Kod Mourinha vrijedi "cilj opravdava sredstvo" covjek se tim vodi i uspjesan je, nema mu se sta osporiti.
KAd ljudi shavte da se sa Barcelonom NE MOZE NADIGRAVATI, jednostavno to je nemoguce u ovom momentu a prije jos vise i izrazenije je to bilo, onda ce skontati zasto je Inter tako igro kako je igro.
Pa eto Mourinho se POKUSAO nadigravati prve godine kad je dosao u Real pa zijanio pet komada, PET!

Frajer je 2 godine ne klupi Reala, a i prije toga je imao duele sa Barcom sto u Chelseau sto u Interu i Jose je propbao bukvalno SVE I JEDNU TAKTIKU protiv Barce, presing, napad, kontre, defanziva itd, i u zavisnosti od ekipi tako je igrao protiv Barce, da li ih je uspio probiti? Nije jos, govori li vam to onda nesto o jacini te same Barce??? Mislim nemojmo se slijepi pravit, nijedna taktika ne pali uspjesno protiv tog tima, vec splet okolnosti, Mourinho je skonto da je u datom momentu najbolje odigrati ultra defanzivno, jer jos imas i crveni(a po Horionovoj logiji trebo je jos napadaca uvesti i napasti jel?

) i to mu je upalilo! Ko je Barci kriv sto to nisu uspjeli probiti? Niko, jebi ga desava se, nisu Svemoguci!
Ne kontam nikako, pa da je tako lahko odgirati i defanzivnu taktiku, t da za to ne treba znanje nego poredaj se nazad pa sta bude, tako bi svi igrali i osvajali trofeje jel? E pa nije to bs tako, iako nekima mozda zvuci suludo i nigdje veze, i za defanzivu TREBA ZNANJE I VJESTINA, a Mourinho je to izveo, ma kako ruzno to izgledalo, a niko ne moze bolje odigrati defanzivu od Italijana, niko.
Covjek je dosao do trofeja kojeg su toliko godina cekali! Na lijep nacin? Nije, ali koga briga? Da moj Zeljo dodje do takvog trofeja, makar svaku utakmicu imali 10 tenkova poredanih pred gol, ja ne bi spavo novina od srece, jer za 50 godina nece pisati "Zeljo doso do trofeja bunkerom" vec ce stajati da je osvojena titula LP te i te godine, kao sto ce to i Interu pisati.
Ko god misli da je kukavicki odigrati ultra odbranu nakon sto si dobio prvu utakmicu 3:1 i nakon sto u revansu imas pred sobom najjacu ekipu svijeta i to jos i crveni karton, taj nek se preispita ali ozbiljno.