očito je u pitanju hrana bez koje ja ne mogu a pogotovo slatko tako da niš :roll:
bull21

#2943 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by bull21 »

Neka ti ogledalo bude mjerilo...
MOSALJOZE

#2944 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by MOSALJOZE »

jedna tamo wrote:ljudi moji evo nakon 2 mjeseca fitnesa nisam ni grama smršala, jest mi se tijelo malo zategnulo al ni grama dole, očito je u pitanju hrana bez koje ja ne mogu a pogotovo slatko tako da niš :roll:
Samo ishrana pročitaj šta je Legolas napisao pridrzavaj se i sigurno ćeš smršati.
rudy81

#2945 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by rudy81 »

vala nakon 120+ stranica punih, ne mogu vjerovati da neko i dalje ocekuje da smrsa a da pritom ne uredi rezim ishrane :-)
bull21

#2946 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by bull21 »

Sredi ishranu i vježbaj. Kad sam mogao ja sa dupetom promjera dvi stolice i sa preko sto kila, možeš i ti što već ganjaš fitnes. A ishrana fakat nije loša, jedeš meso ali da je pečeno, gril ili kuhano, možeš i krompira (malo, pečen bez ulja; u foliju drmni i dobar si) i neko zelenilo (svaki dan, doslovno na vodi naparena mahuna - cijela ili komad, svejedno je; brokule, grašak..) i sve to za jedan obrok. I još malo vježbaš i vidjeti ćeš kako lete kile. Dobro, ne lete al' spadaju. :D
Jedino što je doručak zaheban do bola kad kod nas nema oatmeala i onih gluposti
MOSALJOZE

#2947 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by MOSALJOZE »

[quote="bull21" Kad sam mogao ja sa dupetom promjera dvi stolice i sa preko sto kila[/quote]
Jesi radio 2 grupe u školi :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2948 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

bull21 wrote: Jedino što je doručak zaheban do bola kad kod nas nema oatmeala i onih gluposti
:? kako nema, oatmeal su zobene
S4mpion

#2949 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by S4mpion »

Neki dan otkrih metodu mršanja koju koriste UFC borci neposredno prije vaganja, uglavnom izgube 10-ak kg za sat vremena, kadu napune kipućom vodom i stave 4-5 kg soli i onda se banjaju u toj vodi u intervalima od 5 minuta tokom sat vremena, so izvuče vodu iz tijela, ali se težina vrati dan kasnije i ne preporučuje se amaterima, jer je ekstremna metoda. :D
bull21

#2950 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by bull21 »

ladyblue18 wrote:
bull21 wrote: Jedino što je doručak zaheban do bola kad kod nas nema oatmeala i onih gluposti
:? kako nema, oatmeal su zobene
Gdje? Ima li u Robotu? DP-u? Da su baš zobene, bez điđa miđa onih?
Post Reply